Katoličanstvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ali nemaju Boga Sina (odbacili ga) pa moraju čekati crvenu junicu.

Nikad neće imati Boga Sina već Boga OCA koji se pokazao u telu kao Sin.
Kad poznaju ko je bio U TELU imaće Sina a kad Ga poznaju upoznaće Oca Bogasilnog i Oca večnog.
Ništa ti o Hramu neznaš zato ti je smešno što se Hram otvara prinosom crvene junice kako Bog Mojsiju reče.
Drugo,nije ti čudno što pagani kade ikone i narod,uzmi i čitaj pa zapamti da Bog reče kako se NESME kaditi po kućama niti narod a o ikonama i kipovima ni pomisliti gde je tustrah Božji...gde je poznanje Božje reči,ko opunomoći pagane da svaki dan prinose Isusa i otkud smeju kaditi slike i kipove i grobove i narod gde to čitate????

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Sin je Sin, a Otac je Otac, Biblija jasno govori o tome.
Drugo,nije ti čudno što pagani kade ikone i narod,uzmi i čitaj pa zapamti da Bog reče kako se NESME kaditi po kućama niti narod a o ikonama i kipovima ni pomisliti gde je tustrah Božji...gde je poznanje Božje reči,ko opunomoći pagane da svaki dan prinose Isusa i otkud smeju kaditi slike i kipove i grobove i narod gde to čitate????
U SZ, svi bogosluzbeni elementi poticu iz SZ, ali su preobrazeni, nema nijednog mnogobozackog.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sin je Sin, a Otac je Otac, Biblija jasno govori o tome.

Da proverimo:
9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Ne kaže dvojica već opisuje JEDNOG koji je Sin pa se otkriva ko se Sinom predstavlja,ko je On zapravo u telu.

U SZ, svi bogosluzbeni elementi poticu iz SZ, ali su preobrazeni, nema nijednog mnogobozackog.

Mogu li dobiti dokument gde Bog opunomoćuje crkveda kade ikone i kipove i narod i kuće?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Crkva još od apostola vjeruje da je Sin pravi Bog.

Ništa ti o Hramu neznaš zato ti je smešno što se Hram otvara prinosom crvene junice kako Bog Mojsiju reče.

Nije meni ništa smiješno, ja samo nisam sljedbenik onih koji čekaju crvenu junicu. Mi kršćani imamo Spasitelja Krista.

Drugo,nije ti čudno što pagani kade ikone i narod,uzmi i čitaj pa zapamti da Bog reče kako se NESME kaditi po kućama niti narod a o ikonama i kipovima ni pomisliti gde je tustrah Božji...gde je poznanje Božje reči,

Ja vjerujem, tako me naučila Katolička Crkva, da klanjanje pripada samo Bogu.

ko opunomoći pagane da svaki dan prinose Isusa i otkud smeju kaditi slike i kipove i grobove i narod gde to čitate????

Isus je jednom prinešen na žrtvu, a svaka Euharistija je uprisutnjenje i nuđenje spasenjskog čina te Isusove žrtve.

Ne kaže dvojica već opisuje JEDNOG koji je Sin pa se otkriva ko se Sinom predstavlja,ko je On zapravo u telu.

Znači, ostaješ pri tezi da Otac šalje Oca. "Otac glumac".

Mogu li dobiti dokument gde Bog opunomoćuje crkveda kade ikone i kipove i narod i kuće?

Crkvu je Isus ovlastio da čuva i prenosi ono što je apostolima ostavio, a ne tebe.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Da proverimo:
9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Zapravo ti ne shvatas nase ucenje, SIn je rec Oceva, On proizilazi iz razuma Ocevog, On tvori volju Njegovu, Sin je isti kao Otac i ko vidi Sina video je Oca jer kakav je Otac takav je i Sin, njih dvojica su isti, ali su dve razlicite licnosti .Sin jeste nas Otac jer nas je On recju stvorio OCevom naredbom, Otac je naredio, a Sin izvrsio, Sin je licnost koja je sve stvorila, a Otac je izdao naredjenje(volju, pomisao).
Kadili su jevreji u hramu zar ne?
I sta su kadili?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Crkvu je Isus ovlastio da čuva i prenosi ono što je apostolima ostavio, a ne tebe.

Daj citat gde Isus daje paganima da kade?
Kovam jeod Boga postavljen za Prvosveštenika?
Gde piše da Bog daje kađenje ikona i grobova te kuća i naroda?

Zapravo ti ne shvatas nase ucenje, SIn je rec Oceva, On proizilazi iz razuma Ocevog, On tvori volju Njegovu, Sin je isti kao Otac i ko vidi Sina video je Oca jer kakav je Otac takav je i Sin, njih dvojica su isti, ali su dve razlicite licnosti .Sin jeste nas Otac jer nas je On recju stvorio OCevom naredbom, Otac je naredio, a Sin izvrsio, Sin je licnost koja je sve stvorila, a Otac je izdao naredjenje(volju, pomisao).

Kadili su jevreji u hramu zar ne?
I sta su kadili?

Njih DVOJICA su jedan...ISTI dobro,slušamo dalje.
Sin je naš Otac a Otac na nebu koji se zove BOG OTAC On NIJE NAŠ Otac jer nemamo dva Oca. Znači Isusje nama Otac a nevernima JHVH...dobro.
I onda Bog naređuje Bogu da Bog umre...dobro.
Veći Bog naređuje manjem koji je JEDNAK većem iako je manji...dobro.
Znači naš Bog Sin koji je kao Otacvečni i Bog silni ali to ipak nije je UMRO.

Ne, umrla je PRIRODA...da,priroda je pogrebena a ne Bog.
Drugi deo Boga Sina je ostao živ dok je prvideo umro...dobro.
Znači molimo se onoj polovini Boga koja ne umire.
Isaija slagao da je onaj Sin Otac večni nije znao da je to samo poslušnik Boga Oca a ne sam Bog Otac.
I ko se onda objavio u TELU samo Bog Sin...ništa oni proroci nisu znali pa umesto da kažu:
Stiže poravnatom stazom trećina Boga (jedna njegova ličnost od TRI) oni JEDNOG najavili i dođe pola-Bog pola čovek kao BogSin umesto da dođe besmrtni Otac večni.

Što se tiče kađenja jasno stoji KOME SE KADI.
Gde je zapisano da pagani sagrade umesto zbognica-skupština-sinagoga HRAMOVE i kade narod i kuće i grobove i ikone?
Ko postavlja prvosveštenika i sa kojom svrhom u Bibliji?

Kako Bog preko Mojsija NAREDI da se Hram otvara prinosom crvene junice jer tako uradiste kad Hram otvoriste?
Ko je hram za Hrišćane?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Daj citat gde Isus daje paganima da kade?
Kovam jeod Boga postavljen za Prvosveštenika?
Gde piše da Bog daje kađenje ikona i grobova te kuća i naroda?

Pogani su oni koji Sina ne priznaju pravim Bogom i pravim čovjekom.
Svaki čin u Crkvi, prilikom Euharistije ili nekog drugog obreda, je Bogoštovan, jer se ni jednom činu ne pridaje magijsko djelovanje.

Kako Bog preko Mojsija NAREDI da se Hram otvara prinosom crvene junice jer tako uradiste kad Hram otvoriste?
Ko je hram za Hrišćane?

Naredi Bog preko Mojsija i da se pogubi svakoga tko bi radio kakav posao u subotu. Što onda?

Ko je hram za Hrišćane?

Svaki kršćanin je hram Božji.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Njih DVOJICA su jedan...ISTI dobro,slušamo dalje.
Sin je naš Otac a Otac na nebu koji se zove BOG OTAC On NIJE NAŠ Otac jer nemamo dva Oca. Znači Isusje nama Otac a nevernima JHVH...dobro.
U SZ je preko angela govorio Sin, a ne OTac, SIn je reč Očeva i On tvori volju Njegovu.
I onda Bog naređuje Bogu da Bog umre...dobro.
SNE umire Božanska priroda već telo.
Veći Bog naređuje manjem koji je JEDNAK većem iako je manji...dobro.
Sin nije manji od Oca po prirodi niti po ličnosti, u ljubavi nema nejednakosti, jererhiaj je posledica greha i ona postoji samo kod ljudi.
Drugi deo Boga Sina je ostao živ dok je prvideo umro...dobro.
Nije drugi deo već Božanska priroda, Sin je potpuni Bog Logos koji je večan i održava svu tvar, a u isto vreme On je i čovek Isus koji tvori volju Očevu.
Isaija slagao da je onaj Sin Otac večni nije znao da je to samo poslušnik Boga Oca a ne sam Bog Otac.
Nije ISaija slagao već si ga ti pogrešno razumeo, već sam ti objasnio.
I ko se onda objavio u TELU samo Bog Sin...ništa oni proroci nisu znali pa umesto da kažu:
Stiže poravnatom stazom trećina Boga (jedna njegova ličnost od TRI) oni JEDNOG najavili i dođe pola-Bog pola čovek kao BogSin umesto da dođe besmrtni Otac večni.
Na drugoj temi sam odgovorio na ovu glupost.
Što se tiče kađenja jasno stoji KOME SE KADI.
Gde je zapisano da pagani sagrade umesto zbognica-skupština-sinagoga HRAMOVE i kade narod i kuće i grobove i ikone?
Ko postavlja prvosveštenika i sa kojom svrhom u Bibliji?
Samo ti čitaj SZ ista je svrha i ništa nije ukinuto.
Ko je hram za Hrišćane?
Zakon je ispunjen i sada se ne žrtvuje junica već se postavlja Antimis na kome se nalati HRistova žrtva koja je ispunila svo SZ žrtvovanje, isti je proces, unosi se Antimis, tako da gde je Antimis tu je i hram, a gde nema ANtimisa to onda nije hram, amda i hramovi u kojima se ne služi se ne smatraju hramovima jer se u njima ne vrši Sveta Tajna Evharistije.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pogani su oni koji Sina ne priznaju pravim Bogom i pravim čovjekom.

Tačno,samo ne kao DEO Boga već kao PUNINA BOGA TELESNO što znači da se BOG kao JEDAN u TELU pokazao a ne kao deo Boga.Tako je Isus TELO-ČOVEK a u NJemu je sva punina Oca zato kaže u telu-Sinu biće Otac večni i Bog silni.Nije Isus pokazivao deo Bog već puninu.Razlika je OGROMNA između JEDNODELNOG i trodelnog.

Svaki čin u Crkvi, prilikom Euharistije ili nekog drugog obreda, je Bogoštovan, jer se ni jednom činu ne pridaje magijsko djelovanje.

Nisam to pitao već ko vam to dozvoli da radite a Jevrejski sveštenici nisu smeli njima jestrogo zabranjeno da rade takve stvari i kadili su slikama sakriveni i Bog reče da je to gad a žene plakale za Tamuzom bogom sunca.Pogledaj na elementima tamo gde pop stoji-sveštenik ima li sunce naslikano ili urezano na predmetima a ja ću ti slikama pokazati da toga ima puno šta sunce predstavlja tamo i čiji je dan 25 XII ?

Naredi Bog preko Mojsija i da se pogubi svakoga tko bi radio kakav posao u subotu. Što onda?

U Izrailju se kazna odmah izvršavala a Isus reče da mi više nemamo vlast ubijati već sav sud Njemu prepustamo a to ne znači da oni sveštenici homići neće primiti platu isto tako i Jevrejin koji krši subotu.

Svaki kršćanin je hram Božji.

Tako je,i zašto ste onda gradili mesta za kađenje i žrtvovanje kad su verujući hramDuha Svetoga?

U SZ je preko angela govorio Sin, a ne OTac, SIn je reč Očeva i On tvori volju Njegovu.

Brvo,ovde se slažemo potpuno!
A sad čuj ko je bio REČ:
U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.

Piše li Bogovi ili Bog?
Da li se tu pod jednog Boga smatra samo Isus ili i Otac i Sveti Duh?
I Reč telom postade vidljiva a pošto je REČ=BOG onda je Isus Bog jer čitamo Sin nam se dade koji je Otac večni i Bogsilni ne govori o drugom Bogu ilidrugom delu Boga već o Jednom.

Nije se razdelio već iz Duha izlazi reč i nastaje zemaljsko telo i taj isti Duh se nastanjuje u telu.Ne šalje Bog svoju reč kao drugog Boga niti postaje drugi Bog od reči već onaj isti se pokaza kroz materiju.

SNE umire Božanska priroda već telo.

Znači kad se kaže umrla priroda znači umrlo je telo...šta li je prirode na groblju.Meni s vama nije dosadno.

Sin nije manji od Oca po prirodi niti po ličnosti, u ljubavi nema nejednakosti, jererhiaj je posledica greha i ona postoji samo kod ljudi.

Goreje rečeno da ne umire priroda kako mi se pre toga saopšti već je ta reč za TELO,dobro i ja kd čitam priroda prevodim TELO da končno znam šta se pod priroda misli.
Znači Sin nije gore piše ništa manji po TELU-prirodi a Sin rečeda je Otac VEĆI a nadrugom mestuda su jednaki i sad u čemu su jednaki a u čemu je Bog Otac veći od Boga sina?

Nije drugi deo već Božanska priroda, Sin je potpuni Bog Logos koji je večan i održava svu tvar, a u isto vreme On je i čovek Isus koji tvori volju Očevu.

Kad taj što sve održava beše mrtav ko je onda održavao?
Znači čovek je u nebu a na zemlji Bog......dobro.

Nije ISaija slagao već si ga ti pogrešno razumeo, već sam ti objasnio.

Kopiraj to ovde ja nevidim taj odgovor da čujemo šta je pogrešno u Isaiji 9.6

Na drugoj temi sam odgovorio na ovu glupost.

Meni ni jedan tekst iz Biblje nije glupost.Znači da više ne pitam ništa iz onog izbora knjiga što ga Rim sastavi.

Zakon je ispunjen i sada se ne žrtvuje junica već se postavlja Antimis na kome se nalati HRistova žrtva koja je ispunila svo SZ žrtvovanje, isti je proces, unosi se Antimis, tako da gde je Antimis tu je i hram, a gde nema ANtimisa to onda nije hram, amda i hramovi u kojima se ne služi se ne smatraju hramovima jer se u njima ne vrši Sveta Tajna Evharistije.

Nisam dobio ko vam dade vlast dato činite?
Pročitaj Jezekilja od 40 gl.do kraja i daj citat da i tamo vidim isto što vi radite sad ovde.
Znaš li ko je kadio slike po zidovima evo čuj:

8:5 I reče mi: Sine čovečji, podigni oči svoje k severu. I podigoh oči svoje k severu, i gle, sa severa na vratima oltarskim beše onaj idol od revnosti na ulasku.
8:6 Potom mi reče: Sine čovečji, vidiš li šta ti rade? Velike gadove koje tu čini dom Izrailjev da otidem daleko od svetinje svoje? Ali ćeš još videti većih gadova.
8:7 I odvede me na vrata od trema, i pogledah, a to jedna rupa u zidu.
8:8 A On mi reče: Sine čovečji, prokopaj ovaj zid. I prokopah zid, a to jedna vrata.
8:9 Tada mi reče: Uđi i vidi opake gadove koje čine tu.
8:10 I ušavši videh, i gle, svakojake životinje što gamižu i svakojaki gadni skotovi, i svi gadni bogovi doma Izrailjevog behu napisani po zidu svuda unaokolo.
8:11 I pred njima stajaše sedamdeset ljudi između starešina doma Izrailjevog s Jazanijom, sinom Safanovim, koji stajaše među njima, svaki s kadionicom svojom u ruci, i podizaše se gust oblak od kada.
8:12 Tada mi reče: Vidiš li, sine čovečji, šta čine starešine doma Izrailjevog u mraku svak u svojoj pisanoj kleti? Jer govore: Ne vidi nas Gospod, ostavio je Gospod ovu zemlju.
8:13 Potom mi reče: Još ćeš videti većih gadova koje oni čine.
8:14 I odvede me na vrata doma Gospodnjeg koja su sa severa; i gle, žene seđahu i plakahu za Tamuzom.
8:15 I reče mi: Jesi li video, sine čovečji? Još ćeš videti većih gadova od tih.
8:16 I odvede me u trem unutrašnji doma Gospodnjeg; i gle, na ulasku u crkvu Gospodnju između trema i oltara beše oko dvadeset i pet ljudi okrenutih leđima k crkvi Gospodnjoj, licem k istoku, i klanjahu se suncu prema istoku.
8:17 Tada mi reče: Jesi li video, sine čovečji? Malo li je domu Judinom što čine te gadove koje čine ovde? Nego još napuniše zemlju nasilja i okrenuše se da me draže; i eto drže granu pred nosom svojim.
8:18 Zato ću i ja učiniti u gnevu, neće žaliti oko moje, niti ću se smilovati, i kad stanu vikati iza glasa u moje uši, neću ih uslišiti.

Poslednja izmena:
Natrag