Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Zdravo svima
za cika Miku
Ne znam ko su ti Smesko,Tandara-mandara i nepopravljiva,ne mogu sve da postignem,ali poenta je da se pravi hriscani nece raspoznavati po znanju vec po ljubavi.Ljubav je najbitnija hriscanska odlika.Sve ostalo dolazi posle nje.I ja priznajem da su i JS gresili.
Medjutim to je DECJA IGRA kad se poredi sa onim prevarama laznog hriscanstva u pravoslavlju,katolicizmu i protestantizmu ,tri glavne takozvane hriscanske religije.Oni su toliko mnogo prevarili narod ,da narod masovno ucestvuje u ratovima,kriminalnim radnjama,prostituciji itd .Ta njihova prevara,kao laznih hristosa vidljiva je vec vekovima,od njihovog utemeljivaca,cara Konstantina.

Desi brate risko? pa dugo te nije bilo!Ej breate ti se opredeli vec jednom,ako si "Hriscanin" onda budi hriscanin,ako si JS-dok,onda budi jehovista,jer hriscanin je hriscanin,a jehovista je jehovista,isus rece!nemoze se imati dva kralja u jednoj drzavi ili ces jednog mrzeti a drugog voleti,To znaci ili "Hrist ili Jehova" razmisli malo.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
A ja sam za Boga, a protiv sotone. I pretpostavljam da znaš kako takvi prolaze. Kao bosi po trnju. Zato izbegavam forume jer me tu proglase, vrlo brzo, masonom, špijunom, đavolim slugom, otpadnikom, plaćenikom,.......... A nekada ne mogu da oćutim laž, pa zato ubacim po neki post, ako procenim da neko baš pretera.
Ako si bio JS onda bi trebao da me skapiraš. Najviše mi je žao njih. Puno se trude i odriču ovozemaljskog života, a malo ih će se spasiti. Pa zar to nije žalosno? Ajde Pravoslavci. Oni jedu, piju, provode se, malo stradaju u životu, a pošto se nisu odrekli Hrista više će se njih spasiti nego JS. Ali ovi tvoji bivši zaista su nastradali. A realno gledano, procentualno - bolji su od Pravoslavaca. I u ponašanju i u veri. Prema tome ja smatram da, ako je ikako moguće, pokušati na najblaži i najbezbolniji način objasniti im da što pre beže odatle, jer se kraj približio, to i vrapci na grani vide. Nego ponekad grubim i teškim tonom im reći da je to sotonska sekta i time samo izazvati revolt kod njih a ne napuštanje organizacije.
Ja nikada nisam bio JS. Ali sam ih više puta opominjao, gde god sam stigao, da je to kriva religija, i već imam uspeha. Jednu gospođu sam spasio krštenja. A nameravam i dalje da to radim. Da idem u misioniranje Boga, kad god za to imam vremena.....

Pošto si se spasio i napustio JS. Gde ćeš sad ''jadniče''? Normalno, ako nije tajna.

Bog s tobom, i s tvojim najdražim, pozdrav.

Brate jako mi je drago sto si shvatio da KS-re nije ta za koga sebe izdaje,i drago mi je da si shvatio da su JS-ci, jadni ljudi koji su prevareni i trude se na prasno, ja sve vreme i jos neki ovde na forumu kao na pr. poelbuster zelimo da ih odvratimo od zablude a oni nas ne slusaju.

Zelim da ti kazem proveri sve sto mi stavimo i oni, tj JS-ci pa tek onda donosi zakljucke,i nvolepo bih da se cesce ukljucujes u diskusiju.

Pozdrav od gere.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Brate Rise, imao bih dva laka pitanja za tebe. Ako ti je neprijatno odgovoriti javno možeš mi poslati na PP, ja to nosim u grob sa sobom-budi siguran:
1. Da li si nekada istraživao šta znači reč stauros na Grčkom, sem u JS literaturi. Ja sam između ostalog pitao 2 Grka, koji nisu nešto ni pobožni, a nisam im ni rekao zbog čega ih pitam?
2. Da li ima spašenih u drugim denominacijama, sem u JS?
Bog s tobom, hvala na javljanju.
Brate to je isto ko da si ga pitao, napisi mi jehova na "Grcki"

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
[TABLE="class: cms_table, align: center"]
[TR]
[TD="colspan: 4"]
СИМВОЛ ВЕРЕ

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 2"][/TD]
[TD="colspan: 4"] Сажето Исповедање вере, звано Никејско - Цариградски Символ Вере, саставили су свети оци Цркве на прва два Васељенска сабора, који су одржани у Никеји(Мала Азија) односно Цариграду, да би сачували чистоту Науке Христове од разних лажних учења, јереси.
На првом Васељенском сабору који је одржан 325. године у Никеји састављено је првих осам чланова Символа Вере. Непосредан разлог сазивања овог сабора било је ширење Аријеве јереси (Арије је био Александријски свештеник који је учио да Исус Христос није Бог него да је створен као и сви остали људи, и да није вечан нити без греха, иако је најузвишенији од свих створења.).
На другом Васељенском сабору, одржаном 381. године у Цариграду, додато је још четири члана. Овај сабор je сазван да би се спречило ширење нове јереси, Македонијеве јереси (Македоније је био Цариградски патријарх, који је тврдио да Свети Дух није Бог већ Божји створ, и да самим тим није раван Богу.).[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #990000, colspan: 3"] Верујем у једног Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.[/TD]
[TD="colspan: 2"] Први члан Символа Вере: постоји само један истинити Бог који је свудаприсутан, непроменљив, неограничен, свезнајући, вечан, беспочетан и бескрајан, духован и бесмртан, свемоћан, савршено добар, савршено праведан. Он је створио, Својом Силом и Премудрошћу, све невидљиво (небо) и све видљиво (земља).[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #990000, colspan: 3"][/TD]
[TD="colspan: 2"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #990000, colspan: 3"]И у једног Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносушног са Оцем, кроз кога је све постало;[/TD]
[TD="colspan: 2"] Други члан: ИСУС значи СПАСИТЕЉ (дошао је да спаси људе од Сатане, греха и смрти), ХРИСТОС значи ПОМАЗАНИК (Цар, Свештеник, Пророк). Он је једини Син Бога Оца, који је рођен, а не створен, што значи да је истог бића као и Његов Отац. Из овога следе остале Његове особине, тј. Светлост од Светлости (пошто је Отац Светлост, логично је да и Син буде Светлост), Бог истинити од Бога истинитог. И сам Господ Исус Христос каже: “Ја и Отац смо једно ” (Јован 10;30). Кроз Њега је Отац створио све ствари које су створене на небу и земљи.[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #990000, colspan: 3"]Који је ради нас људи и нашега спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;[/TD]
[TD="colspan: 2"]Трећи члан: ради спасења људи Син Божји привремено напушта Царство Небеско и силази на земљу, оваплоћује се (плот - тело, оваплотити - отеловити, обући тело), тј. узима људко тело и људску душу, постаје човек, али савршени човек без греха и порока, какви су били први људи у Рају, пре свог греховног пада. Он се оваплотио тако што Га је Пресвета Дјева Марија зачела на натприродан начин, силом Светог Духа, и потом родила,тако су у Њему сједињење две природе, божанска и људска. Он је Богочовек, тј. и Бог и човек су рођени у једној личности, а Пресвета Дјева Богородица. Она се још назива и Приснодјева, зато што је била дјева пре, за време и после рођења Исуса Христа. Остала је Дјева заувек.[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #990000, colspan: 3"] И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан по Писму;
И Који се узнео на небеса и седи с десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, његовом Царству неће бити краја. [/TD]
[TD="colspan: 2"]Четврти, пети, шести и седми члан: Он приноси Себе као невину жртву и умире на најсуровији начин не за Своје грехе, пошто их није имао, већ за грехе људског рода од Адама на овамо. После три дана, као што је и прорекао васкрсава из мртвих и побеђује смрт, да би људима даровао вечни и бесмртни живот код Бога. После четрдесет дана Узноси се на небо. Тиме се завршава Његова мисија спасења људи, Он се враћа у Царство Небеско одакле ће поново доћи да суди свим људима, живима и мртвима, и свим бићима.[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #990000, colspan: 3"]И у Духа Светог, Господа, животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.[/TD]
[TD="colspan: 2"]Осми члан: Свети Дух је треће лице Свете Тројице, који су исти по суштини а различити по лицима, те се зато и Он као и Отац и Син назива Господ, и заједно са Њима поштује и слави. И Он јеИстинити Бог од Истинитог Бога, Он исходи од Оца, не рађа се као Син. Назива се животворни јер без Њега нема стварног живота ни на небу ни на земљи.[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #990000, colspan: 3"]У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.[/TD]
[TD="colspan: 2"]Девети члан:Црква је Богом установљена заједница људи, уједињених вером у једног Бога, Светим тајнама, законом Божјим и црквеном управом. Њен оснивач је Господ Исус Христос (Oн је рекао:“Сазидаћу Цркву Своју и врата адова неће је надвладати” (Матеј 16;18)). Она је једно духовно тело са једном главом, Исусом Христом , и Духом Светим који борави у њој, те зато можемо веровати само у једну Цркву. Света је зато што је освећена светошћу њеног Оснивача, Његовим речима, делима и жртвом, и зато што је њен циљ да освети људе, као и зато што кроз целу историју даје много светих и мученика. Саборна је јер се обраћа целом човечанству. Називамо је апостолском јер је очувала дух, учење и рад Христових апостола, које је Он изабрао и којима је дао власт да говоре и раде у Његово име. [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #990000, colspan: 3"] Исповедам једно крштење за опроштење грехова.[/TD]
[TD="colspan: 2"]Десети члан: Крштење је Света тајна којом се постаје члан Цркве. То је Света тајна која се врши само једном, зато се у Символу Вере каже једно крштење. Овом Светом тајном човек се ослобађа прародитељског греха (прародитељски грех се преноси са генерације на генерацију кроз целу људску историју од Адама до данас, зато се још назива и наследни грех.), као и свих осталих личних грехова које је починио до тог тренутка (ово се односи на одрасле особе, деца осим прародитљског не поседују друге грехове). Остале Свете тајне нису наведене у Символу Вере зато што кроз Крштење добијамо Благодат од Духа Светога и постајемо хришћани, и тек после тога можемо приступати осталим Светим тајнама, други разлог је тај што је у време састављања Символа Вере било спора између светих отаца и јеретика око неких питања везаних за ову Свету тајну.[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #990000, colspan: 3"] Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин.[/TD]
[TD="colspan: 2"]Једанаести и дванаести члан: Код другог Христовог доласка, после краја света догодиће се свеопште вскрсење мртвих (душе умрлих добиће нова, непропадљива, духовна тела, а тела оних који тада буду живи у трен ока ће се претворити из природних, пропадљивих тела у духовна) и тада ће наступити Страшни (Последњи) суд на коме ће се праведницима одредити вечно блаженство, а грешницима вечна мука. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Copy past:pravoslavna veronauka.

Ja brate verujem u to u sta su verovali moji preci i "APOSTOLI" u "Crkvu Hristovu" a ne u kraljevsku dvoranu,organizaciju KS-re.

Razmisli Malo.

Veliki pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Brate Gero, izvini, ali te ipak nisam razumeo. Jer govoriš da je prava crkva, bez ijedne neistine SPC?
I da je u njoj spasenje ili govoriš o nekoj drugoj denominaciji. I još nešto. Šta misliš da li će na nebu biti i JS, ili ni jedan ne putuje sa nama?
Hvala ti na opširnim i simpatičnim odgovorima. Ali veruj mi ja bih voleo da se svi spasu. Znam da neće, ali eto to je moja pusta želja.
Bog s tobom, pozdrav

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zdravo Gerice
Hvala na lepim pozdravima,i ja uzvracam.
Izvini ali ne stizem da blagovremeno odgovaram,
Kao sto znas Hriscani su jedna od glavnih svetskih religija.Ali posto ima strasno mnogo tumacenja Biblije i religije ,doslo je ,mada nije smelo doci do rascepa i podele medju hriscanima.
Kao sto znas i pravoslavci kazu za sebe da su hriscani,sem ako nije doslo do neke izmene.
E pa isto tako i Jehovini svedoci kazu za sebe da su Hriscani.

Za Sardija
Ima ovde na forumu negde tema o krstu,nadji je ,procitaj,ima mnogih komentara,pa i mojih,sve o stavrosu....
Laku noc i pozdrav svima,dosta za danas,pa do sledeceg vidjenja...kad bude bice...
;)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Zdravo Gerice
Hvala na lepim pozdravima,i ja uzvracam.
Izvini ali ne stizem da blagovremeno odgovaram,
Kao sto znas Hriscani su jedna od glavnih svetskih religija.Ali posto ima strasno mnogo tumacenja Biblije i religije ,doslo je ,mada nije smelo doci do rascepa i podele medju hriscanima.
Kao sto znas i pravoslavci kazu za sebe da su hriscani,sem ako nije doslo do neke izmene.
E pa isto tako i Jehovini svedoci kazu za sebe da su Hriscani.

Za Sardija
Ima ovde na forumu negde tema o krstu,nadji je ,procitaj,ima mnogih komentara,pa i mojih,sve o stavrosu....
Laku noc i pozdrav svima,dosta za danas,pa do sledeceg vidjenja...kad bude bice...;)

A drugo pitanje - da li će biti spašenih među neJS? To si preskočio ili si ostavio za PP?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za sardija
To tvoje drugo pitanje bolje postavi Jehovi Bogu,ili nekom tvome ,odgovor na ovo pitanje "u globalu" ne znam.
A onako po mom licnom razmisljanju,pokusacu da ti dam "neki"odgovor.
U celom svetu ima i dobrih i zlih ljudi.Jednostavno receno "Necete sve gradove obici,a ja cu doci"(tako nesto).
Oni koji su culi za Jehovu Boga,poverovali i dali plodove vere ,bice sigurno spaseni.
Oni koji su culi za Jehovu i zele ,ali im je vreme prekraceno,verujem da ce i takvi biti spaseni.(nisu ni krsteni ,ni nekrsteni Jehovini svedoci,ali zele pravdu i istinu).
Oni koji nisu culi za Jehovu,ali zele pravdu i istinu...i oni ce biti spaseni.

Nece biti spaseni
Oni koji su iskljuceni iz Jehovinih svedoka i ne daju plodove pokajanja za delo zbog koga su iskljuceni.
Oni koji su unutar Jehovinih svedoka i vode dvostruki zivot,kao dvostruki agenti,pretvaraju se da su dobri,a kvarni su kao supalj zub.(Jehovin sud pocinje od njegove kuce).
Svi koji su obavesteni o JS,ali zauzimaju neprijateljski stav .
Svi oni koji su obavesteni o JS,ali su ravnodusni(ravnodusnost je u ogromnom broju slucaja saucesnistvo,cast izuzecima...)
Ne znam da li sam nesto propustio,ali ovo je moje licno misljenje.
U svakom slucaju ,Bog cita ljudske misli i pomisli,srca i bubrege,i nijedan covek ne moze prevariti Boga.
Niko ne moze sa sigurnoscu reci za NEKU OSOBU,e nju ce Bog spasiti,ili pak unistiti.
Bog je taj koji odlucuje o zivotu i smrti,i ovo sto sam izneo je moje misljenje u globalu,cast izuzecima.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
za sardija
To tvoje drugo pitanje bolje postavi Jehovi Bogu,ili nekom tvome ,odgovor na ovo pitanje "u globalu" ne znam.
A onako po mom licnom razmisljanju,pokusacu da ti dam "neki"odgovor.
U celom svetu ima i dobrih i zlih ljudi.Jednostavno receno "Necete sve gradove obici,a ja cu doci"(tako nesto).
Oni koji su culi za Jehovu Boga,poverovali i dali plodove vere ,bice sigurno spaseni.
Oni koji su culi za Jehovu i zele ,ali im je vreme prekraceno,verujem da ce i takvi biti spaseni.(nisu ni krsteni ,ni nekrsteni Jehovini svedoci,ali zele pravdu i istinu).
Oni koji nisu culi za Jehovu,ali zele pravdu i istinu...i oni ce biti spaseni.

Nece biti spaseni
Oni koji su iskljuceni iz Jehovinih svedoka i ne daju plodove pokajanja za delo zbog koga su iskljuceni.
Oni koji su unutar Jehovinih svedoka i vode dvostruki zivot,kao dvostruki agenti,pretvaraju se da su dobri,a kvarni su kao supalj zub.(Jehovin sud pocinje od njegove kuce).
Svi koji su obavesteni o JS,ali zauzimaju neprijateljski stav .
Svi oni koji su obavesteni o JS,ali su ravnodusni(ravnodusnost je u ogromnom broju slucaja saucesnistvo,cast izuzecima...)
Ne znam da li sam nesto propustio,ali ovo je moje licno misljenje.
U svakom slucaju ,Bog cita ljudske misli i pomisli,srca i bubrege,i nijedan covek ne moze prevariti Boga.
Niko ne moze sa sigurnoscu reci za NEKU OSOBU,e nju ce Bog spasiti,ili pak unistiti.
Bog je taj koji odlucuje o zivotu i smrti,i ovo sto sam izneo je moje misljenje u globalu,cast izuzecima.

Neću pitati ni Jehovu, ni nekog mog već bibliju, a ona kaže:
[FONT=&amp]Матеј, глава 22[/FONT]
[FONT=&amp]37. А Исус рече му: Љуби Господа Бога свог свим срцем својим, и свом душом својом, и свом мисли својом.[/FONT]
[FONT=&amp]38. Ово је прва и највећа заповест.[/FONT]
[FONT=&amp]39. А друга је као и ова: Љуби ближњег свог као самог себе.[/FONT]
[FONT=&amp]40. О овима двема заповестима виси сав закон и пророци.
I[/FONT]
[FONT=&amp]Откровење, глава 5
[/FONT]
[FONT=&amp]9. И певаху песму нову говорећи: Достојан си да узмеш књигу, и да отвориш печате њене; јер си се заклао, и искупио си нас Богу крвљу својом од сваког колена и језика и народа и племена, [/FONT]

Poslednja izmena:
Natrag