Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Rece Tripo, ne Pavle!
'Jer negdje reče za sedmi dan ovako: "I počinu Bog u sedmi dan od sviju djela svojih."
Znači ja ovo napisah?
*Jovane, nisam rekao u tom smislu da se Isus suprotstavlja zapovestima, jel bi to znacilo da ga je poslao da bude ''preljubnik'' ''ubica'' itd.. vec je njegov cilj bio da ukaze na nedovoljnost tog zakona, kao sto je Pavle rekao: ''sto je staro i zastarelo pokazuje da je doslo svom kraju''..
I sad tebe da pitam, gde u dekalogu imas Hristovu zapovest: ''idi i prodaj sve sto imas''???
Gde ti je dokaz za podelu zakona, da su explicitno Jevreji nesto delili i izdvajali, osim onog izlizanog ''napisao je ne kamenu'' a ostalo ''u knjigu''? Pa je kao ''podelio'' a Jevreji celu Trou nazivali jednom recju Zakon(Tora) i nisu delili nista.
Pa i Isus na gori, gde vi kazete da je govorio samo o dekalogu spominje sve, i moralne i obredne i ceremonijalne zajedno, sto je dokaz da ni on nije delio i da tamo NE GOVORI O DEKLAOGU!
ne Pavle!
Pa ovo je samo pobilo adv. nauku, da Isus tu govori o ''neprolaznosti zakona'' a on ustvari govori o ''neprolaznosti Biblije''.
Rece Tripo, ovde David govori, a ne Bog!
Zakon, Pisma i Proroci su tri dela Biblije, koje je on spomenuo.
A njemu je Petoknjizje Zakon(Tora) u celini, i on nije izdvajao nista, jel tamo u propovedi spominje i gradjanske i moralne i obredne zajedno, kako ih vi vestacki delite, dok on nije pravio podelu!
Ne mislim ja nista, vec slusam Hrista.
Kako je za mene gore, kad je po tebe, jer po vasem ucenju ''TO NIJE NI NEOPHODNO" vi ste to iskljucili , jer vama je dekalog ''sve i svja''!
Ignorisanjem, nista ne postizes.
''I na ovom mestu opet NECE UCI U MOJ POCINAK"
Lepo povezuje, ''subotnji pocinak'' sa ''ulaskom u obecanu zemlju'', sto znaci da je ona ''simbol''.
Lepo povezuje, ''subotnji pocinak'' sa ''ulaskom u obecanu zemlju'', sto znaci da je ona ''simbol''.
Mi jos nismo usli u nebo, a Subota je i simbol ulaska u nebo, i prema tome - ona jos treba da se drzi.