Jovan 16,29.30-Šta to "sve" Isus zna?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Haha, nakon ovako bremenitih i lijepih riječi, ti pitaš što im Isus sve priča?
Ne razumijem te.

P. S. Bravo za post, Slape!

Isabeleta, nisu ni bogovi što su nekad bili. :) Sve se to izbezobrazilo. Maltretiraju jadne ljude tako da je sve više ljudi koji im uopće ne vjeruju. Jovan ti je jedan od takvih, i on svako jutro 'jadnik' traži novog boga. A kako bogovi znaju maltretirati ljude, vidjet ćeš najbolje na slijedećem primjeru. Kada je William Miller radio na najvažnijoj stvari, računao datum kada će Isus doći na zemlju, umjesto da mu pomogne pogledaj što je učinio jedan bog:

Vidjela sam da je izrada proročke karte 1843. bila vođena Gospodnjom rukom i da je ne treba mijenjati; da je Njegova ruka bdjela nad njom i sakrila pogreške u nekim brojevima da ih nitko ne vidi dok nije sklonio svoju ruku. (Ellen White, Rani spisi)

Vidi. Ovaj Jelenin bog ne da Milleru nije pomogao računati datum Isusova dolaska, nego je još svojom rukom zaklonio Milleru neke brojke baš namjerno da Miller krivo izračuna. Rekoh ja tebi, nisu ni bogovi što su nekad bili.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isus govori o Duhu Svetom i Njegovoj ulozi nakon odlaska Hrista, zatim o svom odlasku k Ocu tj.da će ih napustiti, zatim o njihovoj tuzi kada ih voljeni učitelj napusti, zatim o njihovom ponovnom susretu. Zatim Isus govori o svom odnosu sa Ocem(da je od Oca tj.da je u potpunom skladu sa Ocem-od Oca iziđoh).

Učenici su zadivljeni Hristovom znanjem budućnosti i onoga što će se dogoditi. U tom kontekstu učenici kažu "sve znaš". Učenici su razumeli da je On Mešijah. Ovo je kontekst.

Ne radi se o znanju drugih stvari ili o sveznanju kao Bog. Jer Isus i sam kaže da "ne zna" čas dolaska. Moramo slušati Isusa a ne ljude.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sad mi je jasno.
Bez obzira što Isus govorio i poučavao, ti želiš reći da nije jednak Ocu zato što "ne zna dana ni časa"?

Isus zaista ne zna.

U Jovanu 16,29.30 već napisah šta učenici smatraju pod time "sve znaš"..sve u vezi događaja koje je opisao. Ne o nečem drugom.

A da je dao neki datum, onda bi bio Bog?

Mnogi drugi tekstovi govore o Isusu Čoveku..ništa nije problem..i proroštva sva govore o Mešijahu..Čoveku..iz loze Davidove..ne o Božanstvu. Tako da ovo je samo jedan od tekstova koji potvrđuju Isusa Čoveka i Mešijaha.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isabeleta, nisu ni bogovi što su nekad bili. :) Sve se to izbezobrazilo. Maltretiraju jadne ljude tako da je sve više ljudi koji im uopće ne vjeruju. Jovan ti je jedan od takvih, i on svako jutro 'jadnik' traži novog boga. A kako bogovi znaju maltretirati ljude, vidjet ćeš najbolje na slijedećem primjeru.

Haha, ovo ti je dobro. Mogli bismo to ovako sažeti:
Tražili ste - dobili ste.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isus zaista ne zna

A da je dao neki datum, onda bi bio Bog?

Vidi, u tome se jako razlikujemo. Da je Bog u kojeg vjerujem rekao datum svršetka svijeta i sve što je povezano s tim, ja u njega ne bih vjerovala ili bih jako, jako sumnjala. Za mene to ne bi bio Bog kakvog mi je predočio Gospodin Isus i ocrtava Evanđelje. To bi bilo neko silno čudovište koje se poigrava s ljudima. Nitko od nas nije znao kada će doći na ovaj svojet i nitko ne zna kada će ga napustiti. U tom smislu ni kada će doći kraj svemu.
Takvog boga vi trebate? Koji treba zadovoljiti vašu znatiželju? Zar je to važno za spasenj?
Slika vašeg boga je unakažena jer zaboravljate da ste stvorenja i ne razmišljate koliko se sa svojim lažnim proroštvima rugate Bogu.

Ne znam, Jovane, zašto si ti u svemu ovome. Stvarno mi je žao. Učini što možeš da se isprazniš od svih tih gluposti i zabluda. Vjera je ponekad teška, tamna je za naša osjetila i razum, ali Isus je Svijetlo,
jedini Put koji vodi k Ocu. Boga nitko nikad nije vidio, ali nam se objavio u Licu Isusa Krista. Niti bi se itko od ljudi usudio nazvati velikog i silnog Boga svojim Ocem, ali Isus nam je tako rekao i Duh Sveti nas nuka na to.
Već puno puta sam primjetila, vama nedostaje duhovnost. Jedan prijeđeni put s Isusom u svakodnevnom, običnom životu u vjeri, nadi i ljubavi. Pusti proroštva, uminut će...

Duhovni život je najveći i najčišći izvor radosti i mira, samo nam to treba da budemo sretni.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vidi, u tome se jako razlikujemo. Da je Bog u kojeg vjerujem rekao datum svršetka svijeta i sve što je povezano s tim, ja u njega ne bih vjerovala ili bih jako, jako sumnjala. Za mene to ne bi bio Bog kakvog mi je predočio Gospodin Isus i ocrtava Evanđelje. To bi bilo neko silno čudovište koje se poigrava s ljudima. Nitko od nas nije znao kada će doći na ovaj svojet i nitko ne zna kada će ga napustiti. U tom smislu ni kada će doći kraj svemu.
Takvog boga vi trebate?

Niko od nas ne traži datume već je stvar u tome što Isus sam kaže da je odlika Boga da zna a On kaže da "ne zna". On sam pravi razliku između Sebe i Oca(Boga). Niko od nas to ne pravi koji govorimo o tome. On Sam. On Sam želi i ti da shvatiš da je On samo Čovek na ovoj zemlji ida nije preneo ništa Božasnko u sebe, što se prirde Božanske tiče.

Ja verujem da ti Isusa voliš ne zato što je Bog već zato što je i tebe i mene i sve otkupio od greha svojom krvlju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Boga nitko nikad nije vidio, ali nam se objavio u Licu Isusa Krista.

Upravo tako..zato je Bog jedno a Onaj koga smo mogli videti nije Bog jer se Bog ne može videti, Jovan 1,18. Jovan takođe pravi distinkciju između Boga i Hrista. To nije ništa strašno..ništa uvredljivo jer za naše grehe nije trebala Božanska žrtva...za otkup od greha. Nije Bog sagrešio već čovek pa je ekvivalent otkupa greha trebao biti isto čovek.

No, ti sigurno misliš da ja odbacujem Božanski plural..tj.da je Bog množina. Ne, naravno. Biblija naučava Božasnki plural..ali ja samo ukazujem da Hristos nije došao u Božanskoj prirodi. To je samo ono što ukazujem ovde.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Niko od nas ne traži datume već je stvar u tome što Isus sam kaže da je odlika Boga da zna a On kaže da "ne zna". On sam pravi razliku između Sebe i Oca(Boga).

Ne tražite datume? Pa kako? Umorili ste se ili se radi o nedostatku matematičara? :)
Dok je bio na zemlji Isus je živio kao čovjek, a ne malo čovjek, malo Bog.
I znamo koja je bila Njegova misija. U tu misiju njegovog čovještva na zemlji ne ulazi otkriti
datum svršetka svijeta. To je dio Božjeg plana. Jednako kao i stvaranje svijeta.
Kako Isus pravi razliku između sebe i Oca kad kaže: Otac i ja jedno smo. :oops:

On Sam želi i ti da shvatiš da je On samo Čovek na ovoj zemlji ida nije preneo ništa Božasnko u sebe, što se prirode Božanske tiče.

On želi da shvatim? :oops: Ne znam da li si svjestan što govoriš, ali jako pogrešno govoriš. Možda ćeš zavesti druge, ali mene ne. Ja/mi imamo iskustvo Božanskog Krista, a ti ga nemaš. Ti samo imaš priču.

Ja verujem da ti Isusa voliš ne zato što je Bog već zato što je i tebe i mene i sve otkupio od greha svojom krvlju.

Ja u Isusu volim svoga Boga. I opet ti mogu ponoviti isto: ti nemaš iskustvo ni milost Isusovog božanskog života koji primamo u Euharistiji, nemaš iskustvo Duha Svetoga, milosrdni Otac na nebesima je tebi Jahve iz Starog zavjeta. I ako još šuruješ s muslimanskom naukom, samo ću ti reći da ćeš, u nastojanju da druge pridobiješ, svojoj duši nanijeti veliko zlo.

Bog se ne može videti, Jovan 1,18. Jovan takođe pravi distinkciju između Boga i Hrista.

Ti ovo nisi razumio.
"Boga nitko nikada ne vidje: Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu, on ga obznani."

jer za naše grehe nije trebala Božanska žrtva...za otkup od greha. Nije Bog sagrešio već čovek pa je ekvivalent otkupa greha trebao biti isto čovek.

Trebala je i to baš božanska. Da je Isus bio samo čovjek, njegova žrtva ne bi bila dostatna za spasenje ljudi.

ali ja samo ukazujem da Hristos nije došao u Božanskoj prirodi.

:) Slobodan si činiti kao hoćeš, ali dolaze mi misli kako se pridružuješ najvećim neprijateljima Isusa Krista. Zar nije navješteno da će biti mnogo malih antikrista prije nego dođe Antikrist? Eto, na tom si putu.

Neka te Isus sačuva od Zloga.

Natrag