Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Izaja 45,5.Ja sam Gospod, i nema drugoga, osim mene nema Boga; opasah te, premda me ne znaš,
Izaja 46,9 Pamtite što je bilo od starine; jer sam ja Bog, i nema drugoga Boga, i niko nije kao ja,
Pa vi ste kontradiktorni sami sebi, AKO NEMA DRUGOG BOGA SEM JEHOVE. ZASTO SE ONDA ISUS NAZIVA BOGOM?
Tekst lepo kaze da se niko osim Jehove ne moze ''nazvati Bogom'' , a mi vidimo da se Isus na vise mesta u NZ tako naziva!
Pa vi onda imate DVA BOGA.
Za vas ''arijance'' ''Isus je MALI BOG , pored BOGA OCA.
To su dva Boga a ne jedan!
Jel vama jasno sta pisete?
Ajde malo razmislite..
Ovde nas optuzujete da imamo 3 Boga.
Dok vi kazete da je ISUS MALI BOG, PORED BOGA OCA!
PA VI IMATE DVA BOGA!
Tekst biblije ti lepo kaze: ''Ja sam Gospod, to je ime moje, i slavu svoju neću dati drugom''(isaija 42:8)
Dok ti prva zapovest kaze: ''Nemoj imati drugih Bogova osim mene.. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran''
Ako ''ne smemo imati drugih Bogova osim njega''.
Ako ''slavu svoju nece dati drugom'',i ako je ''ljubomoran'' na bilo koga ko se ''naziva Bogom'', kako se onda Isus naziva ''Bogom''?
To sto vi pricate je suprotno celokupnom kontekstu bilblije, koja kaze, da moze biti samo jedan Bog.
Trojstvo nije neispravno jer mi ne ucimo da su to tri Boga, nego jedan.
Dok vasa nauka uci da ih ima DVA!
TOMA NAZIVA ISUSA BOGOM:
"I poslije osam dana opet bijahu učenici njegovi unutra, i Toma s njima. Dođe Isus kad bijahu vrata zatvorena, i stade među njima i reče: mir vam.
Potom reče Tomi: pruži prst svoj amo i viđi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi nevjeran nego vjeran.
I odgovori Toma i reče mu: Gospod moj i BOG MOJ
Isus mu reče: pošto me vidje vjerovao si; blago onima koji ne vidješe i vjerovaše" ( Jovan 20. 26 - 29 )
ANANIJA SLAGAO BOGU DUHU SVETOME - DUH SVETI JE BOG:
"A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da SLAZES DUHU SVETOME i sakriješ od novaca što uze za njivu?
Kad je bila u tebe ne beše li tvoja? I kad je prodade ne beše li u tvojoj vlasti? Zašto si dakle takvu stvar metnuo u srce svoje? LjUDIMA NISI SLAGAO NEGO BOGU" ( dela apostolska 5. 3 - 4 )
Ne optužuje vas niko ni za što, sami kažete da se krštavate Svetom Trojstvu.
Čitaš li ti Bibliju? ako čitaš kaži mi koliko Bogova jedan Hristov sledbenik treba da služi ili obožava?
Drugo
Ko se sve naziva BOGOM u tvojoj bibliji? daj mi neke primere.
I šta ti podrazmevaš kad kažeš Bog, šta to tebi znači ili imaš neku definiciju ?
Što se tiče otvorene teme i ja imam jedno pitanje za tebe.
Uzimajući u obzir Jovana 1,1-3 kaži mi koliko to Bogova ima i koji li su ti Bogovi?
Ja u stihovima što si tu gore priložio nigde ne vidim da piše Jehova, o čemu ti govoriš?
Nego kaži ti meni
Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?
Naravno, krstava se kao sto i treba: ''u ime Oca Sina i Svetoga Duha''.
Ako je Sveti Duh u Bogu, i ako je on sastavni deo njega samog, objasni ti meni zasto se posebno krstavamo u ''Ime Svetog Duha''?
Zar ne bi bilo dovoljno reci: ''Krstite ih u ime Oca i Sina''???
*To ti jasno pokazuje koliko ti gresis!
Ovo je vec objasnjeno.
Grcki zraz KIRIOS - Gospod, koji se u novom zavetui odnosi na Isusa, bio je pandan za starozavetni Jevrejski izraz ADONAJ - Gospod, koji se odnosio na Boga Oca, pa i Sina.
Dakle, nazivajuci Isusa Gospodom, ili Isus sam sebe Gospodom u novom zavetu, bio je dovoljan znak za Jevreje i apostole da Isus tvrdi za sebe da je Bog, sto je i bio - Bog u ljudskom telu.
Zato su Jevreji cesto osudjivali Isusa da se gradi Bogom, jer su znali ove cinjenice.
Ovo je samo jedan izvor iz koga su shvatili da je Isus Bog, a ima i drugih, jer Jevreji novoga zaveta nisu bili neuki, oni su poznavali pismo i cinjenicu da se u starom zavetu Isus izjednacuje sa Ocem, a i on je to sam potvrdjivao svojim izjavama.