Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ovo ću da dam kao tvoj odg. na ovaj moj koment. a to ću i da spomenem u crkvi.
Kako te zeznuo Mojsije.
Kliknite za proširenje...
Krivo. Nije mene zeznuo Mojsije, nego je tebe zeznuo đav'o, zlorabeći tvoju subotarsku zaluđenost Mojsijem, zbog prijevjesa koji ti zastire srce dok čitaš Stari zavjet. Jer, vidi što kaže Božja riječ:
"Kvarimo li dakle zakon vjerom? Bože sačuvaj! nego ga još utvrđujemo" (Rimljanima 3:31)2 Kor 3,7-8: Pa ako je smrtonosna služba, slovima uklesana u kamenju, bila tako slavna da sinovi Izraelovi nisu mogli pogledati u lice Mojsijevo zbog prolazne slave lica njegova, koliko li će slavnija biti služba Duha.
Ovo ću da dam kao tvoj odg. na ovaj moj koment. a to ću i da spomenem u crkvi.
I tamo ce ti priznati da si razbio argumentima? To je cilj, zar ne?
Evo pomoci cu ti da dobijes plus - JA NEMAM ODGOVOR NA TVOJE ARGUMENTE TRIPO! DOKAZAO SI, MISLIM DA CU POSTATI ADVENTISTA!
- blagdani (praznici) = godišnje (praznične) subote - Pasha, Pedesetnica, Dan truba, Dan pomirenja i Blagdan sjenica.
- mlađaci = mjesečni praznici
- subote = tjedne (sedmične) subote, jer godišnje kako ti tvrdiš jednostavno ne mogu biti, godišnje subote su ti gore dva reda više (blagdani).
-----------------------------
Što je onda subota stavljena u Dekalog, tako da tvoj arg. nema nikakvog smisla.
Sve ti lijepo piše u Bibliji. Data je Židovima kao znak saveza s Bogom i data je Židovima da se u taj dan odmaraju i zahvaljuju Bogu.
2 Kor 3,7-8: Pa ako je smrtonosna služba, slovima uklesana u kamenju, bila tako slavna da sinovi Izraelovi nisu mogli pogledati u lice Mojsijevo zbog prolazne slave lica njegova, koliko li će slavnija biti služba Duha.
Ali nas kršćane i dalje ne obvezuje. Vama otvrdnu pamet, jer vam prijevjes zastire čitanje Staroga zavjeta, pa vam nije otkriveno da je u Kristu prestao. (2 Kor 3,14-15)
Pavle u jevrejima 3. i 4. kaze da je subota "senka" (simbol) obecane zemlje, u koju su jevreji trebali da udju!
Znaci, on je "sedmicnu subotu" (odmor) uporedio sa "odmorom u obecanoj zemlji"!
Po tvom glupom tumačenju znači oni koji su ušli u zemaljski Hanan neće biti spaseni.Zatim Pavle kaze, da "mi koji verujemo ulazimo u taj odmor"!
Pa i apostoli su bili Jevreji.I upozorava "jevreje" (postovaoce subote), da paze da koji od njih "ne zakasni uci" dok god je ostavljeno obecanje, da se ulazi u pocinak njegov!
Pa subota se drži i fizički i duhovno. To ide zajedno. Šta bi ti da kopaš baštu i da kažeš da držiš subotu, e ne držiš.Ako se tu radi o "doslovnoj suboti" ne bi ih upozoravao da "paze da ne zakasne uci" jer jevreji su dobro znali "kad subota pocinje" , dakle radi se o "duhovoj suboti".
Nij subota data da se odmara od grijeha, nego od posla. Po tvojoj glupoj logici treba čovjek da 6 dana čini zlo, a 7. da ne čini.Znaci, Pavle ovde tvrdi da "sedmicna subota" ukazuje na veci odmor u Hristu Isusu! Kao sto je i rekao: "hodite k meni svi umorni i natovareni i ja cu vas ODMORITI.."
Ovo ide na GRUPU.A ako je dekalog "vecan" i "nepromenljiv", ne bi smeo da sadrzi SIMBOLE koji ukazuju na Hrista!
Znači po tebi ne važi ni 1. zapov.Takodje, ovo nije jedina zapovest koja sadrzi SIMBOLE, jer i prva zapovest takodje ukazuje na Hrista govoreci:
"Ja sam Gospod Bog tvoj KOJI SAM TE IZVEO IZ ZEMLJE EGIPATSKE (KUCE ROPSTVA)."
Onda bi Bog subotu nazvao Pashom, dakle ne ukazuje na odmor od grijeha, nego od posla.Cak i najgori legalista mora priznati da i ova prva zapovest sadrzi SIMBOL EGIPTA, koji je simbol ROPSTVA, i da ukazuje na ODMOR U HRISTU. Naime kada se covek pokaje, on se obrati Hristu, a potom ga Hristos oslobadja od ROPSTVA GREHU!
Šta je do tada bio odmor u satani? Dakle lupaš gluposti.Za nas isti znacaj ima subota i prva zapovest, obe ukazuju na ODMOR U HRISTU!