PS.
Gero šta bi sa mojim pitanjem? Gde ćeš sad posle napuštanja JS. Pismo kaže ne rušite ničiju kuću dok ne sagradite novu. Ja te ovo pitam jer ti želim spasenje, a ne zbog bilo čega drugog.
Odgovaram na pitanje: ja cu u bibliju gde sam bio u poslednjih da kazem 6do7-na, u crkvi kojoj cu biti,nece mi reci ljudi a sam sveti duh,
Izucio sam mnogo doktrina raznih crkava,organizacija,ali budi siguran da necu u kulu strazare kod jevreomasona.
Baza moje vere je ortodoxna,za sada akasnije cu videti kako ce biti,ja sam stalno na oprezu da me ko ne prevari kako rece Gospod,mnogi filozofi ce izaci u te dane da vas obmanu,zato pazite!ako kazu enoga tamo,ne idite,eno ga u pustinji neidite,eno ga u sobi ne idite,jer moj ce dolazak ugledati svako oko, kao sto mujna svetli od istoka do zapada takav ce biti moj dolazak.
A ne kao sto rekose JS-ci on se pojavio u nevidljivom obliku (1914) i vec upravlja svetom, ako Isus upravlja ovako kao nam je danas, budi siguran da to nije nas Isus,a jedan drugi koga oni pokusavaju da usade coveku u razum, A pokusavaju da usade tog isusa "COVEKA"o kome je i sam Gospod govorio a ime mu je "ANTIHRIST"koji ce se i predstaviti kao mesija kog Jevreji i masoni itd,ocekuju vekovima.
Sto se tice ortodoxsne crkve,ako primetim da se udruzuje sa svetskim religijama i priznaju mesiju kog ocekuju jevreji i masoni,koji je u stvari Antihrist, odmah cu napustiti crkvu bez razmisljanja.A Gospoda cu ocekivati samostalno.(titu 2:13)
[SUP]13[/SUP] Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,
Jos ja, razmisljam ovako:
(jevre 8:8-13)
8 Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;
9 Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.
10 Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod.
11 I nijedan neće učiti svog bližnjeg, i nijedan brata svog, govoreći: Poznaj Gospoda; jer će me svi poznati od malog do velikog među njima.
12 Jer ću biti milostiv nepravdama njihovim, i grehe njihove i bezakonja njihova neću više spominjati.
13 A kad veli: nov zavet, prvi načini vethim; a šta je vetho i ostarelo, blizu je kraja.
Recimo to JS-ci nikako nerazumeju i ne shvataju,jer nepriznaju duha istine! ja cu licno da stradam za ime Gospoda Isusa Hrista(dela 9:4-17)
[SUP]4[/SUP] I padnuvši na zemlju ču glas gde mu govori: Savle! Savle! Zašto me goniš?
[SUP]5[/SUP] A on reče: Ko si Ti, Gospode? A Gospod reče: Ja sam Isus, kog ti goniš: teško ti je protivu bodila praćati se.
[SUP]6[/SUP] A on drhćući od straha reče: Gospode! Šta hoćeš da činim? I Gospod mu reče: Ustani i uđi u grad, pa će ti se kazati šta ti treba činiti.
[SUP]7[/SUP] A ljudi koji iđahu s njim stajahu i čuđahu se, jer čujahu glas a ne viđahu nikoga.
[SUP]8[/SUP] A Savle usta od zemlje, i otvorenim očima svojim nikoga ne viđaše. A oni ga uzeše za ruku i uvedoše u Damask.
[SUP]9[/SUP] I beše tri dana slep, i ne jede, niti pi.
[SUP]10[/SUP] A u Damasku beše jedan učenik, po imenu Ananija, i reče mu Gospod u utvari: Ananija! A on reče: Evo me, Gospode!
[SUP]11[/SUP] A Gospod mu reče: Ustani i idi u ulicu koja se zove Prava, i traži u domu Judinom po imenu Savla Taršanina; jer gle, on se moli Bogu,
[SUP]12[/SUP] I vide u utvari čoveka, po imenu Ananiju, gde uđe i metnu ruku na nj da progleda.
[SUP]13[/SUP] A Ananija odgovori: Gospode! Ja čuh od mnogih za tog čoveka kolika zla počini svetima Tvojim u Jerusalimu;
[SUP]14[/SUP] I ovde ima vlast od glavara svešteničkih da veže sve koji prizivaju ime Tvoje.
[SUP]15[/SUP] A Gospod mu reče: Idi, jer mi je on sud izbrani da iznese ime moje pred neznabošce i careve i sinove Izrailjeve.
Dela 13:2, Dela 22:21, Dela 25:22, Rim. 1:1, Rim. 1:5, 1 Kor. 15:10, Gal. 1:15, Gal. 2:7, Gal. 2:8, Ef. 3:7, Kol. 1:25, 1 Tim. 2:7, 2 Tim. 1:11
[SUP]16[/SUP] A ja ću mu pokazati koliko mu valja postradati za ime moje.
Za cije ime treba pavle da postrada?Za Jehovino ili Isusovo? Razmisli!!
[SUP]17[/SUP] I pođe Ananija, i uđe u kuću, i metnuvši ruke na nj reče: Savle, brate! Gospod Isus, koji ti se javi na putu kojim si išao, posla me da progledaš i da se napuniš Duha Svetog.
(1 Korinc 2:12-16)
[SUP]12[/SUP] A mi ne primismo duha ovog sveta, nego Duha koji je iz Boga, da znamo šta nam je darovano od Boga;
[SUP]13[/SUP] Koje i govorimo ne rečima što je naučila čovečija premudrost, nego šta uči Duh Sveti; i duhovne stvari duhovno radimo.
Znaci ko treba da nas uci, Duh Sveti ili premudrost coveka?
[SUP]14[/SUP] A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda.
Znaci telesni covek nerazume sta je od Duha bozjeg,jer mu se cini ludost.Zato i nepriznaju razum " SV DUHA"
[SUP]15[/SUP] Duhovni pak sve razgleda, a njega samog niko ne razgleda.
[SUP]16[/SUP] Jer ko pozna um Gospodnji da Ga pouči? A mi um Hristov imamo.
Nadam se, da si dobio odgovor na svoje pitanje,to je moj karakter i vera.
Razmisli malo o stihovima koje sam ti postavio,i znaces koji duh upravlja samnom,nebeski Sveti Duh ili zemaljski duh,raznih filozofskih,organizovanih ucitelja,kao da ja ne znam da citam sta pise u bibliji nego mi trebaju ucitelji,isus rece nemoj te zvati nikog na zemlji ocem jer vi imate jednog oca na nebu,i nemojte zvati nikog ucitelju, jer vi imate jednog ucitelja Gospoda isusa Hrista amin.
Pozdrav brate od gere.
Pa da li si ti covece normalan???
Kao prvo nisi dao odgovor ko ce se spasiti,a ko se nece spasiti
Kao drugo citiras Bibliju potpuno bezveze,neodgovarajuce na pitanje koje si postavio.
I sta si time hteo da kazes???
Ko ce se spasiti,a ko se nece spasiti???
Znaci po vama JS-cima, niko nije normalan ako samostalno izucava bibliju!!!Nabroj mi barem nekoliko razloga, zbog cega ste vi JS-ci normalni a mi ne?
Covek sasvim normalno citira stihove,i primetio sam od kako te znam, cim nemas protiv argumente ponasas se tako,da kazem agresivno i ne samo ti a mnogi JS-ci ovde na forumu.
Znaci mi smo normalni samo pod jednim uslovom,samo ako prihvatimo ucenje KS-re,Na zalost ostacemo nenormalni.