Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mojsije je za faraona bio Bog,

Davno oboreno.

i taj polozaj i titulu mu dao licno Jehova.

To nije ni titula ni položaj, nego se govori da će ono što Mojsije i Bog traže ispuniti.

Mojsije je na faraonu iskazao svu Bozju moc,u skladu sa polozajem koji mu je dao licno Jehova Bog.

Kontekst je izlazak, totalna besmislica jer je Isus spasitelj svijeta od grijeha a to može samo da bude Bog.

Ta titula Bog Mojsije vazila je samo za faraona i Egipcane

To nije titula nego se radi o kontekstu izlaska i ispunjenja volje Božje i Mojsijeve.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Davno oboreno.

To nije ni titula ni položaj, nego se govori da će ono što Mojsije i Bog traže ispuniti.

Kontekst je izlazak, totalna besmislica jer je Isus spasitelj svijeta od grijeha a to može samo da bude Bog.

To nije titula nego se radi o kontekstu izlaska i ispunjenja volje Božje i Mojsijeve.
O kom bre kontekstu pricas,kad je to prvi stih 7 glave.
1 I Jehova reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu;
evo ti i na jevrejskom
WTT Exodus 7:1 וַיֹּ֤אמֶר יְהוָה֙ אֶל־מֹשֶׁ֔ה רְאֵ֛ה נְתַתִּ֥יךָ אֱלֹהִ֖ים לְפַרְעֹ֑ה וְאַהֲרֹ֥ן אָחִ֖יךָ יִהְיֶ֥ה נְבִיאֶֽךָ׃
(Exod. 7:1 WTT)

Da ga Jehova nije mozda simbolicki postavio za Boga faraonu???Mozda se samo salio???
Ako je to glupo ili bilo kakav kontekst,zasto bi Jehova Bog dao da se ovako zapise,znas li???

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
evo ti i na jevrejskom
WTT Exodus 7:1 וַיֹּ֤אמֶר יְהוָה֙ אֶל־מֹשֶׁ֔ה רְאֵ֛ה נְתַתִּ֥יךָ אֱלֹהִ֖ים לְפַרְעֹ֑ה וְאַהֲרֹ֥ן אָחִ֖יךָ יִהְיֶ֥ה נְבִיאֶֽךָ׃

Naravno kada moraš da izvučeš stih iz konkteksta. Tvoja nauka je oborena.

Da ga Jehova nije mozda simbolicki postavio za Boga faraonu???

Pa svakako da ga nije postavio za bukvalnog Boga, pošto nije Bog. Naravno da ćeš morati da izbjegneš dobar dio mog komenatara jer nemaš odg.

Konktekst je u izlasku iz Egipta, postavlja Mojsijevu volju iznad faraonove. Tačnije svoju volju. Dakle radi se o volji, a ne o Božanstvu.

Nije ga simbolično, nego je drugi kontekst i ovo uopšte ne dokazuje tvoju nauku o Isusu, totalno besmisleno poređenje, jer Isus je spasitelj svijeta. Mojsije nije. Što si naravno nevješto izbjegao.

Mojsije jeste predslika Isusa, a predslika je kopija originala. Dakle Isus je istinski Bog.

Ako je to glupo ili bilo kakav kontekst,zasto bi Jehova Bog dao da se ovako zapise,znas li???

Glupo je vaše tumačenje toga tj. da je to dokaz da Isus nije Bog.

Ajd navedi samo jednu karakternu osobinu po kojoj Isus nije isti kao i Otac?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
evo ti i na jevrejskom

Da ga Jehova nije mozda simbolicki postavio za Boga faraonu???Mozda se samo salio???

A gde su Mojsija zvali: "BOZE NAS MOJSIJE"???

Navedi gde su ga tako zvali?
Titulom se OSLOVLJAVA, ako nema oslovljavanja, onda to nije titula!!!

Sem toga tekst ne kaze: "Bices Bog" vec "Bices KAO Bog" - sto znaci da to nije titula, vec "opis" - "predstavljanje"!

Kad je Pavle govorio o Hristu, rekao je: "KOME OD ANDJELA RECE KAD.. POMAZA TE BOZE BOG TVOJ"???

Znaci da ni andjele nikada nije nazvao "bogovima", a ti kazes da je nazvao coveka!?

Tamo gde kaze "ja rekoh bogovi ste" , on im se "ruga" i dodaje: "ali cete kao sinovi ljudski pomreti svi" - oni su se sami gradili bogovima, pa im se Bog zato ruga.

Bog nikada ni jedno stvorenje nije nazvao Bogom!!!

To bi bilo u suprotnosti sa njegovom ranijom izjavom: "JA SAM BOG I NEMA DRUGOG BOGA, NIKO MI SLICAN NIJE, I NIKOM NECU DATI SLAVE SVOJE"!!!

Bog se "ne postaje", niti se to moze "zasluziti"! Isus nije "zasluzio", i "dobio titulu" - nego je takav oduvek postojao!!!

Kada bi se "bozanstvo", dobijalo po "zasluzi", ne bi doslo do pobune na nebu, jer satana bi "postao bogom" kad tad. Jedino je to i zeleo "izjednaciti se sa visnjim".

Zasto bi mu Bog uskratio to pravo da bude "bog" a drugog umesto njega uzdigao na status "boga"?

Zar to ne bi potvrdilo njegovu pricu da je Bog "nepravedan"???

NE!

Satana je trazio nesto sto mu ne pripada, JER NI JEDNOM STVORENJU NE PRIPADA BOZANSTVO!

Dakle, izmislate gluposti!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Dragi moj Mire,
Mojsije je za faraona bio Bog,i taj polozaj i titulu mu dao licno Jehova.
Mojsije je na faraonu iskazao svu Bozju moc,u skladu sa polozajem koji mu je dao licno Jehova Bog.Ta titula Bog Mojsije vazila je samo za faraona i Egipcane

Rise, gresis sto pises velikim slovom Bog Mojsije. Drugo, Mojsije ni za faraona nije bio BOG!
Mojsije nikad nije bio niti ce biti Bog. On je izricao Bozje sudove nad faraonom kao Bozji polanik. Drugim recima vrsio je volju Bozju.

To potvrdjuje cak i vas oprevod: "Jehova je odgovorio Mojsiju: Evo postavljama te ZA BOGA Faraonu." 2. Mojsijeva 7,1. Rec ZA znaci UMESTO.

"I have made you AS GOD to Pharaoh." prevod. KJV. Vidis da to potvrdjuje i KJV. AS god, and not GOD! A to znazi ZA ili UMESTO.

"Vidi! Faraonu cu te nametnuti kao bozanstvo." Prevod Stvarnost.

Prema tome nije Bog Mojsija nazvao Bogom, nego ga je posalo kao svoga izaslanika da izvrsi volju Bozju nad Faraonom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Naravno kada moraš da izvučeš stih iz konkteksta. Tvoja nauka je oborena.

Pa svakako da ga nije postavio za bukvalnog Boga, pošto nije Bog. Naravno da ćeš morati da izbjegneš dobar dio mog komenatara jer nemaš odg.

Konktekst je u izlasku iz Egipta, postavlja Mojsijevu volju iznad faraonove. Tačnije svoju volju. Dakle radi se o volji, a ne o Božanstvu.

Nije ga simbolično, nego je drugi kontekst i ovo uopšte ne dokazuje tvoju nauku o Isusu, totalno besmisleno poređenje, jer Isus je spasitelj svijeta. Mojsije nije. Što si naravno nevješto izbjegao.

Mojsije jeste predslika Isusa, a predslika je kopija originala. Dakle Isus je istinski Bog.

Glupo je vaše tumačenje toga tj. da je to dokaz da Isus nije Bog.

Ajd navedi samo jednu karakternu osobinu po kojoj Isus nije isti kao i Otac?

Poenta je da kao sto je Jehova Bog dao Mojsiju polozaj Boga nad faraonom,da je isto to uradio sa jos vecim pravom,dajuci svom sinu Isusu polozaj Boga nad ljudima.
I sta ima ruznog u tome??? U cemu je problem?
Jel problem to sto je i Mojsiju data titula Bog isto kao sto je i u Isaiji data titula Bog za Isusa?
Hocemo li da optuzimo Jehovu Boga da ne zna zasto je dao titulu bog Mojsiju,nego to sme da daje samo svom sinu???
Tvoj problem je sto ovaj biblijski stih rusi tvoju celokupnu filozofiju pa se jedes od muke i rado bi taj stih preveo drugacije,e tu je tvoj problem.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Za Isusa Hrista je ispisano prorocanstvo u Bibliji da ce biti Bog Silni
Isaija 9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Sta mislis ko mu je dao tu titulu?prorok Isaija,ili njegov Bog Otac Jehova?,ili pak neko treci???,ili sam sebi???

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Poenta je da kao sto je Jehova Bog dao Mojsiju polozaj Boga nad faraonom,da je isto to uradio sa jos vecim pravom,dajuci svom sinu Isusu polozaj Boga nad ljudima.
I sta ima ruznog u tome??? U cemu je problem?
Jel problem to sto je i Mojsiju data titula Bog isto kao sto je i u Isaiji data titula Bog za Isusa?
Hocemo li da optuzimo Jehovu Boga da ne zna zasto je dao titulu bog Mojsiju,nego to sme da daje samo svom sinu???
Tvoj problem je sto ovaj biblijski stih rusi tvoju celokupnu filozofiju pa se jedes od muke i rado bi taj stih preveo drugacije,e tu je tvoj problem.

Ako je Isusa proizveo u boga, zasto je onda osporio sotoni pravo da bude bog???

Zar sotona ne moze s pravom reci Bogu: "Isusa si nacinio bogom, a kada sam ja to trazio za sebe, proterao si me sa neba. Ti si nepravedan!"???

Natrag