Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isaija 9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Zaokret, ovde se govori o Hristovom zemaljskom rođenju, i da će mu ime biti Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Ovo su atributi koje Isus imao oduvek na nebu kao večni Bog, ON je dakle bio OTAC VEČNI, i BOG SILNI oduvek kroz čitavu večnost.

Nigde ne piše u ovom tekstu da su mu ti atributi dati od Boga, već da će on kada se rodi na zemlji kao čovek - imati te atribute, odnosno - biće prepoznat kao OTAC VEČNI, i BOG SILNI, jer izraz IME - ŠEM, znači KARAKTER, što znači da on u svojoj suštini i karakteru jeste OTAC VEČNI i BOG SILNI.

Razumi ovo, i otrgni se od kvarne filozofije koju si primio kod JS.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isaija 9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Zaokret, ovde se govori o Hristovom zemaljskom rođenju, i da će mu ime biti Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Ovo su atributi koje Isus imao oduvek na nebu kao večni Bog, ON je dakle bio OTAC VEČNI, i BOG SILNI oduvek kroz čitavu večnost.

Nigde ne piše u ovom tekstu da su mu ti atributi dati od Boga, već da će on kada se rodi na zemlji kao čovek - imati te atribute, odnosno - biće prepoznat kao OTAC VEČNI, i BOG SILNI, jer izraz IME - ŠEM, znači KARAKTER, što znači da on u svojoj suštini i karakteru jeste OTAC VEČNI i BOG SILNI.

Razumi ovo, i otrgni se od kvarne filozofije koju si primio kod JS.
Dragi moj laodikejac,
iz doticnog stiha koji smo navodili bezbroj puta se ne vidi da su mu ta imena ili polozaji bili dati dok je bio na nebu ,pre nego ga je Bog Otac poslao na zemlju.
Ako malo bolje zapazis sta pise,procitaj " I IME CE MU BITI " sto znaci da se govori o buducnosti a ne o istoriji.
Bog Silni nije isto sto i Bog Svemoguci koji se primenjuje na Jehovu Boga Oca.Nadalje Otac Vecni je postao tako sto je svojom zrtvenom smrcu otkupio ljudske grehe i iz smrti nas povratio u zivot.Zato je sa otkupninom postao i nas Otac Vecni jer nas je vecno zaduzio,bez njega bi bili mrtvi i bez nade u uskrsenje.To ne znaci da nam je Jehova Bog deda. Takodje se kaze i da je Divni,Savetnik i Knez mirni. Sta mislis a zasto se kaze da je Knez,a ne Car? Pa zato jer je podlozan svome Bogu i Ocu Jehovi.

I sta ima lose u tome sto je Isus druga najmocnija osoba u celom vidljivom i nevidljivom Svemiru,odmah posle svoga Boga i Oca Jehove??? Zasto gurate sina da izjednacite sa Ocem???Sama rec sin,znaci da ne moze nikada biti jednak sa svojim Ocem jer su to dve razlicite osobe ,ali u jedinstvu!!!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I sta ima lose u tome sto je Isus druga najmocnija osoba u celom vidljivom i nevidljivom Svemiru,odmah posle svoga Boga i Oca Jehove???

Gdje piše da je 2. najveća osoba? Naravno da nemaš stih.

Zasto gurate sina da izjednacite sa Ocem???

Zato što je takav smisao u Bibliji.

ama rec sin,znaci da ne moze nikada biti jednak sa svojim Ocem jer su to dve razlicite osobe ,ali u jedinstvu!!!

A ko je rekao da je jedna ista osoba? Jeste jedan isti Bog.

Opet upadaš u kontradiukciju, pa i ja sam sin, pa nisam manje čovjek od svoga oca.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Gdje piše da je 2. najveća osoba? Naravno da nemaš stih.

Zato što je takav smisao u Bibliji.

A ko je rekao da je jedna ista osoba? Jeste jedan isti Bog.

Opet upadaš u kontradiukciju, pa i ja sam sin, pa nisam manje čovjek od svoga oca.

Jevrejima 1 glava
4 I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.
5 Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
6 I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.
Da li je ovo dovoljno? Ko mu je jos ostao nepokoren osim Oca,Jehove Boga???
Da ne ocekujes mozda i da mu se Otac pokori???ili da mu bude jednak ???

Znas li sta je cilj onoga koji je po nalogu sotone uveo nauku o trojstvu???
Cilj je da se napravi trijada jednake moci.Po tom sistemu se uvek stvara rivalitet i mrznja prema suparnicima,kao naprimer USA,Rusija i Kina.svi sa svojim saveznicima...Koja ce dva protiv kojeg samoga?Stvaranje rivalstva je zlobno i potice od sotone,pa je zato trojstvo koje se u bibliji nigde i ne spominje dobilo pogrdno rec "sveto" od ove takozvane hriscanske crkve a po nalogu sotone,djavola.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jevrejima 1 glava
4 I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.
5 Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
6 I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.
Da li je ovo dovoljno? Ko mu je jos ostao nepokoren osim Oca,Jehove Boga???
Da ne ocekujes mozda i da mu se Otac pokori???ili da mu bude jednak ???

KO je rekao da Mu se Otac treba pokoriti? Glupo je da nešto spominješ što niko nije ni msilio ni rekao.

Kako onda ne uzdižete ime Isusovo, nego samo Očevo?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
1.Korincanima 15
28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
Isus kao sin ce uvek biti pokoran svome Ocu i zato je druga najmocnija osoba u svemiru jer je iznad njega samo njegov Bog i Otac Jehova.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
1.Korincanima 15
28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Treba pogledati druge prevode ovog citata, jer drugi prevodi ne kazu POKORITI.

U svakom slucaju - ovaj citat u kontekstu ukazuje na cinjenicu - da ce na kraju Isusova sluzba ili uloga u Svetinji prestati, i on ce se ponovo PODLOZITI Bogu, odnosno - postace ponovo Bog zajedno sa njim, zauzece ponovo polozaj koji mu je oduvek kroz citavu vecnost pripadao, da bude zajedno sa njim BOG SVE U SVEMU.

Amin!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ja sam ti citirao DK prevod,
ali moze i ovi
BYZ 1 Corinthians 15:28 Ὅταν δὲ ὑποταγῇ αὐτῷ τὰ πάντα, τότε καὶ αὐτὸς ὁ υἱὸς ὑποταγήσεται τῷ ὑποτάξαντι αὐτῷ τὰ πάντα, ἵνα ᾖ ὁ θεὸς τὰ πάντα ἐν πᾶσιν. (1 Cor. 15:28 BYZ)
NW:А кад му све буде подложено, тада ће се и сам Син подложити ономе који му је све подложио, да Бог буде све свима (NW)
CRO 1 Corinthians 15:28 I kad mu sve bude podloženo, tada će se i on sam, Sin, podložiti Onomu koji je njemu sve podložio da Bog bude sve u svemu. (1 Cor. 15:28 CRO)
Pokoriti ili podloziti je rec koja ima isto znacenje.
Da li se secas srpske gramatike ,hinonima i sinonima?
Zar ne vidis ili ne razumes da se sin nekome pokorava ili podlaze???? Sigurno ne samome sebi,ili je to kod vas troicara moguce da se neko sam sebi pokorava ili podlaze???

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tumacenje koje sam dao je potpuno i konacno.
Samo sto je za tebe rec " PODLOZITI " pretopiti se u Oca,umesto kao sto i jeste pokoriti se.
Kad ti neko kaze da se PODLOZIS nekome,kako to zamisljas?sta ces uciniti? pokoriti mu se ili se pretransformisati u tu osobu kojoj treba da se podlozis???

Natrag