Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taktičaru pozdrav.
Ako si sad umirio savest i ako ti je lakše onda je i meni dobro ne osećem potrebu prisiljavati te da čuješ šta piše to je slobodan izbor.
Kad budeš želeo saznati ko se javio u telu čućeš od Pavla ali i od Isaije i Jovana.
Prvo reši ko je stigao poravnatom stazom u pustinji za onim glasom koji viče pa onda sagledaj o reči i Bogu i nećeš onda gledati da se držiš za znakove interpunkcije jer kao što ti je već sugerisano a to si morao znati da izgovaranje imena može biti i Jahveh kao ispravnije ali zašto bi se time bavili...tetragram u suštini ima značenje KOJI JESTE-večni i tako u Očenašu se sveti to izgovoreno IME.

Problem je kad neko forsira ime kao ljudsko i slepo se drži toga bez shvatanja smisla svih opisa u kojima se Bog predstavlja jer svi oni opisuju Boga.A specifičnost davanja opisa ONAJ KOJI JESTE je bilo u svrsi da znaju kako postoji jedan večni Bog da bi razumeli Jevreji iz ropstva i svi koji pristanu da nemaju mnoštvo bogova sa ubeđivanjem koji je veći i prvi se pojavio.
Dakle, meni ne smeta da pišeš šta god želiš ali smisao pisanog u Bibliji jedino Bog može otvoriti da se razume. Meni je jasno to stanje i nastup i žao mi je što ti ne mogu pomoći.

Iz mnoštva lažnih proroštava ne izlazi istina niti je možemo očekivati, a pokušaj da se poturi i sakrije iza nečega je providno bar nekima i hvala Bogu za njih.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Piramida
,,MALAHIJA 3,1
Evo šaljem glasnika da put preda mnom pripravi.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog Jahve šalje glasnika – proroka, da Jahvi pripravi put.
Glasnik = H4397 מלאך mal'âk mal-awk'

Od neiskorištene korijena značenja slati kao zamjenik; glasnika; posebno od Boga, koji je, anđeo (također prorok, svećenik ili učitelj): - veleposlanik, anđeo, kralj, glasnik.,,

TAKO JE Bog šalje GLASNIKA da mu pripravi put jer JHVH ima doći LIČNO sad to pokušati memorisati JHVH LIČNO stiže za glasnikom a pošto iz reči čujemo da je Jovan podronitelj glasnik onda zanjim stiže lično JHVH.

,,I doći će iznenada u Hram svoj Gospod koga vi tražite

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tko će doći? – Bog Otac Jahve.
U čiji hram? – U Svoj – Božji Jahvin hram.
Tko je Gospod? – Bog Otac Jahve.
Koga svi traže? – Boga Oca Jahvu.,,

Tako je, DOSLOVNO TAKO JHVH je STIGAO u Božji hram i sad mi daj citat gde se vidi da je JHVH stigao za Jovanom podroniteljem ili proroštvo nevalja pa ubacili imitaciju?
Isusa upitaše OCA da im pokaže i koga im je pokazao...da li ih je ,prevario,šta rob verni kaže o tome?
Da li JHVH stiže kao DUH ili ima TELO stigavši tim putem i koji je razlog za dolazak?

Ponovo si zaboravio odgovoriti:
Dobro, ko prvi dolazi da položi neprijatelje Isusu i kad piše da dolazi citat?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Piramida
,,MALAHIJA 3,1
Evo šaljem glasnika da put preda mnom pripravi.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog Jahve šalje glasnika – proroka, da Jahvi pripravi put.
Glasnik = H4397 מלאך mal'âk mal-awk'

Od neiskorištene korijena značenja slati kao zamjenik; glasnika; posebno od Boga, koji je, anđeo (također prorok, svećenik ili učitelj): - veleposlanik, anđeo, kralj, glasnik.,,

TAKO JE Bog šalje GLASNIKA da mu pripravi put jer JHVH ima doći LIČNO sad to pokušati memorisati JHVH LIČNO stiže za glasnikom a pošto iz reči čujemo da je Jovan podronitelj glasnik onda zanjim stiže lično JHVH.

,,I doći će iznenada u Hram svoj Gospod koga vi tražite

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tko će doći? – Bog Otac Jahve.
U čiji hram? – U Svoj – Božji Jahvin hram.
Tko je Gospod? – Bog Otac Jahve.
Koga svi traže? – Boga Oca Jahvu.,,

Tako je, DOSLOVNO TAKO JHVH je STIGAO u Božji hram i sad mi daj citat gde se vidi da je JHVH stigao za Jovanom podroniteljem ili proroštvo nevalja pa ubacili imitaciju?
Isusa upitaše OCA da im pokaže i koga im je pokazao...da li ih je ,prevario,šta rob verni kaže o tome?
Da li JHVH stiže kao DUH ili ima TELO stigavši tim putem i koji je razlog za dolazak?

Ponovo si zaboravio odgovoriti:
Dobro, ko prvi dolazi da položi neprijatelje Isusu i kad piše da dolazi citat?

Objasni mi ovaj stih:

MATEJ 23,39
Doista, kažem vam, odsada me nećete vidjeti dok ne reknete: Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje!

LUKA 13,35
Evo, napuštena vam kuća. A kažem vam, nećete me vidjeti dok ne dođe čas te reknete: "Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje!

1,
TKO govori u gornjim stihovima?
KOJE mu je Ime?

2,
U ČIJE Ime dolazi TAJ koji govori u stihovima?

3,
TKO je TAJ u stihu - GOSPOD?
Kako je Ime tome Gospodu?

Da li možeš odgovoriti na pitanja?

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Objasni mi ovaj stih:

MATEJ 23,39
Doista, kažem vam, odsada me nećete vidjeti dok ne reknete: Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje!

LUKA 13,35
Evo, napuštena vam kuća. A kažem vam, nećete me vidjeti dok ne dođe čas te reknete: "Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje!

1,
KOJE mu je Ime?

2,

3,

Da li možeš odgovoriti na pitanja?

Tkoje to rekao ? Jahve , ili Isus . Samo još jedno koje taj koji dolazi.
Spasenje je po Kristu i samo Krist dolazi , a krist je Jahve .
AMEN .

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Tkoje to rekao ? Jahve , ili Isus . Samo još jedno koje taj koji dolazi.
Spasenje je po Kristu i samo Krist dolazi , a krist je Jahve .
AMEN .
-----------------------
Bježanjem od problema - ne rješavaš problem.

A OVI stihovi su problem za TTTejce!
-------------------------------------------

1,
TKO govori u gornjim stihovima? - Božji Sin ISUS
KOJE mu je Ime? ISUS

2,
Božji Sin Isus dolazi U IME SVOGA BOGA OCA JAHVE.

3,
TKO je TAJ u stihu - GOSPOD? - Bog Jedini Otac Jahve.
Kako je Ime tome Gospodu? - JAHVE.

-------------------------------------
Znači - Isus NIJE Jahve,
nego Isus dolazi u Ime Boga Oca Jahve.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ime Isus ( JEHOSUA na Jevrejskom i JESUA na Grckom ) znaci "JAHWE JE SPASITELJ"

"Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista,
Koji će preobraziti naše poniženo telo da bude jednako telu slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti"
( Filibljanima 3. 20 - 21 )

Dakle, Isus je Jahwe spasitelj.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805

"Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista,
Koji će preobraziti naše poniženo telo da bude jednako telu slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti"
( Filibljanima 3. 20 - 21 )

Dakle, Isus je Jahwe spasitelj.
MATEJ 23,39

LUKA 13,35

1,
KOJE mu je Ime?

2,

3,

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U IME GOSPODNJE znači u ime Boga koji je zajednica tri ličnosti - Oca, Sina i Svetoga Duha.

S tim u vezi - Isus je zastupao interese svih Božanskih ličnosti, i I IME GOSPODNJE znači U IME SVIH LIČNOSTI BOŽANSTVA.

ISUS JE JAHWE - Amin!

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
U IME GOSPODNJE znači u ime Boga koji je zajednica tri ličnosti - Oca, Sina i Svetoga Duha.

S tim u vezi - Isus je zastupao interese svih Božanskih ličnosti, i I IME GOSPODNJE znači U IME SVIH LIČNOSTI BOŽANSTVA.

ISUS JE JAHWE - Amin!

Isus = OD Jahve dolazi spasenje.
OD Koga?
OD Isusa? NE!
OD Jahve!

TKO je spasio Isusa?
Bog Jahve - OD Koga dolazi spasenje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isusu nije bilo potrebno spasenje, on je Jahwe spasitelj koji je preuzeo ljudsko telo da bi umro za čoveka.

Koji će preobraziti naše poniženo telo da bude jednako telu slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti" ( Filibljanima 3. 20 - 21 )

Natrag