Jovan 16,29.30-Šta to "sve" Isus zna?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti bi još određivao o čemu će i kako tko pisati. Da te vidim, klanjatelju pijanje proročice, nisi na ovo odgovorio:

Fil 2,6: On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom.

Evo, Isus je jednak Bogu, čujemo od svetog Pavla. Što na ovo ima reći jedan judeo-muhamedanac.
Ja bih odrđivao da..je sam ovu temu otvorio. Da ja bih određivao na svojoj temi..da..šta je čudno?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tko je vidio mene, vidio je i Oca - Laže li Isus?

Post 32,31: Onom mjestu Jakov nadjene ime Penuel jer - reče - "Vidjeh Boga licem u lice, i na životu ostadoh."

Je li Jakov vidio Boga?
Tema je Isusovo znanje. Na šta se odnose tekstovi u Jovanu 16. Šta su učenici priznali Hristu? O čemu Hristos govori u celom poglavlju?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tema je Isusovo znanje. Na šta se odnose tekstovi u Jovanu 16. Šta su učenici priznali Hristu? O čemu Hristos govori u celom poglavlju?

Učenici su priznali, ili bolje rečeno ispovijedili, da Isus sve zna. A samo Bog sve zna. Jednadžba je ponovo vrlo jednostavna, ali nemoj je ti pokušavati riješavati, mozak će ti eksplodirati, već je prokuhao.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Učenici su priznali, ili bolje rečeno ispovijedili, da Isus sve zna. A samo Bog sve zna. Jednadžba je ponovo vrlo jednostavna, ali nemoj je ti pokušavati riješavati, mozak će ti eksplodirati, već je prokuhao.
A šta su teme bile...jer u vezi tih tema apostoli priznaju Isusu da sve zna.

Inače, imaš i u svakodnevnom govoru izraz "sve znaš". Nekom kažeš, ma sve znaš...da li to znači da on sve, bukvalno sve zna ili zna sve vezano za tu temu. Naravno, samo za tu temu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa ti si pitao...ne ja. Tebe tema intrigira, pa ću ja odgovoriti kada ti ovo navedeš.

Ništa ja nisam pitao. Ja sam pokazao kako apostoli ispovijedaju da je Isus pravi Bog, jer sve zna - Sada znamo da sve znaš i ......, A ti ne vjeruješ ovome što piše u Novom zavjetu, ali vjeruješ kuranu koji kaže da će izgubiti dženet (raj) svi oni koji vjeruju da je Isus Bog.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ništa ja nisam pitao. Ja sam pokazao kako apostoli ispovijedaju da je Isus pravi Bog, jer sve zna - Sada znamo da sve znaš i ......, A ti ne vjeruješ ovome što piše u Novom zavjetu, ali vjeruješ kuranu koji kaže da će izgubiti dženet (raj) svi oni koji vjeruju da je Isus Bog.

A šta zna tačno? Upravo u vezi onoga o čemu su pričali. Ne van konteksta priče.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A šta zna tačno? Upravo u vezi onoga o čemu su pričali. Ne van konteksta priče.

Apostoli ispovjediše da Isus baš sve zna. Dakle, zna koliko i sam Bog zna. A jedino Bog sve zna. Čak i William Miller ne zna sve. Čak ni vaša pijana proročica ne zna sve. Čak ni Miroljub i vojvoda Vojo zajedno ne znaju sve. Čak ni svi vi fejk-čekeri zajedno ne znate sve.

Natrag