Katolicizam i njegovi plodovi

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zaboravio sam jos nesto.

Uz ucenje, tu su i rodovi vere koji proizilaze iz promene koju Bog cini kroz predanje i posvecenje, kao i iskustva koja covek dozivljava u zajednici sa Bogom.

Ovoga nema nigde osim u Adventizmu.
Znam iz iskustva.

Laodikeja, konacno smo se slozili u tome da se zajednice ne mogu meriti kolicinom djubreta, i to je biblijski tacno. A tvoje je misljenje da posvecenje i iskustva koja covek dozivljava sa Bogom ne postoje nigde osim u adventizmu. To je iskljucivo subjektivno misljenje, i ja mogu tvrditi da pravog i iskrenog posvecenog vernika nema van pravoslavlja, ali to ne bi bilo istina, jer ostaje bar 1% slucajeva gde to nije tacno, npr. Hristos za osobu koja ga nije sledila a njegovim je imenom isterivala demone kaze 'ne branite mu, jer ko nije protiv vas sa vama je'. Znaci i ovde su ti tvrdnje neosnovane..

Mire, ovo ti je dobro pitanje. Zbog toga nisam hteo da uzmem izjave iz Amerike, jer sam zakljucio, ako je neki protestant to napisao da moze biti pristrasan.
Zato ono sto sam priolozio uzeo sam iz Evrope i Australije. Naprimer, Izvestaji kazu da je 619 katolickih svestenika samo u Kaliforniji okrivljeno zbog zlostavljanja dece a u Ohaju 700. Onda koliko ih je u svim sjedinjenima Americkim drzavama, a Slape nista drugo nije mogao naci za Adventiste osim onoga u Australiji. Ako je to neki katolik napisao onda svi znamo koliko je objektivana, isto kao i Darth

Marko, to je novinski clanak, zar ne?
Sigurno nisi vadio podatak iz katolickog casopisa, jer da jesi, siguran sam da ne bi odavalo ovakvu sliku..

Mire, slazem se sa tobom, ovo ne bi ni trebalo da bude deo diskusije o religiji.
Medjutim, zar nisi primetio da Darth drugo nista ni ne iznosi osim svojih izmisljotinsa i lazi kojim napada Adventiste.
Eto pogledaj to isto radi i Slape. On je prilozio nesto zamrseno is Australije, ja sam posao da to proverim i nisam to pronasao, ali sam slucajno naisao na izvestaj o tom vatikanskom ministru.
Ako oni ne zele da prestanu sa provokacijama i lazima, onda nemojte se cuditi ako pripate ono sto trazite.

Ti na optuzbe odgovaras optuzbama, ali to svi rade. Izgleda jedino ja retko stavljam optuzbe.. Pitam se sta nije u redu sa mnom?

Eto Mire, iz ovoga vidimo da Darth besomucno stotinsama puta ponavlja svje ismisljotine i lazi, napada i vredna ljude mesecima i godinama. I to vama izgleda kao normalno, samo kad Adventisti varete istom merom, onda je to djubre, a Darthovo nije djubre nego staje?

Djubre je i jedno i drugo!

Ali ja posteno sagledavam situaciju, nisu poceli ni Darth ni Shone, neko drugi je pre toga vec godinama napadao Pravoslavce i Katolike. A Tripo je dosao kao najgori od svih.

Osecas se ugrozenim znam, i mogu da te razumem, ali opet mislim da i ti mozes razumeti pravi razlog zasto Slap i Shone pisu tako.. Nisu oni zli, kao sto nisi ni ti zao jer si sad postavio djubre..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ali ja posteno sagledavam situaciju, nisu poceli ni Darth ni Shone, neko drugi je pre toga vec godinama napadao Pravoslavce i Katolike. A Tripo je dosao kao najgori od svih.

Ne godinama, decenijama, skoro stolećima. Ali, to su njihovi izvori, to su im potvrde da su oni u "pravu"..

Tripo najgori od svih? Ne, on (ako je uopšte samo jedna osoba u pitanju) je samo eksponent EGWizma, njegovo pravo lice.

Shvati već jednom, ni jedan jedini vernik Hristov, ako se Hristovim želi zvati ne sme, niti može tolerisati nekakve "nove objave" nekakva "evanđelja" nastala gatanjem, bibliomantijom i sličnim okultinim metodama.

Postoji samo jedno Evanđelje, i ono doslovno od sledbenika Hristovih ne zahteva judaiziranje. Tačka.

Svako ko i pomisli da toleriše takve stvari je na putu da bude kako apostata tako i proklet.

Pazi, ovde se ne radi o tome da li će se neko krstiti sa tri prsta, celom šakom, ili hoće li davati primat vlasti Cathedra Petrii ili ne. Ovde se radi o iskrivljavanju samih osnova verovanja.

A oni (EGWisti) to upravo čine i u nametanju svog "evanđelja" koriste se i postavljanjem "đubreta".

Osecas se ugrozenim znam, i mogu da te razumem, ali opet mislim da i ti mozes razumeti pravi razlog zasto Slap i Shone pisu tako.. Nisu oni zli, kao sto nisi ni ti zao jer si sad postavio djubre..

Ugroženim? Čime ga to mi ugrožavamo? Istinom?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti na optuzbe odgovaras optuzbama, ali to svi rade. Izgleda jedino ja retko stavljam optuzbe.. Pitam se sta nije u redu sa mnom?

Mire, Marko ti je uspio podvaliti. Nije Marko jedan od onih koji odgovaraju na optužbe, nego je on iz kvote onih koji napadaju. Ovako ide njihova EGWistička taktika. "Prosvjetitelj" (tripo) nasrće, jedanput, nekoliko puta, desetine puta, a onda ja odgovorim istim oružjem. A Marko, koji nije ni zucnuo na "prosvjetiteljova" nasrtanja, nasrne na moju prvu reakciju. Dakle, Marko ti je, nažalost, vrlo podmukli igrač, što god ti o njemu mislio.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mire, Marko ti je uspio podvaliti. Nije Marko jedan od onih koji odgovaraju na optužbe, nego je on iz kvote onih koji napadaju. Ovako ide njihova EGWistička taktika. "Prosvjetitelj" (tripo) nasrće, jedanput, nekoliko puta, desetine puta, a onda ja odgovorim istim oružjem. A Marko, koji nije ni zucnuo na "prosvjetiteljova" nasrtanja, nasrne na moju prvu reakciju. Dakle, Marko ti je, nažalost, vrlo podmukli igrač, što god ti o njemu mislio.

Svi su oni iz te kvote. Svi. Ujedno, Marko i da želi da upozori "prosvetitelja", ne sme (ne zbog igranke), jer bi to značilo da je manje "veran" svom kultu. Jer ne zaboravimo, oni kao i svi kultisti kontrolišu "vernost" jedni drugima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A Marko, koji nije ni zucnuo na "prosvjetiteljova" nasrtanja, nasrne na moju prvu reakciju. Dakle, Marko ti je, nažalost, vrlo podmukli igrač, što god ti o njemu mislio.
Ima tu inata ima tu i namernih ignorisanja, ali generalno ne smatram nikog ovde zlim covekom. Jedino za Tripa ne mogu reci nista pozitivno, on mozda i jeste zao, nazalost.. A Bog mi je svedok da mu ja zelim sve najbolje, da se on promeni i spasi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ima tu inata ima tu i namernih ignorisanja, ali generalno ne smatram nikog ovde zlim covekom. Jedino za Tripa ne mogu reci nista pozitivno, on mozda i jeste zao, nazalost.. A Bog mi je svedok da mu ja zelim sve najbolje, da se on promeni i spasi.

Ne radi se ovde o tome da je neko zao ili nije zao. O kultu i onome što isti ljudima čini je reč. Upravo tu i leži razlog zašto se tako ponašaju, i zašto ti se čini da je Tripo možda zao.

Da bi se on spasio, promenio, mora pre svega da bude svestan da je grešan i da zaželi da se promeni, a onda i da se odrekne onoga što nameće i sa čime se poistovetio.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A vaši rodovi su da krvavo zarađujete ubijajući djecu po vašim bolnicama.
Tako je. Ni životinje ne ubijaju svoje mlade.

Hoces reci da Adventisti idu po vasim crkvama, kucama, i po ulicama, i kidnapuju zene i odvode ih u bolnice da na njima prisilno izvrse abortuse.

Stvarnoslap, lukav si ali ne znas da te to odaje.

Upravo vase zene iz vasih crkava cine preljube i imaju odnose van braka, pa se onda svojevoljno javljaju da izvrse abortuse.

Ko je kriv sto one cine blud, a potom svojevoljno idu da obave abortus.

Dakle, osudi greh i one koji ga cine, a ne one koji ispastaju neduzni zbog tudjeg greha.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hoces reci da Adventisti idu po vasim crkvama, kucama, i po ulicama, i kidnapuju zene i odvode ih u bolnice da na njima prisilno izvrse abortuse.

Ja sam napisao što sam htio reći. :)

Stvarnoslap, lukav si ali ne znas da te to odaje.

Upravo vase zene iz vasih crkava cine preljube i imaju odnose van braka, pa se onda svojevoljno javljaju da izvrse abortuse.

Izvor: "Agencija - trovatelji istine"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, jel i u Srbiji gde nema Adventistickih bolnica Adventisti ubijaju decu?

Ovo je statistika za Srbiju, a za ostatak sveta je mnogo vise.

U Srbiji se obavi 500 abortusa dnevno

Više od 500 žena dnevno u Srbiji prekida neželjenu trudnoću, a svake godine za namerni prekid trudnoće odluči se između 150.000 i 200.000 žena, piše današnja Politika.

Prema podacima doktora Katarine Sedlecki iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić", godišnje više od 10.000 tinejdžerki u Srbiji ostane u drugom stanju, a jedna od dvadeset devojaka abortira pre navršene 18 godine.................................................................................

IZVOR: blic

Natrag