Za Geru
Gero to o 1914 i Isusovom kraljevanju je veoma lako razumeti.
U Otkrivenju 12:12 pise razlog nasih povecanih patnji,koji si ti zaboravio
Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Jure
zeza me malo format,probacu kasnije
pozdrav
Risko a sta cemo sa ostalim datumima prorocanstva koja se nisu ispunila? Copy past sa SF-ma:
pazite sad ovu zbrku:
“Sveto pismo dokazuje da DRUGO PRISUSTVO (paruzija) GOSPODA ISUSA HRISTA POCINJE 1874. godine n.e.” ‑‑the book, PROPHECY p.65 (1929)
obratite paznju sad:
“Pismo pokazuje da je drugo prisustvo Gospodnje trebalo da bude 1874.... Ovi dokazi potvrdjuju da je Goospod prisutan od 1874. godine.”
‑‑Watchtower 3/1/1923, p.67
znaci 1923 9 godina kasnije oni veruju da je Isus dosao 1874.godine!Medjutim ni sledece godine se nije promeni njihovo ucenje evo:
“Nema nikakve mogucnosti da POSVECENA deca Bozja sumnjaju DA GODPOD ISUS NIJE PRISUTAN (DOSAO) I DA JE BIO JOS OD 1874.
‑‑Watchtower 1/1/1924, p.5
e da vidimo kada je poceo Armagedon?
Godine 1914.
“Sadasnji veliki rat u Evropi je pocetak Armagedona iz Pisma.”
‑‑SERMONS (C.T. Russell) 1917
idemo dalje
I juni 1894 Kula strazara je objavila clanak:
MOZE LI BITI ZAKASNJENJA DO 1914?
“Ne vidimo razlog da bismo menajli nas prorocun - niti mozemo da ih menjamo a kad bismo i hteli. Ovo su, mi verujemo, Bozji datumi, a ne nasi. Ali imajte na umu da KRAJ 1914. godine nije datom pocetka, nego kraja vremena nevolje. Ne vidimo potrebu da menajmo svoja misljenja koja su izrazean u Kuli strazari januara 15 ‘92. Predlazemo da ih ponovo procitate.”
znaci ipak je bila modifikacija u odnosu na tada i danas,da bi posle ove izjave gore ,kada su videli da su u problemu napisali sledece:
“Nismo rekli zasigurno da ce to biti te godine.”
‑‑Watchtower 11/1/1914, p.5565
Medjutim licitacija se nastavlja:
“Godina 1925. je datom difinitivno i jasno odredjen u Pismu, cak mnogo jasnije nego godina 1914..”
Watchtower 7/15/1924, p.211
“Koje godine ce se zavrsiti 6,000 goedina ljudskog postojanja, u isto vreme i i prvih 6,000 godina Bozjeg dana odmora privodi se kraju. Ove 1975.godine.”
‑‑Awake! 10/18/1966, p.19
“Da li mi iz ovoga proucavajau smatramo da ce bitka Armetgedona biti potpuno zavrsena do jeseni 1975. godine, i dugo ocekivanje hiljadugodisnje vladavine ce tada poceti. Mogu ce je.
Moze da bude razlika samo nekolikos edmica ili meseci, ali ne i godina.”
Watchtower 8/15/1968, p. 499
“Ovaj narastaj (generacija koja je pocela 1914 n,e), generacija koja je bila ziva 1914. Neki od njih ce videti ispunjenje Hristovih prorocanatava i unistenje sveta...”
Awake! 10/8/1973, p.19
“Pre nego generacija od 1914. godine potpuno umre, Bozji sud mora da se izvrsi.”
Watchtower, 5/1/1985, p.4
e onda dolazi "vadjenje",pazite sada
“Jevreji racunaju sedamdesetpet godina jednu generaciju.”
Awake! 4/8/1988, p.14ako nije 60 onda je 70 godina,mozda ima onih koji nisu pomrli od 1914 pa da im damo vreme
a upravo to i oni kazu
“Vecina genaracije iz 1914. je pomirla. Medjutim postoji jos jedan milion na zemlji onih koji su
koji su bili rodjeni te godine ili nesto pre toga... Isusove reci ce se ispuniti ‘Ova generacija nece proci pre nego se sve ovo ne dogoci’."
Awake! 4/8/1988, p.14
i onda dolazi danasnji stav ove mladezi ovde:
“Biblijska prorocanstva pokazuju da sotonski svet je u poslednjim danima skoro za 80 godina racunajuci od kljucne 1914. godine. Ovaj svet se blizi svome kraju.”
Watchtower 3/15/1994 p.20 znaci ovo je ucenje od pre 16 godina
Ako ti mislis da je ovo lako razumeti ok,meni nije lako kad se ljudima poput JS-ka nije ispunilo nijedno prorocanstvo!!! jos uvek propovedaju po svetu i ljudi ih slusaju.Ito jos govore, kako su oni jedina prava bozja organizacija koja propoveda s pomocu Sv Duha,to znaci da sveti duh laze,i vara svet, a da nije to mozda onaj zemaljski duh lucifer, koji vara vekovima od pocetka.Izvini risko ali ja mislim da KS-re nema nista sa Sv Duhom Bozjim.
A ucenici ga upitase kad ce to biti???
A vrlo dobro znamo, da o danu ni casu nezna niko ni Sin do samo Otac nebeski!!!
I ko je dao pravo KS-ri da laze ljude 100g,zar vi niste ti koji su se pojavili sa izvrnutom naukom i laznim prorocanstvima, da prevarite vernike i izabrane ako uspete?
pozdrav brate od Gere.