Član
- Učlanjen(a)
- 16.12.2012
- Poruka
- 954
Lukavstvom se Sotona služi da bi dokazao laž.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Lukavstvom se Sotona služi da bi dokazao laž.
Ja naravno ocekujem od tebe, da mi pokazes da se svaki od ovih izraza odnosi na "odredjeni set zakona iz Tore", i da je na taj nacin pisac mislio na podelu. Dakle treba mi da vidim da su ''pisci pravili klasifikaciju''.
Ako toga nema, ja zaista ne znam kako bi se onda ovi izrazi predstavili kao podele, kad ih niko nije takvima definisao.
Ako je neka "rec upotrebljena da bi se njom oznacila podela" , onda je nelogicno da nepostoji definicija podele konkretno za tu rec, odnosno da ona nigde u Pismu nije ''predstavljena kao skup zakona''. Mislim da ces se sloziti sa mnom?
Kakav ti je ovo odgovor?
Ti kazes: ''Bog je stavio dekalog u kovceg, a OBREDNI ZAKON NAPISAO U KNJIGU I STAVIO PORED KOVCEGA"
I time ukazujes na PODELU!?
Ja ti dokazem da U OBREDNOJ KNJIZI STOJI ZAPISAN I DEKALOG.
TO ZNACI DA PODELE NEMA!
A to da je ''dekalog ukinut'' imas i kod Pavla, samo sto on kaze, da ''novi zakon vazi''.
A to sto se ti sad izvlacis nekakvim Antonom Lavejem i izmisljas da neko ovde tvrdi da treba ''biti gresnik'' , mislim stvarno je to neukusno!
Da li si pogledao u tu knjigu, šta u njoj piše.
Stari zavet jasno u kontekstu govori - da je Bog prvo dao deset zapovesti koje su stavljene u kovčeg, a potom je narodu od prve reči citirao i obredni zakon, i taj zakon je od prve stranice te knjige bio zapisan u knjigu.
Nigde ne piše da je Mojsije prepisao zapovesti sa ploča u knjigu, već da je zapisivao obredna pravila i propise, jer sa svakom zapovešću obrednog zakona Bog kaže "a ovo su zakoni koje ćeš tvoriti" ..itd..
Ja sam moj odgovor dao jer si ti tvrdio da su deset zapovesti ukinute.