Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Naravno da verujem u bibliju i ne nazivaj me nevernikom, to nije lepo.
Ne treba nista izbaciti, niti bilo sta ignorisati. Zasto izvrces moje reci?

Rekao sam da tvoje tumacenje prica Solomunovih nema veze sa Isusom Hristom.
Isto tako ni onaj stih koji govori o ''Isusu kao personifikovanoj mudrosti'' , to su izmislili Jehovini svedoci da bi poduprli svoje ideje i nema veze sa vezom...
Dokazi mi suprotno?
Navedi mi konkretan dokaz da se tu radi direktno i neopozivo o Isusu, nemas ga, mozes samo da nagadjas..
Obicna metafora.

Ti ocigledno ne poznajes Apocketa,Maleckog,amargedona! Risko je bar hrabar i hoce nesto da dokaze iako lazno a ovi nabrojani bez dokaza i jos ti kazu da si antihrist a u Hrista BOGA ne veruju a u Jehovu,to ti je tek da vidis.Nemoj da te risko cudi on je jedan iz najboljih JS-ka koji ima hrabrost da laze-izvrce.

Pozdragv od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gerice,
izgleda da je tvoj problem sto ne znas odgovor na pitanje iz prica solomunovih 30:4
[SUP]4[/SUP] Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li?
Mozda ti je tesko da kazes dva imena?Jehova i Mihailo(Isus Hrist)?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Gerice,
izgleda da je tvoj problem sto ne znas odgovor na pitanje iz prica solomunovih 30:4
[SUP]4[/SUP] Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li?
Mozda ti je tesko da kazes dva imena?Jehova i Mihailo(Isus Hrist)?

Gde ti je dokaz da se ovde govori o Isusu Hristu uopste, sem sto nagadjas?
Da li neko od apostola citira ovaj stih, pojavljuje li se on u NZ?
Primenjuje li se na Isusa negde?
Dokazi???

Dalje, nisi li primetio da oni ne znaju Bozje ime: ''Kako mu je ime? I kako je ime Sinu njegovom?''
Zar ne znaju da je Bog Jehova???
To ti kvari koncepciju, jer ispada da Bog nema ime..
Ajoj!

-Ali ajde da te spasim: Ovde se uopste ne radi o Bogu.

''Ko je izasao na nebo i opet sisao?'' Da li Bog treba da se penje na nebo? Zasto kad je on vec tamo?

*Ono sto je cinjenica jeste, da se ovde uopste ne govori o Bogu. Vec se samo pita, da li je ijedan covek sposoban da ucini sve to: ''Da se popne na nebo'' , ''da uhvati vetar'' ''da sveze vode'' itd.. i onda se postavlja pitanje , ako je to iko od ljudi sposoban: ''Znas li kako mu je ime, i kako je ime sinu njegovu?'' . Ovo je samo pitalica, koja nastoji da pokaze, da niko sem Boga nema takvu moc.

Nemoj da te risko cudi on je jedan iz najboljih JS-ka koji ima hrabrost da laze-izvrce.

Pa to sam primetio, kad je onaj put naveo pogresan prevod namerno, i priznao da nije mogao da odoli iskusenju :dtyste:
Bilo bi lepo da bude iskren..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Dokazi???

Dalje, nisi li primetio da oni ne znaju Bozje ime: ''Kako mu je ime? I kako je ime Sinu njegovom?''
Ajoj!

''Ko je izasao na nebo i opet sisao?'' Da li Bog treba da se penje na nebo? Zasto kad je on vec tamo?

*Ono sto je cinjenica jeste, da se ovde uopste ne govori o Bogu. Vec se samo pita, da li je ijedan covek sposoban da ucini sve to: ''Da se popne na nebo'' , ''da uhvati vetar'' ''da sveze vode'' itd.. i onda se postavlja pitanje , ako je to iko od ljudi sposoban: ''Znas li kako mu je ime, i kako je ime sinu njegovu?'' . Ovo je samo pitalica, koja nastoji da pokaze, da niko sem Boga nema takvu moc.

Pa to sam primetio, kad je onaj put naveo pogresan prevod namerno, i priznao da nije mogao da odoli iskusenju :dtyste:
Bilo bi lepo da bude iskren..

Pitanje je veoma jednostavno,i tim pitanjem je pisac hteo da dozove Jevreje razumu,medjutim ono se odnosi i na danasnje filozofe.
Ne znam zasto je mnogima tako tesko da odgovore na ovo pitanje?
Jevrejima jer ne zele da veruju da Bog ima sina,a
danasnjim filozofima da Isus ima svoga Oca,da se razlikuju kao osobe....
price solomunove 30:4
Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pitanje je veoma jednostavno,i tim pitanjem je pisac hteo da dozove Jevreje razumu,medjutim ono se odnosi i na danasnje filozofe.
Ne znam zasto je mnogima tako tesko da odgovore na ovo pitanje?
Jevrejima jer ne zele da veruju da Bog ima sina,a
danasnjim filozofima da Isus ima svoga Oca,da se razlikuju kao osobe....
price solomunove 30:4
Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li?

Ja sam lepo objasnio znacenje ovog teksta, i da se ovde uopste ne govori da Bog ima Sina.
Naravno da ima i to je Gospod Isus Hristos, ali ovaj tekst to ne govori.
To je filozofiranje i nista drugo tako vaditi tekstove iz konteksta, i to je ono sto rade Jehovini svedoci, nazalost...

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Ja sam lepo objasnio znacenje ovog teksta, i da se ovde uopste ne govori da Bog ima Sina.
Naravno da ima i to je Gospod Isus Hristos, ali ovaj tekst to ne govori.
To je filozofiranje i nista drugo tako vaditi tekstove iz konteksta, i to je ono sto rade Jehovini svedoci, nazalost...
Dokazi???

Ajoj!

Hajed da postavimo celi stavak posto ne ume da sastavi u glavi neke pojmove.
4 Tko je uzašao na nebo, pa može sići? Tko je uhvatio vjetar u šake svoje? Tko je svezao vode u plašt svoj? Tko je podigao sve krajeve zemaljske? Kako mu je ime i kako je ime sinu njegovu, znaš li?

Ove reci se ne odnose na coveka koji moze sve ovo ciniti , ti opet mesas neke simbolicne sa doslovnim recima , da li moze sa pitanjem '' ko je podigao sve krajeve zemaljske ''??? , ko je svezao vode u plast, da se navode navode za coveka ??? nikako ne , jer on to ne moze nikako , dakle pitanje se namece za Boga i njegovog Sina Isusa , jer su oni u pocetku sve stvarali zajedno , 1Mojs,1:26.
Tada je Bog rekao: “Načinimo čovjeka na sliku svoju, nama sličnog, i neka vlada nad ribama morskim, nad letećim stvorenjima nebeskim, nad stokom — nad svom zemljom — i nad svim drugim životinjama što se miču po zemlji!”
Price Salam.8:30.
tada sam bila uz njega kao vješt graditelj i bila sam mu naročita radost, dan za danom, i veselila sam se pred njim sve vrijeme,
Dakle govori se o sinu Isusu vestom graditelju pored Jehove , pa se tamo navodi pitanje kako mu je ime znas li:ludd/:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hajed da postavimo celi stavak posto ne ume da sastavi u glavi neke pojmove.
4 Tko je uzašao na nebo, pa može sići? Tko je uhvatio vjetar u šake svoje? Tko je svezao vode u plašt svoj? Tko je podigao sve krajeve zemaljske? Kako mu je ime i kako je ime sinu njegovu, znaš li?

Ove reci se ne odnose na coveka koji moze sve ovo ciniti , ti opet mesas neke simbolicne sa doslovnim recima , da li moze sa pitanjem '' ko je podigao sve krajeve zemaljske ''??? , ko je svezao vode u plast, da se navode navode za coveka ??? nikako ne , jer on to ne moze nikako , dakle pitanje se namece za Boga i njegovog Sina Isusa , jer su oni u pocetku sve stvarali zajedno , 1Mojs,1:26. [/guote] haha ti opet vredjas i nista nisi rekao. treba li da komentarisem uopste? :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
JS kažu za stih Jovan 1,1 da to ne znači da je Isus Bog nego je Božanske prirode. A jel Otac Božanske prirode???? Pa valjda je jasno da je Bog Božanske prirode, ljudi ljudske.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Gospodin Isus nema nikakove veze sa Logosom,
osim što je PO Logosu Božjem stvoren.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
JS kažu za stih Jovan 1,1 da to ne znači da je Isus Bog nego je Božanske prirode. A jel Otac Božanske prirode???? Pa valjda je jasno da je Bog Božanske prirode, ljudi ljudske.

Tako je - Ivan 1,1 - nema nikakove veze sa time da je BOG = Isus.

Stih -
Hebrejima 10,5
Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se,
nego si mi tijelo pripravio;
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

jasno kaže da Riječ = Bog - nije postala tijelom,
na način da je Bog uzeo tijelo,
nego - čitaj što stih - koji Isus govori - kaže!:
nego si mi tijelo pripravio;
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Isus kaže da Mu je Bog Otac Jahve PRIPRAVIO - STVORIO tijelo.
NIJE Bog Jahve UŠAO u TIJELO.
Bog Jahve je Isusu Stvorio Tijelo.

Kako?
Svojom Stvaralačkom Riječju - svojim Logosom.
Logos nije Isus!
Isus je PO (čak niti OD) Logosu Boga Jahve - Nastao.

Poslednja izmena:
Natrag