Kako se izvrću stihovi iz Biblije u cilju dokazivanja lažnih učenja?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam opisao neka moja direktna iskustva u kojima mi je Bog otkrio u vezi nekih pojedinaca, opisao sam i svoje pozvanje.
Ako to nije diovoljno - žao mi je.

Uostalom, bitna je reč, a ne ja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja sam opisao neka moja direktna iskustva u kojima mi je Bog otkrio u vezi nekih pojedinaca, opisao sam i svoje pozvanje.
Ako to nije diovoljno - žao mi je.

Uostalom, bitna je reč, a ne ja.

Da bitna je Bozja Rec.
Ali ja sam tebe ovo krajnje iskreno pitao, iako u postu to mozda ne izgleda tako..

Kada pisem bilo tebi bilo drugima mora da postoji neslaganje, i mora biti rasprave..

I nije dovoljno, jer nije vezano za mene licno..

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Što se tiče proročanstva koje tražiš, ja nisam imao ni jedno direktno proročanstvo, ali mi je prilikom molitve za tebe i tvoje isceljenje - Bog dao svoje odobravanje, i osvedočio me duhom

To što veliš dati Bog daje svoje odobrenje , i dasi ukontaktu sa Bogo , e moj Laki samo se ti igraj sa Bogom

Ne treba meni dokaz da je Bog Bog, vec da si ti taj za koga se izdajes, a ne mozes mi dokazati...

Trebaš mu poslati datum rođenj , i godinu , to jest sve podatke , i ondaće moći neto učiniti za tebe

Ali ja sam tebe ovo krajnje iskreno pitao, iako u postu to mozda ne izgleda tako..

Jao Mire iti si prolupao OPROSTI na izrazu , zarsi počeo vjerovati u gatanje

Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Ono što imam, i što sam spoznao iz biblije, i ličnog iskustva u zajednici sa Bogom - mi je sasvim dovoljno.
Ako treba još nešto - Bog će me u to osvedočiti.
Pa ako ti je dovoljno to što imaš, što si spoznao iz biblije, i ličnog iskustva u zajednici s Bogom, kako i to kažeš, zašto onda u to sve ovdje sam sebe uvjeravaš? Zašto imaš upravo neodoljivu potrebu opetovato to ovdje stalno naglašavati?
Ako ti treba još nešto - neka te Bog u to osvjedoči kako se već ti nadaš tome. Zašto te svoje nade koje si priželjkuješ ovdje svima naglašavaš?
Tvojim pisanjem ovdje upravo je više nego očita tvoja nesigurnost u sebe a pogotovo u tu neku navodnu tvoju zajednicu s Bogom koju si ničim utemeljenu umišljaš.
Moraš se najprije sjediniti sam sa samim sobom da bi se mogao nadati nekoj eventualnoj zajednici s Bogom.

Želim ti zajednicu sa samim sobom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam o kakvom mom naglašavanju nečega govoriš.
Pišeš neosnovane stvari.

Ja ovde branim i svedočim istinu, kao što svako brani i svedoči svoju i uverava druge.

Primetio sam - da i ti kao i mnogi mnogo insinuiraš, i pripisuješ drugima nešto što nema veze sa realnošću.

Suština svedočenja istine - nije napad na druge, i pokušaj njihove diskreditacije, već iznošenja dokaza iz reči Božje.

Ti kao i ostali na forumu - činiš ovo prvo.

To je tvoja stvar, i to moraš da rešiš sa sobom, i sa Bogom.

A ja se ograđujem o bilo kakva tvoja pripisivanja bilo čega na moj račun, i bilo kakve optužbe.

Sve najbolje ti želim.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Galaćanima 5:18 A ako vas vodi duh, niste pod zakonom.
-----------------------------------------------------------------------
Dakle, možeš da kradeš, lažeš, ubijaš?

Naravno, taj stih ne kaže da nismo obavezni da držimo zakon, već da nismo pod osudom zakona ako živimo život u skladu sa zakonom, jer nam je zakon upisan Duhom u naša srca:

) “Ja ću vas očistiti od svih nečistota vaših i od svih gadnih bogova vaših. I daću vam novo srce, i nov ću duh metnuti u vas, i izvadiću kameno srce iz tela vašega, i daću vam srce mesno. I duh svoj metnuću u vas, i učiniću da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete.” (Jezekilj 36,25-27)

"Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod: metnuću zakon svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod." (Jeremija 31,33)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Hristos je svršetak zakona.

--------------------------------------

A onda to primijene samo na subotu, na dio zakona. A svršetak je ceremonijalnog zakona.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno.

Piše "Jer je Hristos svršetak zakona: koji Ga god veruje opravdan je"

Kada se ovaj tekst izvadi iz celokupnog konteksta plana spasenja ( kako to mnogi čine ), može da izgleda da ovaj tekst govori o tome - da je navodno ukinut zakon deset zapovesti.
ALI, kada se pogleda ceo kontekst biblije, onda se dolazi do istine - da je u starom zavetu sredstvo opravdanja bio obredni zakon, odnosno - žrtve paljenice, jer kada bi jedan Izrailjac sagrešio - on je donosio jedno jagnje koje je sveštenik prinosio na žrtvu, i taj čovek bi sa tog mesta odlazio opravdan od greha koji je učinio.

U novom zavetu - Hristos je prineo sebe na žrtvu, i time je ovaj obredni zakon uklonjwn, jer je Hristos postao sredstvo opravdanja od greha, kao zamena za starozavetne žrtve.

Dakle:

"Hristos je svršetak obrednog zakona: koji Ga god veruje opravdan je"

Amin!

Natrag