Katoličanstvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tačno,samo ne kao DEO Boga već kao PUNINA BOGA TELESNO što znači da se BOG kao JEDAN u TELU pokazao a ne kao deo Boga.

Točno. Samo se u tijelu nije nastanio Otac nego Sin, koji je kao i Otac "punina Boga".

Tako je Isus TELO-ČOVEK a u NJemu je sva punina Oca zato kaže u telu-Sinu biće Otac večni i Bog silni.

Odustao si od "Tijelo zvano Sin" i prešao na "Isus TELO-ČOVEK". ;) I ne piše da je u tijelu punina Oca nego punina Boga.

Nije Isus pokazivao deo Bog već puninu.

Ako je Isus pokazao puninu Boga, to znači da je Sin pravi Bog, zar ne? ;)

Razlika je OGROMNA između JEDNODELNOG i trodelnog.

Ne postoji višedjelni Bog. Bog nije višedjelan, nego mnoštven - Trojstven. Trojstvenog Boga nije nitko izmislio, nego se Bog takvim objavio. Onima koji ga takvim ne mogu prihvatiti, pa niječu osobnost Sina i Duha Svetog zamjenjujući ih sa službama ili ulogama Oca, nije kriv Bog nego njihovo odbacivanje Božje objave.

Nisam to pitao već ko vam to dozvoli da radite a Jevrejski sveštenici nisu smeli njima jestrogo zabranjeno da rade takve stvari i kadili su slikama sakriveni i Bog reče da je to gad a žene plakale za Tamuzom bogom sunca.Pogledaj na elementima tamo gde pop stoji-sveštenik ima li sunce naslikano ili urezano na predmetima a ja ću ti slikama pokazati da toga ima puno šta sunce predstavlja tamo i čiji je dan 25 XII ?

Veliš, žene plakale za Tamuzom bogom sunca, i pitaš "čiji je dan 25 XII"? Krasno pitanje. Kad bi ti sam sebi odgovorio na ovo pitanje oslobodio bi se svih svojih fikcija, zabluda i stranjanja.

Mi katolici ne plačemo kada slavimo Boga, dapače, veselimo se i pjevamo mu. Evo kako katolici slave i pjevaju za ovaj dan koji tebe muči:

Djetešce nam se rodilo
U jasle se položilo
Isuse mileni, Bože moj
Srce ti dajem da sam tvoj.

Sin Boga Oca i Bog sam
S neba na zemlju siđe k nam
Refren ...

Čista ga Djeva rodila,
I svojim mlijekom dojila
Refren ...

Isus mu ime Otac da,
Da nas otkupi, posla ga
Refren ...
----------------------------------
Svim na zemlji mir, veselje,
Budi polag Božje volje.
To sad nebo navješćuje
I glas s neba potvrđuje.
Dobre volje svaka duša
grijeha neka već ne kuša
Nego hvali, diči Boga,
Š to je posl’o Sinka svoga.
Sinka svoga, Boga moga,
S Ocem, Duhom jednakoga
Duhom Svetim začetoga
Od Djevice rođenoga.
---------------------------------
U to vrijeme godišta
Mir se svijetu navješta
Porođenjem Djetešca
Kom je Majka Djevica.
Anđeli se javili
Rajsku pjesmu slagali
Slava Bogu pjevali
A mir ljudma prosili.
Djeva Sina rodila,
đavlu silu slomila,
Svijetu Spasa podala,
Nama majka postala.
---------------------------------
Evo kome pjevamo, koga slavimo i kome mi katolici taj 25.12. posvećujemo. Prije nas kršćana u to vrijeme godine pogani su orgijali i slavili svoja božanstva. Zato ja tvoju primjedbu - "čiji je dan 25 XII"?, ne mogu drugačije razumijeti nego kao tvoj žal zbog toga što su kršćani to promijenili. Tebi bi očito pasalo da se to nije promijenilo, pa da u te dane i dalje postoje oni koji orgijaju i slave Tamuza. Možda još takvih ima, slobodno im se pridruži, ali mi imamo svoga Boga i nastavit ćemo slavit Ga i pjevat mu: "Sin Boga Oca i Bog sam s neba na zemlju siđe k nam", "Svim na zemlji mir, veselje", "U to vrijeme godišta mir se svijetu navješta".

U Izrailju se kazna odmah izvršavala a Isus reče da mi više nemamo vlast ubijati već sav sud Njemu prepustamo a to ne znači da oni sveštenici homići neće primiti platu isto tako i Jevrejin koji krši subotu.

Ne samo da nemamo vlast ubijati, nego nemamo vlast ni suditi. A ti, čini se meni, čitav život potroši sudeći.

Tako je,i zašto ste onda gradili mesta za kađenje i žrtvovanje kad su verujući hramDuha Svetoga?

I apostoli su tražili krov nad glavom. Vama koji pripadate "internet crkvama" to ne treba, pa zato vi to ne razumijete.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Tačno,samo ne kao DEO Boga već kao PUNINA BOGA TELESNO što znači da se BOG kao JEDAN u TELU pokazao a ne kao deo Boga.Tako je Isus TELO-ČOVEK a u NJemu je sva punina Oca zato kaže u telu-Sinu biće Otac večni i Bog silni.Nije Isus pokazivao deo Bog već puninu.Razlika je OGROMNA između JEDNODELNOG i trodelnog.
Mi i ne govorimo da je Sin 1/3 BOga Sin je 1/1, ako brojevi i mogu da se upotrebljavaju kad je Bog u pitanju.Nije u Telu Bog jer bi to značilo da je Bog promenljiv i da je u vremenu da da je ograničen, a On je van svakog sličnog pojma, vremena i ograničenja.U NZ u originalnom tekstu ne piše da je Bog postao telo u našem smislu reči već piše sarks što označava jedinstvo tela i duše tj. kompletnog čovaka, Bog je postao čovek, a ne telo, prevedeno je sa telo jer reč koja označava jedinstvo duše i tela ne postoji u našem jeziku.
Nisam to pitao već ko vam to dozvoli da radite a Jevrejski sveštenici nisu smeli njima jestrogo zabranjeno da rade takve stvari i kadili su slikama sakriveni i Bog reče da je to gad a žene plakale za Tamuzom bogom sunca.Pogledaj na elementima tamo gde pop stoji-sveštenik ima li sunce naslikano ili urezano na predmetima a ja ću ti slikama pokazati da toga ima puno šta sunce predstavlja tamo i čiji je dan 25 XII ?
25 decembar je bio dan proslavljanaj boga Sunca, i tom danu su prethodile orgije, da bi crkva ukinula taj običaj ona je nametnula BOžić umesto tog praznika i izvršena je inkulturizacija tj. dan boga sunca je zamenio praznik rođenja Hristovog.Na slikama nije sakriveno nikakvo sunce, oreol u svim umetnostima svih religija predstavlja svetost i to je umetnički element, a ne religijski i deo je fantazije koja postoji u svakoj religiji, a ne učenja ili verovanja.
Tako je,i zašto ste onda gradili mesta za kađenje i žrtvovanje kad su verujući hramDuha Svetoga?
JEr Hristos nije ukinuo zakon već ga uzdignuo na viši nivo i preobrazio, ali ne i ukinuo.
Brvo,ovde se slažemo potpuno!
A sad čuj ko je bio REČ:
U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.

Piše li Bogovi ili Bog?
Da li se tu pod jednog Boga smatra samo Isus ili i Otac i Sveti Duh?
I Reč telom postade vidljiva a pošto je REČ=BOG onda je Isus Bog jer čitamo Sin nam se dade koji je Otac večni i Bogsilni ne govori o drugom Bogu ilidrugom delu Boga već o Jednom.

Nije se razdelio već iz Duha izlazi reč i nastaje zemaljsko telo i taj isti Duh se nastanjuje u telu.Ne šalje Bog svoju reč kao drugog Boga niti postaje drugi Bog od reči već onaj isti se pokaza kroz materiju.
Zašto ne slušaš šta govorim, Otac, Sin i Sveti Duh su jedan Bog i svaki od njih ima 1/1 prirode, a ne 1/3, nije to situacija kao kod ljudi gde je jedna osoba jedna ličnost.Fantazija je uticala na čoveka da Boga zamišlja kao ličnosti uopšte, On nije ni ličnosti u našem smislu reči, sve što mi možemo da zamislimo nije Bog jer je On iznad svega što mi možemo da zamislimo i zakoni logike se ne odnose na jaga i On je iznad svega bilo Ga je i kad nije bilo logike, stvaranjem to se nije promenilo.
Znači kad se kaže umrla priroda znači umrlo je telo...šta li je prirode na groblju.Meni s vama nije dosadno.
Sam Hristos je rekao da se ne bojimo onih koji mogu ubiti telo, samo telo umire i kod ljudi i tako je bilo i kod Hrista.
Goreje rečeno da ne umire priroda kako mi se pre toga saopšti već je ta reč za TELO,dobro i ja kd čitam priroda prevodim TELO da končno znam šta se pod priroda misli.
Znači Sin nije gore piše ništa manji po TELU-prirodi a Sin rečeda je Otac VEĆI a nadrugom mestuda su jednaki i sad u čemu su jednaki a u čemu je Bog Otac veći od Boga sina?
Isus Hristos čovek je manji od Oca i od Boga, a Isus Hristos Bog je jednak OCu i tvori Nejgovu ne zato što je niži već zato što je Reč Njegova i od Nejga se radja u večnosti kao što Duh Sveti od Oca ishodi u večnosti.
Kad taj što sve održava beše mrtav ko je onda održavao?
Znači čovek je u nebu a na zemlji Bog......dobro.
Da znači da kad je Njegovo ljudkso telo umrlo On je i dalje održavao tvar.Bog na nebu, a na zemlji čovek, jedna ličnost i dve prirode, Sveto Pismo baš o ovome govori.
Kopiraj to ovde ja nevidim taj odgovor da čujemo šta je pogrešno u Isaiji 9.6
Meni ni jedan tekst iz Biblje nije glupost.Znači da više ne pitam ništa iz onog izbora knjiga što ga Rim sastavi.
Kad kažeš Rim verovatno misliš i na PC, e pa znaj da je PC i Sveto Pismo sastavila pa i napisala.
Nisam dobio ko vam dade vlast dato činite?
Bog u SZ, a apostoli su dali primer u NZ jer su boravili u hramu i učestvovali u bogosluženju.
8:5 I reče mi: Sine čovečji, podigni oči svoje k severu. I podigoh oči svoje k severu, i gle, sa severa na vratima oltarskim beše onaj idol od revnosti na ulasku.
8:6 Potom mi reče: Sine čovečji, vidiš li šta ti rade? Velike gadove koje tu čini dom Izrailjev da otidem daleko od svetinje svoje? Ali ćeš još videti većih gadova.
8:7 I odvede me na vrata od trema, i pogledah, a to jedna rupa u zidu.
8:8 A On mi reče: Sine čovečji, prokopaj ovaj zid. I prokopah zid, a to jedna vrata.
8:9 Tada mi reče: Uđi i vidi opake gadove koje čine tu.
8:10 I ušavši videh, i gle, svakojake životinje što gamižu i svakojaki gadni skotovi, i svi gadni bogovi doma Izrailjevog behu napisani po zidu svuda unaokolo.
8:11 I pred njima stajaše sedamdeset ljudi između starešina doma Izrailjevog s Jazanijom, sinom Safanovim, koji stajaše među njima, svaki s kadionicom svojom u ruci, i podizaše se gust oblak od kada.
8:12 Tada mi reče: Vidiš li, sine čovečji, šta čine starešine doma Izrailjevog u mraku svak u svojoj pisanoj kleti? Jer govore: Ne vidi nas Gospod, ostavio je Gospod ovu zemlju.
8:13 Potom mi reče: Još ćeš videti većih gadova koje oni čine.
8:14 I odvede me na vrata doma Gospodnjeg koja su sa severa; i gle, žene seđahu i plakahu za Tamuzom.
8:15 I reče mi: Jesi li video, sine čovečji? Još ćeš videti većih gadova od tih.
8:16 I odvede me u trem unutrašnji doma Gospodnjeg; i gle, na ulasku u crkvu Gospodnju između trema i oltara beše oko dvadeset i pet ljudi okrenutih leđima k crkvi Gospodnjoj, licem k istoku, i klanjahu se suncu prema istoku.
8:17 Tada mi reče: Jesi li video, sine čovečji? Malo li je domu Judinom što čine te gadove koje čine ovde? Nego još napuniše zemlju nasilja i okrenuše se da me draže; i eto drže granu pred nosom svojim.
8:18 Zato ću i ja učiniti u gnevu, neće žaliti oko moje, niti ću se smilovati, i kad stanu vikati iza glasa u moje uši, neću ih uslišiti.
Ovo je očigledno upućeno jevrejima, kakve to ima veze sa bilo čim vezanim za temu?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Točno. Samo se u tijelu nije nastanio Otac nego Sin, koji je kao i Otac "punina Boga".

A tas kaže da ti nemaš veru:

9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

3:16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Ne kaže kao ti Sin se javi u telu već BOG SE JAVI U TELU a tebi Isus nije Otac niti Bogveć čovek bez greha.

Odustao si od "Tijelo zvano Sin" i prešao na "Isus TELO-ČOVEK". ;) I ne piše da je u tijelu punina Oca nego punina Boga.

Nisam ja ni od čega odustao već ti ništa ne razumeš.
Ista stvar je reći SIN U TELU ili TELO ZVANO SIN.
To tebi pokušavam približiti da bishvatio kako je Isus imao TELO a U TELU je bila punina Božnanstva ali teško će to ići jer posledužeg konzumiranja tru u jedan teško je verovati JEDNOG u TRI SLUŽBE.

Ako je Isus pokazao puninu Boga, to znači da je Sin pravi Bog, zar ne? ;)

Tačno i time nemaš trojicu kad imaš Isusa za pravog Boga što On sam i govori Jovanu u prvom poglavlju a i sebe Ocem predstavlja učenicima i potvrdi Isaijinu najavu dolska Boga u telu-Sin za glasom koji viče u pustinji.

Ne postoji višedjelni Bog. Bog nije višedjelan, nego mnoštven - Trojstven. Trojstvenog Boga nije nitko izmislio, nego se Bog takvim objavio. Onima koji ga takvim ne mogu prihvatiti, pa niječu osobnost Sina i Duha Svetog zamjenjujući ih sa službama ili ulogama Oca, nije kriv Bog nego njihovo odbacivanje Božje objave.

Znači nije više TRO_DELAN_JEDAN već MNOŽINA pa čitamo čuj Izrailju Bogovi su tvoji mnogi.
Paganizam ostaje paganizam.

Veliš, žene plakale za Tamuzom bogom sunca, i pitaš "čiji je dan 25 XII"? Krasno pitanje. Kad bi ti sam sebi odgovorio na ovo pitanje oslobodio bi se svih svojih fikcija, zabluda i stranjanja.

Nekažem ja to ti je citat iz Božjeg govora Jezekilju ako možeš verovati.
Zašto prećuta odgovor o datumu?

Čuj Nelsima po pitanju datma:

,,25 decembar je bio dan proslavljanaj boga Sunca, i tom danu su prethodile orgije, da bi crkva ukinula taj običaj ona je nametnula BOžić umesto tog praznika i izvršena je inkulturizacija tj. dan boga sunca je zamenio praznik rođenja Hristovog.Na slikama nije sakriveno nikakvo sunce, oreol u svim umetnostima svih religija predstavlja svetost i to je umetnički element, a ne religijski i deo je fantazije koja postoji u svakoj religiji, a ne učenja ili verovanja.,,

A što se tičeSUNČANIH LIKOVABog od Mojsija preko Jezekilja isto opominje i eto i danas ista praksa pogledajmo kome idu svakodnevna žtvovanja:

egipatski-sunc48dani-lik1.jpg

masoni1.jpg

masoni6.jpg

masoni9.jpg

g0uf1ripr9l168pisv26.jpg

c4klcttuq7bu1pjxjk6t.jpg

illuminatilogo2.jpg

A kod oltara i iznad stoji zlatni sunčani lik a često i pehar izrezbaren sunčanim likom.

images

images

images

images

77402889_o.jpg

.Na slikama nije sakriveno nikakvo sunce, oreol u svim umetnostima svih religija predstavlja svetost i to je umetnički element, a ne religijski i deo je fantazije koja postoji u svakoj religiji, a ne učenja ili verovanja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Иконографски мотив "Свевидеће око" у троуглу, који се често слика на нашим иконостасима изнад Царскох двери, а на месту где се обично налази мотив "Недремано око". Троугао, као символ броја три, који је био у поштовању и код Јевреја, служио је у раном хришћанству као символ Тројичног Бога, пре но што се развио данашњи мотив представљања Пресвете Тројице (Три путника код Авраама или Очество). Јасна и потпуна символика геометријског облика троугла, који је био омиљен у античкој грчкој архитектури и који поседује сваки антички забат, сигурно да води порекло од египатских пирамида, јер је тај облик у старом свету представљао небески град, дакле тежњу ка божанству. И касније, у хришћанском средњем веку, троугао се сусреће много често у црквеном градитељству и не само код звоника, који својом висином и обликом представљају везу између земље и неба. Знак троугла са Божјим оком у средини, често са јеврејским називом Бога - Јахве, био је одомаћен у иконографској тематици 17. и 18. века. Неке елементе ове представе узели су касније у своје обележје и слободни зидари, масони, што ничим не умањује значај хришаћанске иконографије.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Masoni su sinkretička sekta.Sinkretičke sekte su spoj elemenata više religija, nisu hrišćani ovo od masona uzeli već obrnuto.Hrišćanstvo je religija svetlosti i veruje u nju zato postoje te fantazije gde materijalna svetlost simboliše duhovnu.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Evo čoveka:

Treba čuti,bar čuti a kome Bog otvori da razume i obrati se biće na korist.
Oba dela propovedi saslušajte.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Papa Franjo kaže Isus nije uspio na križu! Bogohuljenje

Kako kainos laže!? Proročicu svoju je dostigao. Evo što papa kaže:

Trebamo zapamtiti da smo sljedbenici Isusa Krista, a njegov život, ljudski govoreći, završio je neuspješno. Neuspjehom križa.

P.S. Zamislite, jedan adventist prigovara i diskreditira papu za nerazumijevanje Isusove žrtve na križu i samog križa kao simbola. Adventist koji od križa, u svakoj formi, bježi ko vrag od tamjana, adventist za kojeg je križ simbol babilonske religije a ne kršćana i kršćanstva. Adventist kojemu proročica na grobu nema križ nego obelisk, javio se i govori nešto o Isusu i križu. Zaista svašta.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Pa zar ne vidiš da vam ovaj liberalni papa stvara probleme konzervativnom dijelu katoličanstva...poznajem grupe katolika koje za nj vele da je lažni prorok koji priprema put antikristu....nemoj i na temi katoličanstva ići off topic spominjuči Jelenu i adventiste molit ću.....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa zar ne vidiš da vam ovaj liberalni papa stvara probleme konzervativnom dijelu katoličanstva...poznajem grupe katolika koje za nj vele da je lažni prorok koji priprema put antikristu....

Nisu ni katolici operirani od gluposti. Možda nekog od ovakvih odvučeš sa sobom i unesrećiš kao što je netko tebe unesrećio.

nemoj i na temi katoličanstva ići off topic spominjuči Jelenu i adventiste molit ću.....

Onako kao ti gore blamirati se zaista može samo Jelenovac.

Natrag