Kako se izvrću stihovi iz Biblije u cilju dokazivanja lažnih učenja?

Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Ima različitih teoloških škola, i svaka drugačije procenjuje bibliju.

Kojoj se obratiti.

Imaš li predlog?
Bilo kojoj!
Nama ovdje je sasvim svejedno kojoj teološkoj školi ćeš se obratiti jer se nadamo da ćeš u toj nekoj, bilo kojoj, barem nešto smisleno naučiti o religiji.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ono što imam, i što sam spoznao iz biblije, i ličnog iskustva u zajednici sa Bogom - mi je sasvim dovoljno.
Ako treba još nešto - Bog će me u to osvedočiti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ono što imam, i što sam spoznao iz biblije.. mi je dovoljno.
Ako treba još nešto - Bog će me u to osvedočiti.

Ne da "treba", nego ti "ama bas nista nisi spoznao", jer ti tamo kazes kako si "spoznao kompletnu biblijsku istinu"(citiram te) , i po tome mi znamo da ti AMA BAS NISTA NE ZNAS!

Mudar covek ja svestan da "nista ne zna" jer se Bozja Rec i sam Bog NE MOGU NIKADA SPOZNATI!!!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ti znaš o čemu ja govorim, ali namerno si stao nasuprot mojim tvrdnjama koje su apsolutno tačne.

Dakle, ja sam mislio na otkrivenu istinu zapisanu u svetoj Božjoj reči bibliji, koju čovek može spoznati u potpunosti.

Naravno - Bog i njegova reč su neiscrpni izvor istine, ali ono što možemo spoznati, i što nam sam Bog može otkriti svojim Duhom - je dovoljno za nađe spasenje, ako to primenimo u ličnom životu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisam mislio na poslednjih sedam zala, već na sudove koji polako počinju da se izlivaju, a koji nagoveštavaju vreme kraja i Hristovog drugog dolaska, u ovom vremenu u kome još uvek postoji mogućnost za pokajanje.
I ove prirodne manifestacije će biti sve razornije i šire, i predstavljaće kapislu za uvođenje globalnog nedeljnog zakona.

U vreme kada se dogodi zemljotres u Japanu, i neke prirodne katastrofe nakon nega, Vatikan je izašao sa obaveštenjem - da ako se ove katastrofe nastave ovim tempom, da će morati da se uvede Božji zakon.

Mire, ja nisam rekao da poznajem srca, što ne znači da ne mogu da u susretu sa ljudima vidim da li su obraćeni ili ne, i da Bog ne može u to da me osvedoči.
Obraćen ili neobraćen čovek je kao otvorena knjiga koju može da čita svako ko poznaje šta znači pravo obraćenje, jer manifestacije su vidljive na oko.

Što se tiče nekih proročanstava, ja sam imao ovakva otkrivenja za pojedine ljude - da će se nešto desiti u skoroj budućnosti a vezano je za njih, ili šta će oni uraditi u nekim situacijama, i oni to znaju jer sam im to lično izneo, i osvedočeni su da je to bilo Božje otkrivenje.

Kada mi Bog bude nešto dao, i ako mi bude dao - ja ću to posvedočiti, možda ne javno, već lično.

Sve sto si sad izjavio dokazuje da nisi prorok, i da nemas ama bas ni jedan dokaz za svoje poslanje..

I ja mogu tvrditi da sam prorok i da imam dar..

Od rodjenja tvoje babe do rodjenja dede..
Pa ajd molim te, koga ti zafrkavas :)

Nek ti javi Bog za mene, pitaj ga o meni, pa mi javi prorocanstvo, sta meni prorice, kad vec tvrdis da si "u licnoj zajednici sa Bogom"???

Ja rekoh da cu te poslusati, zar to nije krajnje iskreno sa moje strane, ako mi proreknes.nesto pa se dogodi to je dokaz da si prorok..

A ako to ne mozes uciniti,koja je tvoja svrha, cemu sluzi tvoj dar?

Onda ne sluzi nicemu, ako njegova svrha nije osvedocenje i obracenje ljidi, to je onda obicna umisljenost...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Proroci nisu imali sindrom Ljubiše Trgovčevića.

Reč Božja je dovoljna, i Hristos je primenjivao taj princip, a one koji su tražili čudo, rekao im je da im se ono neće dati.

Ja ne rukovodim Božjom voljom da sam od sebe učinim nešto, već je to u njegovoj vlasti.
Ja takva iskustva jesam imao, gde mi je Bog pokazivao za pojedince, ali to nije od mene, već je to Božja intervencija u meni, odnosno - to ne zavisi od mene - već isključivo od Boga.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ti znaš o čemu ja govorim, ali namerno si stao nasuprot mojim tvrdnjama koje su apsolutno tačne.

Dakle, ja sam mislio na otkrivenu istinu zapisanu u svetoj Božjoj reči bibliji, koju čovek može spoznati u potpunosti.

Naravno - Bog i njegova reč su neiscrpni izvor istine, ali ono što možemo spoznati, i što nam sam Bog može otkriti svojim Duhom - je dovoljno za nađe spasenje, ako to primenimo u ličnom životu.

Kako ja mogu znati sta ti mislis ako ne objasnis?

Ajde sad da te pitam sta ti smatras "kompletnom biblijskom istinom"(iako se ne moze upotrebiti takav izraz)???
Navedi mi po tackama...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Proroci nisu imali sindrom Ljubiše Trgovčevića.

Reč Božja je dovoljna, i Hristos je primenjivao taj princip, a one koji su tražili čudo, rekao im je da im se ono neće dati.

Ja ne rukovodim Božjom voljom da sam od sebe učinim nešto, već je to u njegovoj vlasti.
Ja takva iskustva jesam imao, gde mi je Bog pokazivao za pojedince, ali to nije od mene, već je to Božja intervencija u meni, odnosno - to ne zavisi od mene - već isključivo od Boga.

Ja znam da zavisi od Boga.
I bas zato sto od njega zavisi, znam da ce ti o meni javiti jer sam iskren covek.

Dakle ako ti ne javi nista, onda ti nisi Bozji prorok. Meni je to dovoljan test da znam treba li tebe slusati..

Smatraj ovo molbom, da pitas za mene. Ako ti ne javi za nedelju dana, onda znam da je to samo umisljenost...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kako ja mogu znati sta ti mislis ako ne objasnis?

Ajde sad da te pitam sta ti smatras "kompletnom biblijskom istinom"(iako se ne moze upotrebiti takav izraz)???
Navedi mi po tackama...

Sve što se tiče Božjeg plana i principa spasenja, biblijska proročanstva, proročki simboli, istorijski kontekst ispunjenja proročanstava, itd.
Ne postoji nepoznanica u bibliji u smislu mog razumevanja.

Postoji naravno nekolicina pojedinosti u bibliji koje podrazumevaju proročke elemente, koji trebaju da se tek odigraju u budućnosti.

Tu bih pomenuo proročanstvo iz Danila 12. 11 - 12, i otkrivenje 10 poglavlje 3 i 4 stih.

Za ovo drugo - Bog je danas otkrio šta govore sedam gromova, a što je Jovanu zapoveđeno da ne piše, i tiče se poslednjeg vremena.

Što se tiče proročanstva koje tražiš, ja nisam imao ni jedno direktno proročanstvo, ali mi je prilikom molitve za tebe i tvoje isceljenje - Bog dao svoje odobravanje, i osvedočio me duhom - da se za tebe treba moliti i boriti se za tvoje spasenje, što znači - da te Bog ima u planu za spasenje..

Ne možeš Bogu dati rok, jer on se ne igra žmurke.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve što se tiče Božjeg plana i principa spasenja, biblijska proročanstva, proročki simboli, istorijski kontekst ispunjenja proročanstava, itd.
Ne postoji nepoznanica u bibliji u smislu mog razumevanja.

Postoji naravno nekolicina pojedinosti u bibliji koje podrazumevaju proročke elemente, koji trebaju da se tek odigraju u budućnosti.

Tu bih pomenuo proročanstvo iz Danila 12. 11 - 12, i otkrivenje 10 poglavlje 3 i 4 stih.

Za ovo drugo - Bog je danas otkrio šta govore sedam gromova, a što je Jovanu zapoveđeno da ne piše, i tiče se poslednjeg vremena.

Što se tiče proročanstva koje tražiš, ja nisam imao ni jedno direktno proročanstvo, ali mi je prilikom molitve za tebe i tvoje isceljenje - Bog dao svoje odobravanje, i osvedočio me duhom - da se za tebe treba moliti i boriti se za tvoje spasenje, što znači - da te Bog ima u planu za spasenje..

Ne možeš Bogu dati rok, jer on se ne igra žmurke.

To znam, ali to u vezi Bozjeg odobravanja u molitvi imam i ja za tebe, ali to nije dokaz. To je Sveti Duh koji svedoci. Ne treba meni dokaz da je Bog Bog, vec da si ti taj za koga se izdajes, a ne mozes mi dokazati...

Natrag