- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Tačno,samo ne kao DEO Boga već kao PUNINA BOGA TELESNO što znači da se BOG kao JEDAN u TELU pokazao a ne kao deo Boga.
Točno. Samo se u tijelu nije nastanio Otac nego Sin, koji je kao i Otac "punina Boga".
Tako je Isus TELO-ČOVEK a u NJemu je sva punina Oca zato kaže u telu-Sinu biće Otac večni i Bog silni.
Odustao si od "Tijelo zvano Sin" i prešao na "Isus TELO-ČOVEK". I ne piše da je u tijelu punina Oca nego punina Boga.
Nije Isus pokazivao deo Bog već puninu.
Ako je Isus pokazao puninu Boga, to znači da je Sin pravi Bog, zar ne?
Razlika je OGROMNA između JEDNODELNOG i trodelnog.
Ne postoji višedjelni Bog. Bog nije višedjelan, nego mnoštven - Trojstven. Trojstvenog Boga nije nitko izmislio, nego se Bog takvim objavio. Onima koji ga takvim ne mogu prihvatiti, pa niječu osobnost Sina i Duha Svetog zamjenjujući ih sa službama ili ulogama Oca, nije kriv Bog nego njihovo odbacivanje Božje objave.
Nisam to pitao već ko vam to dozvoli da radite a Jevrejski sveštenici nisu smeli njima jestrogo zabranjeno da rade takve stvari i kadili su slikama sakriveni i Bog reče da je to gad a žene plakale za Tamuzom bogom sunca.Pogledaj na elementima tamo gde pop stoji-sveštenik ima li sunce naslikano ili urezano na predmetima a ja ću ti slikama pokazati da toga ima puno šta sunce predstavlja tamo i čiji je dan 25 XII ?
Veliš, žene plakale za Tamuzom bogom sunca, i pitaš "čiji je dan 25 XII"? Krasno pitanje. Kad bi ti sam sebi odgovorio na ovo pitanje oslobodio bi se svih svojih fikcija, zabluda i stranjanja.
Mi katolici ne plačemo kada slavimo Boga, dapače, veselimo se i pjevamo mu. Evo kako katolici slave i pjevaju za ovaj dan koji tebe muči:
Djetešce nam se rodilo
U jasle se položilo
Isuse mileni, Bože moj
Srce ti dajem da sam tvoj.
Sin Boga Oca i Bog sam
S neba na zemlju siđe k nam
Refren ...
Čista ga Djeva rodila,
I svojim mlijekom dojila
Refren ...
Isus mu ime Otac da,
Da nas otkupi, posla ga
Refren ...
----------------------------------
Svim na zemlji mir, veselje,
Budi polag Božje volje.
To sad nebo navješćuje
I glas s neba potvrđuje.
Dobre volje svaka duša
grijeha neka već ne kuša
Nego hvali, diči Boga,
Š to je posl’o Sinka svoga.
Sinka svoga, Boga moga,
S Ocem, Duhom jednakoga
Duhom Svetim začetoga
Od Djevice rođenoga.
---------------------------------
U to vrijeme godišta
Mir se svijetu navješta
Porođenjem Djetešca
Kom je Majka Djevica.
Anđeli se javili
Rajsku pjesmu slagali
Slava Bogu pjevali
A mir ljudma prosili.
Djeva Sina rodila,
đavlu silu slomila,
Svijetu Spasa podala,
Nama majka postala.
---------------------------------
Evo kome pjevamo, koga slavimo i kome mi katolici taj 25.12. posvećujemo. Prije nas kršćana u to vrijeme godine pogani su orgijali i slavili svoja božanstva. Zato ja tvoju primjedbu - "čiji je dan 25 XII"?, ne mogu drugačije razumijeti nego kao tvoj žal zbog toga što su kršćani to promijenili. Tebi bi očito pasalo da se to nije promijenilo, pa da u te dane i dalje postoje oni koji orgijaju i slave Tamuza. Možda još takvih ima, slobodno im se pridruži, ali mi imamo svoga Boga i nastavit ćemo slavit Ga i pjevat mu: "Sin Boga Oca i Bog sam s neba na zemlju siđe k nam", "Svim na zemlji mir, veselje", "U to vrijeme godišta mir se svijetu navješta".
U Izrailju se kazna odmah izvršavala a Isus reče da mi više nemamo vlast ubijati već sav sud Njemu prepustamo a to ne znači da oni sveštenici homići neće primiti platu isto tako i Jevrejin koji krši subotu.
Ne samo da nemamo vlast ubijati, nego nemamo vlast ni suditi. A ti, čini se meni, čitav život potroši sudeći.
Tako je,i zašto ste onda gradili mesta za kađenje i žrtvovanje kad su verujući hramDuha Svetoga?
I apostoli su tražili krov nad glavom. Vama koji pripadate "internet crkvama" to ne treba, pa zato vi to ne razumijete.