Ajd odrasti molim te.
Žalosno je njegovo tumačenje teksta,a ne tekst.
tebi treba tumačenje tvojih duhovnika i Adrijana, a ne Biblije.
Marko
7:19 Jer mu ne ulazi u srce nego u trbuh; i izlazi napolje čisteći sva jela.
7:20 Još reče: Šta izlazi iz čoveka ono pogani čoveka;
7:21 Jer iznutra, iz srca ljudskog, izlaze misli zle, preljube, kurvarstva, ubistva,
7:22 Krađe, lakomstva, pakosti, zloće, lukavstvo, sramote, zlo oko, huljenje na Boga, ponos, bezumlje.
7:23 Sva ova zla iznutra izlaze, i pogane čoveka.
-----------------------------------------------------------------------
Ovo je za svinju.
slijedi da prije Isusa grijeh nije izlazio iz srca. No, to shvatanje je u sukobu sa ovim koje zatim autor tog besmislenog teksta dalje navodi:
"Bog je apostolu Petru dao viziju u kojoj mu je rekao da sve životinje koje su do tada bile nečiste sada mogu da se jedu: "
Pa ako je Isus već očisto nečistu hranu, zašto bi se sada Petar sablaznio na taj zahtjev da pojede ponudjene bube kao nečiste?
To znači da Isusova poruka da grijeh izlazi iz srca nikada nije imala za svoj smisao da je ukinuta podjela hrane na čistu i nečistu, inače apostol Peter ne bi izjavio tri i po godine posle Isusovog raspeća:
Dela
10:14 A Petar reče: Nipošto, Gospode! Jer nikad ne jedoh šta pogano ili nečisto.
No, apostol sam objašnjava da ta poruka nije poruka da treba da se jede nečista hrana, već da ne treba Jevreji da imaju predrasude prema neznabošcima kao nečistima. Apostol Petar sam to obnjašnjava kao zaključak pomenute vizije:
Dela
10:28 I reče im: Vi znate kako je neprilično čoveku Jevrejinu družiti se ili dolaziti k tuđinu; ali Bog meni pokaza da nijednog čoveka ne zovem poganim ili nečistim;