Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Pogresno si me razumeo cika Miko,
Jedan je Bog Otac i on nikada ne moze biti ni u kom pogledu isto sto i sin jer on nikada nije imao svoga Oca,za razliku od isusa koji jeste i imao i ima i dan danas.
Jovan 1:1 razlikuje Boga od onog drugog koji ima bozansko poreklo i koji je sluzio i sluzi kao Rec svoga oca,ili pak zato se i naziva kao Rec Bozja jer izvrsava sve Bozje zapovedi.
Mozda ti je tesko da razumes sto mu je Jehova Bog Otac preko isaije dao titulu Bog Silni,ali ako je isto to uradio ,davsi istu titulu Bog cak i Mojsiju,u vreme kad su postojali i postoje obozavaoci raznih drugig bogova (marduk,dagon itd...),ima li neko od nas pravo da kaze Svemogucem Bogu Jehovi kako je glupo da svoga sina proglasi za Silnoga Boga....,i zapazi da rec Silni nije isto sto i Svemocni koja se uvek odnosi na Boga Oca.
Ako je Isus "manji bog", i ako su "andjeli bogovi", ako su "ljudi bogovi" i ako nasuprot toga imamo "velikog Boga Jehovu" - onda Biblija ispada "politeisticka knjiga" - hteo to priznati ili ne!!!
Ali ona nije politeisticka knjiga, jer Jehova u njoj precizno kaze:
1)"JA SAM BOG I NEMA DRUGOG BOGA"
2)" NIKO MI SLICAN NIJE"
3)"NECU DATI SLAVE SVOJE DRUGOME"
Pa kako ti onda tvrdis da je Jehova prekrsio to pravilo i "dao slavu Isusu", sta vise "izjednacio ga sa sobom"!?
Ako je Isusa "izjednacio sa sobom", a sotonu odbio da "izjednaci" pa nije li onda on nepravedan???
Dalje, ako su "andjeli vec bogovi", kako je satana mogao da im obeca da ce "postati bogovi"??? Kako je mogao coveku obecati da ce "postati bogom", ako je on to vec bio, ili je mogao postati vremenom?
Kako bi uopste zaveo trecinu andjela tom "supljom pricom" da ce postati bogovi kad su oni to vec bili???
Dakle, vasa teologija je puna rupa, i ti sve dok ne odgovoris na ova pitanja, ne mozes dalje..
A sto se tice Mojsija, vec smo dokazali da mu Bog nije dao nikakvu "titulu", vec je jednostavno ukazao da ce "predstavljati Boga" (bices mu NAMESTO BOGA kaze tekst), a to su dve razlicite stvari..
Isto tako , andjele(ljude) ne naziva "bogovima", kada kaze: "ja rekoh bogovi ste", vec im se ruga, jer nastavak kaze - "ali cete kao sinovi ljudski pomreti svi", dakle "ruga im se" - oni su sami sebe tako nazvali, i onda Jehova kaze , "da , bogovi ste, ali cete pomreti"!!! To je ironija.
Biblija nigde ne tvrdi da se neko drugi osim njega moze zvati "bogom", to je vasa izmisljotina..
Poslednja izmena: