Katoličanstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, kod tebe je sve laž.

A da li je laž da je prilikom progonstava protestanata jedna grupa vojnika upala u kucu jedne protestantske porodice i tu našla jednu grupu ljudi, žena i dece na molitvi.
Kada su ih upitali sta to rade - oni su odgovorili "molimo se za spasenje našeg oca pape"

Ovi vojnici su se čuvši to sažalili na ove ljude i izašli.

Šta misliš, da li se papa ikada molio za protestantske hrišćane, ili ih je proklinjao i masovno ubijao?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Što maca koti, to miša lovi". Tako je i sa onima iz "Jelenina jata", čim zine, slaže.
I zaista, kako te nije sram onako bezočno i drsko lagati? Ito lagati na način da širiš mržnju i zlu krv. Kome ti služiš?

Nije lepo svoje grehe pripisivati drugima..

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Najpametniji komentari ti i jesu kad nemaš riječi.

Imam, imam jos reci, ali pametniji popusta.
Zasto gubiti vreme na nekog ko namerno tera inat...
Neka ljudi procitaju sta si izvalio...

Naš'o ih ti još. :roll::roll::roll: A jesu li i ovi vjerovali da je Bog u listopadu 1844. odbacio sav pokvareni svijet?

Samo se ti smej, evo i vasih bisera:

-Papa Vigilije je, nakon što je osudio neke knjige, povukao svoju osudu; kasnije ih je ponovo osudio i opet opozvao svoju osudu, pa ih ponovo osudio. :)

-Papa Hadrijan II (867-872) je proglasio važećim civilne brakove, ali ih je papa Pije VII (1800-1823) osudio kao nevažeće.

-Papa Eugen IV (1431-1447) je osudio Jovanku Orleanku da bude živa spaljena kao veštica. Kasnije ju je papa Benedikt IV (1919. godine) proglasio “sveticom”.

-Papa Eugen III (1145-1153) je dozvolio dvoboje. Kasniji papa Julije II (1503-1513) i Pije IV (1559-1565) su ih zabranili.

-Papa Sikst V je posedovao prepravljenu verziju Biblije, za koju je tvrdio da je autentična. Dve godine kasnije je papa Klement VIII proglasio da je puna grešaka.

Nepogresive Pape, sta reci..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Na ovom forumu, Slap je najveci protivnik adventista zbog njihovih ''gresaka'', a narocito ''gresaka'' njihove prorocice EGW. Ovde ne bi komentarisao da li adventisti imaju ''greske'', naravno da imaju, ima ih svaka crkva..

Ipak zbog licemernog napada na druge, a skrivanja ''vlastitih gresaka'', iznecu ''prorocanstva katolickih Papa i biskupa'':

-Martin of Tours (375–400 CE) biskup: Izjavio je da ce svijet doci kraju prije 400, on piše: "Nema sumnje da je Antikrist već rođen. Pre nego sto dostigne zrelo doba on ce primiti natprirodnu moc."

-Saint Gregory of Tours
(30 November c. 538 – 17 November 594) takodje biskup: Izračunao je kraj sveta između 799 i 806.

-Papa Sylvester II (c. 946 – 12 May 1003) : Predvideo je milenijumsku apokaloipsu , na kraju Hriscanskog milenijuma 1000. godine.

-Papa Innocent III (1160 – 16 July 1216):
prorekao je da ce svet doci svom kraju 666 godina nakon uspona islama.

Ovo je ukratko, ima toga ne zna se broj...

I sa kojim onda pravom Slap ovde optuzuje Elen White i Milera za pogesni datum???
Kad eno ih njegovi Pape i biskupi koji su takodje prognozirali i omanuli.

I ko je ovde antihrist a ko je lazna crkva???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Crkvu su utemeljili na toj provaliji, a drugima se to računa za kardinalnu grešku. Ne kužiš ti to mire, a vidim da ne kuži ni Lavić.

Ne, upravo je suprotno - da se ideologija Rimokatolicizma temelji na hiljdugodisnjem carstvu na ovoj zemlji u novom svetsakom poretku - koji podrazumeva ujedinjene svih crkava i celog sveta pod kapu Rimske crkve kao majke svih ostalih crkava.
Dakle, Rim ocekuje vlast ovoga sveta i autoriteta koji je imao tokom istorije srednjeg veka i podcinjenost svih pod papsku vlast, i iz toga proizilaze sva predvidjanja od kojih je pojedina spomenuo i Mire.

Dakle, Stvarnoslap treba da prvo zaviri iza svojih vrata - pa onda da pokuca na tudja, jer da zna sta je iza njegovih vrata ili onih koje podrzava - pitanje je da li bi se osvrtao na tudja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, Rim ocekuje vlast ovoga sveta i autoriteta koji je imao tokom istorije srednjeg veka i podcinjenost svih pod papsku vlast, i iz toga proizilaze sva predvidjanja od kojih je pojedina spomenuo i Mire.

Ovo vas je naučila proročica, a što ako vam je proročica lažna? Isus kaže da se sve po plodovima prepoznaje. Kakvi su vam plodovi? Kakvi su plodovi kod tebe osobno? Eno jučer, a nije ti prvi put, iznosiš najprljavije laži i insinuacije. Ako su ti plodovi najprljavije laži i insinuacije, na kakvo si se to stablo nakalemio?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo vas je naučila proročica, a što ako vam je proročica lažna? Isus kaže da se sve po plodovima prepoznaje. Kakvi su vam plodovi? Kakvi su plodovi kod tebe osobno? Eno jučer, a nije ti prvi put, iznosiš najprljavije laži i insinuacije. Ako su ti plodovi najprljavije laži i insinuacije, na kakvo si se to stablo nakalemio?

Stvarnoslap, vec sam ti napomenuo "da nije lepo svoje grehe pripisivati drugima"

Nema u onome sto sam ja napisao nikakvih lazi i insinuacija, vec suste istine, jer sam u tom komentaru naveo i istorijski podatak o ubistvima koja je pocinila Rimska crkva.

Evo ponovo:

------------------------------------

Катари

Из Википедије, слободне енциклопедије

Катаре протерују голе из Каркасона1209. године
Катари (старогрчки: καθαροί - чист, повезано сакатарзом, што значи прочишћење) илиАлбижани(по граду Алби у Лангдоку, данашња Француска) су били припадници хришћанског покрета који се ширио Европом од 11. до 14. века. Познати су још и као Боугрес (Бугари) илиСклавини (Словени), што указује на словенско порекло њихових веровања.[1]Сматра се да је катарско учење настало под утицајем богумилског учења са Балкана. Римска црква их је прогласила за јеретике и сурово прогонила, крајем 12. и почетком 13. века, због њихових убеђења.

ПапаИноћентије III је позвао на крсташки поход против њих, који је прерастао у четрдесетогодишњи рат против домаћег становништва Лангдока. Током овог периода масакрирано је око 500.000 лангдокшких мушкараца, жена и деце, а њихова земља је окупирана и припојена Француској. Током тог сукоба догодила се и опсадатврђаве Каркасон, након чијег је пада катарско становништво буквално голо протерано из града.[2]Инквизиција је уведена да искорени и последње остатке катарских уверења. Последњи познати катарски префект (совршитељ) је погубљен у Лангдоку 1321. године. Катарски покрет је касније послужио као основ за црквену реформацију до које ће доћи у Европи у 16. веку"

--------------------------------------------

Dakle, papa je direktno odgovoran za ubijanje ovih ljudi.

Da li je on nesto izjavio ili ne - to je diskutabilno i po meni ne toliko bitno, jer danas razliciti izvori svasta pripisuju nekome sto nije istina.

U svakom slucaju - nema govora o nikakvim insinuacijama i lazi sa moje strane.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap, vec sam ti napomenuo "da nije lepo svoje grehe pripisivati drugima"

Nema u onome sto sam ja napisao nikakvih lazi i insinuacija, vec suste istine, jer sam u tom komentaru naveo i istorijski podatak o ubistvima koja je pocinila Rimska crkva.

Evo ponovo:

Evo tebi ponovo:

IZJAVA PAPE INOCENTIJA III krstasima u juznoj Francuskoj koji su imali zadatak iskorenjivanje Katara.

Kada su vojnici bili poslati od strane pape da progone i ubijaju - neki od tih vojnika su odgovorili da medju tim ljudima ima i zena i dece i nevinih ljudi.
Papa je na to dao jednu izjavu koja pokazuje sav zlocinacki duh koji se ispoljavao kroz ustanovu crkve i njenih vodja.

Ova izjava glasi:

„Ubijte ih sve bog će prepoznati svoje“

Pogledaj kakvu gnjusnu laž širiš. Misliš da Bogu ovakvim nečim služiš? Bogu ovakvim gnjusnim lažima sigurno ne služiš, ali zato oživotvoruješ proročicu koja nema premca u iznošenju gnjusnih laži.

Da li je on nesto izjavio ili ne - to je diskutabilno i po meni ne toliko bitno, jer danas razliciti izvori svasta pripisuju nekome sto nije istina.

Jeli? Pa kad različiti izvori iznose svašta, misliš što ne bi i ti? Nastavi, neka samo plodovi zriju, tada će ih svi vidjeti.

U svakom slucaju - nema govora o nikakvim insinuacijama i lazi sa moje strane.

Eno gore tvoje "ljepote". Ali briga te za to, iznio si gnjusnu laž o papi, a proročica ti je takve gnjusne laži iznosila i o Bogu.

Natrag