Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Stvarnoslap.

Adventisti imaju 100% biblijskog spasonosnog učenja, pa zašto bih ja napustio Adventizam.

Trojstvo ili Isusova priroda nije od presudnog značaja za samo spasenje, tako da nije ni bitno.

A i ovde je diskusija šta su pioniri po tom pitaniu verovali.

To što neki veruju da je Isus Bog nestvoreni, a drugi da je iznedren iz očevih grudi i postao od njegovog bića - ne menja stvari, niti ću ja o tome uopšte diskutovati jer mi nije bitno.

Bitno mi je ono što je I Bogu.
A to je vera u Isusa kao spasitelja koji je umro na krstu za ljudske grehe, i njega kao posrednika koji nas opravdava od greha, kao i praktičan život po jevanđelju.

Ko smatra da mu je to bitno, slobodno može u to verovati, ja mu to ne branim, niti ga pritiskam da veruje drugačije, kao što ti ovde činiš, maltretirajući sve koji veruju drugačije od tebe.
ovo je forum zašto ste takvi samo diskutiramo, ne znate vi što je maltretiranje i ne daj Bože da saznate što je kad vas netko maltretira samo jer istražujete nešto samostalno

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Zar misliš da je broj vernika bitan? Da li ostvarenje Božije volje zavisi od toga da li će biti muslimana više?

Neće, ne brini. Bog gleda na srce a ne na ljudsku silu i potporu. A kada bismo mi živeli kako treba, i kada bi odbacili svaku svetovnost iz našeg života, tada bi se Bog proslavio i naše svedočanstvo svetu bi bilo mnogo moćnije, jače i efikasnije.
bilo bi lijepo da je sve tako kako ti pričaš. Ne mislim ovdje na tebe tako da se slučajno ne pronađeš niti ikog ovdje, ali više mi izgleda da mnogi pričaju o nekoj pobožnosti a ne žive tako to je ono kad EGW kaže kad bi im se vidjela duša bila bi crna tama iako izgledaju pobožno i misle da su bolji od drugih. No u principu još uvijek mi ima smisla to što kažeš jer sam i sama pomalo idealista

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno. Slažem se. Ja sam lično svestan svoje zavisnosti od Boga. Samo malo čovek ako zanemari, odmah potpada pod svetovan uticaj. To je zaista velika borba. Svaki dan uviđam svoju gordost i kako lako prijanja. I druge grehe. Znaš, shvatio sam ono što apostol Pavle kaže da je srž života sa Bogom u zapovesti "ne zaželi". Prosto kada pobedimo sebe, sebične želje, gordost i oholost, i ne dopustimo u našem umu da se razvije želja za onim što je greh, Bog nas blagoslovi i pomaže. To je praktičan život sa Bogom i to je ono što nam svima treba. Molimo se Bogu za takav život.

Natrag