Zato sam i tražio da pogledaš celo 16-to poglavlje a ne da prićaš napamet. Ti to naravno nisi uradio i zato sam ja naveo šta su pričali. Na osnovu te priče se vidi šta oni podrazumevaju pod "sve". Znači sve u vezi onoga o čemu su pričali. Uzmi celo poglevlja 16 pa vidi.
Koja si ti pamet. Evo ovakva:
Izl 3,11-15:
"Tko sam ja da se uputim faraonu", odgovori Mojsije Bogu, "i izvedem Izraelce iz Egipta!" 12"Ja ću biti s tobom", nastavi. "I ovo će ti biti znak da sam te ja poslao: kad izvedeš narod iz Egipta, Bogu ćete iskazati štovanje na ovome brdu." 13Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: 'Bog otaca vaših poslao me k vama', i oni me zapitaju: 'Kako mu je ime?' - što ću im odgovoriti?" 14"Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: 'Ja jesam' posla me k vama." 15Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako: 'Jahve, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.'
Evo, prema "
tvojoj egzegezi, 'pismoznanče', Jahve je "
specijalizirani Bog"
samo za izvođenje Izraelaca iz Egipta. Ništa drugo i ni za što drugo. Dapače, na drugom mjestu čak vidjesmo da se "
Jahve kaje" zbog onoga što je učinio, točnije, zbog toga što je čovjeka stvorio na zemlji (Post 6,6). Dakle,
po tvojoj "egzegezi" čak moramo zaključiti da je Jahve,
specijalist i pravi Bog za izvođenje Izraelaca iz Egipta, što se tiče stvaranja ljudi
obični šarlatan. Jer učini nešto zbog čega se kaje. Naprosto, nije Svemogući Bog u ovoj "branši".