Kako se izvrću stihovi iz Biblije u cilju dokazivanja lažnih učenja?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A zasto je morao ''posebno'' da spomene ''godisnje subote''(izrazom ''subote'') kad je to vec sadrzano u ''praznici i mladine''???

Pa zato što su ti praznici padali subotom. Vidiš da ima subotna žrtva paljenica.

U ''mladine i praznici'' se vec po defaultu smatraju i ''godisnje subote'' i nema potrebe dva puta spominjati isto.

Ima jer se to tako spominje i u NZ. Beše veliki dan ona subota. Piše ti sve.

Dakle on ovde posebno spomnije ''sedmicne subote'', koje su se takodje ispunile na njemu..

Dokazano da ne spominje, samim tim što je rekao da je sen Hristova. Subota je sen stavranja.

Dokaz za to nalazimo i u (2. Dnevnika 31,3) gde se koristi ista konstrukcija u izrazu:

I odredi deo carski od blaga svojega za žrtve paljenice, što se prinose jutrom i večerom i za žrtve paljenice što se prinose u Subote i na mladine i na praznike, kako je napisano u zakonu Gospodnjem.” (2. Dnevnika 31,3)

Pa upravo ovo dokazuje ono što sam rekao.

Shvati jednom da subotnja žrtva nema veze sa sedmičnom subotom.

*Dakle pisac ovde razdvaja, ''mladine'' i ''praznike'' od SEDMICNIH SUBOTA!

ne razdvaja.

Da je Pavle subotu smatrao ''simbolom'' potvrdjuje i u Jevrejima 4, gde ''sedmi dan'' povezuje sa ''mestom pocinka'', pokazujuci tako da je i ona simbol naseg pocinka u Hristu:

Pa niko nije rekao da je počinak u samom sebi nego u Bogu. Pa Bog je počinuo od stvaranja 7. dan. Dakle dao je uzor ljudima, primjer.

'Jer negdje reče za sedmi dan ovako: "I počinu Bog u sedmi dan od sviju djela svojih."
''Jer da je Jošua one doveo u pokoj, ne bi poslije govorio za drugi dan.''

I kako onda nije napisano koji je to drugi dan? Pa zato što ga nema. Upravo ovo dokazuje da je subota ostala dan počinka. Dakle ti bi da ideš mimo Boga koji je počinuo u 7. dan.

Nije ih doveo jer su bili u grijehu, pa još gore za tvoju nauku. Oni koji su griješili nisu ušli u Božji počinak u nebeski Hanan. Tako ni oni koji krše subotu neće ući u Isusov počinak.

Pavle''sedmi dan(subotu)'' povezuje sa ''ulaskom u obecanu zemlju'' i ''odmorom u toj zemlji''.

pa još gore za tvoju nauku. Oni koji su griješili nisu ušli u Božji počinak u nebeski Hanan. Tako ni oni koji krše subotu neće ući u Isusov počinak.

Dakle subota, nije ''nije moralna''kao sto se tvrdi i "nije vecna'', vec je predstavljala ''simbol pocinka u obecanoj zemlji''.

lupaš gluposti, kako onda da se nađe na pločama. Onda po tvojoj nauci nije moralna ni 1. ni 5. ni 10. zapov. nije nijedna od 10.

Dok u NZ ona predstavlja ''pocinak u Hristu'' a u vecnosti ''pocinak u Hristu, i obecanom raju''.

Nemoguće počinuti u Hristu bez subote.

Da je to Pavle kao bivsi farisej tako i razumeo vidimo i u ponovljenim zakonima(gde se navodi isto ono o cemu Pavle prica):

''Seti se da si BIO ROB u zemlji egipatskoj I ZATO TI JE BOG ZAPOVEDIO DA DRZIS DAN SUBOTNJI"!

Zasto im je zapovedio dan subotnji?
Zato sto je subota ''simbolicno predstavljala obecanu zemlju gde ce se oni od svog rada odmoriti''!

Advetnitsti ovo ne razumeju i zato ne mogu razumeti ni Pavla!

Pa i u 1. zapov. se spominje Egipat i ropstvo, znači po tebi ne treba držati ni 1. zapov.

Kako ide 1. zapov.

2. Mojsijeva 20,2Ja sam Gospod Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje Misirske, iz doma ropskoga.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Dekalog ''jeste promenljiv'', to sam vec dokazao gore..

Netačno.

Bog je nepromenjiv(Jakov 1,17)
Njegov zakon je nepromenjiv (Ps. 111,7.
)

Bar jedna zapovest dekaloga NECE VISE VAZITI u vecnosti, a to je zapovest o ''preljubi'':

koja logika, 9 će da važi, a jedna neće.Dobro je rekao Isus prije će kurve i carinici ući u Nebo.

''Jer koji se udostoje dobiti onaj svet i vaskrsenje NITI CE SE ZENITI NITI UDAVATI , NEGO SU KAO ANDJELI BOZJI NA NEBU!''

Dakle, bar jedna zapovest, ''zapovest o preljubi'' nece imati vaznost u vecnosti, prema tome zakon se ''menja'' u skladu sa okolnostima u kojima se covek nalazi.

To je opis stanja ljudi, a ne dokaz da neće važiti zapov. o preljubi. Itekako će da važi. Ko bude prekršio tu zapov. zgriješiće. Opis stanaj ljudi nije dokaz ukidanja zapovijesti.

Neće tada ni ubijati znači po tebi ne važi zapov. ne ubij.

Sva ta prica o ''vecnosti i nepromenjljivosti dekaloga'' JE LAZNA!

Tako pričaju i homosekusalci isto.

E nazdravlje, znaci I MLADINA JE TEBI VECNA!
Pa sto onda ne drzis i ''mladinu''?

Nije po meni nego po Isaiji. znači po tvojoj nauci Isaija nas je lagao.

O mladini imamo malo podataka. Dakle nikakav dokaz da je ukinuta subota.

Samo Pavle rece suprotno: ''da vas niko ne osudjuje zbog mladine''!
I da je mladina ''ukinuta''!
Da li ti protivrecis Pavlu i u vezi ''maldina''?

Sve cete vi uraditi, samo da Bibliji nametnete vase ideje!

Isto piše i za jela i pića, pa što onda jedeš i piješ.

Dakle, po tvojoj logici ne treba da jedemo ni jelo ni piće, jer je to ukinuto jer je sen Hristove žrtve.

Subota je ''simbol pocinka u obecanoj zemlji''!

naravno da si morao da zaobiđeš ono što sam dao iz 4. zapov.

Ne postoji ''ceremonijalni zakon'' vec jedan jedini ''Mojsijev Zakon'' , Biblija NIGDE NE PRAVI PODELU ZAKONA NA DEKALOG I OSTALE ZAKONE!

Pravi, jer da nema podjele Bog svih 613 zapov. stavio u kovčeg. I svih 613 napisao na ploče.

U tvojoj masti!

Jer se za nas zakla naša... Šta Mire?

Subota nije ukazivala na stvaranje, vec na ''odmor u obecanoj zemlji'' , videli smo to gore.

Čitaj ponovo Postanak i Izlazak itd.

I ona je data Izraelcima kao ''znak zaveta izmedju Boga i njih'' upravo iz tog razloga sto ih je ''spasao robovanja u egiptu'',

zato piše u Bibliji da je subota radi JEVREJA, ne piše da je radi čovjeka. Jel tako?

upravo iz tog razloga sto ih je ''spasao robovanja u egiptu'', sav zakon je u tom smislu i napisan,

A štas u bili prije bez zakona? Pa i u 1. zapov. se spominje ropstvo, znači ne treba držati 1. zapov.

''seti se da si bio rob u zemlji egipatskoj i Bog te odande izvede..'' - glasi i prva zapovest! Jel tebe Bog izveo iz egipta?

Još gore za tvoju nauku. Nije me izveo, a važi za mene. Dakle važi i subota.

ZAKON JE DAT JEVREJIMA, A HRISCANIMA JE DAT NOVI HRISTOV ZAKON!

Znači možemo da ubijemo i činimo preljube. A šta je to Isus novo rekao, a da nema u SZ?

Videli smo gore, Pavle kaze da je subota upucivala na ''odmor u obecanoj zemlji''

MOJSIJE te demantovao.

Opet kraj 4. zapov. Izlazak 20,11Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

Ostalo ću ti oboriti kasnije.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vidim da Tripo41 i Mire000 su u punom zamahu debate. Ako, ako. Samo napred....zanimljivo je i sa jedne i sa druge strane. Neću se mešati mnogo samo ću poneki tekst pokušati da objasnim i da dam svoje viđenje dok je debata između Tripa41 i Mireta000 u punom zamahu.:).

Ovaj deo mi je privukao pažnju:

tripo 41 je napisao(la):
Matej 19,17A on reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovijesti.

Ovog coveka je Isus namerno naterao da mu isprica ''kako on drzi sav zakon'' , zato mu je i spomenuo zapovesti i upitao ga, da bi se ovaj ''pohvalio'' kako je ''on to sve odrzao'' i onda mu Isus kaze TO NIJE DOVOLJNO! (u tekstu stoji ''i omile mu'' - vidi se da se Isus nasmejao, jel je znao sta ce ovaj reci) , pa mu rece: - ''Idi prodaj sve sto imas itd..'' OVDE ISUS UCI PROTIV ZAKONA A NE DA GOVORI U NJEGOVU KORIST!

Dakle pogresno tumacenje i izvrtanje adventista!

Mire000, kada je Isus rekao " TO NIJE DOVOLJNO!-parafraza...Da li je time podrazumevao i ovo što si rekao i zaključio:OVDE ISUS UCI PROTIV ZAKONA A NE DA GOVORI U NJEGOVU KORIST!. ? Mire000 ovde Isus ne govori ništa protiv zapovesti. Jer da govori rekao bi mladiću."Idi prodaj imanje i ne moraš više držati zapovesti" TJ."OSLOBAĐAM TE ZAKONA". Da li je Isus negde tako rekao???

Da stvar bude još zanimljivija, ukoliko ovo shvatimo kao što Mire000 sugeriše, da je Isus oslobodio mladića držanja zapovesti onda ga je "po tom" kriterijumu oslobodio i zapovesti "i ljubi bližnjeg svog kao samoga sebe", Matej 19,19, jer Isus očito pominje i ovu zapovest uz Dekalog zar ne? Pošto Isus ukida ono što je pre zapovesti o prodaji imanja nabrojao-po iznetoj logici, onda tu svakako spada i ova zapovest. Znajući da Mire000 ovu zapovest izuzetno ceni i brani što i treba, onda po njegovoj logici pošto je "prodaja imanja" vrhunac Isusove zapovesti mladiću a sve pre toga pomenuto više ne vredi, onda logično i zapovest "ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe" više ne važi. Dakle Mire000 ili Isus ovde po tvojoj logici ukida Dekalog(uključujući i zapovest "ljubi bližnjeg") ili Isus ne ukida ni Dekalog ni zapovest "ljubi bližnjeg". Ne može jedno ostati a drugo se ukidati.

Suština cele priče je da Isus "ne suprotstavlja" zapovesti Božije (uključujući i "ljubi bližnjeg svog") sa zapovešću bogatom mladiću da proda imanje. Suprotstavljanje je opet "veštačke" prirode a razlozi zašto se to čini svakako imaju za cilj opravdanje ličnog teološkog ubeđenja. Ovde ne vidim nikakvo suprotstavljanje. Ako ima, zamolio bih brata Mireta000 da mi izloži stihove iz tog poglavlja gde se može razumeti da Isus suprotstavlja Dekalog i zapovest "ljubi bližnjeg svog" sa zapovešću o prodaji imanja. Hvala.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa zato što su ti praznici padali subotom. Vidiš da ima subotna žrtva paljenica.

Sad si tu potvrdio da je spomenuo ''sedmicnu subotu'' :)

Pa upravo ovo dokazuje ono što sam rekao.
Shvati jednom da subotnja žrtva nema veze sa sedmičnom subotom.

Kako subotna zrtva nema veze sa ''sedmicnom subotom'' kad se ''subotom prinosi''?
I on tamo lepo razdvaja praznike i godisnje subote od sedmicnih..
Nemoj sam sebe pobijati..

I kako onda nije napisano koji je to drugi dan? Pa zato što ga nema. Upravo ovo dokazuje da je subota ostala dan počinka. Dakle ti bi da ideš mimo Boga koji je počinuo u 7. dan.

Ko je rekao da ima drugi dan?
Ja sam ukazivao na to da je njemu subota ''simbol ulaska u obecanu zemlju i pocinka u Hristu'', lepo procitaj pa ces shvatiti.

Nije ih doveo jer su bili u grijehu, pa još gore za tvoju nauku. Oni koji su griješili nisu ušli u Božji počinak u nebeski Hanan. Tako ni oni koji krše subotu neće ući u Isusov počinak.

On ne poziva ljude na realan pocinak u dan subotnji, vec ukazuje na nju kao na ''simbol''.
Dakle, nesto sto je ''simbol'' mora da ima svoje ispunjenje.

Da se ne radi o realnom pocinku potvrdjuje i Pavle kada kaze: ''Gledajte DA NE ZAKASNI KOJI OD VAS!"
Da li ti mozes zakasniti da ne udjes u pocinak? Zapamti da ono sto on pise, pise Jevrejima koji su dobro znali kad subota pocinje! Dakle ne poziva ih da udju ''doslovno'' vec ''simblicno'' jer subota je ''simbol pocinka u Hristu''!

lupaš gluposti, kako onda da se nađe na pločama. Onda po tvojoj nauci nije moralna ni 1. ni 5. ni 10. zapov. nije nijedna od 10.

A ko je rekao da se tamo radi o ''moralnom zakonu''?
Nadji mi taj termin ''moralni zakon'', zasto dodajete Bibliji nesto sto ona ne kaze?

Nemoguće počinuti u Hristu bez subote.

Jeste itekako moguce, jer Pavle ih poziva na ''duhovni'' a ne na ''doslovni pocinak''!

Pa i u 1. zapov. se spominje Egipat i ropstvo, znači po tebi ne treba držati ni 1. zapov.

Kada se donosi novi ustav, neke zapovesti se preuzimaju, neke se menjaju i uskladjuju a neke ostaju i neizmenjene..
Tako i Hristos donosi novi ustav, Novi Savez i Novi Zakon! Mi slusamo ono sto je Hristos ucio, a subotu i drzanje subote nigde nije zapovedio!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Netačno.

)

Djela su ruku njegovih vjernost i pravda; sve su zapovijedi njegove vjerne.
Stoje tvrdo za vječna vremena, dano u istini i pravici.

Gde pise da se to odnosi na dekalog???

*Jovane, nisam rekao u tom smislu da se Isus suprotstavlja zapovestima, jel bi to znacilo da ga je poslao da bude ''preljubnik'' ''ubica'' itd.. vec je njegov cilj bio da ukaze na nedovoljnost tog zakona, kao sto je Pavle rekao: ''sto je staro i zastarelo pokazuje da je doslo svom kraju''..

I sad tebe da pitam, gde u dekalogu imas Hristovu zapovest: ''idi i prodaj sve sto imas''???

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A vidi sta Pavle kaze za isti stih:

Jer negdje reče za sedmi dan ovako: "I počinu Bog u sedmi dan od sviju djela svojih."
I na tom mjestu opet: "Neće ući u pokoj moj."
I kome on prisegnu da neće ući u zemlju njegovog pokoja, ako ne onim nepokornim?

SUBOTA JE "SIMBOL" POCINKA U OBECANOJ ZEMLJI!
NEMA VEZE SA STVARANJEM!

I Adam je ''pocinuo'' u raju nakon stvaranja!

Vidiš da je Pavle spomnuo stvaranje. Dakle upućivala je na stvaranje.

Ko je rekao da zakon nije dobar?

Jesi, čim kažeš da se mijenja.

Ko kvari zakon?

Ti i oni koji kažu da subota više ne važi.

ZAKON I PROROKE brate!
Dosao je ISPUNITI PISMO!

''Trebalo je da se ispuni sve što je o meni pisano u Mojsijevom Zakonu, u Prorocima i Psalmima." (Luka 24,27.44)).

Jevreji su Bibliju delili na ''Zakon, Pisma i Proroke'', i tako ih i Isus Hristos deli.

A nisu dijelili zakon na cerem. i moralni. Ipak su znači nešto dijelili.

DOK SE SVE NE ZBUDE - odnosno dok se ''sva prorocanstva'' ne ispune!
A ''Zakon'' je njemu ovde Sveto Pismo

Pa proročanstva su bila najviše u okviru praznika. Dakle dekalog ne ukazuje na dolazak Isusa.

Biće zakon zauvijek.

)

Naravno, sva ''prorocanstva'' ce se ''ispuniti'' na njemu!

Što je onda spominjao zakon?

Ovog coveka je Isus namerno naterao da mu isprica ''kako on drzi sav zakon'' , zato mu je i spomenuo zapovesti i upitao ga, da bi se ovaj ''pohvalio'' kako je ''on to sve odrzao'' i onda mu Isus kaze TO NIJE DOVOLJNO! (u tekstu stoji ''i omile mu'' - vidi se da se Isus nasmejao, jel je znao sta ce ovaj reci) , pa mu rece: - ''Idi prodaj sve sto imas itd..'' OVDE ISUS UCI PROTIV ZAKONA A NE DA GOVORI U NJEGOVU KORIST!

Dakle pogresno tumacenje i izvrtanje adventista!

Pa još gore za tebe, koji misliš da je dovoljno 9 od 10 da se drži.

A kako ti mislis da ljubis Boga bez zapovesti koja ''zabranjuje pogrdan govor''?
Ili bez zapovesti koja ''zabranjuje robovlasnistvo''
Ili bez zapovesti ''koja zabranjuje homoseksusalizam''?
Ili bez zapovesti koja ''zabranjuje incest"?

Vidiš da ne možeš da oboriš što sam dao, nego nastavljaš dalje. Još gore za tebe, što se mora još nešto držati mimo dekaloga.

A zbog ovih stvari je Bog istrebljivao narode!
Konkretno zbog homoseksualizma, a ni jedna zapovest protiv njega u dekalogu!

Isus nije ucio da ''sve zapovesti proizlaze iz dekaloga'' vec da sve zapovesti ''proizlaze iz dve najvece'' - Ljubi Boga i Bliznjega! - ''O ovim dvema zapovestima VISI sav zakon''

Tu se vidi suprotnost ucenja Isusa Hrista i suprotnost ucenja adventizma!

Još gore za tebe koji misliš da ćeš sa krnjavim zakonom da uđeš u Nebo.

Naravno, Isus je te zapovesti dao i u SZ , ali ih je ponovio u NZ, to ne negira nista od onoga sto sam ja rekao!

Što onda pričaš o novim zapov. Isusovim? Vidiš da negira.

Ne kaze koji zakon!

Shvatanje djece do 5 god. koje se hvataju za slovo, a ne za smisao napisanog.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sad si tu potvrdio da je spomenuo ''sedmicnu subotu'' :)

Nije, jer su ti praznici padali u subotu, znači da nije ukinuta sedmična, nego praznična subota.

Kako subotna zrtva nema veze sa ''sedmicnom subotom'' kad se ''subotom prinosi''?

Nema jer su praznici mogli apsti i u druge dane.

Subotni prinos nema veze sa sedmičnom subot. jer je to žrtva. Pa žrtve su se svaki dan prinosile.

Ko je rekao da ima drugi dan?
Ja sam ukazivao na to da je njemu subota ''simbol ulaska u obecanu zemlju i pocinka u Hristu'', lepo procitaj pa ces shvatiti.

I mojsije i Pavle te demantovali. Onako im se omaklo da spomenu STVARANJE.

On ne poziva ljude na realan pocinak u dan subotnji, vec ukazuje na nju kao na ''simbol''.
Dakle, nesto sto je ''simbol'' mora da ima svoje ispunjenje.

Da se ne radi o realnom pocinku potvrdjuje i Pavle kada kaze: ''Gledajte DA NE ZAKASNI KOJI OD VAS!"
Da li ti mozes zakasniti da ne udjes u pocinak? Zapamti da ono sto on pise, pise Jevrejima koji su dobro znali kad subota pocinje! Dakle ne poziva ih da udju ''doslovno'' vec ''simblicno'' jer subota je ''simbol pocinka u Hristu''!

Zakasniće baš oni koji ne drže zapov.

Jeste itekako moguce, jer Pavle ih poziva na ''duhovni'' a ne na ''doslovni pocinak''!

Ropstvo Jevreja dokaz da ne može. I kazna nad Jerusalimom.

Kada se donosi novi ustav, neke zapovesti se preuzimaju, neke se menjaju i uskladjuju a neke ostaju i neizmenjene..

zavjet nije sutav, nego ugovor. Kad već hoćeš da porediš.

Brzo kucam pa ima grešaka.

Tako i Hristos donosi novi ustav, Novi Savez i Novi Zakon! Mi slusamo ono sto je Hristos ucio, a subotu i drzanje subote nigde nije zapovedio!

Šta se pozivaš na NZ kada nigdje nema nijedne konkretne zapov. da je nova.

Nije zapov. a sam je držao subota, koja nakaradna nauka tradicio. crkvi.

Isto i sa svinjetinom, nisu jeli svinjetinu a zapov. da se jede.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Djela su ruku njegovih vjernost i pravda; sve su zapovijedi njegove vjerne.
Stoje tvrdo za vječna vremena, dano u istini i pravici.

Gde pise da se to odnosi na dekalog???

Nivo razumi. nezrelih osoba. Znači može da se ubije, čini preljuba itd. a da baš za subo. važi ta promijena.

*Jovane, nisam rekao u tom smislu da se Isus suprotstavlja zapovestima, jel bi to znacilo da ga je poslao da bude ''preljubnik'' ''ubica'' itd.. vec je njegov cilj bio da ukaze na nedovoljnost tog zakona, kao sto je Pavle rekao: ''sto je staro i zastarelo pokazuje da je doslo svom kraju''..

Znači može ubistvo, preljuba.

I sad tebe da pitam, gde u dekalogu imas Hristovu zapovest: ''idi i prodaj sve sto imas''???

Nisi shvatio smisao te izjave.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tekst ne govori o osudi za drzanje Subote kao cetvrte zapovesti.

"DA VAS NIKO NE OSUDZUJE ZA JELO I PICE ( sto ne prinosiite jestive i naljevne zrtve, koje su se prinosile ) ZA KAKAV PRAZNIK, ZA MLADINE, ILI ZA SUBOTE ( u vreme kakvog praznika, mladina, i u vreme Subotnjeg dana ), ( STO JE SVE BILO SEN ONOGA STO SCASE DA DODZE A TELO JE HRISTOVO"

Kontekst celpog teksta govori - da niko u novom zavetu ne treba da osudzuje Hriscane sto ne prinose zrtve koje su bile TIPOS ili SEN ( predslika ) Hristovog tela ili zrtve koju je prineo na krstu, a koje su se prinosile ZA ili U VREME kakvog praznika, u vreme praznika mladina, i u vreme Subota - godisnjih i sedmicnih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vidiš da je Pavle spomnuo stvaranje. Dakle upućivala je na stvaranje.

Rece Tripo, ne Pavle!

A nisu dijelili zakon na cerem. i moralni. Ipak su znači nešto dijelili.

Bibliju su delili, kao sto i mi delimo.
Gde ti je dokaz za podelu zakona, da su explicitno Jevreji nesto delili i izdvajali, osim onog izlizanog ''napisao je ne kamenu'' a ostalo ''u knjigu''? Pa je kao ''podelio'' a Jevreji celu Trou nazivali jednom recju Zakon(Tora) i nisu delili nista.
Pa i Isus na gori, gde vi kazete da je govorio samo o dekalogu spominje sve, i moralne i obredne i ceremonijalne zajedno, sto je dokaz da ni on nije delio i da tamo NE GOVORI O DEKLAOGU!

Pa proročanstva su bila najviše u okviru praznika. Dakle dekalog ne ukazuje na dolazak Isusa.

Pa ovo je samo pobilo adv. nauku, da Isus tu govori o ''neprolaznosti zakona'' a on ustvari govori o ''neprolaznosti Biblije''.

Biće zakon zauvijek.

)

Rece Tripo, ovde David govori, a ne Bog!

Što je onda spominjao zakon?

Zakon, Pisma i Proroci su tri dela Biblije, koje je on spomenuo.
A njemu je Petoknjizje Zakon(Tora) u celini, i on nije izdvajao nista, jel tamo u propovedi spominje i gradjanske i moralne i obredne zajedno, kako ih vi vestacki delite, dok on nije pravio podelu!
A u nastavku govori o svom zakonu, zato ga je i spomenuo kao ''najmanje zapovesti''.

Pa još gore za tebe, koji misliš da je dovoljno 9 od 10 da se drži.

Ne mislim ja nista, vec slusam Hrista.

Vidiš da ne možeš da oboriš što sam dao, nego nastavljaš dalje. Još gore za tebe, što se mora još nešto držati mimo dekaloga.

Kako je za mene gore, kad je po tebe, jer po vasem ucenju ''TO NIJE NI NEOPHODNO" vi ste to iskljucili , jer vama je dekalog ''sve i svja''!

Natrag