Katolicizam i njegovi plodovi

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Poznat mi je, ali nekako mi je njihovo delovanje isuviše slično delovanju sekti.

Ma da, tako kažu za njih, ali oni to negiraju.
Meni su bili vrlo privlačni, toliko da mi je kasnije bilo teško ići na "običnu" Misu. Ona živost, pjesme uz gitare, ufff...:beee:baš je dobro bilo, ali to je bila ta faza.

Gde god da se pojave cepaju zajednice, a samo ih disciplina prema Biskupu, sprečava da potpuno odustanu od Nedeljne Sv.Mise. (okupljaju se subotom, himne su im protestantizirane, skoro pa judaizirane)

Da odustanu od nedjeljne svete Mise? :oops: Prvi put to čujem.
Pa, pjesme im uglavnom piše Kiko. Meni je to tipičan španjolski ritam, puno dinamičniji od našeg, ali tako je općenito u liturgiji u Španjolskoj. Pjesme su puno ritmičnije. Kikova biografija je vrlo zanimljiva. Onako, baš je potresno opisao svoj put. Htio je izvršiti suicid neposredno pred obraćenje, tako je bio u lošem stanju.
Kiko voli i traži spoj s judejskom kulturom, pjesmama, moguće je da neke imaju taj duh. Koliko mi je poznato, on održava neke veze sa Židovima, ima dijaloge, mislim da sam čitala o tome kako ga neki Židovi cijene. Mene to ne smeta.
Zar ne misliš da bi jedan Židov, (ukoliko nije zadrt i ograničen svojim židovstvom), mogao pridonijeti više za razumjevanje Biblije od nekog Amerikanca. Slušala sam jednom jednog Židova koji se krstio u Katoličkoj crkvi i recitirao je psalme, a kasnije objašnjavao značenje pojedinih riječi. Sjećam se riječi "milosrđe". Jako lijepo je tumačio, ono baš da ti se srce ispuni nekom toplinom.

Nadam se da te nisam uznemirio ovim svojim mišljenjem, iskreno nemam ništa protiv tog puta, često sam prisustvovao okupljanjima (imaju dobar običaj da nakon svake liturgije organizuju agape), ali mi se lično odanost Kiku, slavljenje subote, protestantizovana liturgija, reklo bi se judaizacija, ne dopadaju.

Ma ne, u redu je. Puno puta smo mogli pročitati da neokatekumeni ističu kako su pripadnici Katoličke crkve, Kiko je bio vrlo povezan s Papom Ivanom Pavlom, ali, čuj...gdje su ljudi, uvijek ima grijeha. Moguće je da neke zajednice pretjeruju i malo skrenu.
Znaš, Kiko i neokatekumeni nisu baš lijepo primljeni ni do kraja prihvaćeni niti u Španjolskoj, ali vjeruj mi, iz osobnog iskustva znam, da je bilo i zavisti od strane nekih svećenika. Jer, neokatekumeni su vrlo plodni. Brojne su to zajednice, i mnogo mladih kasnije se odluče za svečeništvo. Čitala sam da se stanje u ženskim samostanima znatno popravilo od kada su im došle djevojke iz neokatekumenskog puta.
Dobro, onda za kraj,jedna lijepa pjesma neokatekumena. :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Da, da...i to se događa otkad se protestantizam uvukao u katoličke sredine.

Kakav besmislen komentar, što se onda to ne dešava u protest. državama.

Kakav sraman komentar. Eto haos u Kolumbiji i Lat. Americi traje još od 1800. godine.

Nevjerovatno čovjek treba da je pokvaren u srcu da očigledne plodove KC pripiše drugima.

Ali šta se može očekivati od sljedbenika Kurve.

Prilozi

• 181139937_269916241521272_7979571187121025917_n.jpg
    181139937_269916241521272_7979571187121025917_n.jpg
    64,5 KB · Pregleda: 2
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
ignorar.gif

Možeš davati šta hoćeš vi ste truli, što se vidi po kat. državama. Pukle su ko zvečka.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ps. zašto dozvoljavati da se svaka tema pretvori u raspravu o "Ivici" i njegovom subotarskom laprdanju?

Tako je, idemo nešto ljepše. Danas sam na Whatsapp dobila ovo:

Sv. Leopoldu Mandiću, onako malenom, rugala se djeca u Padovi, zafrkavali ga i bacali mu kamenčiće u kapuljaču. Braća se naljutila i pitali ga zašto im to dopušta, a on im odgovori: "Pustite ih, zar ne vidite da su radosni?"

Veliki mali Leopold Mandić
Sv-Leopold-u-Dubravi.jpg

Natrag