- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Hoćeš da kažeš da sada važi ubij, ukradi?
Ja nisam lopov k'o ti, ja 'na svjetlu dana' i ništa neskrikavajući kažem ono što mislim. Tako rekoh i o ovome, ovako:
Isus je sve zapovijedi u Novom zavjetu, tako i zapovijedi NE UBIJ i NE UKRADI, ponovio i dodatno osnažio, osim jedne, nema u čitavom Novom zavjetu afirmativnog Isusova stava o suboti. Dapače, kada su Židovi Isusa napadali i "gledali da ga ubiju" zbog toga što krši subotu, Isus im odgovori: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim." A sveti Pavao, kao što vidjesmo, odvojio je subotu od svih drugih zapovijedi iz Dekaloga i za nju kaže da je sjena, jednako kao što su sjena jelo, piće, blagdani i mlađaci. Što da radimo, tako kaže sveti Pavao.
Znači može da se krade, ubija itd. Fino si to priznao.
Baš pokazah da ne može. Isusovo evanđelje nas na mnoštvu mjesta uči i upozorava da kradljivci i lažovi neće ući u kraljevstvo Božje. Evo jednog takvog mjesta:
1 Kor 6,9-10: Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega.