Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Samo sto je za tebe rec " PODLOZITI " pretopiti se u Oca,umesto kao sto i jeste pokoriti se.
Kad ti neko kaze da se PODLOZIS nekome,kako to zamisljas?sta ces uciniti? pokoriti mu se ili se pretransformisati u tu osobu kojoj treba da se podlozis???

I žene da budu podložne muškarcima, pa je to dokaz da one nisu ljudi.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Kad Isus Hrist kaze da ce u braku muz i zena postati "jedno" on ne misli to doslovno vec samo figurativno.
Poenta ove teme je da dokaze da grcki jezik slicno engleskom ima takozvani odredjeni i neodredjeni clan kako bi se jedna osoba razlikovala od druge.
Tako da ako se vratis na prvi moj post na ovoj temi videces sire objasnjenje,da sene ponavljam sto puta...

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Dragi moj laodikejac,
iz doticnog stiha koji smo navodili bezbroj puta se ne vidi da su mu ta imena ili polozaji bili dati dok je bio na nebu ,pre nego ga je Bog Otac poslao na zemlju.
Ako malo bolje zapazis sta pise,procitaj " I IME CE MU BITI " sto znaci da se govori o buducnosti a ne o istoriji.
Isaija 9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Bog Silni nije isto sto i Bog Svemoguci koji se primenjuje na Jehovu Boga Oca.Nadalje Otac Vecni je postao tako sto je svojom zrtvenom smrcu otkupio ljudske grehe i iz smrti nas povratio u zivot.Zato je sa otkupninom postao i nas Otac Vecni jer nas je vecno zaduzio,bez njega bi bili mrtvi i bez nade u uskrsenje.To ne znaci da nam je Jehova Bog deda. Takodje se kaze i da je Divni,Savetnik i Knez mirni. Sta mislis a zasto se kaze da je Knez,a ne Car? Pa zato jer je podlozan svome Bogu i Ocu Jehovi.

I sta ima lose u tome sto je Isus druga najmocnija osoba u celom vidljivom i nevidljivom Svemiru,odmah posle svoga Boga i Oca Jehove??? Zasto gurate sina da izjednacite sa Ocem???Sama rec sin,znaci da ne moze nikada biti jednak sa svojim Ocem jer su to dve razlicite osobe ,ali u jedinstvu!!!

Da li sam te dobro razumeo da vi JS ucite da postoji vise BOGOVA i da su razliciti?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Da li sam te dobro razumeo da vi JS ucite da postoji vise BOGOVA i da su razliciti?

Pogresno si me razumeo cika Miko,
Jedan je Bog Otac i on nikada ne moze biti ni u kom pogledu isto sto i sin jer on nikada nije imao svoga Oca,za razliku od isusa koji jeste i imao i ima i dan danas.
Jovan 1:1 razlikuje Boga od onog drugog koji ima bozansko poreklo i koji je sluzio i sluzi kao Rec svoga oca,ili pak zato se i naziva kao Rec Bozja jer izvrsava sve Bozje zapovedi.
Mozda ti je tesko da razumes sto mu je Jehova Bog Otac preko isaije dao titulu Bog Silni,ali ako je isto to uradio ,davsi istu titulu Bog cak i Mojsiju,u vreme kad su postojali i postoje obozavaoci raznih drugig bogova (marduk,dagon itd...),ima li neko od nas pravo da kaze Svemogucem Bogu Jehovi kako je glupo da svoga sina proglasi za Silnoga Boga....,i zapazi da rec Silni nije isto sto i Svemocni koja se uvek odnosi na Boga Oca.

Natrag