Kako se izvrću stihovi iz Biblije u cilju dokazivanja lažnih učenja?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo ću da dam kao tvoj odg. na ovaj moj koment. a to ću i da spomenem u crkvi.

Daj im i ovo:

1672301244672.png

Kako te zeznuo Mojsije.
Kliknite za proširenje...

Krivo. Nije mene zeznuo Mojsije, nego je tebe zeznuo đav'o, zlorabeći tvoju subotarsku zaluđenost Mojsijem, zbog prijevjesa koji ti zastire srce dok čitaš Stari zavjet. Jer, vidi što kaže Božja riječ:

2 Kor 3,7-8: Pa ako je smrtonosna služba, slovima uklesana u kamenju, bila tako slavna da sinovi Izraelovi nisu mogli pogledati u lice Mojsijevo zbog prolazne slave lica njegova, koliko li će slavnija biti služba Duha.

2 Kor 3,14-15: Ali otvrdnu im pamet. Doista, do dana današnjega zastire taj prijevjes čitanje Staroga zavjeta: nije im otkriveno da je u Kristu prestao. Naprotiv, kad god se čita Mojsije, do danas prijevjes zastire srce njihovo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Krivo. Nije mene zeznuo Mojsije, nego je tebe zeznuo đav'o, zlorabeći tvoju subotarsku zaluđenost Mojsijem, zbog prijevjesa koji ti zastire srce dok čitaš Stari zavjet. Jer, vidi što kaže Božja riječ:

2 Kor 3,7-8: Pa ako je smrtonosna služba, slovima uklesana u kamenju, bila tako slavna da sinovi Izraelovi nisu mogli pogledati u lice Mojsijevo zbog prolazne slave lica njegova, koliko li će slavnija biti služba Duha.
"Kvarimo li dakle zakon vjerom? Bože sačuvaj! nego ga još utvrđujemo" (Rimljanima 3:31)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo ću da dam kao tvoj odg. na ovaj moj koment. a to ću i da spomenem u crkvi.

I tamo ce ti priznati da si razbio argumentima? To je cilj, zar ne?

Evo pomoci cu ti da dobijes plus - JA NEMAM ODGOVOR NA TVOJE ARGUMENTE TRIPO! DOKAZAO SI, MISLIM DA CU POSTATI ADVENTISTA!

Evo, i ovo citiraj, da se hvalis :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
- blagdani (praznici) = godišnje (praznične) subote - Pasha, Pedesetnica, Dan truba, Dan pomirenja i Blagdan sjenica.

- mlađaci = mjesečni praznici

- subote = tjedne (sedmične) subote, jer godišnje kako ti tvrdiš jednostavno ne mogu biti, godišnje subote su ti gore dva reda više (blagdani).
-----------------------------

Što je onda subota stavljena u Dekalog, tako da tvoj arg. nema nikakvog smisla.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve ti lijepo piše u Bibliji. Data je Židovima kao znak saveza s Bogom i data je Židovima da se u taj dan odmaraju i zahvaljuju Bogu.

Slape..

Pavle u jevrejima 3. i 4. kaze da je subota "senka" (simbol) obecane zemlje, u koju su jevreji trebali da udju!

Znaci, on je "sedmicnu subotu" (odmor) uporedio sa "odmorom u obecanoj zemlji"!

Zatim je rekao da "jevreji nisu usli u taj odmor", jer nisu verovali, i zaista nisu usli, jer su pomrli u pustinji!

Zatim Pavle kaze, da "mi koji verujemo ulazimo u taj odmor"!

I upozorava "jevreje" (postovaoce subote), da paze da koji od njih "ne zakasni uci" dok god je ostavljeno obecanje, da se ulazi u pocinak njegov!

Ako se tu radi o "doslovnoj suboti" ne bi ih upozoravao da "paze da ne zakasne uci" jer jevreji su dobro znali "kad subota pocinje" , dakle radi se o "duhovoj suboti".

Znaci, Pavle ovde tvrdi da "sedmicna subota" ukazuje na veci odmor u Hristu Isusu! Kao sto je i rekao: "hodite k meni svi umorni i natovareni i ja cu vas ODMORITI.."

Mi pocivamo u Hristu!

A ako je dekalog "vecan" i "nepromenljiv", ne bi smeo da sadrzi SIMBOLE koji ukazuju na Hrista!

Ali mi vidimo da sadrzi!

Takodje, ovo nije jedina zapovest koja sadrzi SIMBOLE, jer i prva zapovest takodje ukazuje na Hrista govoreci:

"Ja sam Gospod Bog tvoj KOJI SAM TE IZVEO IZ ZEMLJE EGIPATSKE (KUCE ROPSTVA)."

---> Cak i najgori legalista mora priznati da i ova prva zapovest sadrzi SIMBOL EGIPTA, koji je simbol ROPSTVA, i da ukazuje na ODMOR U HRISTU. Naime kada se covek pokaje, on se obrati Hristu, a potom ga Hristos oslobadja od ROPSTVA GREHU!

Tako Hriscanin "izlazi iz EGIPTA (KUCE ROPSTVA)" i dolazi ka Hristu!

Za nas isti znacaj ima subota i prva zapovest, obe ukazuju na ODMOR U HRISTU!

To tvrdi Pavle u jevrejima, i to se ne moze oboriti nijednom argumentacijom!

A ono sto vi raspravljate o (kolosanima 2:16), nikoga nece ubediti! Ovaj Pavlov dokaz je naime neoboriv!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Hoćeš da kažeš da sada važi ubij, ukradi?

Ali nas kršćane i dalje ne obvezuje. Vama otvrdnu pamet, jer vam prijevjes zastire čitanje Staroga zavjeta, pa vam nije otkriveno da je u Kristu prestao. (2 Kor 3,14-15)

Znači može da se krade, ubija itd. Fino si to priznao.

Pavle u jevrejima 3. i 4. kaze da je subota "senka" (simbol) obecane zemlje, u koju su jevreji trebali da udju!

Pa ušli su u zemaljski Hanan oni koji su držali subotu.

Znaci, on je "sedmicnu subotu" (odmor) uporedio sa "odmorom u obecanoj zemlji"!

Znači da će ući i u nebeski.

Zatim Pavle kaze, da "mi koji verujemo ulazimo u taj odmor"!
Po tvom glupom tumačenju znači oni koji su ušli u zemaljski Hanan neće biti spaseni.

I upozorava "jevreje" (postovaoce subote), da paze da koji od njih "ne zakasni uci" dok god je ostavljeno obecanje, da se ulazi u pocinak njegov!
Pa i apostoli su bili Jevreji.

Ako se tu radi o "doslovnoj suboti" ne bi ih upozoravao da "paze da ne zakasne uci" jer jevreji su dobro znali "kad subota pocinje" , dakle radi se o "duhovoj suboti".
Pa subota se drži i fizički i duhovno. To ide zajedno. Šta bi ti da kopaš baštu i da kažeš da držiš subotu, e ne držiš.

Znaci, Pavle ovde tvrdi da "sedmicna subota" ukazuje na veci odmor u Hristu Isusu! Kao sto je i rekao: "hodite k meni svi umorni i natovareni i ja cu vas ODMORITI.."
Nij subota data da se odmara od grijeha, nego od posla. Po tvojoj glupoj logici treba čovjek da 6 dana čini zlo, a 7. da ne čini.

Nijedan dan ne treba činiti zlo.

A ako je dekalog "vecan" i "nepromenljiv", ne bi smeo da sadrzi SIMBOLE koji ukazuju na Hrista!
Ovo ide na GRUPU.

Takodje, ovo nije jedina zapovest koja sadrzi SIMBOLE, jer i prva zapovest takodje ukazuje na Hrista govoreci:

"Ja sam Gospod Bog tvoj KOJI SAM TE IZVEO IZ ZEMLJE EGIPATSKE (KUCE ROPSTVA)."
Znači po tebi ne važi ni 1. zapov.

Cak i najgori legalista mora priznati da i ova prva zapovest sadrzi SIMBOL EGIPTA, koji je simbol ROPSTVA, i da ukazuje na ODMOR U HRISTU. Naime kada se covek pokaje, on se obrati Hristu, a potom ga Hristos oslobadja od ROPSTVA GREHU!
Onda bi Bog subotu nazvao Pashom, dakle ne ukazuje na odmor od grijeha, nego od posla.

Za nas isti znacaj ima subota i prva zapovest, obe ukazuju na ODMOR U HRISTU!
Šta je do tada bio odmor u satani? Dakle lupaš gluposti.

Natrag