Katoličanstvo

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
U Bibliji se jednom pominje Sveti oče-Oče Sveti upućeno BOGU.
Sad je jasno ko ima kojeg Boga i koga moli za šta.
Zašto zahtevaju da poglavar menja svoju odluku pa lapo je rekao da su homoseksualci vernici naša braća (njihova) i da ih se nesme osuđivati.
Zar da izbace pola sveštenstva i zatvore manastire zbog ovog staromodnog naroda?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

1 Kor 4,14-17: Ne pišem ovoga da vas postidim, nego da vas kao ljubljenu svoju djecu urazumim.Jer da imate u Kristu i deset tisuća učitelja, ipak ne biste imali više otaca. Ta u Kristu Isusu po evanđelju ja vas rodih! Zaklinjem vas, dakle: nasljedovatelji moji budite. Zato upravo poslah k vama Timoteja, koji mi je dijete ljubljeno i vjerno u Gospodinu, da vas podsjeti na naputke moje, u Kristu, kako posvuda u svakoj crkvi učim.

Sveti Pavao pišući Korinćanima upozorava ih da, koliko god učitelja imali, on im je otac, jer ih on rodi. Dakle nisi ti uopće razumio što točno znače riječi u Mateju na koje aludiraš. Osim toga Crkva od početka svete ljude imenuje svetim ocima. Naravno, nije ni za očekivati da ti to razumiješ. Tebi Biblija i nije Sveto Pismo, jer sam priznaješ i tvrdiš da su je, što prepravljanjem što spaljivanjem spisa, sastavili "otpadnici" sveti oci.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Zašto zahtevaju da poglavar menja svoju odluku pa lapo je rekao da su homoseksualci vernici naša braća (njihova) i da ih se nesme osuđivati.
Zar da izbace pola sveštenstva i zatvore manastire zbog ovog staromodnog naroda?
Papa je po ucenju rimokatolika Visarius Christi(izaslanik tj. zamenik Hristov), sto je netacno jer Hristu ne treba zamenik On je sa nama.Homoseksualce ne treba osudjivati, nikoga ne treba osudjivati niti napadati, oni su ili gresnici ili bolesnici i mi treba da se molimo za njih.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Homoseksualce ne treba osudjivati, nikoga ne treba osudjivati niti napadati, oni su ili gresnici ili bolesnici i mi treba da se molimo za njih.

Poglavar ih smatra BRAĆOM.

1 Kor 4,14-17: Ne pišem ovoga da vas postidim, nego da vas kao ljubljenu svoju djecu urazumim.Jer da imate u Kristu i deset tisuća učitelja, ipak ne biste imali više otaca. Ta u Kristu Isusu po evanđelju ja vas rodih! Zaklinjem vas, dakle: nasljedovatelji moji budite. Zato upravo poslah k vama Timoteja, koji mi je dijete ljubljeno i vjerno u Gospodinu, da vas podsjeti na naputke moje, u Kristu, kako posvuda u svakoj crkvi učim.

Sveti Pavao pišući Korinćanima upozorava ih da, koliko god učitelja imali, on im je otac, jer ih on rodi. Dakle nisi ti uopće razumio što točno znače riječi u Mateju na koje aludiraš. Osim toga Crkva od početka svete ljude imenuje svetim ocima. Naravno, nije ni za očekivati da ti to razumiješ. Tebi Biblija i nije Sveto Pismo, jer sam priznaješ i tvrdiš da su je, što prepravljanjem što spaljivanjem spisa, sastavili "otpadnici" sveti oci.

Uopšte ne govorimo o istoj stvari.
Ja rekoh kako se izraz SVETI OČE-OČE SVETI jedino jednom u Bibliji upućuje Bogu i NIKO od apostola nije oslovljen SVETI OČE.
To što apostol reče da ih je on rodio jevanđeljem nije im se predstavio kao SVETI OTAC niti ga oni tako osloviše.To su različite stvari.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Treba izdefinisati ko je nas brat, svi su nasi bliznji pa i oni, nasa braca su pak samo hriscani(moje misljenje).
Sveti Otac je kompleksan izraz.Mi nase crkvene ucitelje kao recimo Svetog Atanasija Velikog smatramo Ocima jer njihovo ucenje prihvatamo zato su oni nasi duhovni oci dok oni sami pak Sveti Atanasije Veliki ocima i bogoslovima smatra samo apostole jer su oni duhovni oci nasih otaca.Sveti su zbog svog zivota, zato recimo Tertulijan se smatra crkvenim ocem, a ne svetim ocem jer je osnovao svoju crkvu(jeres) tertulijance u kasnijim godinama svog zivota.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Postoje braća po krvi roditelja, postoje braća po pobratimstvu, postoje braća po vjeri, neki se nazivaju "braća po oružju", a postoji bratstvo i po Ocu, jer ni Otac ne odriče da je sviju stvorio.

Uopšte ne govorimo o istoj stvari.
Ja rekoh kako se izraz SVETI OČE-OČE SVETI jedino jednom u Bibliji upućuje Bogu i NIKO od apostola nije oslovljen SVETI OČE.
To što apostol reče da ih je on rodio jevanđeljem nije im se predstavio kao SVETI OTAC niti ga oni tako osloviše.To su različite stvari.

Ne znam ja o čemu ti govoriš, ali smatranje nekih ljudi u Crkvi svetim ocima široko je rasprostranjeno u Crkvi od samih početaka. To što se tebi ta Crkva gadi, zaista je samo tvoj problem. Ako su tebi sveti Ignacije Antiohijski i Justin Mučenik "vuci koji su se uvukli u Crkvu", mene ni jedna tvoja opservacija ne može iznenaditi.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nepominjem ovde nikog drugog do čiku u belom odelu kojem se obraćaju SVETI OČE,to je izraz koji su Jevreji Bogu upućivali a ne grešniku.

Što se tiče BRAĆE neka sveštenstvo predvodi ponosnu paradu svoje braće.Piše za VERUJUĆE izvadi ZLO između sebe.
Šteta,koliko Bog pobi braće potopom a baš su lepo hteli da se bratski druže sa anđelima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nepominjem ovde nikog drugog do čiku u belom odelu kojem se obraćaju SVETI OČE,to je izraz koji su Jevreji Bogu upućivali a ne grešniku.

Veliš, Jevreji se tako obraćali Bogu. Vidiš, kršćani u svojoj slobodi smiju i neke među sobom zvati svetim ocima. I nisam te do kraja razumio. Prijetiš li ti nekome Jevrejima, ili pozivaš u ropstvo Zakonu sa Sinaja?

Što se tiče BRAĆE neka sveštenstvo predvodi ponosnu paradu svoje braće.Piše za VERUJUĆE izvadi ZLO između sebe.
Šteta,koliko Bog pobi braće potopom a baš su lepo hteli da se bratski druže sa anđelima.

Vadi ti zlo, poubijaj ih sam.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Veliš, Jevreji se tako obraćali Bogu. Vidiš, kršćani u svojoj slobodi smiju i neke među sobom zvati svetim ocima. I nisam te do kraja razumio. Prijetiš li ti nekome Jevrejima, ili pozivaš u ropstvo Zakonu sa Sinaja?

Vadi ti zlo, poubijaj ih sam.

Jevreji imaju jednog Boga i jednog svetog Oca.
Rusi su zakonom to rešili da mogu homoseksualci upražnjavati svoje radnje ali uFrancuskoj,Nemačkoj,Srbiji,Hrvatskoj...ali u Rusiji NE.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Jevreji imaju jednog Boga i jednog svetog Oca.
Rusi su zakonom to rešili da mogu homoseksualci upražnjavati svoje radnje ali uFrancuskoj,Nemačkoj,Srbiji,Hrvatskoj...ali u Rusiji NE.
Homoseksualizam je kompleksna stvar, uredu je voleti muskarca, ali ne i zudeti za njim, ne valja ni za zenom zudeti vec je voleti kao i sestru, ljubav je jako komplikovana.

Natrag