Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vidjeli smo da podaci govore kako se u institucijama Adventista sedmog dana djeca seksualno zlostavljaju 4 puta više nego u katoličkim. Je li se netko iz vrha crkve ASD zgog toga ispričao?

Koliko je poznato, oni olako prelaze i preko optužbi za komadanje nerođene dece u njihovim bolnicama, tako da se izvinjenje za seksualno predatorstvo i ne može očekivati. Ujedno, zašto bi se oni i izvinjavali, kada su oni "verni ostatak", "savršeni" u sleđenju "zakona" i uputstava svog "duha proroštva"? Da ne govorm o tome da oni i nisu meta skandala gladnih medija, a i inače svoje skandale veoma dobro kriju, kako od "stada", tako i od spoljašnjeg sveta, a svaki vid razotkrivanja im je automatski pripisan omiljenom liku "duha proroštva"....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A to je naravno adut dok ste suoceni sa vasim zlostavljanjima. Onda 'ajd ne moj da sudimo druge, osudicemo sebe', a kad se vasi gresi zaborave, onda opet udri crkvu i vici da je 'bludnica'!

Gresi postoje svuda po principu zita i kukolja za koji su Hristos i apostoli pisali da ce postojati u Bozjoj crkvi.
Zbog tih greha i kukolja u Bozjoj crkvi, Bog ne odbacuje svoju crkvu.

Napominjem "SVOJU CRKVU" a ona je jedna i prepoznaje se po ucenju i Duhu posvecenja i osvedocenja koji je u njoj prisutan.

Ona koja nije Bozja crkva, ona je u bibliji oznacena kao bludnica.

Napominjem "U BIBLIJI OZNACENJA"

To nema veze sa ljudskim stavovima i pogledima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Napominjem "SVOJU CRKVU" a ona je jedna i prepoznaje se po ucenju i Duhu posvecenja i osvedocenja koji je u njoj prisutan.

Po ucenju se prepoznaje crkva! Tako je! A ne po po delima svestenika ovim ili onim, jer lepo pise u bibliji da ce biti gresnika u crkvi koliko i pravednika (ako ne i vise) , i da nece biti crkva sveta, da bismo mi mogli na osnovu kolicine nemorala u njoj ocenjivati da li je ona od Boga ili nije!

Crkva se meri uporedjenjem sa naukom Hristovom a ne vaganjem djubreta!

Ipak vi ste godinama skupljali djubre, i na ovom forumu insistirali da su dela KC i PC dokaz da oni nisu od Boga!

Tripo jos uvek na tome insistira, a to biblija ne podrzava kao test!

Taj test se moze primeniti samo na pojedince! Pojedinac nije sa Bogom ako je nemoralan, ali se to ne odnosi na zajednicu koja se sastoji iz gresnih ljudi!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zaboravio sam jos nesto.

Uz ucenje, tu su i rodovi vere koji proizilaze iz promene koju Bog cini kroz predanje i posvecenje, kao i iskustva koja covek dozivljava u zajednici sa Bogom.

Ovoga nema nigde osim u Adventizmu.
Znam iz iskustva.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
E stvarno ovog djubreta i ponavljanja djubreta mi je vec dosta, nista drugo ne citam vise ovde osim toga..
Ja neznam kakva je slast u tome da katolicima nabijate na nos djubre? Zar vas to ispunjava, cini vas boljim Hriscanima?
Uopste ne razumem u cemu je satisfakcija?

Mire, slazem se sa tobom, ovo ne bi ni trebalo da bude deo diskusije o religiji.
Medjutim, zar nisi primetio da Darth drugo nista ni ne iznosi osim svojih izmisljotinsa i lazi kojim napada Adventiste.
Eto pogledaj to isto radi i Slape. On je prilozio nesto zamrseno is Australije, ja sam posao da to proverim i nisam to pronasao, ali sam slucajno naisao na izvestaj o tom vatikanskom ministru.
Ako oni ne zele da prestanu sa provokacijama i lazima, onda nemojte se cuditi ako pripate ono sto trazite.

A ko je autor teksta, neki protestant ili ateista? Moze li on biti objektivan?[/QUOTE]

Mire, ovo ti je dobro pitanje. Zbog toga nisam hteo da uzmem izjave iz Amerike, jer sam zakljucio, ako je neki protestant to napisao da moze biti pristrasan.
Zato ono sto sam priolozio uzeo sam iz Evrope i Australije. Naprimer, Izvestaji kazu da je 619 katolickih svestenika samo u Kaliforniji okrivljeno zbog zlostavljanja dece a u Ohaju 700. Onda koliko ih je u svim sjedinjenima Americkim drzavama, a Slape nista drugo nije mogao naci za Adventiste osim onoga u Australiji. Ako je to neki katolik napisao onda svi znamo koliko je objektivana, isto kao i Darth.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Crkva se meri uporedjenjem sa naukom Hristovom a ne vaganjem djubreta!

Znaš li kome odgovaraš? Znaš l šta on čini i šta a to Jovan potvrđuje, čine mnogi klanjaoci kulta "duha proroštva"?

Vidi:

Kod:
https://serbianforum.org/threads/poslednji-dani.862899/post-3041373

A vaši rodovi su da krvavo zarađujete ubijajući djecu po vašim bolnicama.

Što uopšte nije ni čudo od kabalista i okultista koji po Bibliji gataju...

Tako je. Ni životinje ne ubijaju svoje mlade.

Ni jedna vrsta to ne čini. Čovek je naveden da to čini.... od koga, odgovor svi znamo, ali se pojedini prave "naivni"...

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Količina đubreta koje su EGWisti spremni da izruče i ponove u vezi Crkve je uvek ogromna, a na tvoje pitanje šta im pričinjava slast da tako rade, u čemu im je satisfakcija, odgovor ćeš naći u odgovoru zašto iznose zamerke i Pravoslavnima, pa i drugim Protestantima.

Jedini razlog zašto to čine je u predstavljanju sebe "boljim", u nuđenju svog kulta laži kao "hrišćanstva" a svoje sinagoge kao "vernog ostatka". Jer, ne zaboravi, oni moraju tako da rade, to im je poruka "trojce anđela" onako kako im je to protumačila "duh proroštva" iz Mejna.

Dakle, cilj, razlog, motiv i namera koja stoji iza iznošenja đubreta je nametanje kulta "duha proroštva" kao ispravnog, a njih kao "pravih hrišćana". Ujedno ne zaboravi da oni to isto rade, naravno u manjem obimu i prema svima ostalima (protestantima), dok je Crkva (Zapadna i Istočna) glavna meta pljuvačina i iznošenja đubreta.

Eto Mire, iz ovoga vidimo da Darth besomucno stotinsama puta ponavlja svje ismisljotine i lazi, napada i vredna ljude mesecima i godinama. I to vama izgleda kao normalno, samo kad Adventisti varete istom merom, onda je to djubre, a Darthovo nije djubre nego staje?

Darth, postavio sam ti dva pitanja i na ni jedno nisi odgovorio:

Da li je clanak o tvojim kolegama i casnim sestrama verodostojan?
Kakvo je tvoje licno iskustvo sa casnim sestrama?

stvarnoslap said:

A vaši rodovi su da krvavo zarađujete ubijajući djecu po vašim bolnicama. L A Z! L A Z!

Adventiste ne ubijaju decu u svojuim Bolnicama to su samo vase lazi.

A sta vasi svestenici i casne sestre rade sa decom ako im ne uspeju savetu Biskupa o kontracepciji i pobacajima?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ti se ponašaš k'o derište. Kad ti nešto ne paše pođeš histerično vrištati.

Vidi kako reagiraju ljudi koji se u svojoj starosti ne ponašaju kao derišta. Evo što kaže Nic Samojluk:

Većina adventista nije svjesna tih neoborivih činjenica, a mnogi od njih reagiraju zijevanjem. Siguran sam da odluka naše crkve da profitira od ubijanja nevine nerođene djece ima tendenciju neutralizirati misiju Crkve Ostatka.

Nekada smo bili poznati kao oni koji su držali svih deset Božjih zapovijedi, dok je ostatak kršćanstva držao samo devet. Redefiniranjem izvornog i istinskog značenja Šeste zapovijedi Dekaloga i pružanjem usluga pobačaja našim pacijentima, postali smo poput ostatka svijeta.

Nekada sam katolicima pokazivao biblijske tekstove, ali to više ne mogu raditi gledajući ih ravno u lice. Ako bih to učinio danas, katolik bi me mogao pitati: "Što je gore, štovati Boga na pogrešan dan u tjednu ili ubijati nevina ljudska bića zbog prljave dobiti?"

Naš brod je pogodio moralni ledeni brijeg i moramo uključiti alarm. Ako nastavimo u ovom duhovnom mrtvilu, naš brod će zasigurno potonuti poput Titanika. Vrijeme je bitno! Hoćete li mi se pridružiti u ovoj svetoj misiji? Ne mogu to učiniti sam. Znam pola tuceta adventista koji dijele moju zabrinutost, ali trebamo stotine tamo gdje je sada samo šačica!
----------------------------------------------------------
Nick Samojluk je adventistički aktivist i pisac koji se zalaže za zaštitu nerođene djece.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Većina adventista nije svjesna tih neoborivih činjenica, a mnogi od njih reagiraju zijevanjem. Siguran sam da odluka naše crkve da profitira od ubijanja nevine nerođene djece ima tendenciju neutralizirati misiju Crkve Ostatka.

Oni i jesu i nisu. Profitiraju od ubijanja nevine nerođene dece, ali crkva nisu, posebno ne Crkva Ostatka.

Nekada sam katolicima pokazivao biblijske tekstove, ali to više ne mogu raditi gledajući ih ravno u lice. Ako bih to učinio danas, katolik bi me mogao pitati: "Što je gore, štovati Boga na pogrešan dan u tjednu ili ubijati nevina ljudska bića zbog prljave dobiti?"

Katolik bi ga mogao pitati mnogo štošta, a ne samo to. Posebno ne na taj način.

Naime, i pored svoje zabrinutosti za nedela zajednice koja sebe naziva "crkvom" iako to ona nije, autor i dalje forsira narativ po kome je da bi se bilo Hrišćaninom potrebno posmatrati senku.

Natrag