Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Preko 90 procenata onih koji u kult trovača istine (i bilo koji drugi kult) ulaze napuštajući svoje ranije verske zajednice (Crkvu bilo Zapadnog, bilo Istočnog obreda) upravo zato što im lovci na duše (trovači istine) miluju "povređeni" ego i nude svoje otrove kao duhovnu hranu.
Neznam kako je u bilo kome kultu, ali Hriscanaka Adventisticka Crkva svake godine napreduje. Svake godine Crkvi se prikljuci vise od milion novih vernika. To ti je Darth dokaz da mi nemamo veze sa kultom; mi smo dobro organizovana CRKVA! Svake godine vise od milion novih vernika prikljucuje se Crkvi. Vidis Darth ljudi vole istinu, a ti je kao i drugi otpadnici naazivas trovaci istine. Ako postoji trovac istina na ovom forumu to je Darth!

Darth drago mi je da si i danas sa nama. Imam za tebe neka ozbiljna pitanja.
Sta ti kazes za clanak pod naslovom: Pozadina Papina priznanja: Svećenici su časne sestre držali kao robinje za seks?
Dali je autor tog clanak izneo istinu ili nije?

Kakvo je tvoje licno iskustvo sa casnim sestrama?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dakle, ima zlostavljanja i u Rimokatolicizmu.

Pa ko onda moze koga osuditi, jer tada sudi i sebi.
A to je naravno adut dok ste suoceni sa vasim zlostavljanjima. Onda 'ajd ne moj da sudimo druge, osudicemo sebe', a kad se vasi gresi zaborave, onda opet udri crkvu i vici da je 'bludnica'!

što me onda spominješ ako nisam važan. A jesam ti bio pa ste me tražili po FB.

A sto? Ti bi voleo da si vazan?

Pa reci ako hoces da budes vazan, mislim nemam ja nista protiv, hvali se..

Inace ja tebe nisam trazio, samo sam saznao od drugih za tebe..

Opet popljuvavanje.

Samo konstatacija. Pocni da se ponasas uljudno pa nece vise biti takvih konstatacija od mene..

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
“Jedino kad razmisljamo o planu spasenja mozemo steci pravu sliku Bozjeg karaktera. Delo spasenja bilo je izraz Njegove ljubavi, ali i jedini Bozji dar da se spase gresni i zavedeni ljiudki rod otkriva beskrajnu dubinu Bozje neznosti i saucesca. ‘Jer Bogu tako omilje svet da je i Sina svojega jedinorodnoga dao da ni jedan koji Ga veruje ne pogine nego da ima zivot vgecni.’ Jovan 3,16… Ovim darom ljudi su podignuti iz propasti i ponizenja izazvanog grehom da postanu Bozja deca.” EGW MS II, strk 273-4, prevod.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Samo konstatacija. Pocni da se ponasas uljudno pa nece vise biti takvih konstatacija od mene..

Sve i da počne da se ponaša uljudno, konstatacije ostaju. Sine Qua Non nije dakle da se on uljudi, nego da prestane da "evangelizira".

Iskreno, lično me nije briga, niti bi ikoga trebalo da bude briga da li je on ili bilo ko "uljudan" da li se češlja ili ne češlja, i u šta veruje (što se mene tiče može da veruje i da prasići lete, ili da padaju s neba pečene ševe), sve dok sebe i svoju "veru" ne nameće drugima i ponaša se kao autoritet.

Naime, ni ti ni ja, ni bilo ko drugi ovde na forumu nije vršio prozelitizam i nametao svoju veru (iako ima sve osnove za to) kao istinitu i jedinu ispravnu.

EGWisti jesu. u čemu je najosorniji, najoholiji i najglasniji upravo on.

Shodno tome. Tvoja konstatacija ostaje.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Darth EGWajtista zabludeli, kada ces nam ogoviruti na ova dva pitanja:
Da li je autor navedenog teksta o zlostavljanju casnih sestara izneo istinu ili nije?
Svi cekamo na tvoje odgovore!

E

Krajem 8. stoljeća Karlo Veliki protivio se ropstvu dok su papa i mnogi drugi moćni i učinkoviti pripadnici klera ponavljali riječi svete Batilde. U osvit 9. stoljeća biskup Agobard iz Lyona grmio je: "Svi su ljudi braća, svi zazivaju istoga Boga Oca: rob i gospodar, siromah i bogataš, neznani i učeni, slabi i jaki .... Nitko nije uzdignut iznad nikoga drugog…. Ne postoji ... rob ili slobodnjak, nego u svim stvarima i uvijek postoji samo Krist.“ Uskoro nitko „nije sumnjao u to da je ropstvo po sebi protivno božanskom zakonu“. Zaista, za vrijeme 11. stoljeća i Sveti Wulfstan i sveti Anselmo pokrenuli su uspješne kampanje kojima su uklonili posljednje tragove ropstva iz kršćanskoga svijeta. Dokidanje ropstva najdramatičniji je primjer moralnoga napretka tijekom mračnog doba.

Nisam rimokatolik i nisam napisao ovu knjigu kako bih obranio Crkvu. Napisao sam je kako bih obranio povijest.

Rodney Stark, Lažna svjedočanstva - Raskrinkavanje stoljeća protukatoličke povijesti

Dakle, Ellen White, skoro tisuću godina nakon što je Crkva iskorijenila ropstvo u kršćanskom svijetu, podiže glas protiv ropstva u "protestantskom raju - Americi".

Slape, u Americi SAD oko 24 posto su katolici. Mozes li navesti ijednog od njih da je u vreme EGW ustao protiv robovlasnistva?

Eno ga gore Marko, a evo ti ga i u zornijem prikazu: Rodney Stark, Lažna svjedočanstva - Raskrinkavanje stoljeća protukatoličke povijesti

A evo ti i slika korica knjige:
Pogledajte prilog 119996
Stigla su ta najgora, evo ti ih:

Po seksualnom zlostavljanju djece ovako stoje stvari što se tiče Adventista sedmog dana.

SAD: Rekapitulacija: Adventisti (0.500 prom.) / Katolici (0.147 prom.) = 3.4 (340 %)

Zaključak:
U institucijama crkve Adventista sedmog u SAD-u, djeca su seksualno zlostavljana 3.4 puta više (340%) nego u institucijama Katoličke crkve.

Australija: Konačni skor zlostavljanja – Adventisti : Svi ostali = 0.00115 : 0.000235 = 4.87 (487%)

Zaključak:
Unutar ustanova crkve ASD u Australiji djeca se seksualno zlostavljaju 487% više nego u svim ostalim zajednicama. [/QUOTE]

Slape, jesi li ti ovo trazio?

1580760422252.png

21.02.2019. • 18:34 Tanjug
PONOVO SKANDAL U REDOVIMA KATOLIČKE CRKVE: Biskupi prikrivali zločine zlostavljanje dece u Poljskoj.
Foto: Profimedia/ilustracija

Poljska humanitarna organizacija "Bez straha", koja pomaže zlostavljanoj deci od strane katoličkih sveštenika, optužila je danas 24 biskupa da su prikrivali počinioce seksualnog zlostavljanja maloletnika, pošto veruje da njeni izveštaji mogu da budu "okidač" za ostavke na najvišim pozicijama u Crkvi u veoma pobožnoj katoličkoj Poljskoj.

Vidis Slape, ovo nije izvestaj iz Amerike

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, jesi li ti ovo trazio?

Ti si ovo tražio.

Po seksualnom zlostavljanju djece ovako stoje stvari što se tiče Adventista sedmog dana.

SAD: Rekapitulacija: Adventisti (0.500 prom.) / Katolici (0.147 prom.) = 3.4 (340 %)

Zaključak:
U institucijama crkve Adventista sedmog u SAD-u, djeca su seksualno zlostavljana 3.4 puta više (340%) nego u institucijama Katoličke crkve.

Australija: Konačni skor zlostavljanja – Adventisti : Svi ostali = 0.00115 : 0.000235 = 4.87 (487%)

Zaključak:
Unutar ustanova crkve ASD u Australiji djeca se seksualno zlostavljaju 487% više nego u svim ostalim zajednicama.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ti si ovo tražio.

Neces valjda reci da sam i ovo ja trazio:
Papa zamolio za oproštaj zbog zlostavljanja u Irskoj

Izvor: REUTERS/Dylan Martinez

Papa Franja je drugog dana posete Irskoj, zamolio "Gospoda za oproštaj" zbog seksualnog zlostavljanja koje je u toj zemlji činilo katoličko sveštenstvo.

"Molim Gospoda za oproštaj za te grehe, za skandal i izdaju koju su osetili mnogi ljudi u božjoj porodici", rekao je papa tokom posete svetilištu Nok, oko 180 kilometara od Dablina.
Od 2002. godine je više od 14.500 osoba izjavilo da su bili žrtve seksualnog zlostavljanja sveštenika u Irskoj. Viši ešaloni irske crkve su optuženi da su prikrivali nedela stotina sveštenika.
POVEZANE VESTI

Više istraga je otkrilo i praksu ilegalnog usvajanja dece neudatih žena, što je irska država činila uz saučesništvo katoličke crkve.
Veličina tih skandala se delimično može objasniti i gubitkom uticaja crkve u istorijski veoma katoličkom irskom društvu tokom poslednjih godina.
"Niko ne može da ostane nedirnut pričama maloletnika koji su trpeli zlostavljanje, kojima je oteta nevinost i koji su napušteni sa svojim bolnim sećanjima. Ta otvorena rana nas tera da budemo čvrsti i odlučni u potrazi za istinom i pravdom", izjavio je papa.
Poglavar Katoličke crkve je juče u Dablinu govorio o "sramoti" i "patnji" zbog "potpunog neuspeha crkvenih vlasti" da se na pravi način suoče sa "užasnim zločinima" sveštenstva u Irskoj.
On je juče sat i po vremena razgovarao s osam Iraca žrtava zlostavljanja sveštenika, vernika i osoba povezanih s katoličkim institucijama, naveo je portparol Vatikana.
Među njima je bila i žena koju je dok je bila dete zlostavljao sveštenik Toni Volš, koji je skoro dve decenije prisiljavao decu na seksualne odnose pre nego što je osuđen, kao i Pol Redmond, po rođenju dat na usvajanje s falsifikovanim rodnim listom. Njegova majka je bila zatvorena u katoličkoj instituciji.
Takođe, tu je bila i Meri Kolins, žrtva zlostavljanja kada je imala 13 godina, a do nedavno papina savetnica za pitanja zlostavljanja i pedofilije. Zbog "sporosti" Vatikana podnela je ostavku.
Irski premijer Leo Varadkar pozvao je papu da iskoristi svoj položaj i uticaj da bi doneo pravdu žrtvama.
"Danas moramo da se postaramo da reči budu praćene delima", rekao je Varadkar.
Franjin prethodnik, papa Benedikt Šesnaesti, napisao je 2010. godine pismo irskim katolicima u kom je priznao odgovornost crkve za zlostavljanja u Irskoj.
Tagovi:

Slape. otkuda da se to desava u katolickim zamljama?

BOMBA U VATIKANU: Papin ministar finansija i treći čovek ...

Translate this page
Kardinal Džordž Pel, prefekt Sekretarijata za ekonomska pitanja Katoličke crkve, optužen je u četvrtak u Australiji za višestruko seksualno zlostavljanje dece, ...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
E stvarno ovog djubreta i ponavljanja djubreta mi je vec dosta, nista drugo ne citam vise ovde osim toga..

Ja neznam kakva je slast u tome da katolicima nabijate na nos djubre? Zar vas to ispunjava, cini vas boljim Hriscanima?

Uopste ne razumem u cemu je satisfakcija?

Da li je autor navedenog teksta o zlostavljanju casnih sestara izneo istinu ili nije?
Svi cekamo na tvoje odgovore!

A ko je autor teksta, neki protestant ili ateista? Moze li on biti objektivan?

Sto ne pitas casne sestre?

To je jedini nacin da saznas istinu, mislim ako te uopste istina interesuje a ne zuta stampa kao Tripa.

Siguran sam da ce ti reci da je ono sto pisu novine preuvelicavanje i naduvavanje, i da toga nema ni 1% u crkvi!

Svake godine vise od milion novih vernika prikljucuje se Crkvi.
Jesi li siguran? Zar ne bi onda do sada adventisti vec imali 100 miliona vernika umesto 20?

Kad sam redovno isao u crkvu, bio je veliki problem sa nedostatkom mladih, pa su me poslali u crkvu u drugom delu grada, da ih tamo podmladim. Iskreno nije mi se bas svidela ideja, jer nije uopste bilo mladih vernika. Iako volim da se druzim sa starijima, trebam i sa svojim vrsnjacima..

Tako sam ja ujutru ovamo a uvece u glavnu crkvu isao da svima udovoljim..

A to vazi za glavni grad vojvodine. Pitam se kako je tek u drugim delovima sveta, ocigledan je nedostatak mladih..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
E stvarno ovog djubreta i ponavljanja djubreta mi je vec dosta, nista drugo ne citam vise ovde osim toga..

Ja neznam kakva je slast u tome da katolicima nabijate na nos djubre? Zar vas to ispunjava, cini vas boljim Hriscanima?

Količina đubreta koje su EGWisti spremni da izruče i ponove u vezi Crkve je uvek ogromna, a na tvoje pitanje šta im pričinjava slast da tako rade, u čemu im je satisfakcija, odgovor ćeš naći u odgovoru zašto iznose zamerke i Pravoslavnima, pa i drugim Protestantima.

Jedini razlog zašto to čine je u predstavljanju sebe "boljim", u nuđenju svog kulta laži kao "hrišćanstva" a svoje sinagoge kao "vernog ostatka". Jer, ne zaboravi, oni moraju tako da rade, to im je poruka "trojce anđela" onako kako im je to protumačila "duh proroštva" iz Mejna.

Dakle, cilj, razlog, motiv i namera koja stoji iza iznošenja đubreta je nametanje kulta "duha proroštva" kao ispravnog, a njih kao "pravih hrišćana". Ujedno ne zaboravi da oni to isto rade, naravno u manjem obimu i prema svima ostalima (protestantima), dok je Crkva (Zapadna i Istočna) glavna meta pljuvačina i iznošenja đubreta.

Da li ih to čini boljim Hrišćanima? Ne, jer Hrišćani, ma šta oni (EGWisti) tvrdili, nisu, tako da ih boljim iznošenje đubreta i pljuvanje, nikako ne može učiniti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Neces valjda reci da sam i ovo ja trazio:

Vidjeli smo da podaci govore kako se u institucijama Adventista sedmog dana djeca seksualno zlostavljaju 4 puta više nego u katoličkim. Je li se netko iz vrha crkve ASD zgog toga ispričao?

Ne znam ni ja kako u tome guštaju. Tripo se izgleda sprema u mirovinu, ali je Marku zaprijetio igrankom pa sad Marko obavlja njegove najprljavije poslove. A razloge i motive točno je naveo Darth.

Natrag