Sve je ovo nevezano za ono što je rekao Isus "da ne zna" i time jasno odvaja Boga od svih pa i Sebe. On time kaže da nije Bog koji sve zna. Nije važan datum, jer to nije naše kao što Hristos kaže i ne treba da znamo. No, Hristos bi u tom smislu mgao reći..ja znam ali nije dobro da vam kažem. Ne, Isus kaže "ja ne znam".
Ha, kako stvari stoje, sve da je Isus rekao -ja sam Bog, ti bi ga ispitivao i provjeravao.
Jer tvoj Bog je na nebu.
Pa i moj je, ali jednako je i u mom srcu. (
Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti. Doći ćemo-
moj otac i ja-kaže Isus)
Krist je došao na zemlju da izvrši volju Božju, a ne da udovoljava ljudima, pa prema tome nema puno smisla kad kažeš: Krist je mogao reći... Bog je ono što želi biti, i na nebu i na zemlji, pa shodno tome Bog u ljudskom tijelu nije znao. Ali da je htio znao bi.
Jovane, Presveto Trojstvo i odnosi unutar svete Trojice ostaje tajna, jer nadilazi racionalno shvaćanje.
Da li ti znaš/razlikuješ kad se obraćaš Ocu, a kada Sinu? Ja ponekad znam, a često puta ne znam kome sam se molila kad su sva Trojica za mene.
Nego da li se ti moliš Isusu? I kakva je to molitva ako On nije Bog? Ne može ti pomoći.
Od kada je tvrdoglavost istrajnost u onome što smatraš ispravnim
? Ne, samo želim biblijski argument a ne nešto drugo.
Postoji razlika. Razum treba sve voditi. Razum prosvijetljen istinom. Glede biblijskih argumenata, primjećujem da oni tebi nisu dovoljni.
Stare floskule jer Biblijom nisu potvrđene, već više konstrukcije bez osnova. To je ono.."verujem u to i to jer su tako rekli drugi". Pa i ako je staro verovanje ne znači da je ispravno jer biblijom nije potrvrđeno.
Stare floskule kao
"Ja sam Put, Istina i Život" i " Nitko ne dolazi k Ocu, osim po meni"?
Ma, bjež'.
Pa lepa priča, ne kažem da nema istine u sebi ... Nemoramo druge predstaviti u lošem svetlu da bi nam Hristos bio bolji.
O da, moramo paziti da se ne bi muslimani uvrijedili. Moj stav prema njima nije ni približno sličan tvojim osjećajima. Niti poznam njihovu doktrinu, niti me zanima. Ljude, odnosno žene muslimanke koje srećem su dobre osobe, ali vjeru ne spominjemo. Sve je na ljudskoj razini. Kad bih se našla u prilici da branim svoje, Krista i Trojstvo koje oni napadaju,
branila bih...imajući u vidu da njima
nije dano da razumiju.
Mi znamo da je On najbolji
. Mi znamo da je On živeo 100% po volji Božijoj i da nikada nije zgrešio. I
da nas voli beskonačno i šta je učinio za nas.
Da, Isus je najbolji, ali što ti to vrijedi ako Mu ne možeš reći:
Bog moj i sve moje!
Samo
Bog može voljeti
beskonačno.