Kako se izvrću stihovi iz Biblije u cilju dokazivanja lažnih učenja?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
To se tako kaze, jel sustina tih zapovesti je Hristos, odnosno te zapovesti su prorocanski na njega ukazivale, i stoga vise nemaju vaznost, nisu ukinute bukvalno, vec su nasle svoje ispunjenje!

To se tako ne kaže, baš suprotno da i dalje važi i da nije ukinut.

Nigdje moralni zakon nije ukazivao na dolazak Mesije, nego ceremonijalni. Vidiš da nemaš dokaza u Bibliji.

Zato i Hristos kaze "nisam dosao da UKINEM zakon i proroke, vec da ISPUNIM"!

Pa kako onda dekalog prestaje da važi?

Moze se reci i "ukinute su", ali se time gubi pravi smisao, i to je ono sto Hristos govori!

Vidiš da je tvoja nauka jadna i nikakva. Sada može sada ne može. Ne može se reći da su UKINUTE jer se trebaju držati.

Ti si ga drzao kao formu, pa sad nas optuzujes za formalizam!

Prestani svoje propuste pripisivati drugima!

Pa ko napada zakon i negira ga taj ga je i držao formalno ili bi ga držao ako nije prije.

Ne deli pavle zakon niti iko u bibliji , i ja ne umirujem svoju savest.
Zakon je celovit, zakon je Tora!

Ti ne djeliš, a on djeli, zato kaže da se drži Dekalog, a da se ne osuđujemo za jela, piće i subote.

A ti ne mozes oboriti ono sto sam ja dao da je da Pavle zakon posmatrao celovito, i sta ti vredi onda reci "nije tako"???

Vidiš d amogu, ne može Pavle jedno da piše tu, a drugo na drugom mjestu za isto.

Ima zakona, ne izvodi tu!

Kod tebe nema, kažeš prestaje da važi, znači nema ga više.

A nisi naveo koji je to novi. Njega nema. Znači može krađa, ubijanje itd.

Zasto mi necasno pripisujes ono sto nisam rekao i hoces okrenuti na svoju vodenicu???

Pa rekao si.

Zapovesti koje su se "prorocanski ispunile na Hristu" vise nemaju zakonsku obavezu, one su se "ispunile" nasle su svoju "svrhu" i vise ne vaze za nas, ostale zapovesti "vaze", i to je ono sto Pavle kaze da nam "ostaje"!

Ne ispunjavaju se zapoovijesti u Isusu nego ceremonije, ma ti nemaš pojma ili si baš bezobrazan jako puno.

Moras da izmisljas jel sam ti dokazao da Pavle "ne deli zakon", i da je rekao kompletan zakon sa dekalogom "prestaje"! Sve ono sto je bilo obuhvaceno Mojsijevim zakonom i sto se na Hristu ispunilo to "prestaje", a ono sto nije to "ostaje"!

A šta je ostalo? Čuj dekalog prestaje. Ajd navedi stihove da dekalog prestaje.

Ne jede mene nista, vec tebe!
Pa zato moras da izmisljas kako sam ja rekao da "nema zakona", a nisam to rekao!

Pa čim prestaje znači da ga nema.

To rece Pavle tamo!

A ti izvrnuo.

Gde pise da su ukinute "ceremonije" :)

Jeste Isus nasa pasha, i ukinuta su sve "senke", a subota je "simbol" takodje, odnosno "senka", tako ju je Pavle nazvao u kolosanima 2:16 "senkom", a u Jevrejima je pokazao da je subota "simbol' obecane zemlje i "odmora od ropstva" , pa analogno tome ona je ulazivala na odmor u Hristu od "ropstva grehu". Zato je data.. Sve to tamo lepo pise pa ne citate! I necete da slusate, vec nazivate onog ko vam objasnjava "bezobraznim"!

Ti nemaš pojma šta je ceremonijalna subota. Onda ipada da ne trebamo ni da jedemo ni pijemo jer je i to spomenuto.

Ajd reci šta je ceremonijalna subota, bez guglanja?

Zar nisi rekao da me vise neces napadati?
I ja se ponadao da cu moci a tobom normalno razgovarati, kad ono...

To je moje ime..

Nego, sto se ti malo ne smiris i ne prestanes sa optuzbama na racun drugih i njihove licnosti?

Ti si nebitan, ukazujem ti samo na tvoj nivo razmišljanja, trebaš jošđ da si zahvalan Bogu što ti preko mene to otkriva.

Takva diskreditacija je bezvezna.
Ja tebe nisam napao, vec ti mene, opet, iako si rekao da neces.

Jok nisi, nego si svašta govorio. I opet se nisi izvinuo.

Pa da sam ja i najveci gresnik, ostao si bez odgovora, i ne mozes oboriti ono sto sam dao, i kako ti cesto volis reci "bavis se samnom jel nemas dokaza", zato daj normalno diskutuj vec jednom!

Pa ni to ne znaš iz Biblije svako je sebi najveći grešnik. "Od kojih sam prvi ja".

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Covek vam lepo objasni, postavi vam dokaze, tako da i malo dete moze razumeti, nacrta vam bukvalno sve, i onda ga nazivate tvrdoglavim i bezobraznim???

Koja glupost, pa to svako kaže da je postavio ili dao dokaze. A šta mi tebi nismo. :beee:

Ti uopšte ne znaš šta koji stih dokazuje.

Pa i demon je citirao Bibliju (Psalam) Isusu ali ga je izvrnuo, kod kušanja.

ti moraš da uzmeš Bibliju i citiraš je da sebi umiriš savjest. To je očajnički potez jer ti u sebi duboko znaš da smo Laodik. i ja upravu.

Nije samo citiranje Biblije mejrilo, nego smisao teksta.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Čovječe nerazumni ti hoćeš da promijenom terminologije promijeniš suštinu onoga što si rekao, pa nisam rekao da je UKINUT, nego prestaje da važi. Pa to rade i kurve, nisu više kurve, nego su sponozoruše ili starlete.

Kao i ono nije šija, nego je vrat. Jel ti misliš da je neko glup da nasjedne na te tvoje fore.
Ti si stvarno formalista, ne daj Bože da ti predaješ djeci, sreća pa ne predaješ, kako bi obradio književne tekstove samo se pitam.

Pitam se uopšte kako si lektiru odgovarao i pisao i tekstove u Čitanci.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako, lepo brate kaži iskreno, nije tebi do zapovesti, već do Subote.

Mire, ti nisi izneo nikakve dokaze, već svoja mišljenja van konteksta biblije.

Ne postoji podeljenost u deset zapovesti u odnosu na stari i novi zavet, jer se one ne mogu prekrajati, već biblija upravo govori o celovitom zakonu, i držanju SVIH deset zapovesti, i prekršaj jedne zapovesti je greh prema celom zakonu:

"Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,
Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona"
( Jakov 2. 10 - 11 )

TIPOS je obredni zakon, a ne deset zapovesti i Subota, to je jasno svakome ko poznaje suštinu i svrhu određenih zakona u starom zavetu u odnosu na novi.

Mire, ti time što govoriš - radiš posao sotone Božjeg neprijatelja, jer njegov cilj je upravo bio da napravi rupu u zakonu, i da ukine jednu, a to je učinio preko Rimske crkve, a to je upravo uradio sa subotom, jer ona jedina ukazuje da je Bog stvoritelj, i da je on vlasnik planete zemlje i svega stvorenog.
Zato se sotona zauzeo da ukine ovu zapovest - jer on polaže pravo na ovu planetu, na kojoj hoće da osnuje svoje carstvo, i znajući - da kršenjem jedne zapovesti, čovek ustvari postaje bezakonik, i pod osudom zakona.

Mire, tvoja opaska "da se uozbiljim" je neozbiljna, jer Ja nikada ne iznosim neistine, već je ono što sam napisao istinito svedočanstvo - da ja imam savršeni mir u svom stavu, jer mi sam Bog svedoči ovu istinu koju iznosim, i to i u početku kada sam se sa ovom istinom tek upoznavao, i nakon toga svaki put kada ovu istinu svedočim drugima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vi se namerno pravite da ne razumete.
Sto rece pismo: "zatiskivahu svoje usi da ne cuju"...

Dokaz je gore koji vas obara kao nista!

Necu da odgovaram vise, jel ne vredi ponavljati.
Radite po svojoj savesti, jel nije pogresno drzati subotu, samo sto ste krivci pred Bogom za nametanje!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Koja glupost, pa to svako kaže da je postavio ili dao dokaze. A šta mi tebi nismo. :beee:

Prestani da se tako ponasas.
Ako mozes normalno razgovarati razgovaraj. Ako ne mozes, nemoj mi se vise ni obracati. Necu da se spustam na tvoj nivo...

Vas dvoje ili stvarno ne razumete ili necete da razumete, a u stvari je ovo drugo "NECETE".

Vi mene ne slusate sta pricam, niti vas zanima istina, vi samo hocete da "obarate"!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vi se namerno pravite da ne razumete.
Sto rece pismo: "zatiskivahu svoje usi da ne cuju"...

To može svako svakome reći, ti nisi u stanju da razumno nešto objasniš zašto mi tiskamo uši, samo rekla kazala.

Dokaz je gore koji vas obara kao nista!

To svako može da kaže.

Necu da odgovaram vise, jel ne vredi ponavljati.

Nije JEL nego JER. Naravno da nećeš jer nemaš dokaza.

Radite po svojoj savesti, jel nije pogresno drzati subotu,

Kako ti učiš je pogrešno. Otiću na mješalicu i mješati beton i tako ću da držim subotu, dan koji se ne razlikuje od drugih. to je tvoja subota. I opet nije JEL nego JER.

samo sto ste krivci pred Bogom za nametanje!

To je dokaz da je ti ne bi držao, jadna je tvoja nauka. Naravno da ti je to teret jer nemaš ljubavi prema Bogu. Lažeš da je neko nekom nameće. Ko ti nerazumni čovječe nameće, jel te neko tjera.

Baš si pokvaren do srži.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Prestani da se tako ponasas.
Ako mozes normalno razgovarati razgovaraj. Ako ne mozes, nemoj mi se vise ni obracati. Necu da se spustam na tvoj nivo...

Neću da prestanem jer si bezobrazan.

Bolje da izađeš iz tih oblaka i da se spustiš na moj nivo poniznosti.

Natrag