Kako se izvrću stihovi iz Biblije u cilju dokazivanja lažnih učenja?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hoćeš da kažeš da sada važi ubij, ukradi?

Ja nisam lopov k'o ti, ja 'na svjetlu dana' i ništa neskrikavajući kažem ono što mislim. :) Tako rekoh i o ovome, ovako:

Isus je sve zapovijedi u Novom zavjetu, tako i zapovijedi NE UBIJ i NE UKRADI, ponovio i dodatno osnažio, osim jedne, nema u čitavom Novom zavjetu afirmativnog Isusova stava o suboti. Dapače, kada su Židovi Isusa napadali i "gledali da ga ubiju" zbog toga što krši subotu, Isus im odgovori: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim." A sveti Pavao, kao što vidjesmo, odvojio je subotu od svih drugih zapovijedi iz Dekaloga i za nju kaže da je sjena, jednako kao što su sjena jelo, piće, blagdani i mlađaci. Što da radimo, tako kaže sveti Pavao.

Znači može da se krade, ubija itd. Fino si to priznao.

Baš pokazah da ne može. :mig: Isusovo evanđelje nas na mnoštvu mjesta uči i upozorava da kradljivci i lažovi neće ući u kraljevstvo Božje. Evo jednog takvog mjesta:

1 Kor 6,9-10: Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987

Pa ušli su u zemaljski Hanan oni koji su držali subotu.

Znači da će ući i u nebeski.

Po tvom glupom tumačenju znači oni koji su ušli u zemaljski Hanan neće biti spaseni.

Pa i apostoli su bili Jevreji.

Pa subota se drži i fizički i duhovno. To ide zajedno. Šta bi ti da kopaš baštu i da kažeš da držiš subotu, e ne držiš.

Nij subota data da se odmara od grijeha, nego od posla. Po tvojoj glupoj logici treba čovjek da 6 dana čini zlo, a 7. da ne čini.

Nijedan dan ne treba činiti zlo.

Ovo ide na GRUPU.

Znači po tebi ne važi ni 1. zapov.

Onda bi Bog subotu nazvao Pashom, dakle ne ukazuje na odmor od grijeha, nego od posla.

Šta je do tada bio odmor u satani? Dakle lupaš gluposti.
TRIPO IS BACK

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Opet ponavljanje, ne znas nista drugo vec da ponavljas napamet..

Nij subota data da se odmara od grijeha

Pavle kaze da jeste!

Onda bi Bog subotu nazvao Pashom, dakle ne ukazuje na odmor od grijeha, nego od posla.

A na sta ukazuju godisnje subote? Kako su se one ispunile na Hristu? Kazi ako znas?

Samo pricas kako se sedmicna subota ne ispunjava na Hristu, a ne znas da objasnis kako se godinje subote i mladine ispunjavaju na Hristu?

Pa 6 godina se obradjuje zemlja a 7. je odmor.. Bog kaze - "ostavi zemlju da odmara".. O tome Pavle i pise! To predstavlja odmor od posla, odmor od robovanja i od robovanja grehu za coveka. On ovo povezuje sa "sedmicnom subotom i tako pokazuje da je i sedmicna "senka" i zato je to na Hristu ispunjeno! A konacno ispunjenje nas ocekuje u raju!

Objasnio sam da je i prva zapovest simbolicna, kada se pominje EGIPAT, mi nismo izasli iz EGIPTA vec IZ ROPSTVA GREHU! To je smisao prve zapovesti! Znaci da se i prva zapovest ispunjava na Hristu!

Zato Pavle kaze da "zakon urezan u kamenje" - PRESTAJE, a ono sto "ostaje" je Hristov duhovni zakon!

Nijedan Hriscanin ne shvata prvu zapovest doslovno! Hriscane Bog NE IZVODI IZ EGIPTA! Postoji DUHOVNI EGIPAT tj. DUHOVNO ROPSTVO iz kojeg nas Hristos izvodi! I to je smisao!

Ne znaci! Neke stvari iz dekaloga se odnose na Hrista, a neke ne! Lepo sam pokazao kako se i jedan deo prve zapovesti ispunjava na Hristu!

Zar ne citas?

"Ja sam Gospod Bog tvoj KOJI SAM TE IZVEO IZ ZEMLJE EGIPATSKE"..

Da li je tebe Bog izveo iz DOSLOVNOG EGIPTA ili te je izveo iz DUHOVNOG ROPSTVA (EGIPTA)???

Ako insistiras na doslovnom shvatanju, moras da insistiras i na doslovnom shvatanju prve zapovesti, naime - da je TEBE BOG IZVEO IZ EGIPTA!

A to je nonsens!

Ovo ide na GRUPU.

Ajde lepo ti idi na taj GRUPNJAK, a nas ostavi na miru da razgovaramo.. Samo dodjes da izazivas pometnju i mrznju!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet dokazuješ da nije bilo ljubavi u tom braku, pa ti je sada drugi kriv za frustracije.

Sta ti znas nego da vredjas drugom majku!

Ovde dolazis da se istresas i vredjas tudju majku, sto je projekcija, tebi je falilo ljubavi dok si bio dete, zato i trazis paznju.. Frustracije imas!

Jesi li mozda ljut sto te ne hvalimo?

Budi covek pa ce te svi hvaliti, ne budi toliko g.. !

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sta ti znas nego da vredjas drugom majku!

To si i zaslužio. Iako ja to radim na kulturan način, ja ne psujem.

Možda bi bio srećan da si se rodio iz onoga što si sam napisao.

Jesi li mozda ljut sto te ne hvalimo?
Ne daj Bože da me ti i takvi hvalite, odmah bi znao da nešto nije u redu sa mnom.

Ajde lepo ti idi na taj GRUPNJAK,

Da si se rodio iz ovoga možda bi imao manje frustracija.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To si i zaslužio. Iako ja to radim na kulturan način, ja ne psujem.

To sto pominjes moju majku me ne vredja uopste, samo dobices prijavu ako nastavis, i za ono sto si napisao za Slapa da je SLUPAN U GLAVU.

Ne daj Bože da me ti i takvi hvalite, odmah bi znao da nešto nije u redu sa mnom

A za sta da te hvalim, za to sto si Slapu napisao da je SLUPAN U GLAVU?

Ma bas me briga sta ces pisati uostalom, sebe sramotis, a ne druge..

Poslednja izmena:
Natrag