Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti nisi odgovorio na ni jedan moj navod koji sam postavio, a koji nedvosmisleno potvrdjuju da je Isus Bog jednak Ocu, da je Isus Alfa i Omega, da Isus poseduje sve attribute Boga, da je on Bog u ljudskom telu, da ga apostoli i sam Bog Otac nazivaju vecnim Bogom stvoriteljem, da je trojedini Bog u mnozini stvarao svet, da je Duh Sveti licnost i Bog, itd.

A ja sam vec na gore prilozeno dao odgovore, i tu se sagledava upravo tvoja neozbiljnost, da trazis nesto sto si vec dobio.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ti nisi odgovorio na ni jedan moj navod koji sam postavio, a koji nedvosmisleno potvrdjuju da je Isus Bog jednak Ocu, da je Isus Alfa i Omega, da Isus poseduje sve attribute Boga, da je on Bog u ljudskom telu, da ga apostoli i sam Bog Otac nazivaju vecnim Bogom stvoriteljem, da je trojedini Bog u mnozini stvarao svet, da je Duh Sveti licnost i Bog, itd.

A ja sam vec na gore prilozeno dao odgovore, i tu se sagledava upravo tvoja neozbiljnost, da trazis nesto sto si vec dobio.

To nije Biblijsko učenje! Biblija ne naučava da pored Boga ima još jednog Boga koji mu je u svemu isti, ravan ili jednak a onda da su to dvoje Trojstvo božanstava. To je bogohuljenje i ja sa tim nemam ništa, naprotiv ja sam ti priložio Biblijske reference na koje još čekam da ih ti protumačiš tako da svi vidimo odakle tebi Sveta Trijada Bogova koji jesu baš u svemu jednaki.

Bog nema ljudsko telo! ni to nije Biblijska istina, naprotiv to je samo tvoja teologija i indoktrinacija sa kojom bogohuliš.

Opet tvoju jeres i bogoulu o "trojedini BOg u množini"
Ako je Bog u množini koliko Bogova onda ima? Daj da svi to vidimo pa nam kaži gde to u tvojoj bibliji piše?
Očito je da tebi i tebi sličnima Biblija ništa ne znači čim bogohuliš bez prestanka.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, upravo je suprotno, da ti hulis time sto tvrdis da Bog nista licno nije ucinio za ljudsko spasenje, vec je stvorio bice koje ce odraditi sav posao u njegovo ime, i ako u bibliji jasno stoji da je Bog spasitelj, da je on sam proboden zbog ljudskih grehova, i da ce on na kraju doci na oblacima nebeskim..

Vec sam prilozio tekst gde Bog Elohim ( mnozina ), stvara coveka po liku vise licnosti koji cine jednoga Boga.

( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

- Потом рече Бог: ( jednina )

- да начинимо човјека по својему обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи. ( mnozina )

- И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их"
( jednina )

U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz ELOHIM.
Imenica Elohim oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze `DA NACINIMO, on se ovde obraca dvema licnostima sebi ravnim koji cine trojedinog Boga, jer tekst kaze da nacinimo po svome oblicju, koliko likom, toliko i sa moci razuma, slobodne volje, i vladanja.

Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde Gospod kaze `HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIKE... a iz konteksta celog teksta 11 poglavlja moze se videti da je upravo Bog sisao da vidi ljude kako grade kulu, sto se moze zakljuciti da se on ovde obraca ostalim dvema licnostima Bozanskog trojstva.
Zakljucak je dakle taj, da su tri licnosti u starom zavetu delovale kao jedno, odnosno jedan Bog..

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne, upravo je suprotno, da ti hulis time sto tvrdis da Bog nista licno nije ucinio za ljudsko spasenje, vec je stvorio bice koje ce odraditi sav posao u njegovo ime, i ako u bibliji jasno stoji da je Bog spasitelj, da je on sam proboden zbog ljudskih grehova, i da ce on na kraju doci na oblacima nebeskim..

Vec sam prilozio tekst gde Bog Elohim ( mnozina ), stvara coveka po liku vise licnosti koji cine jednoga Boga.

( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

- Потом рече Бог: ( jednina )
- да начинимо човјека по својему обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи. ( mnozina )
- И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их" ( jednina )

U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz ELOHIM.
Imenica Elohim oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze `DA NACINIMO, on se ovde obraca dvema licnostima sebi ravnim koji cine trojedinog Boga, jer tekst kaze da nacinimo po svome oblicju, koliko likom, toliko i sa moci razuma, slobodne volje, i vladanja.

Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde Gospod kaze `HAJDE DA SIDJEMO DA IM POMETEMO JEZIKE... a iz konteksta celog teksta 11 poglavlja moze se videti da je upravo Bog sisao da vidi ljude kako grade kulu, sto se moze zakljuciti da se on ovde obraca ostalim dvema licnostima Bozanskog trojstva.
Zakljucak je dakle taj, da su tri licnosti u starom zavetu delovale kao jedno, odnosno jedan Bog..

Nije potrebno da govoriš u moje ime!

Ja sam spreman u po noći i po dana da odbranim moju veru i to tvojom biblijom.

Dakle ako tvoja vera kako kažeš jeste da je tvoj Bog množina ja te opet pitam:

Koliko Bogova imaš u tu množinu?
Odakle ti informacija da taj Bog iz množtva ima više ličnosti?

Dakle to tvoje što ovde bogohuliš da si ti zaključio

"Zakljucak je dakle taj, da su tri licnosti u starom zavetu delovale kao jedno, odnosno jedan Bog.."

Bog je Jedan i Jedini YHWH i to je Biblijsko načelo kojeg se ja pridržavam. Ili nema drugoga Boga koji je isti, ravan ili jednak jedinom živom Bogu YHWH.

Hajd sad ti meni daj taj stih iz tvoje biblije gde piše da Bog ima tri ličnosti. Koji je to stih, čija biblija ko to naučava?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja te razumem, ti ne poznajes kontekst, I to je princip tumacenja Jehowinih svedoka - van konteksta, zato I postavljas mnostvo pitanja, jer sagledavas samo pojedinacne tekstove I u njima trazis odgovor, a ne u celini.

Kada spoznas sta znaci tumacenje u kontekstu ili uporedjenjem, tada ces istinu razumeti.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ja te razumem, ti ne poznajes kontekst, I to je princip tumacenja Jehowinih svedoka - van konteksta, zato I postavljas mnostvo pitanja, jer sagledavas samo pojedinacne tekstove I u njima trazis odgovor, a ne u celini.

Kada spoznas sta znaci tumacenje u kontekstu ili uporedjenjem, tada ces istinu razumeti.

I ovim dokazuješ da po Jovanu 1,1 Isus je baš u svemu jednak sa Bogom, ili pakazuješ pravo lice tvog hrišćanstva?

Zašto mi nisi komentar dao ako po Jovanu 1,1 Bog je mnoštvo Bogova, koliko ih sve ukupno ima?

Nego, zašto mrziš Jehovinog svedoka, jel su te tako učili?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne mraim nikoga, u mom recniku ne postoji ta rec.
Vise zalim ljude koji podju pogresnim putem.
U svakom slucaju, tii si neozbiljan sagovornik jer ponavljas ista pitanja po stotinu puta, i ako si svestan da ti je dat odgovor.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Biblija koju sam ja citirao ti ruši veru i pravi bogohulnikom, a koga još ovde pominješ osim Jehovinog svedoka? Kad sam se ja izrugivao Adventistima?

Misliš da ako ponavljaš ko papagaj Bog je jedan ali sa tri lica, tri funkcije i različite ličnosti ali jedan Bog samo što su tri potpuno odvojene osobe! Jel to tebi Biblijsko načelo, sveti duh i zajednica sa Bogom i Gospodom Isusom Hristom?.

Hajd ponovi još jednom koliko Bogva imaš u jedno božanstvo množine sa tri različite ličnosti ili tri posebne osobe ali koji su baš u svemu jednaki. Pa to i sama logika te pobije a ne Biblija.

Skrenuo si temi razgovor na drugu stranu! Ali još nisi mi odgovorio koliko Bogova imaš u to mnoštvo ili da li je svemogući večni Bog Isus baš u svemu jednak i ravan nekom drugom Bogu?

Nisi odgovorio ni koliko Jehova imaš nit koliko Isusa, kad ćeš to odgovoriti?
Otvori temu o meni ili Jehovinim svedocima i to će ti garant bolje proć.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izrugivao..
Sad jos pokazujes lazljivi Duh, to nije dobro.

Vec sam ti odgovorio na pitanja, i ti to znas.

Ti citiras iz biblije Jehowinih svedoka koju su kreirali jezuiti, dodavsi u nju nesto sto ne postoji, i izbacivsi ono sto stoji.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Izrugivao..
Sad jos pokazujes lazljivi Duh, to nije dobro.

Vec sam ti odgovorio na pitanja, i ti to znas.

Ti citiras iz biblije Jehowinih svedoka koju su kreirali jezuiti, dodavsi u nju nesto sto ne postoji, i izbacivsi ono sto stoji.

Ja se koristim lažima a ti ništa od toga što ovde pišeš nisi Biblijom podržao, pametnom je dosta.

Samo ti i dalje spamuj temu kad već argumentovanih komentara nemaš. Nemoj se ustručavati ni provocirati! Ponavljaj do besvesti da si ti vođen duhom proroštva, imaš Boga iz množine sa tri zasebne ličnosti koje su potpuno posebne osobe ali u svemu iste ili ravne. I da to nisu tri Boga nego jedan ali mnoštvo.

Natrag