Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
ajd da ti opet ponovim, jer si zaboravio
----------------------------------------------
Postoji samo JEDAN Bog - koji je OTAC - Ima Ime JAHVE.
postoji Božji Sin Isus Krist - koji NIJE BOG.

Jesi zapamtio?
----------------------

1. Timoteju 2,5
Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,

jel osporavaš gornji stih?
------------------------------
JEDAN BOG
Jedan Isus - nebog.

NIKAD se nebih usudio bar ja reći da od čoveka ne dolazi čovek ista vrsta a ko je došao na zemlju bez zemaljskog oca...reći ćemo nije zemljanin ali ga je žena rodila i zato ima telo zemljano ali dolazak je OD BOGA i zato Bog kroz proroke najavljuje ko će biti taj Sin i ko stižwe stazom koju poravna glas onog koji viče pripravite stazu BOGU NAŠEM.
To je teško za intelekt ali lako Duhom videti.Kome Bog otkrije znaće kroz veru.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Osnova Jovan 1:1 jeste sta je pisac hteo da kaze,a to je Isusov pocetak kao Bozjeg govornika.
Uostalom da je drugacije ,zar ne bi trebalo da se tu spominje i sveti duh,kao treca osoba u trojstvu?
Ako se za nekoga kaze da je Rec Bozja,onda to znaci da ta osuba prenosi Bozje reci i da ne moze biti ista kao i sam Bog.
Uostalom i Mojsije je sluzio kao Bozji govornik ,pa se cak i za njega kaze da je Bog.
2.Moj 7:1
1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.
Ako je Jehova Bog mogao da Mojsiju daruje titulu Bog, a zasto ne bi mogao da je daruje i svom sinu Isusu Hristu???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za Isusa se kaze da je vevni Bog koji nema pocetka ni kraja.

"Za Sina pak: Prijesto je tvoj, Bože, vavijek vijeka, žezal pravičnosti je žezal carstva Tvojega. Zavolio si pravdu i omrzao bezakonje, zbog toga Te, Bože, pomaza Bog tvoj" (Jevrejima 1:8-9)

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Osnova Jovan 1:1 jeste sta je pisac hteo da kaze,a to je Isusov pocetak kao Bozjeg govornika.
Uostalom da je drugacije ,zar ne bi trebalo da se tu spominje i sveti duh,kao treca osoba u trojstvu?
Ako se za nekoga kaze da je Rec Bozja,onda to znaci da ta osuba prenosi Bozje reci i da ne moze biti ista kao i sam Bog.
Uostalom i Mojsije je sluzio kao Bozji govornik ,pa se cak i za njega kaze da je Bog.
2.Moj 7:1
1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.
Ako je Jehova Bog mogao da Mojsiju daruje titulu Bog, a zasto ne bi mogao da je daruje i svom sinu Isusu Hristu???

,,Osnova Jovan 1:1 jeste sta je pisac hteo da kaze,a to je Isusov pocetak kao Bozjeg govornika. ,,

Ne,nije pisac to rekao jer tekst se mora čitati i SLUŠAT do kraja kako REČ TELOM POSTADE i koje je to onda telo?
Isaija kaže da će BOG stići onom poravnatom stazom za glasom koji viče i da li je stigao za Jovanom Bog?
Ponovo Isaija kaže da će doći telo zvaćo SIn a ime tom Sinu biće OTAC VEČNI i BOG SILNI koje je to telo što je Bog večni?

,,Uostalom da je drugacije ,zar ne bi trebalo da se tu spominje i sveti duh,kao treca osoba u trojstvu?,,

Nema trojstva Bogova već JEDAN i to piše.
Piše za Duha Svetoga ali ne kao trećeg Boga ili nekim delićem od Boga već kao ISTO BIĆE.
DUH BOŽJI dizaše se nad bezdanom, čiji Duh? Božji da li su to dvojica ili jedan? Naravno JEDAN!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
,,Osnova Jovan 1:1 jeste sta je pisac hteo da kaze,a to je Isusov pocetak kao Bozjeg govornika. ,,

Ne,nije pisac to rekao jer tekst se mora čitati i SLUŠAT do kraja kako REČ TELOM POSTADE i koje je to onda telo?
Isaija kaže da će BOG stići onom poravnatom stazom za glasom koji viče i da li je stigao za Jovanom Bog?
Ponovo Isaija kaže da će doći telo zvaćo SIn a ime tom Sinu biće OTAC VEČNI i BOG SILNI koje je to telo što je Bog večni?
Procitaj jos jednom
1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Ako se slazes sa mnom da je Rec sinonim za sina,tj Isusa Hrista,odavde ispada da je sin imao pocetak,zar ne?
A da li otac ima svoj pocetak,ili je oduvek postojao???
Pa kako su onda isti ako je otac oduvek postojao,bez pocetka i kraja,a sin ima svoj pocetak???

,,Uostalom da je drugacije ,zar ne bi trebalo da se tu spominje i sveti duh,kao treca osoba u trojstvu?
,,

Nema trojstva Bogova već JEDAN i to piše.
Piše za Duha Svetoga ali ne kao trećeg Boga ili nekim delićem od Boga već kao ISTO BIĆE.
DUH BOŽJI dizaše se nad bezdanom, čiji Duh? Božji da li su to dvojica ili jedan? Naravno JEDAN!

Ja ne vidim u celom tom poglavlju ,a kamoli u ovim bitnim stihovima da se pominje sveti duh,a naravno da se slazem da je jedan jedini i istiniti Bog Otac,kome su sva ostala stvorenja podlozna pa cak i njegov sin!
Za Isusa Hrista ,sina Bozjeg se cak kaze i da je knez mira,ali ne i Bog mira,Sta mislis zasto?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
NIKAD se nebih usudio bar ja reći da od čoveka ne dolazi čovek ista vrsta a ko je došao na zemlju bez zemaljskog oca...reći ćemo nije zemljanin ali ga je žena rodila i zato ima telo zemljano ali dolazak je OD BOGA i zato Bog kroz proroke najavljuje ko će biti taj Sin i ko stižwe stazom koju poravna glas onog koji viče pripravite stazu BOGU NAŠEM.
To je teško za intelekt ali lako Duhom videti.Kome Bog otkrije znaće kroz veru.
ajd da ti opet ponovim, jer si zaboravio
----------------------------------------------
Postoji samo JEDAN Bog - koji je OTAC - Ima Ime JAHVE.
postoji Božji Sin Isus Krist - koji NIJE BOG.

Jesi zapamtio?
----------------------

1. Timoteju 2,5
Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,

jel osporavaš gornji stih?
------------------------------
JEDAN BOG
Jedan Isus - nebog.
---------------------------------------------------------------------
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
..................................................................................

LUKA 13,35
Evo, napuštena vam kuća. A kažem vam,nećete me vidjeti dok ne dođe časte reknete:
"BlagoslovljenOnajkoji dolazi uime Gospodnje!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

OvdjeIsusgovori o svom Drugom dolasku:
Isuskaže – nećete me vidjeti dok ne dođe čas!
Kada će doći taj čas?Isusto ne zna jer nije Bog.
SamoBog Jahvezna kada će biti taj čas.
Zato jer jeJedino Bog Jahve = Bog.

U čijeImedolaziIsus?Isusdolazi uIme Boga Oca.
Kako jeIme Boga Oca?
JahveMu Je Sveto Ime.

Ako dolaziš u nečije ime – što ili tko si ti onda?
Poslanik.
Ako si poslan – onda nisi Onaj koji te je poslao.
Bog ne šalje sam sebe!
Isus nije Bog, niti će to ikada biti.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Za Isusa se kaze da je vevni Bog koji nema pocetka ni kraja.

"Za Sina pak: Prijesto je tvoj, Bože, vavijek vijeka, žezal pravičnosti je žezal carstva Tvojega. Zavolio si pravdu i omrzao bezakonje, zbog toga Te, Bože, pomaza Bog tvoj" (Jevrejima 1:8-9)

HEBREJIMA 1,8
ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva.
Bog Otac Jedini Jahve dao je svom Sinu da sjedne Vječno Zdesna Božjeg prijestolja.
Uzvik – O Bože, ili mogućnost drugačijeg prijevoda, kao – Sudac.
Jer nastavak stiha kaže – Pravedno – pravda – Sud.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HEBREJIMA 1,9
Ti ljubiš pravednost, a mrziš bezakonje, stoga Bog, Bog tvoj, tebe pomaza uljem radosti kao nikog od tvojih drugova.
Bog Otac Jedini Jahve ljubi pravednost.
Bog Otac Jedini Jahve mrzi bezakonje.
Bog Otac Jedini Jahve pomazao je Isusa.
Bog ne pomazuje Boga.
Isus nije Bog.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
HEBREJIMA 1,8
ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva.

Amin!
Isus je Bog - jedna od ličnosti Božanstva koja je pomazan i određena za ulogu spasitelja.
Na njega se odnose svi atributi pomenuti u Jevrejima 1 poglavlje.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Amin!
Isus je Bog - jedna od ličnosti Božanstva koja je pomazan i određena za ulogu spasitelja.
Na njega se odnose svi atributi pomenuti u Jevrejima 1 poglavlje.

BOŽE - se ne odnosi na ISUSA!
------------------------------------

HEBREJIMA 1,8
Bog Otac Jedini Jahve dao je svom Sinu da sjedne Vječno Zdesna Božjeg prijestolja.
Uzvik – O Bože, ili mogućnost drugačijeg prijevoda, kao – Sudac.
Jer nastavak stiha kaže – Pravedno – pravda – Sud.

---------------------------------
Vidi kako je to istinito preveo KJV
sa odvajanjem i uzvikom

Heb 1:8
ButG1161 untoG4314 theG3588 SonG5207 he saith, ThyG4675 throne,G2362
O God,G2316 is for ever and ever:G1519 G165 G165 a sceptreG4464 of

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tacno - Otac govori za Sina da on ima sve atribute Boga.

HEBREJIMA 1,8

Natrag