Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
To se tako kaze, jel sustina tih zapovesti je Hristos, odnosno te zapovesti su prorocanski na njega ukazivale, i stoga vise nemaju vaznost, nisu ukinute bukvalno, vec su nasle svoje ispunjenje!
To se tako ne kaže, baš suprotno da i dalje važi i da nije ukinut.
Nigdje moralni zakon nije ukazivao na dolazak Mesije, nego ceremonijalni. Vidiš da nemaš dokaza u Bibliji.
Zato i Hristos kaze "nisam dosao da UKINEM zakon i proroke, vec da ISPUNIM"!
Pa kako onda dekalog prestaje da važi?
Moze se reci i "ukinute su", ali se time gubi pravi smisao, i to je ono sto Hristos govori!
Vidiš da je tvoja nauka jadna i nikakva. Sada može sada ne može. Ne može se reći da su UKINUTE jer se trebaju držati.
Ti si ga drzao kao formu, pa sad nas optuzujes za formalizam!
Prestani svoje propuste pripisivati drugima!
Pa ko napada zakon i negira ga taj ga je i držao formalno ili bi ga držao ako nije prije.
Ne deli pavle zakon niti iko u bibliji , i ja ne umirujem svoju savest.
Zakon je celovit, zakon je Tora!
Ti ne djeliš, a on djeli, zato kaže da se drži Dekalog, a da se ne osuđujemo za jela, piće i subote.
A ti ne mozes oboriti ono sto sam ja dao da je da Pavle zakon posmatrao celovito, i sta ti vredi onda reci "nije tako"???
Vidiš d amogu, ne može Pavle jedno da piše tu, a drugo na drugom mjestu za isto.
Ima zakona, ne izvodi tu!
Kod tebe nema, kažeš prestaje da važi, znači nema ga više.
A nisi naveo koji je to novi. Njega nema. Znači može krađa, ubijanje itd.
Zasto mi necasno pripisujes ono sto nisam rekao i hoces okrenuti na svoju vodenicu???
Pa rekao si.
Zapovesti koje su se "prorocanski ispunile na Hristu" vise nemaju zakonsku obavezu, one su se "ispunile" nasle su svoju "svrhu" i vise ne vaze za nas, ostale zapovesti "vaze", i to je ono sto Pavle kaze da nam "ostaje"!
Ne ispunjavaju se zapoovijesti u Isusu nego ceremonije, ma ti nemaš pojma ili si baš bezobrazan jako puno.
Moras da izmisljas jel sam ti dokazao da Pavle "ne deli zakon", i da je rekao kompletan zakon sa dekalogom "prestaje"! Sve ono sto je bilo obuhvaceno Mojsijevim zakonom i sto se na Hristu ispunilo to "prestaje", a ono sto nije to "ostaje"!
A šta je ostalo? Čuj dekalog prestaje. Ajd navedi stihove da dekalog prestaje.
Ne jede mene nista, vec tebe!
Pa zato moras da izmisljas kako sam ja rekao da "nema zakona", a nisam to rekao!
Pa čim prestaje znači da ga nema.
To rece Pavle tamo!
A ti izvrnuo.
Gde pise da su ukinute "ceremonije"
Jeste Isus nasa pasha, i ukinuta su sve "senke", a subota je "simbol" takodje, odnosno "senka", tako ju je Pavle nazvao u kolosanima 2:16 "senkom", a u Jevrejima je pokazao da je subota "simbol' obecane zemlje i "odmora od ropstva" , pa analogno tome ona je ulazivala na odmor u Hristu od "ropstva grehu". Zato je data.. Sve to tamo lepo pise pa ne citate! I necete da slusate, vec nazivate onog ko vam objasnjava "bezobraznim"!
Ti nemaš pojma šta je ceremonijalna subota. Onda ipada da ne trebamo ni da jedemo ni pijemo jer je i to spomenuto.
Ajd reci šta je ceremonijalna subota, bez guglanja?
Zar nisi rekao da me vise neces napadati?
I ja se ponadao da cu moci a tobom normalno razgovarati, kad ono...
To je moje ime..
Nego, sto se ti malo ne smiris i ne prestanes sa optuzbama na racun drugih i njihove licnosti?
Ti si nebitan, ukazujem ti samo na tvoj nivo razmišljanja, trebaš jošđ da si zahvalan Bogu što ti preko mene to otkriva.
Takva diskreditacija je bezvezna.
Ja tebe nisam napao, vec ti mene, opet, iako si rekao da neces.
Jok nisi, nego si svašta govorio. I opet se nisi izvinuo.
Pa da sam ja i najveci gresnik, ostao si bez odgovora, i ne mozes oboriti ono sto sam dao, i kako ti cesto volis reci "bavis se samnom jel nemas dokaza", zato daj normalno diskutuj vec jednom!
Pa ni to ne znaš iz Biblije svako je sebi najveći grešnik. "Od kojih sam prvi ja".