Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Piramida brate, nedaj da te ovi privedu k onom koji jeste i pokazao se i ponovo će doći kao što je već bio ti imaš četiri slova i to drži za Duha.
O svemu ovom smo nas dvojica razgovarali i nije vredelo i morao sam odustati jer nisam sposoban da ti objasnim da se Bog pojavio u telu kao Sin koji je opisan kod Isaije 9.6
Kad sam te pitao svojevremeno da li je stigao Bog onom poravnatom stazom u pustinji po proroštvu za onim glasom koji viče rekao si da nije i ja te ne mogu naterati da veruješ Isaiji niti onom kako ja verujem to je tvoj izbor.

Telo se vraća Bogu svom jer je od Njega izašlo bez greha kao jedinorodni sin.
Pitao sam davno šta je Isus bio pre nego je rođen kao telo i ne sećam se da si mi odgovorio...ako jesi izvini senilnost je u pitanju.
Još me interesuje kad će se ispuniti ono proroštvo da Bog dolazi za glasom u pustinji?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ocigledno je za svakoga ko poznaje kontekst biblije o Logosu ili Reci Bozjoj - da je Logos ili Rec Bozja sam Gospod Isus Hristos.

Nekoliko prilozenih tekstova jasno upucuju da je Rec Bozja postala telo - odnosno da je Isus koji je i predstavljen kao Rec Bozja postao covek i rodio se na zemlji u ljudskom telu.
Takodje, u Otkrivenju Gospod Isus je predstavljen kao onaj koji jase na konju i pedvodi nebeske vojske andjela i njegovo ime je Rec Bozja i Gospodar nad Gospodarima:

5. REC JE POSTALA TELO - JEDINORODNI SIN BOZJI:

И ријеч постаде тијело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видјесмо славу његову, славу, као јединороднога од оца"

ISUS SE RODIO U TELU I POSTAO SIN BOZJI:

"No kad on tako pomisli, a to mu se javi u snu anđeo Gospodnji govoreći: Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog.
Pa će roditi Sina, i nadeni Mu ime Isus; jer će On izbaviti svoj narod od greha njihovih"
( Jovan 1. 20 - 21 )

"Od Pavla, sluge Isusa Hrista, pozvanog apostola izabranog za jevanđelje Božije,
Koje Bog unapred obeća preko proroka svojih u svetim pismima
O SINU SVOM KOJI JE PO TELU RODJEN od semena Davidovog,
A posvedočen silno za Sina Božijeg Duhom svetinje po vaskrsenju iz mrtvih, Isusu Hristu Gospodu našem"
( Rimljanima 1. 1 - 4 )

"I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: BOG SE JAVI U TELU, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi" ( 1 Timotiju 3. 16 )

"И видјех небо отворено, и гле, коњ бијел, и који сјеђаше на њему зове се вјеран и истинит, и суди по правди и војује.
А очи су му као пламен огњени, и на глави његовој круне многе, и имаше име написано, којега нико не зна до он сам.
И бјеше обучен у хаљину црвену од крви, и име се његово зове: ријеч Божија.
И војске небеске иђаху за њим на коњима бијелијем, обучене у свилу бијелу и чисту.
И из уста његовијех изиђе мач оштар, да њиме побије незнабошце; и он ће их пасти с палицом гвозденом; и он гази кацу вина и срдње и гњева Бога сведржитеља
И има на хаљини и на стегну своме име написано: цар над царевима и господар над господарима"
( otkrivenje 19. 11 - 16 )

Da li je BOG = OTAC = JAHVE?
--------------------------------------

Objasni mi stih - ali u svezi sa time što tvdiš -
ISUS JE LOGOS - makar to nigdje ne piše,
nego piše da je LOGOS NAPRAVIO - STVORIO TIJELO.

Hebrejima 10,5
Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se,
nego si mi tijelo pripravio;

-------------------------------
ISUSU JE NETKO PRIPRAVIO - STVORIO TIJELO!
-----------------------------------------------------------

Ovaj stih je u kontradikciji sa krivonaukom dogmatičnom
kojega naučavaš.

1,
TKO je Isusu PRIPRAVIO - STVORO TIJELO?
2,
KAKO je TAJ Isusu PRIPRAVIO - STVORO TIJELO?
3,
ČIME je TAJ Isusu PRIPRAVIO - STVORO TIJELO?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da li je BOG = OTAC = JAHVE

Bog Otac jeste Jahwe, ali Jahwe ili Elohim je izraz koji podrazumeva zajednicu tri licnosti koji cine jednoga Boga.

Objasni mi stih - ali u svezi sa time što tvdiš -
ISUS JE LOGOS - makar to nigdje ne piše,

Greska, pise da je Isusovo ime LOGOS - Rec Bozja.

ISUSOVO IME JE LOGOS - REC BOZJA:

"И видјех небо отворено, и гле, коњ бијел, и који сјеђаше на њему зове се вјеран и истинит, и суди по правди и војује.
А очи су му као пламен огњени, и на глави његовој круне многе, и имаше име написано, којега нико не зна до он сам.
И бјеше обучен у хаљину црвену од крви,
и име се његово зове: ријеч Божија.
И војске небеске иђаху за њим на коњима бијелијем, обучене у свилу бијелу и чисту.
И из уста његовијех изиђе мач оштар, да њиме побије незнабошце; и он ће их пасти с палицом гвозденом; и он гази кацу вина и срдње и гњева Бога сведржитеља
И има на хаљини и на стегну своме име написано: цар над царевима и господар над господарима" ( otkrivenje 19. 11 - 16 )

nego piše da je LOGOS NAPRAVIO - STVORIO TIJELO.

Jos jedna greska, ne pise da je Logos napravio telo - vec da je logos - rec postala telo.

1. Logos ili rec Bozja je Bog, Isusovo ime je Logos - rec Bozja.

2. Logos ili rec je postala telo - sto znaci da je Isus Logos rec Bozja koja je Bog koji je postao telo.

5. REC JE POSTALA TELO - JEDINORODNI SIN BOZJI:

И ријеч постаде тијело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видјесмо славу његову, славу, као јединороднога од оца"

ISUS SE RODIO U TELU I POSTAO SIN BOZJI:

"No kad on tako pomisli, a to mu se javi u snu anđeo Gospodnji govoreći: Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog.
Pa će roditi Sina, i nadeni Mu ime Isus; jer će On izbaviti svoj narod od greha njihovih"
( Jovan 1. 20 - 21 )

"Od Pavla, sluge Isusa Hrista, pozvanog apostola izabranog za jevanđelje Božije,
Koje Bog unapred obeća preko proroka svojih u svetim pismima
O SINU SVOM KOJI JE PO TELU RODJEN od semena Davidovog,
A posvedočen silno za Sina Božijeg Duhom svetinje po vaskrsenju iz mrtvih, Isusu Hristu Gospodu našem"
( Rimljanima 1. 1 - 4 )

"I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: BOG SE JAVI U TELU, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi"
( 1 Timotiju 3. 16 )

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
1,
TKO je Isusu PRIPRAVIO - STVORO TIJELO?
2,
KAKO je TAJ Isusu PRIPRAVIO - STVORO TIJELO?
3,
ČIME je TAJ Isusu PRIPRAVIO - STVORO TIJELO?

Mnogi nemogu shvatiti daje preveliki Bog odlučijo postati djetetom , i pokazati nam put do vječnosti .
ISUS JE REKAO:

"Ja sam put, istina i zivot; nitko ne dolazi (nebeskom) Ocu, osim po meni" (Ivan 14,6)..

Takodjer je izjavio:

"Sin Covjeciji dosao je traziti i spasiti sto je izgubljeno" (Luka 19,10)..

Apostol Petar je posvjedocio:

"Spasenja nema ni po jednom drugom, jer je pod nebom to jedino ime dano ljudima po kojem nam se treba spasiti" (Djela 4,12)..

Svima je potpuno jasno : Daje Isus jedini spasitelj . Ima neki kojima to nije jasno. Uvijek će biti skeptika s vlastitim idejama o Bogu, i koji će ove dokaze čitati prema vlastitim pretpostavkama. Bit će i onih koje ni jedna količina dokaza neće moći uvjeriti (Psalam 14,1). Zborovođi. Davidov. Bezumnik reče u srcu: "Nema Boga." Pokvareni rade gadosti; nitko da čini dobro.jesusbless.gif

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mnogi nemogu shvatiti daje preveliki Bog odlučijo postati djetetom , i pokazati nam put do vječnosti .
ISUS JE REKAO:

"Ja sam put, istina i zivot; nitko ne dolazi (nebeskom) Ocu, osim po meni" (Ivan 14,6)..

Takodjer je izjavio:

"Sin Covjeciji dosao je traziti i spasiti sto je izgubljeno" (Luka 19,10)..

Apostol Petar je posvjedocio:

"Spasenja nema ni po jednom drugom, jer je pod nebom to jedino ime dano ljudima po kojem nam se treba spasiti" (Djela 4,12)..

Svima je potpuno jasno : Daje Isus jedini spasitelj . Ima neki kojima to nije jasno. Uvijek će biti skeptika s vlastitim idejama o Bogu, i koji će ove dokaze čitati prema vlastitim pretpostavkama. Bit će i onih koje ni jedna količina dokaza neće moći uvjeriti (Psalam 14,1). Zborovođi. Davidov. Bezumnik reče u srcu: "Nema Boga." Pokvareni rade gadosti; nitko da čini dobro.Pogledajte prilog 53513

Sve je dobro receno, sem slike, koja na zalost krije sublimirane poruke.
Oblik piramide i svevideceg oka na vrhu(masonski i satanisticki simbol).
Ja svo vreme pokusavam ljude da opomenem da raspoznaju te simbole i da im se suprotstave, neprijatelj se trudi da te simbole unese u Hriscanstvo, da bi oskrnavio ono sto je sveto.
Toga ima u svim zajednicama i ocigledno se ispoljava njegovo neprijateljstvo, ne prema jednoj nego prema svim Hriscanskim crkvama...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
prikazivati Boga, Isusa Krista ili anđele u bilo kojem obliku materije,
kao sliku ili kip je zabranjeno i kažnjivo prema drugoj zapovijedi Božjeg Zakona

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
prikazivati Boga, Isusa Krista ili anđele u bilo kojem obliku materije,
kao sliku ili kip je zabranjeno i kažnjivo prema drugoj zapovijedi Božjeg Zakona

Protumaci ti tu zapovest jos jednom, pa ces videti da ovde nije zabrana slikati Boga , vec ''druge bogove''!
Nije kaznjivo prikazivati Oca i Isusa, kao slike, vec ''klanjati'' im se.
U originalnom tekstu ''obozavati ih''.
Jer one nemaju svojstvo ''bozanstva''.

Niko u crkvi se ne klanja kipovima i slikama(''ne obozava ih''), vec postuju ono sto te slike predstavljaju.
I vi imate ''krst'' i slike Boga, ali im se ne poklanjate, sto opet nije neispravno.
Onaj koji se pokloni a pri tom ima na umu samo Boga Oca i Isusa(ko shvata da ''slika nije nista''), nije pocinio greh , jer u njegovom umu ''slika'' nije ''bozanstvo''.
Dok onaj koji se pokloni, a misli da je slika ''bozanstvo'' ili ima ''moc'' , on je pocinio greh.

I jevreji su imali ilustrovani materijal i slikali su nebeske stvari, ali to nisu smatrali za greh, sto pokazuje da su oni ispravno razumeli ovu zapovest.

A ako je zabranjeno ''prikazivati Andjele'', objasni kako to da su na kovcegu zaveta bila dva Heruvima?

Poslednja izmena:
Natrag