- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
E, a ti odgovaras istom merom, i ostali na forumu.. Ja davno rekoh da se vatra vatrom ne gasi..
Glavni, pa skoro i jedini kriterij po kojem se ja ravnam je razlikovane Istine (dobra) od laži (zla). Može se moje 'beskonačno' ponavljanje i inzistiranje na nečemu činiti jednako besmislenim, jalovim i iritantnim kakvo je i 'mantranje' kontra strane, ali ja ne pristajem na relativizaciju koja će zbog toga sve to izjednačiti, čega nalazim u tvojoj gornjoj konstataciji.
Naime, pojednostavimo ovu našu priču do kraja kako bismo je bolje razumjeli.
A. Evo nekoliko temeljnih tvrdnji koje su se ovdje godinama mantrale od strane adventista:
1. Kristova crkva je otpala početkom 2. stoljeća. Ovo je notorna sotonska laž.
2. Papa je promijenio subotu u nedjelju u 4. stoljeću. Ovo je notorna sotonska laž.
3. Inkvizicija je spalila i pobila milujune ljudi. Ovo je notorna sotonska laž. Štoviše, u tri puta kraćem periodu protestantska inkvizicija je pobila višestruko puta više od Inkvizicije Katoličke crkve.
4. Katolička crkva je ljude držala u neznanju i spriječavala znanstveni napredak. Ovo je notorna sotonska laž. Štoviše, upravo je Katolička crkva pokrenula i opismenjavanje i razvoj znanosti.
5. Katolička crkva je ljudima branila čitanje Biblije skrivajući Bibliju od njih. Ovo je notorna sotonska laž. Upravo je Biblija bila prva tiskana knjiga (1455.) nakon što je otkriven tiskarski stroj.
B. Evo nekoliko mojih 'u beskonačnost ponavljanih tvrdnji', ovdje iznešenih:
1. Crkva adventista sedmog dana utemeljena je u 'propaloj sotonskoj raboti određivanja datuma Isusova dolaska'. Ovo je istina.
2. Ellen White je skoro deset godina naučavala 'najveću bogohulnost - bogohulnost da je 22.10.1844. završilo vrijeme spasenja za grešnike'. Ovo je istina.
3. Ellen White je stotine i tisuće stranica svoga 'duha proroštva' plagirala (pokrala) od drugih 'jeftinih protestantskih autora'. Ovo je istina.
4. Ellen White je, pritisnuta činjenicom i optužbama da je plagirala, pribjegla lažima - tvrdeći da nije'. Ovo je istina.
5. Ellen White je napustila muža (ili on nju ili obostrano), nekoliko godina prije smrti Jamesa White-a. Ovo je istina.
6. Ellen White je, prema vlastitim riječima koje je ostavila i zapisane, upala u tešku ovisnost od octa, alkohola u octu. Ovo je istina.
--------------------------------------
Netko bi mogao reći da sam ja 'cjepidlaka', neka, neka kaže, a ja ću i dalje inzistirati na razlikovanju Istine (dobra) i laži (zla), i u nedogled ću Istinu ponavljati.