Kako se izvrću stihovi iz Biblije u cilju dokazivanja lažnih učenja?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Psalam 49,16 A moju će dušu Bog ugrabiti Podzemlju iz pandža i milostivo me primiti.

A duša je čovjek, osoba.

Djela apostolska 27,37 A svih nas je u lađi bilo dvjesta sedamdeset i šest duša.

Tako je. Zakon sa Sinaja je za robove,

Znači za robove je bilo da se ne ubije, ne krade itd.

a Kristov zakon je za slobodne.

Znači slobodan si da kradeš, ubijaš itd.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
mire000 said:

To nije ucenje Pisma, vec tvoja rec!
Nikakav zakon se ne zahteva, to su gluposti!

---------------------------------------

Matej 19,17 A on reče mu: što me zoveš blagijem? Niko nije blag osim jednoga Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovijesti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sta nije mogao spomenuti sedmicnu subotu

Koga ti želiš napraviti BUDALOM? Subota stoji u Dekalogu sa NE UBIJ, NE UKRADI, NEMOJ IMATI drugih bogova itd.

I ti ovdje meni govoriš da je to SJENKA.

I ti meni dokazuješ da to nije zapovijest kao i ove ostale, da je to sjenka.

Da to ne mora i fizički da se drži.

I ti kao nešto dokazuješ.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Koga ti želiš napraviti BUDALOM? Subota stoji u Dekalogu sa NE UBIJ, NE UKRADI, NEMOJ IMATI drugih bogova itd

Zasto onda Pavle sedmicnu subotu u jevrejima 3. i 4. poglavlju simbolizuje i kaze da je ona ukazivala na odmor jevreja u obecanoj zemlji, dok za nas Hriscane ona predstavlja odmor u Hristu?

Kako Pavle sme nesto iz dekaloga da simbolizuje, kada "dekalog ne sadrzi simbole" i "ne ukazuje na Hrista"???

Dakle, dekalog sadrzi simbole, i nije izdvojen zakon kao sto ti tvrdis. I prva zapovest je simbolicna i ukazuje na Hrista, kada kaze "Seti se da si bio rob U ZEMLJI EGIPATSKOJ". Za nas je EGIPAT SIMBOL ODMORA U HRISTU dok je za jevreje stvarnost. Isus nas oslobadja robovanja grehu! I sedmicna subota je takodje simbol tog izlaska, to kaze Pavle u jevrejima!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa tako nije ni sedmična subota, nego praznična. Sam si sebe tj. njega oborio.

Sve se da provjeriti, treba samo malo znanja i vremena, evo:

Kol 2,16-17: Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest – tijelo Kristovo.

Dakle, :):

- blagdani (praznici) = godišnje (praznične) subote

- mlađaci = mjesečni praznici

- subote = tjedne (sedmične) subote

Zbog ovoga je i vaš adventistički profesor Bacchiocchi morao priznati, i priznao je, da subote u Kol 2,16 mogu biti samo tjedne subote. Evo njegovog priznanja:

The Seventh-day Adventist Bible Commentary tumači “subote” kao oznaku godišnjih obrednih, a ne tjednih subota (Levitski zakonik 23,6-8, 15,16,21,24,25,27,28,37,38). Činjenica je da se i za subotu i za Dan pomirenja u hebrejskom koristi sintagma shabbath shabbath.n, što znači “subota” (Izlazak 31,15; Levitski zakonik 23,3.32; 16,31), ali u Septuaginti ovaj izraz je preveden grčkom sintagmom koja ima drugi smisao od jednostavnog izraza u Kološanima 2,16. Stoga se ovaj izraz u Kol 2,16 jezično ne može protumačiti kao da se misli na Dan pomirenja ili neku drugu obrednu godišnju subotu budući da se oni nikad ne imenuju tim izrazom. (Samuele Bacchiocchi, Od subote do nedjelje)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve se da provjeriti, treba samo malo znanja i vremena, evo:

On da proveri? Pa treba ti biti jasno da on nece proveriti nista. Oni nabacuju bez razmisljanja ko roboti. Pravo je cudo kada neko od njih pocne da razmislja van kalupa. To je Bozje cudo, zato se treba moliti..

Jel tebi ovo deluje kao da pise neko ko razmislja:

"Znači za robove je bilo da se ne ubije, ne krade itd.

Znači slobodan si da kradeš, ubijaš itd."

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jel tebi ovo deluje kao da pise neko ko razmislja:

Ne može se biti sljedbenik i klanjatelj Ellen White i koristiti mozak u svrhu za koju nam ga je Bog dao. Takvi ljudi imaju oštećene mozgove, vjeruj mi.

I zaista, takvima jedino Bog može pomoći, ali uvjet je da odbace proročicu, pokaju se i zamole Boga da ih ozdravi.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
subote = tjedne (sedmične) subote

Koga ti želiš napraviti BUDALOM? Subota stoji u Dekalogu sa NE UBIJ, NE UKRADI, NEMOJ IMATI drugih bogova itd.

I ti ovdje meni govoriš da je to SJENKA.

I ti meni dokazuješ da to nije zapovijest kao i ove ostale, da je to sjenka.

Da to ne mora i fizički da se drži.

I ti kao nešto dokazuješ.

Natrag