Kalendar kojim se belezi Uskrsenje Isusa Hrista

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isto merei ispred fest, New Moon i Sabbats..znači delovi..deo...praznika, mladina i subota.

Kao što si video u svakom stihu koji sam ti naveo u Bibliji uvek ima značenje deo, delovi celine pa i u Kološanima shvodno tome tako treba.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sveti apostol Pavao ruši sve temelje adventističke "teologije", evo:

1. Sveti Pavao im ruši "Subotu"

Kol 2,16-17: Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest - tijelo Kristovo.

2. Sveti Pavao im ruši "spavanje mrtvih"

Fil 1,21-23: Ta meni je živjeti Krist, a umrijeti dobitak! A ako mi živjeti u tijelu omogućuje plodno djelovanje, što da odaberem? Ne znam! Pritiješnjen sam od ovoga dvoga: želja mi je otići i s Kristom biti jer to je mnogo, mnogo bolje;

3. Sveti Pavao im ruši učenje o "neprolaznosti Zakona"

Gal 5,4: Prekinuli ste s Kristom vi koji se u Zakonu mislite opravdati; iz milosti ste ispali.

4. Sveti Pavao im ruši učenje o "simboličnosti Euharistije"

1 Kor 11,26-27: Doista, kad god jedete ovaj kruh i pijete čašu, smrt Gospodnju navješćujete dok on ne dođe. Stoga, tko god jede kruh ili pije čašu Gospodnju nedostojno, bit će krivac tijela i krvi Gospodnje.

5. Sveti Pavao im ruši učenje i praksu o "desetku"

1 Kor 16,1-2: U pogledu sabiranja za svete, i vi činite kako odredih crkvama galacijskim. Svakoga prvog dana u tjednu neka svaki od vas kod sebe na stranu stavlja i skuplja što uzmogne da se ne sabire istom kada dođem.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa pitaj sebe zašto se ovaj deo(merei) ne prevodi u gotovo većini Biblija a u svakom drugom slučaju se prevodi? Šta misliš?

Što se to prevodi u Luki 11,36 ili Jovanu 19,23? iIli u bilo kom drugom tekstu..samo u Kološaniam 2,16 izostavlja? E to je "teološki" prevod a ne gramatički.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve pogresno i izvadjeno iz konteksta, i tekstovi koji uopste ne govore o tome cemu ih je on pripisao.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve pogresno i izvadjeno iz konteksta, i tekstovi koji uopste ne govore o tome cemu ih je on pripisao.

Jesi video koliko tekstova i dokaza ali ne vredi..on navodi ove "teološke" tekstove a ne gramatički istpravno kako bi trebalo. Ali uzrok tome je što to ruši njegovu dosadašnju predstavu o Kološanima 2,16.17

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Therefore do not let anyone judge you by what you eat or drink, or with regard to a religious festival, a New Moon celebration or a Sabbath day.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jesi video koliko tekstova i dokaza ali ne vredi..on navodi ove "teološke" tekstove a ne gramatički istpravno kako bi trebalo. Ali uzrok tome je što to ruši njegovu dosadašnju predstavu o Kološanima 2,16.17

To vise i ne vredi ponavljati jer njega to ne zanima.
Ja sam postao ravnodusan i niti me Bog vise i vodi da odgovaram, jer ko to i cita.
Nek pise sam sebi za licnu dnevnik.

Natrag