Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Način tvog pisanja, zaključivanja nema veze sa duhovnim sagledavanje stvari, već je to svetovam duh. Svakim takvim komentarom odaješ tu crtu.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
A što mu daje notu duhovnog karaktera? Tvoje pljuvanje po kršćanima? Na koncu, ako ti se gade kršćani što ovdje tražiš? I ti i svi drugi koji ste nasrnuli na Krista Boga?
Čuj što Jovan ovdje traži i ostali. Ovo je forum "Religija" a ne forum po tvojoj volji. Ovdje mogu i šamani da pišu, jer i oni imaju religiju, a kamoli muslimani i Jeh. svjedoci. Hoćeš nam zabraniti pisanje ovdje, pa da se žalimo administraciji.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Način tvog pisanja, zaključivanja nema veze sa duhovnim sagledavanje stvari, već je to svetovam duh. Svakim takvim komentarom odaješ tu crtu.

A što je duhovno u tvom sagledavanju? To što ti je đavo savjetnik.

Čuj što Jovan ovdje traži i ostali. Ovo je forum "Religija" a ne forum po tvojoj volji. Ovdje mogu i šamani da pišu, jer i oni imaju religiju, a kamoli muslimani i Jeh. svjedoci. Hoćeš nam zabraniti pisanje ovdje, pa da se žalimo administraciji.

Samo vi pišite. Dok je vas ovdje, nitko neće u subotare.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo kažem da duhovno sagledavanje stvari je i pisanje drugačije.

Umesto da se baviš intrigama, osudama nečijeg verovanja, pisanjem o sporednim stvarima i pokazivanjem paranoidnog duha prema vernicima, trebaš govoriti o čistoti karaktera, duhovnim vrednostima, pokazivnju Histovog duha. To je duhovnost.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo kažem da duhovno sagledavanje stvari je i pisanje drugačije.

Umesto da se baviš intrigama, osudama nečijeg verovanja, pisanjem o sporednim stvarima i pokazivanjem paranoidnog duha prema vernicima, trebaš govoriti o čistoti karaktera, duhovnim vrednostima, pokazivnju Histovog duha. To je duhovnost.

Dabogda vas uškopilo, znao je sveti Pavao nekima reći. Svakome treba reći ono što mu pripada.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Greška. Svakom verniku pripada Hristov karakter, o Njemu treba govoriti. Ne klevete, ne paranoidna gnušanja.

To je sve svetovni duh, a obučen u ruho vere.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
"Moje misli nisu vaše misli, govori Gospodin..." Gledano u tom kontekstu velika je razlika između ljudskih i Božjih kriterija. Čovjek je sklon da Boga prilagodi i ukalupi u kriterije/kategorije koji njemu i njegovoj udobnosti odgovaraju, pa se tako odnosi i prema religiji. Da ne bude preteška, da ju svi razumiju i da bude prikladna za sve...ali to je ljudska tvorevina, pa prema tome i nakarada.
Ne može čovjek kao stvorenje govoriti o svom Stvoritelju, a kamoli stvarati pravila po kojima bi se približio svom Stvoritelju.
Zato nam je Otac poslao Isusa koji nam je govorio našim ljudskim jezikom o sebi, svom Ocu i o nama samima. Ne možemo sve razumjeti o Isusu, mi smo samo ljudi, a On je Božji Sin i Bogo-čovjek. Ostaje dio tajne kad razmišljamo o Njegovoj smrti na križu i njegovim riječima : "Bože, Bože moj, zašto si me ostavio..?" A ostaje nam neshvatljivo i zašto je Isus za mene grešnika umro?
Onda nam preostaje samo vjera i povjerenje, prihvaćanje te beskrajne Božje ljubavi i možda je baš to ono najteže.

U svakom slučaju, Isus je kamen spoticanja za mnoge, ali ne bi trebao biti za kršćane. Isus je Istina.
Kad me netko uvrijedi, da li to možda znači da se spotičem o Istinu?

Vezano uz vašu diskusiju: različito vjerovanje i doktrina ne mogu voditi k istom zaključku, pa ni djelovanju. Znamo za plodove Duha Božjega i u tom kontekstu duhovan čovjek je miran i riječi su mu odmjerene, ali isto tako sam Isus kaže: "Nisam došao donijeti mir, nego mač..."

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
bez_imena

Ono što Stvarnoslap čini več dugi niz godina nije diskusija, već maltretiranje.

Osim što ponavlja po stotinu puta isto, a isto toliko puta mu je na sve odgovoreno - a on tvrdi da nije, on i ne zna da diskutuje u ljubavi i toleranciji.

Kod njega je samo vika, urlanje, bahatost, vređanje, omalovažavanje..i slično.

Užasan čovek.

Natrag