To je istina Laodikeja sam apostol Pavao piše ako ljubavi (milosrđa) nemam ništa sam, iako zapravo anti-trinitarci barem u tim pokretima raznim inzistiraju na tome da je trojstvo pogansko, kako je to omega, kako oni imaju više svjetlosti, oni su Božji ostatak, da ljudi koji vjeruju u osobnost Svetog Duha štuju sotonu, da je vjerovanje da je Duh Sveti osoba glupost, apsurd te napad na zdravi razum i sl. mnogima od njih nedostaje milosrđa i ne izgleda baš da su ispunjeni Kristovim Duhom o kojem toliko pričaju, samo pričaju a rodovima ne pokazuju to, čak nekima od njih nije strano ni biti spreman na zlo djelo, a to već piše u sotonskoj bibliji a ne našoj, dok Kristov duh je oprostiv, milostiv i na kazni spor, pun milosrđa i ljubavi i ljudi ispunjeni Svetim Duhom su onakvi kako je i pisano u Bibliji spremni na svako dobro djelo a osvetu ostavljaju Bogu, njih i nema mnogo iako mnogi ispovjedaju da vjeruju u Krista ali više ustima to govore.
Kad su Isusovi učenici tražili osvetu za neke koji ih nisu htjeli slijediti Isus im je samo rekao ne znate kojim ste duhom vođeni to dosta govori o tome tko je Isus Krist i njegovoj prirodi.
Iako se ne slažem s tvojom definicijom, jer mi jednostavno zvuči kao politeizam ja vjerujem da postoji biblijsko trojstvo te da Biblija govori o Ocu i Sinu i Duhu Svetome te da Bog nije sebične prirode već ljubav pa tako i oni dijele isto ime, kao što Sin ima isto prezime kao njegov Otac i potpisuje se s velikim slovom, u suštini vjerujem do nam to nije posve dato da u potpunosti razumijemo zbog naše pale prirode, ne mislim da je to komplicirano kao što neki filozofiraju, bilo da su trinitarci ili anti-trinitarci, ako sotona imitira Boga trebala bi postojati i ispravna definicija trojstva, ja recimo ne vjerujem u modalističko trojstvo i ne vjerujem da postoji jedna definicija trojstva iako ću ostati u svojoj vjeri katoličkoj radi nekih neugodnosti koje sam doživjela, uvijek ću vjerovati u definiciju trojstva koju sam pročitala kod Ellen White a to je Nebeski trio jer to je biblijski, barem za mene. ne treba biti za druge.
Lijep pozdrav svima!