Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Vidis kako si ti to veoma jasno rekla: "jer je Jahve Isus. Isus je Jahve ."

E sad, mozes li da mi pokazes samo jedno mesto gde su to Apostoli rekli tako jasno kao Ti?

Da proširim tvoje pitanje -

KADA JE G ISUS REKO ZA SE -

Ja sam Bog.
Ja sam Stvoritelj.
???????????????

Da pomognem - NIJE NIKADA.
A Zašto?
Pa ZATO jer ISUS NE LAŽE!

A TTTejci kažu da Isus LAŽE.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Na ovo je dat odgovor.

Isus nije licno rekao da je Bog ne zato sto to nije bio - vec zato sto to nije bila njegova misija da velica samoga sebe i govori o sebi kao Bogu, vec da se ponizi i postane sluga - slican nama ljudima.

Drugi su svedocili o njemu kao Bogu, i to svedo;anstvo je yapisano na nekoliko mesta u bibliji, a biblija ne laze.

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem,
nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove"
( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taktičaru evo jedan stih pa ga detaljno obrazloži da li ti je poznato:

I Tim.3:16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

1.Ko je priznao i poznao da se Bog javio u TELU?
2.U kom vremenu se Bog pokazao U TELU?
3.Zašto i kome je to tajna da se Bog U TELU javio?
4.Ima li proroštvo koje je to najavilo u SZ ?
5.Da li to Pavle piše o Bogu ili o Isusu?
6.Kojeg Boga U TELU su neznabožcima propovedali?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I Tim.3:16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

J.S. to prevode drugacije da bi sakrili cinjenicu da je Isus Bog:
''I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: On se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.''

Ko je to ''On''?
Znaci sve rade samo da bi sakrili istinu.

E sad posto Takticar voli taj prevod, ne znam sta ce reci?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jevreji su izbegavali izgovaranje imena to je svima poznato.
U Sinagogi se prećutno uz naklon prelazilo preko imena.
Uvek kad se izgovaralo ON svima je jasno ko je taj.
Naravno, pagani mogu reći da je reč o Musi Kesedžiji ili Francu Ferdinandu ali to ne menja činjenicu koga je Jevrejima taj izraz predstavljao.

Zar SVI ljudi nisu došli i javili se U TELU...jesu,i šta je sad potreba da se odjednom posebno navodi kako će neko U TELU STIĆI? Da nema onog ON mogli bi manipulisati ovako ne.Da nema desetine proroštava koja precizno govore koje taj što će stići i tad bi mogla manipulacija a ovako NE MOŽE bar ne verujućima.
SIN nam se dade koji je OTAC VEČNI I BOG SILNI a onda ponovo Bog govori da će On stići stazom za glasom koji viče i koje lukavstvo može ukinuti proroštvo Božje? Može samo on biti otkriven kao neprijatelj i nevrenik reči Božje.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Taktičaru evo jedan stih pa ga detaljno obrazloži da li ti je poznato:
Treba pogledati malo i druge prevode.

Znamo da Hrist nikada za sebe nije rekao da je Bog. Znamo da su SVI koji su ga licno videli, rekli da je on sin Boziji. Znamo da su Apostoli po Hristovom uznesenju sve druge dovodeci u istinu poucavali da je Hrist sin Boziji, a nikad da je Bog!
Kada se Hrist Pavlu javio u velikoj svetlosti sa neba koja ga je privremeno oslepela, zasto Pavle odmah posle tog dogadjaja druge uci da je Hrist sin Boziji?! Ako je Hrist taj Bog koji se javio u telu i jos mu se u svetlosti javlja sa neba, zasto Pavle druge ne uci da je Hrist Bog!? Zasto Pavle u celom svom Hriscanskom zivotu NI JEDNOM nije ni u jednoj svojoj poslanici rekao 'nas ili moj Bog Isus Hrist'?!
Ako je Hrist taj Bog koji se javio u telu, zasto niko od njih ne daje obozavanje prema prvoj i najvecoj zapovesti Hristu?! Zasto svoje molitve UVEK upuciju Bogu ocu a NIKADA Hristu!?

Naravno da apostoli celim srcem veruju Hristu, sve do reci!
Hrst se rodio da bi doneo istinu i on ju je i doneo. Ali istina ne dolazi od Hrista vec od Boga kroz Hrista. Ako je Hrist rekao da je sin Boziji, onda je to za apostole tako i nikako drugacije! I kada im Hrist kaze da ga Bog salje, da nista svojom voljom ne cini nego ocevom, da ne moze nista sam od sebe ciniti nego kako vidi da otac cini, da je SVE primio od svog oca, da je otac veci od njega..... za apostole je to istina i samo istina.
Kada u jevandjeljima citas sve ono sto je Hrist govorio i radio, u potpunosti je jasno da Hrist ni jednog jedinog trenutka nije tu zbog sebe vec zbog svog oca Jehove! Ako je tako a jeste onda se slobodno moze reci da se Jehova javlja kroz Hristovo telo. Ali samo na takav nacin nikako bukvalno!
Znas pricu o vinogradaru.
Prvo salje svoje sluge, kada nije vredelo poslao je svog sina. Logicno je da iza sina stoji vinogradar, njegov otac! Tako je isto logicno da iza Hrista stoji njegov otac Jehova! Hrist ti to bezbroj puta i govori.
Sta drugo raditi nego verovati Hristu!

Prava istina moze biti samo od Hrista, buduci da ona dolazi sa neba. Mogu li ja pogresiti ako verujem da je Hrist sin Boziji, jer tu nauku direktno usvajam od samog donosioca istine Isusa Hrista!
Logicno da ne verujem da je Hrist 'Bog Sin', jer on nigde nije tako ucio!

Ko moze tacnije pouciti istini od samog Isusa Hrista?
Neki smrtni covek, mozda?! Ni slicajno!

Zato se ja slepo drzim Hristovih reci, ne treba meni drugi ucitelj nikako!

Mislim da je ovo pitanje suvisno.
I sam znas da mnogi kako onda tako i danas, ne priznaju da je Hrist Boziji sin i da ga Bog salje!
Logicni je da je istina od njih sakrivena i da je ne znaju.
Ceo SZ ti govori da je Svevisnji Bog Jehova! Da je on jedan i jedini i da drugog nema. Svi verni ljudi iz SZ su obozavali Jehovu.
Jehova je sve stvorio i on je jedini suveren nad celim univerzumom. Iz tog razloga se Jehova nikada nece odreci svoje vladavine.
Drevni Izrailj su vodili kraljevi po Jehovinoj odluci. Posto se Jehovno kraljevstvo sada proteze nad celom zemljom i na sve narode, Jehova za kralja, ponovo svog kraljevstva, pomazuje svoga sina Isusa Hrista.
Sve je ovo proreceno, kao i prvo prorostvo jos u Edenu koje je najavilo obecano seme.

Sva prorostva, kako u SZ tako i u novom dolaze od Jehove. Ali ni jedno prorostvo ne govori da ce Jehova doci na zemlju!
Hteo si da pitas Jehovi ili Hristu?

O Hristu naravno.
Obrati paznju na deo 'opravda se u duhu'!

Moze li i treba li Svevisnji Suvereni Bog nekom da se pravda!?
Ja mislim da ne treba nikako! Svi drugi trebaju pa i Hrist!
Nema drugog Boga osim jednog i jedinog Jehove! Tako Hrist uci, ukratko sam objasnio gore.

Jehova nikada nije bio u materijalnom telu i nikad nece ni biti. Jehova nikada nije umro, niti ce kad umreti!
Jehova ti se otkriva kroz svoga prvorodjenog sina Isusa Hrista, koi je sa Jehovom eonima godina i koji ga u potpunosti i najbolje poznaje. Ko nam moze bolje pokazati Oca Jehovu od njegovog sina Isusa?!
Rekao sam ti gore da je Pavle druge poucavao da je Hrist sin Boziji, NIKADA nije poucavao da je Hrist Bog! On je propovedao Hrista to je neminovno, ali nije nikada rekao da treba da obozavamo Hrista kao Boga. Pavle je propovedajuci druge pozivao da dodju na put Hristov, da pre svega Hristu veruju i da rade ono sto im je on zapovedio.
Procitaj jevandjelja i pogledaj sta je Hrist ucio i to radi, citaj dalje poslanice pa ces videti da apostoli to sto je Hrist ucio i rade. Dok citas poslanice razmisljaj o tome kome apostoli ukazuju obozavanje prema prvoj i najvecoj zapovesti. Nemoj da se iznenadis kad ih procitas sve da Hristu takvo obozavanje nisu ukazivali NIKAD!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taktičaru pozdrav.
Sad sam shvatio tvoj pseudonim zaista si Taktičar.
Nisam te pitao da kažeš šta ti veruješ već da daš odgovor po BIBLIJI na svako pitanje.
Zar nisi primetio koliko si kontradikcija sam sebi napravio gore...?
Hajde sad da te ponovo zamolim da bez referata daš kratke i jasne odgovore jer ono gore NIJE ODGOVOR već lična želja.Pisao si kao neki nedaj Bože Js izvini ali i oni tako izvrnuto napišu svoju želju umesto odgovora na pitanje, ti nemoj više tako već ljudski jasno bez konstatacija već čist odgovor.

Evo pitanja ponovo čekaju:

1.Ko je priznao i poznao da se Bog javio u TELU? (ovde trebaš samo navesti i ništa više)
2.U kom vremenu se Bog pokazao U TELU? (Ovde reći vreme kad se to zbilo i ništa više)
3.Zašto i kome je to tajna da se Bog U TELU javio? (samo odgovor kome?)
4.Ima li proroštvo koje je to najavilo u SZ ? (ako ima reći ako nema reći nema i ništa više)
5.Da li to Pavle piše o Bogu ili o Isusu? (samo reći o kome piše bez mašte)
6.Kojeg Boga U TELU su neznabožcima propovedali? (samo napišeš JHVH ili Jehošuu ništa više)

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
1.Ko je priznao i poznao da se Bog javio u TELU? (ovde trebaš samo navesti i ništa više)

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Daj kompet stih.
1. Timoteju 3,16 Da, po sveopćem uvjerenju, veliko je Otajstvo pobožnosti: On, očitovan u tijelu, opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ON –Isus – javi se u tijelu.
Zato jer je Isus prije TOGA bio na Nebu kao Nebesko Duhovno biće.

-------------------------------------------------------------------------------------------
TO je priznao i poznao Pavle i ja.
--------------------------------------------

2.U kom vremenu se Bog pokazao U TELU? (Ovde reći vreme kad se to zbilo i ništa više)

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Da li je BOG – ili – Isus?
Ako je BOG Otac Jedini Jahve –

Onda se je Jahve javljao u svemu i svačemu.
U gorućem grmu, u anđelima, u ljudima, u stupu od dima i vatre,….

Ako je Isus nebog – onda – kada je začet u Blaženoj Mariji.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

3.Zašto i kome je to tajna da se Bog U TELU javio? (samo odgovor kome?),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Zato da oni koji se ne opamete poslije opomene,
Jahve dodatno zatvori oči i uši pa da se ne spase.

TO je tajna onima kojima nije određeno spašenje.
----------------------------------------------------------------------------------------

4.Ima li proroštvo koje je to najavilo u SZ ? (ako ima reći ako nema reći nema i ništa više),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ne znam. Ne sjećam se.
----------------------------------------------------------------

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

O Isusu.

-----------------------------------------------------------------

6.Kojeg Boga U TELU su neznabožcima propovedali? (samo napišeš JHVH ili Jehošuu ništa više),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Neznabošci su propovijedali – JAHVU.

--------------------------------------------------------------------

A da li ćeš i ti ikada tako i meni odgovoriti na pitanja?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Nisam te pitao da kažeš šta ti veruješ već da daš odgovor po BIBLIJI na svako pitanje.
Zar nisi primetio koliko si kontradikcija sam sebi napravio gore...?
Hajde sad da te ponovo zamolim da bez referata daš kratke i jasne odgovore jer ono gore NIJE ODGOVOR već lična želja.Pisao si kao neki nedaj Bože Js izvini ali i oni tako izvrnuto napišu svoju želju umesto odgovora na pitanje, ti nemoj više tako već ljudski jasno bez konstatacija već čist odgovor.
Dao sam ti i vise nego dobar odgovor!
Trazio si da ti detaljno obrazlozim gornji stih, to sam i uradio.

Zamolio bih te, naravno ako zelis da mi pokazes, koje sam to kontradikcije napravio?... I sta od onog sto sam rekao nije po Bibliji???

Unapred hvala!

Drugo
Ja ovde nikad nisam iznosio svoje licne zelje, vec samo suvu istinu iz Biblije!

Moras shvatiti jednu veoma vaznu stvar!

Ne postoji tacniji ucitelj od Isusa Hrista! Njegova duznost je da nam pokaze istinu, Hrist se zbog toga i rodio. Zato je istina samo ono sto nosilac nebeske istine i kaze! Nema dve istine vec samo jedna a ona izlazi iz usta Isusa Hrista! Nadodavanje Hristovim recima je uzdizanje sebe iznad nebeskog ucitelja a takvima je kraj veoma dobro poznat!
Ako nosilac nebeske istine, za sebe UVEK kaze da je 'SIN BOZIJI' ja mu celim srcm verujem i ne usudjujem se niposto da drugacije mislim i da to izvrcem!
Ako nosilac nebeske istine, za sebe NIKAD nije rekao da je 'BOG' ( a duznost mu je da nam kaze istinu) onda si ti onaj koji izvrce njegove reci, a ne ja!

Najveci paradoks je kada neko sebe naziva Hriscaninom, sledbenikom Hrista, a svoje versko ubedjenje zasniva na necem sto Hrist nikad nije rekao!!! Ili sto je jos gore, veruje u sasvim suprotno od onog sto je Hrist govorio!!!

Ja vec odavno verujem samo Hristovim recima i meni je po pitanju bilo koje stvari merodavno sam ono sto je iz Hristovih usta izaslo! Sve sto je u kontradikciji sa njegovim recima je od oca lazi satane!

Temelj Hristove nauke su Hristove reci!!!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taktičaru pozdrav.
Potrudio si se mene opisati ali pitanja nisu bila o meni već o ONOME u citatu. Samo sam predložio način kako da mi odgovoriš jer u gornjem je više svojih želja od odgovora zato mi to nije validno ni po jednom osnovu.

Piramida pozdrav.
Malo si mešao odgovore sa svojim željama ali šta da radimo ko kako ume tako i odgovara.
Da čujemo samo šta je odgovoreno:

1.1.Ko je priznao i poznao da se Bog javio u TELU? (ovde trebaš samo navesti i ništa više)

,,ON –Isus – javi se u tijelu.,,

Bravo,to je kratko i tačno takve odgovore volim.Pokušajmo zapamtiti ovu izjavu ko se javio U TELU.
U citatu nam nude nekog ko se u telu javlja i mi čujemo da je to Isus.Da li će se dalje ovo negirati...?

Zaboravio si odgovoriti da se javio pre oko 20 vekova u vreme Jovana krstitelja zašto je to teško reći? Da pokušam pogoditi....možda Bog treba stići po proroštvu za Jovanom a ako Isusa priznamo onda naša nauka pada a ako ga odbacimo onda krivicu bacamo na proroštvo koje se eto nije ispunilo i tako Bog dade pogrešno proroštvo a Js se opravdaše.Gore se kaže da se Isus javio U TELU pa zašto se ne držimo doslednosti?

3.Zašto i kome je to tajna da se Bog U TELU javio? (samo odgovor kome?)

,,TO je tajna onima kojima nije određeno spašenje.,,

Čime tu konstataciju potvrđuješ...da li su anđeli znali tu tajnu i da li su mogli zaviriti...da li su ti anđeli izgubljeni? Odgovor je NETAČAN.

4.Ima li proroštvo koje je to najavilo u SZ ? (ako ima reći ako nema reći nema i ništa više)

Ne verujem ti da neznaš,želiš po svaku cenu zadržati svoj stav ma koliko bio daleko od istine a to nije dobro.Počni čitati Isaiju i ostale Božje proroke i čućeš ako dosad nisi čitao i tad ćeš moći odgovoriti.

,,O Isusu.,,

Tako je, u TELU se pojavio Isus i Pavle i gornjem citatu opisuje Isusa. Samo trebaš reći vreme kad se to telo pojavilo i onda čuti šta ceo stih govori, šta i ko se tu opisuje...evo slušamo zajedno:

3:16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Gore apostol kaže da jeste PRIZNATO od SVIH koji su znali svitke-knjige da je velika TAJNA POBOŽNOSTI i ti kažeš da su svi izgubljeni jer im je to bila tajna pa i anđelima ...dalje nastavlja o toj tajni i opisuje je kako je to JAVLJANJE BOGA U TELU da li se to sad čulo BOG se U TELU javi i ja iz tog stiha pitah ko se U TELU javio i čujem dva puta ISUS, bravo odgovor je tačan.

ALI, postoji problem što sad tu izjavu da se ISUS JAVIO U TELU treba ogoliti tako što će se izbrisati da se BOG JAVIO već taj amputirani deo pokazati nekom univerzalom gde može biti bilo ko pa i običan čovek i za čudo javio se čovek u telu ...baš čudno, inače je to veoma neobična stvar.Čovek se obično javlja kao Duh ali tad je hteo pojaviti se U TELU...

Onda tog koji se javio U TELU a rekao si da je to ISUS U TELU se PROPOVEDAO neznabožcima a ti odmah nakon toga gde tvrdiš da je taj u telu propovedan kažeš Jahve je propovedan a ne Isus...kontra zar ne?
Kad Taktičar može sebi udariti tri kontre možeš i ti jednu šta fali.

6.Kojeg Boga U TELU su neznabožcima propovedali? (samo napišeš JHVH ili Jehošuu ništa više)

,,Neznabošci su propovijedali – JAHVU.,,

Nisam pitao koga su neznabožci propovedali već koga su verni neznabožcima propovedali i ti kažeš Jahvu a Pavle kaže Isusa raspeta ko govori istinu ti ili Paja?
Gore tvrdiš da je Onaj koji se Bog zove se javio u telu i kažeš da je Isus to telo i onda pokušavaš apostole nazvati varalicama jer oni su Jehošuu propovedali a ti kažeš Jahvea su propovedali...daj citat gde vidimo da u jevanđelju PROPOVEDAJU JAHVU:
Pogrešan je odgovor i možeš na popravni jer stoje dva tačna odgovora.:assassin:

Poslednja izmena:
Natrag