Mire, tvoje tumačenje je zasnovano na pogrešnoj interpretaciji biblijskih tekstova, koje tumačiš van konteksta biblije.
U bibliji definitivno prestaje starozavetni obredni zakon koji je bio TIPOS dolaska Mesije.
Ono o ćemu ti pišeš - ti si potpuno pogrešno razumeo.
Dakle, u starom zavetu prestaje "FORMALNA SLUŽBA U KAMENU" a ne prestaje ono što je napisano na kamenu, a sa novim zavetom počinje "SLUŽBA DUHA NAPISANA NA SRCU"
Dakle, akcenat je na vrsti službe u odnosu FORME I SUŠTINE.
Ovo potvrđuje sam Bog sledećim rečima:
"Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet,
Ne kao onaj zavet, koji učinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske, jer onaj zavet moj oni pokvariše, a ja im bijah muž, govori Gospod.
Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod: metnuću zavet svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod.
I neće više učiti prijatelj prijatelja ni brat brata govoreći: Poznajte Gospoda; jer će me znati svi od malog do velikog, govori Gospod; jer ću im oprostiti bezakonja njihova, i greha njihovih neću više pominjati.
Ovako veli Gospod, koji daje sunce da svetli danju, i uredbe mesecu i zvezdama da svetle noću, koji raskida more i buče vali njegovi, kome je ime Gospod nad vojskama" ( Jeremija 31. 31 - 35 )
"Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;
Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.
Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod.
I nijedan neće učiti svog bližnjeg, i nijedan brata svog, govoreći: Poznaj Gospoda; jer će me svi poznati od malog do velikog među njima" ( Jevrejima 8. 8 - 11 )
Po tvom tumačenju - da ne postoji više vrsta zakona u bibliji ( obredni zakon, i deset zapovesti ), već da je sve jedno, to bi u odnosu na gornje proročanstvo koje sam priložio značilo - da će Bog u srce upisati sve iz starog zaveta, i da mi danas trebamo da držimo sve, da prinosimo žrtve, da se obrezujemo, da svetkujemo starozavetne praznike, itd..
Stvar je sasvim drugačija, a to je - da postoji obredni zakon kao TIPOS ili predslika Hristovog dolaska, koji je uklonjen i prestaje, jer je našao ispunjenje u Isusu Hristu, i sa druge strane postoji moralni zakon deset zapovesti, koje Bog u novom zavetu upisuje u ljudsko srce, i Duhom Svetim koji menja čoveka - čini da se čovek u tom nanovorođenom promenjenom stanju - prirodno ponaša po načelima zapisanim u deset zapovesti.
U svakom drugom slučaju koji ovo negira, i ukazuje da su obredni zakon i deset zapovesti isto, i da su uklonjene ili da prestaju - mi u tom slučaju imamo slobodu da kršimo svaku od dest zapovesti, kao što ne prinosimo žrtve, ne obrezujemo se, ne praznujemo starozavetne praznike, tako isto možemo i da krademo, i činimo preljube, i ubijamo, i lažemo... itd...