Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Tako je, idemo nešto ljepše. Danas sam na Whatsapp dobila ovo:
Sv. Leopoldu Mandiću, onako malenom, rugala se djeca u Padovi, zafrkavali ga i bacali mu kamenčiće u kapuljaču. Braća se naljutila i pitali ga zašto im to dopušta, a on im odgovori: "Pustite ih, zar ne vidite da su radosni?"
Veliki mali Leopold Mandić
Pogledajte prilog 141354
Sveti Leopold Bogdan Mandić, franjevac kapucin, veliki zagovornik jedinstva Kršćana. Posvećena mu je i župa u Jagodini...
Pitam se samo što bi on danas rekao na činjenicu da mu se narod na čijem je jedinstvu (pomirenje Istoka i Zapada Crkve Kristove) danas naziva ovakvim i onakvim od strane sledbenika anglosaksonske prevarantkinje, udarene u glavu kamenom. Pitam se kako li bi ti, tadašnji kako Zapadni, tako i Istočni svećenici i teolozi, reagovali na to da im se u Cetinju, NJegoševom Cetinju, podmuklo širi kontra - zanje akolita već pomenute anglosaksonke...
Vidim da je Jagodina u centralnoj Srbiji. Zar tamo ima katolika?
Iznenadilo me ovo što pišeš kako i u Crnoj Gori ima protestanata, koji god da su...baš su se razmilili.
Ne znam kakve su statistike za područje bivše Jugoslavije, gdje su protestanti našli najplodnije tlo?
Ima ih, mala ali složna zajednica.
Pavle Simović, "institucija" s Cetinja, inače nastavnik O.T.O u osnovnoj školi u Cetinju, poput sve ostale "braće" mu, (Miroljub Petrović - kučki i ovdašnje "pahuljice") i on ima "institut" za izučavanje "religije" u kome cedi "suvu drenovinu" iz Daniela, i naravno porpagira gataru iz Maine-a....
Svugde je njima bilo plodno tlo, svugde. Zahvaljujući komunizmu i njegovom odnosu prema zvaničnoj Crkvi, uz naravno želju da se umilostivi zapadu. Na pitanje gde su protestanti našli najplodnije tle, može se odgovoriti ako se odgovori na pitanje koji protestanti.
Ako se misli na Luterane, Prezbetarijance, onda su to krajevi gde je bilo Nemaca ili Slovaka (Vojvodina i Slavonija). I oni, koliko se zna nikoga nisu "dirali"...
No ako se misli na američke nasrtljivce, onda su to Hrvatska i Srbija (U prvoj su u vreme SFRJ svoju centralu za ove krajeve imali Russelovci, a u drugoj su to subotari, koji su na ovim prostorima još od 30-ih godina XX stoleća. - Postoje očuvane propovjedi Nikolaja Velimirovića u kojima upozorava svoje "stado" na opasnosti od "novoveraca")
Tako je, idemo nešto ljepše.
Nadam se da neće. Prvo, jer je veliki rizik i večini ljudi u Srbiji to ništa ne znači, štoviše može ih iritirati, a drugo jer bi Hrvatima to jako teško palo. Zato, nadam se da neće.
Znači, subotara ipak ima više u Srbiji?
Ovi naši su tihi. Ili barem ih ja ne čujem, ali ne znam da li su i koliko aktivni na forumima. I na kojim. Ako su vjerski, sigurno neće dobro proći,
Zato još uvijek mislim da je to najveća opasnost, "duh ovoga svijeta".
Ima na Youtube-u jedna molitva Nikolaja Velimirovića. Lijepa je. Baš smiruje.
Plodovi bludniceZar tamo ima katolika?
Pa sad, meni kao katoliku (mešane krvi - otac mi je bio crnogorac, mama je bila pola dalmatinka, pola italijanka) dolazak svetog oca ne bi predstavljao problem. Zaista ne vidim razloga zašto bi Hrvati bili iritirani dolaskom svetog oca u državu kojoj je njegov predčasnik, Honorius III priznao status nezavisne države i darovao kraljevsku titulu Stefanu Nemanjiću - Stefanu Prvovenčanom. No, mogu da se složim s konstatacijom Don Aleksandra Ninkovića, posebno ako se u obzir uzme činjenica da politički i crkveni vrh Srbije insistira na tome da papina poseta bude čisto državnog karaktera, dok vrh SPC instistira na tome da se papa pokloni u Jasenovcu, čime bi i to ću otvoreno reći, Crkva, doslovno priznala ono za šta je nepoznavaoci istorije optužuju.. Priznala saučešće u zločinima.
Rane, koje su nastale po meni nakaradnom nacionalnom politikom, se na taj način ne bi zacelile, još bi se i produbile.
Da, dobro si pročitala, jučer sam pomenuo da u Hrvatskoj imate sreću da nemate "veleumnika" tipa Miroljuba Petrovića, no prevario sam se. Imate ga u liku Gorana Šarića, koji malo malo pa laprda o nekakvim novim Biblijskim tajnama...
No duh im se, ponavljam , ne da sakriti i to ih, kada se malo dublje (veoma malo, čim pomenu Bibliju odmah mi je sve jasno) udubimo u njihove "izjave" odmah nam pred oči iskače Mileritski nakot.
Duh ovoga svjeta i jeste najveća opasnost. No, i ovi što se lažno kršćanima predstavljaju, su deo toga duha.
Eto, Tripan nam je opet prenio vijesti iz crne kronike, pa možemo dalje...
Patrijarh Porfirije će mnogo učiniti za poboljšanje odnosa, vidjet ćeš. On je stavrno Božji čovjek. Pratila sam malo njegova izlaganja i rad dok je bio u Zagrebu i baš mi se dopao.
Nemam dojam da su ga shvatili ozbiljno, ali on nastupa uglavnom u Srbiji. Možda samo traži svojih pet minuta slave.