Kako se izvrću stihovi iz Biblije u cilju dokazivanja lažnih učenja?

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Sotona se trudi da dokaže kako više ne važe Božje zapovesti. A u tome mu pomažu zamislite hrišćani.

Kako je to moguće? Moguće je.

Kada čovek neće da se pokori Božjoj reči onda on prihvata zabludu da bi zadržao grehe koje nije spreman da odbaci.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Hrišćanski svet uzdiže nedelju nasuprot IV Božjoj zapovesti. A za to potporu ne može naći u Božjoj reči.

A pošto mnogi ne žele da prihvate Hristov krst i sramotu u narodu, onda oni prihvataju zabludu koja je opšte prihvaćena u tradiciji.

I eto zašto imamo većinu ljudi u lažnim religijama.

Ljudi vole greh. Nije to teško razumeti. I malo tih grešnika se pita da li je njihova religija u skladu sa Božjom voljom.

Mali broj ljudi se obraća Bogu da ih uputi u istinu i da im promeni srce. Mali broj je spreman da se odrekne svoje volje. Mali broj ljudi je spreman da strada radi Hrista.

Mat 10:32 A koji god prizna mene pred ljudima, priznaću i ja njega pred Ocem svojim koji je na nebesima.
Mat 10:33 A ko se odrekne mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred Ocem svojim koji je na nebesima.
Mat 10:34 Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač.
Mat 10:35 Jer sam došao da rastavim čoveka od oca njegovog i kćer od matere njene i snahu od svekrve njene:
Mat 10:36 I neprijatelji čoveku postaće domašnji njegovi.
Mat 10:37 Koji ljubi oca ili mater većma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kćer većma nego mene, nije mene dostojan.
Mat 10:38 I koji ne uzme krst svoj i ne pođe za mnom, nije mene dostojan.
Mat 10:39 Koji čuva dušu svoju, izgubiće je; a koji izgubi dušu svoju mene radi, naći će je.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Mat 16:24 Tada Isus reče učenicima svojim: Ako ko hoće za mnom ići, neka se odrekne sebe, i uzme krst svoj i ide za mnom.
Mat 16:25 Jer ko hoće svoju dušu da sačuva, izgubiće je; a ako ko izgubi dušu svoju mene radi, naći će je.
Mat 16:26 Jer kakva je korist čoveku ako sav svet dobije a duši svojoj naudi? Ili kakav će otkup dati čovek za svoju dušu?
Mat 16:27 Jer će doći Sin čovečiji u slavi Oca svog s anđelima svojim, i tada će se vratiti svakome po delima njegovim.

Mar 8:34 I dozvavši narod s učenicima svojim reče im: Ko hoće za mnom da ide neka se odrekne sebe i uzme krst svoj, i za mnom ide.
Mar 8:35 Jer ko hoće dušu svoju da sačuva, izgubiće je; a ko izgubi dušu svoju mene radi i jevanđelja onaj će je sačuvati.
Mar 8:36 Jer kakva je korist čoveku ako zadobije sav svet, a duši svojoj naudi?
Mar 8:37 Ili kakav će otkup dati čovek za dušu svoju?
Mar 8:38 Jer ko se postidi mene i mojih reči u rodu ovom preljubotvornom i grešnom, i Sin će se čovečji postideti njega kad dođe u slavi Oca svog s anđelima svetima.

Luk 9:23 A svima govoraše: Ko hoće da ide za mnom neka se odreče sebe i uzme krst svoj i ide za mnom.
Luk 9:24 Jer ko hoće dušu svoju da sačuva, izgubiće je; a ko izgubi dušu svoju mene radi onaj će je sačuvati.
Luk 9:25 Jer kakvu će korist imati čovek ako sav svet pridobije, a sebe izgubi ili sebi naudi?
Luk 9:26 Jer ko se postidi mene i mojih reči, njega će se Sin čovečiji postideti kad dođe u slavi svojoj i Očevoj i svetih anđela.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Grešan čovek misli da je bolje da sačuva dušu svoju i da ne prihvata IV Božju zapovest.

Ali Hrist kaže da će izgubiti dušu onaj koji...

Luk 9:24 Jer ko hoće dušu svoju da sačuva, izgubiće je; a ko izgubi dušu svoju mene radi onaj će je sačuvati.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Joh 9:1 I prolazeći vide čoveka slepog od rođenja.
Joh 9:2 I zapitaše Ga učenici Njegovi govoreći: Ravi! Ko sagreši, ili ovaj ili roditelji njegovi, te se rodi slep?
Joh 9:3 Isus odgovori: Ni on sagreši ni roditelji njegovi, nego da se jave dela Božija na njemu.
Joh 9:4 Meni valja raditi dela Onog koji me posla dok je dan: doći će noć kad niko ne može raditi.
Joh 9:5 Dok sam na svetu videlo sam svetu.
Joh 9:6 Rekavši ovo pljunu na zemlju i načini kao od pljuvačke, i pomaza kalom oči slepome,
Joh 9:7 I reče: Idi umij se u banji siloamskoj (koje znači poslan). Otide, dakle, i umi se, i dođe gledajući.
Joh 9:8 A susedi i koji ga behu videli pre da beše slep govorahu: Nije li ovo onaj što seđaše i prošaše?
Joh 9:9 Jedni govorahu: On je; a drugi: Nalik je na nj. A on govoraše: Ja sam.
Joh 9:10 Tada mu govorahu: Kako ti se otvoriše oči?
Joh 9:11 On odgovori i reče: Čovek koji se zove Isus načini kao, i pomaza oči moje, i reče mi: Idi u banju siloamsku i umij se. A kad otidoh i umih se, progledah.
Joh 9:12 Tada mu rekoše: Gde je on? Reče: Ne znam.
Joh 9:13 Tada ga povedoše k farisejima, onog što beše nekad slep.
Joh 9:14 A beše subota kad načini Isus kao i otvori mu oči.
Joh 9:15 Tada ga opet pitahu i fariseji kako progleda. A on im reče: Kao metnu mi na oči, i umih se i vidim.
Joh 9:16 Tada govorahu neki od fariseja: Nije ovaj čovek od Boga jer ne svetkuje subote. Drugi govorahu: Kako može čovek grešan takva čudesa činiti? I posta raspra među njima.
Joh 9:17 Rekoše, dakle, opet slepcu: Šta kažeš ti za njega što ti otvori oči tvoje? A on reče: Prorok je.
Joh 9:18 Tada Jevreji ne verovaše za njega da beše slep i progleda, dok ne dozvaše roditelje onog što je progledao,
Joh 9:19 I zapitaše ih govoreći: Je li ovo vaš sin za koga vi govorite da se rodi slep? Kako, dakle, sad vidi?
Joh 9:20 A roditelji njegovi odgovoriše im i rekoše: Znamo da je ovo sin naš i da se rodi slep,
Joh 9:21 A kako sad vidi ne znamo: ili ko mu otvori oči mi ne znamo; on je veliki, pitajte njega, neka sam kaže za sebe.
Joh 9:22 Ovo rekoše roditelji njegovi, jer se bojahu Jevreja; jer se Jevreji behu dogovorili da bude isključen iz zbornice ko Ga prizna za Hrista.
Joh 9:23 Zato rekoše roditelji njegovi: On je veliki, pitajte njega.
Joh 9:24 Tada, po drugi put dozvaše čoveka koji je bio slep i rekoše mu: Daj Bogu slavu; mi znamo da je čovek ovaj grešan.
Joh 9:25 A on odgovori i reče: Je li grešan ne znam; samo znam da ja bejah slep, a sad vidim.
Joh 9:26 Tada mu opet rekoše: Šta ti učini, kako otvori oči tvoje?
Joh 9:27 Odgovori im: Ja vam već kazah, i ne slušaste; šta ćete opet slušati? Već ako i vi hoćete učenici njegovi da budete?
Joh 9:28 A oni ga ukoriše, i rekoše mu: Ti si učenik njegov, a mi smo učenici Mojsijevi.
Joh 9:29 Mi znamo da s Mojsijem govori Bog; a ovog ne znamo otkuda je
Joh 9:30 A čovek odgovori i reče im: To i jeste za čudo što vi ne znate otkud je, a On otvori oči moje.
Joh 9:31 A znamo da Bog ne sluša grešnika; nego ako ko poštuje Boga i volju Njegovu tvori, onog sluša.
Joh 9:32 Otkako je sveta nije čuveno da ko otvori oči rođenom slepcu.
Joh 9:33 Kad On ne bi bio od Boga ne bi mogao ništa činiti.
Joh 9:34 Odgovoriše i rekoše mu: Ti si se rodio sav u gresima, pa zar ti nas da učiš? I isteraše ga napolje.
Joh 9:35 Isus ču da ga isteraše napolje; i našavši ga reče mu; veruješ li ti Sina Božijeg?
Joh 9:36 On odgovori i reče: Ko je, Gospode, da Ga verujem?
Joh 9:37 A Isus mu reče: i video si ga, i koji govori s tobom Ga je.
Joh 9:38 A on reče: Verujem Gospode! I pokloni Mu se.
Joh 9:39 I reče Isus: Ja dođoh na sud na ovaj svet, da vide koji ne vide, i koji vide da postanu slepi.
Joh 9:40 I čuše ovo neki od fariseja koji behu s Njim, i rekoše Mu: Eda li smo mi slepi?
Joh 9:41 Reče im Isus: Kada biste bili slepi ne biste imali greha, a sad govorite da vidite, tako vaš greh ostaje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja naravno ocekujem od tebe, da mi pokazes da se svaki od ovih izraza odnosi na "odredjeni set zakona iz Tore", i da je na taj nacin pisac mislio na podelu. Dakle treba mi da vidim da su ''pisci pravili klasifikaciju''.
Ako toga nema, ja zaista ne znam kako bi se onda ovi izrazi predstavili kao podele, kad ih niko nije takvima definisao.

Ako je neka "rec upotrebljena da bi se njom oznacila podela" , onda je nelogicno da nepostoji definicija podele konkretno za tu rec, odnosno da ona nigde u Pismu nije ''predstavljena kao skup zakona''. Mislim da ces se sloziti sa mnom?

Kakav ti je ovo odgovor?

Ti kazes: ''Bog je stavio dekalog u kovceg, a OBREDNI ZAKON NAPISAO U KNJIGU I STAVIO PORED KOVCEGA"

I time ukazujes na PODELU!?

Ja ti dokazem da U OBREDNOJ KNJIZI STOJI ZAPISAN I DEKALOG.
TO ZNACI DA PODELE NEMA!

A to da je ''dekalog ukinut'' imas i kod Pavla, samo sto on kaze, da ''novi zakon vazi''.
A to sto se ti sad izvlacis nekakvim Antonom Lavejem i izmisljas da neko ovde tvrdi da treba ''biti gresnik'' , mislim stvarno je to neukusno!

Da li si pogledao u tu knjigu, šta u njoj piše.

Stari zavet jasno u kontekstu govori - da je Bog prvo dao deset zapovesti koje su stavljene u kovčeg, a potom je narodu od prve reči citirao i obredni zakon, i taj zakon je od prve stranice te knjige bio zapisan u knjigu.
Nigde ne piše da je Mojsije prepisao zapovesti sa ploča u knjigu, već da je zapisivao obredna pravila i propise, jer sa svakom zapovešću obrednog zakona Bog kaže "a ovo su zakoni koje ćeš tvoriti" ..itd..

Ja sam moj odgovor dao jer si ti tvrdio da su deset zapovesti ukinute.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da li si pogledao u tu knjigu, šta u njoj piše.

Stari zavet jasno u kontekstu govori - da je Bog prvo dao deset zapovesti koje su stavljene u kovčeg, a potom je narodu od prve reči citirao i obredni zakon, i taj zakon je od prve stranice te knjige bio zapisan u knjigu.
Nigde ne piše da je Mojsije prepisao zapovesti sa ploča u knjigu, već da je zapisivao obredna pravila i propise, jer sa svakom zapovešću obrednog zakona Bog kaže "a ovo su zakoni koje ćeš tvoriti" ..itd..

Ja sam moj odgovor dao jer si ti tvrdio da su deset zapovesti ukinute.

Gde je ta knjiga Laodikeja?
Zasto je nemas danas?

Kako samo volite da izmisljate pa to je neverovatno.
Bog je zapovedio Mojsiju, da ''napise reci ovog zakona u knjigu'' i on je sve to zapisao ''zajedno sa dekalogom''.

Ne postoji ''knjiga obrednog zakona'' nigde , jer da je postojala Jevreji bi je i danas imali posebno , ALI ONI NEMAJU TU KNJIGU!

''Knjiga zakona'' , ono sto vi nazivate ''obrednom knjigom'', NE POSTOJI.
To je u stvari TORA! Pet Knjiga Mojsijevih koje su sacuvane do dana danasnjeg i koje je pisao Mojsije!

Pogledajmo sta o toj misterioznoj knjizi kaze Biblija:

[2 o Carevima 14:6] "...kao sto pise u knjizi zakona Mojsijevog" i onda se citira 5.Mojsijeva 24:16
[2. Dnevnika 35:12] "...kako je napisano u knjizi Mojsijevoj" i navodi 3.Mojsijeva 3:3
[Jezdra 6:18] "...kako je napisano u knjizi Mojsijevoj" i poziva se na 4.Mojsijeva 3:6
[Isus 8:31] navodi 2.Mojsijevu 20:25 i kaže "...kao sto pise u knjizi zakona Mojsijevog"
[1.Kor 14:34] navodi 1.Mojsijevu 3:16 kao "zakon".

Dakle "knjiga zakona" zapravo predstavlja pet knjiga Mojsijevih koje Jevreji i dan danas nazivaju Tora (Zakon). Kao sto znamo, ove knjige sadrze mnoge zapovesti (Jevreji smatraju da ih ima ukupno 613), koje cesto i u jednoj jedinoj recenici navode moralne, obredne i gradanske motive. Izmedu ostalog, one su nam jedini izvor u kome nalazimo deset zapovesti [2.Moj 20 i 5.Moj 5].

Prema tome, nema ni govora o tome da se radi o nekakvoj knjizi sa "ceremonijalnim zakonom", niti je zakon podeljen po vaznosti. Ako je ukinuto to sto pise u toj knjizi, onda je ukinut sav Zakon starog zaveta dat Jevrejima u pet knjiga Mojsijevih ukljucujuci i deset "zapovesti"..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ccc..

Nije to Tora Mire, niti biblija starog zaveta koju danas imamo, vec knjiga obreda i obrednih pravila vezana za Svetinju, praznike, svetkovine, od kojih citamo u starom zavetu nakon davanja deset zapovesti na sinaju.

Gde je ta knjiga ja neznam, kao sto neznam ni gde je kovceg zaveta sa plocama na koje si ispisane deset zapovesti, ali sve to postoji u starom zavetu koje su pisali Mojsije, proroci, i carevi.

Nisu ukinute deset zapovesti, vec obredni zakon koji je bio sredstvo opravdanja od krsenja deset zapovesti, i TIPOS ili predslika dolaska Mesije.

Deset zapovesti su vecne i nepromenjive jer ih je sam Bog zapisao svojim prstom, i takav isti zakon i kovceg u kome se on cuva - postoje i na nebu u nebeskoj Svetinji, pred kojim Isus danas posreduje, i opravdava svakog coveka koji prekrsi bilo koju od deset zapovesti.

Ti ovim pokazujes svoj potpuni promasaj u nepoznavanju starozavetnog i novozavetnog plana i principa spasenja.

Prouci malo bolje ovu biblijsku temu opravdanja verom koju poseduju Adventisti, jer je ona kljuc naseg spasenja..

Poslednja izmena:
Natrag