Jehovini svedoci!

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pa da li si ti covece normalan???
Kao prvo nisi dao odgovor ko ce se spasiti,a ko se nece spasiti
Kao drugo citiras Bibliju potpuno bezveze,neodgovarajuce na pitanje koje si postavio.
I sta si time hteo da kazes???
Ko ce se spasiti,a ko se nece spasiti???

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Zašto? Ja doduše nisam ni psihijatar, ni lekar, ni sociolog, tako da teško mogu odrediti svoju normalnost. MOŽDA SI TI STRUČNJAK IZ NEKIH OD TIH OBLASTI pa mi pomozi da otkrijem zašto nisam normalan!

Pa pokušao sam stihovima, ali nažalost nisam uspeo.
Kao drugo citiras Bibliju potpuno bezveze,neodgovarajuce na pitanje koje si postavio.

Po meni citiranje biblije nikada nije bez veze, pošto ja obožavam biblijiu, ali poštujem tvoje mišljenje, samo se ne slažem sa njim.

Odgovoriti na pitanje ko je spašen, a ko ne je jedno od najtežih pitanja iz biblije. Seti se samo kako si ti počeo tvoj odgovor na ovo pitanje>
RIS BG 17.11.2011. 13:25
za sardija
To tvoje drugo pitanje bolje postavi Jehovi Bogu,ili nekom tvome ,odgovor na ovo pitanje "u globalu" ne znam.
A onako po mom licnom razmisljanju,pokusacu da ti dam "neki"odgovor.
U celom svetu ima i dobrih i zlih ljudi.Jednostavno receno "Necete sve gradove obici,a ja cu doci"(tako nesto).
Oni koji su culi za Jehovu Boga,poverovali i dali plodove vere ,bice sigurno spaseni.
Oni koji su culi za Jehovu i zele ,ali im je vreme prekraceno,verujem da ce i takvi biti spaseni.(nisu ni krsteni ,ni nekrsteni Jehovini svedoci,ali zele pravdu i istinu).
Oni koji nisu culi za Jehovu,ali zele pravdu i istinu...i oni ce biti spaseni.
Tako da ni meni nije lako na to odgovoriti. Stihove koje sam dao su za razmišljanje i povezani sa spasenjem. U Mateju 33:37-40 Isus kaže da sav zakon i proroci su samo 2 zapovesti (Ljubi Boga i bližnjeg), a Otkrpvenje 5:9 nam govori da će spašenih biti iz svih naroda, plemena, jezika, kolena..... Iz čega ja zaključujem da će se spasiti svi oni koji vole Boga svim svojim srcem, dušom i telom i bližnjeg kao sebe samog. Bez obzira na denominaciju kojoj pripada. I da ni jedna denominacija neće biti privilegovana prilikom vaskrsenja. Jer ne spašava naš odnos sa crkvom (denominacijom) već naš odnos sa Bogom. Upravo onaj čuveni stih, vrlo često citiran> Neće svi koji mi govore Gospode, Gospode, ući u nebesko Carstvo..........se odnosi na ljude koji više vezuju spasenje sa crkvom nego sa Bogom.

Pa eto odgovorio sam ti. Ljudi koji su čistog i iskrenog srca, tkz. dobri ljudi. Koji imaju dobar odnos sa Bogom i gledaju da ispoštuju Njegovu volju!

Hvala na odgovorima i konstatacijama, Gospod s tobom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Imam jedno pitanje za sve forumaše, normalno ako znaju odgovor i žele odgovoriti:
[FONT=&quot]Biblija nikada ne bi bila napisana, da pisce nije vodio Sveti Duh. Znači to je nadahnuta knjiga Božijom voljom, a ne ljudima. Jer da su je ljudi pisali, bez Duha Svetoga, onda bi ta knjiga prošla kao Hrišćanstvo danas – o istim stvarima bi imala stotine različitih pogleda i tumačenja.[/FONT]
[FONT=&quot]JS su vratili oko 200 puta tetragramaton u Novi Zavet, jer pisci biblije na grčkom su koristili umesto JHVH, teos i kirios. Znači u 20 veku je pisce prevoda Novi Svet vodio jedan duh i na bazi njega su JS vratili u bibliju tetragramaton, a pisce iz I veka je vodio neki drugi Duh, te on i nisu nigde u Novom Zavetu stavili tetragramaton.[/FONT]
[FONT=&quot]Pošto se očigledno radi o dva različita duha, jer je Bog savršen i nikada ne greši, mene interesuje KOJI JE DUH VODIO PISCE NZ IZ PRVOG VEKA, A KOJI PISCE JS IZ 20-TOG?[/FONT]
[FONT=&quot]Hvala na razumevanju.[/FONT]
[FONT=&quot]Pozdrav svima.[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Imam jedno pitanje za sve forumaše, normalno ako znaju odgovor i žele odgovoriti:
[FONT=&amp]Biblija nikada ne bi bila napisana, da pisce nije vodio Sveti Duh. Znači to je nadahnuta knjiga Božijom voljom, a ne ljudima. Jer da su je ljudi pisali, bez Duha Svetoga, onda bi ta knjiga prošla kao Hrišćanstvo danas – o istim stvarima bi imala stotine različitih pogleda i tumačenja.[/FONT]
[FONT=&amp]JS su vratili oko 200 puta tetragramaton u Novi Zavet, jer pisci biblije na grčkom su koristili umesto JHVH, teos i kirios. Znači u 20 veku je pisce prevoda Novi Svet vodio jedan duh i na bazi njega su JS vratili u bibliju tetragramaton, a pisce iz I veka je vodio neki drugi Duh, te on i nisu nigde u Novom Zavetu stavili tetragramaton.[/FONT]
[FONT=&amp]Pošto se očigledno radi o dva različita duha, jer je Bog savršen i nikada ne greši, mene interesuje KOJI JE DUH VODIO PISCE NZ IZ PRVOG VEKA, A KOJI PISCE JS IZ 20-TOG?[/FONT]
[FONT=&amp]Hvala na razumevanju.[/FONT]
[FONT=&amp]Pozdrav svima.[/FONT]
BIO je hrom od majčine utrobe. Svaki je dan sjedio kod hramskih vrata koja su se zvala Krasna i prosio milostinju od onih koji su ulazili u hram. Međutim, jednom je prilikom ovaj nemoćni prosjak dobio dar koji je bio daleko vredniji od nekoliko novčića. Bio je izliječen! (Djela apostolska 3:2-8).
Iako su apostoli Petar i Ivan ’podigli‘ tog čovjeka tako da su ”očvrsnula njegova stopala“, oni nisu sebi pripisali zaslugu za to izlječenje. Zašto nisu? Sam je Petar objasnio: ”Ljudi Izraelci, zašto se čudite ovome, i zašto ste uprli pogled u nas kao da smo svojom snagom ili odanošću Bogu učinili da ovaj hoda?“ I doista, i Petar i Ivan bili su svjesni da se to nije dogodilo zahvaljujući njihovoj moći, nego zahvaljujući djelovanju Božjeg svetog duha (Djela apostolska 3:7-16; 4:29-31).
U to se vrijeme Bog služio takvim ”moćnim djelima“ kako bi pokazao da podupire mladu kršćansku skupštinu (Hebrejima 2:4). No, apostol Pavao rekao je da će ta moćna djela biti ’uklonjena‘ nakon što ispune svoju svrhu (1. Korinćanima 13:8). Zbog toga se danas u pravoj kršćanskoj skupštini ne susrećemo s izlječenjima, proročanskim porukama ili istjerivanjem demonâ, jer takve stvari više ne potječu od Boga.
Da li to onda znači da Božji sveti duh više ne djeluje? Naravno da ne! Razmotrimo neke druge načine na koje je Božji duh djelovao u prvom stoljeću, a djeluje i danas.
”Duh istine“
Božji sveti duh djeluje tako što poučava o istinama, rasvjetljava ih i otkriva. Kratko prije svoje smrti Isus je svojim učenicima rekao: ”Još vam imam mnogo toga reći, ali sada to ne možete nositi. No kada dođe on, duh istine, uputit će vas u svu istinu“ (Ivan 16:12, 13).
”Duh istine“ izliven je na Pentekost 33. n. e., kada je oko 120 učenika okupljenih u jednoj gornjoj sobi u Jeruzalemu kršteno svetim duhom (Djela apostolska 2:1-4). Apostol Petar bio je među onima koji su došli na taj godišnji praznik. Petar je, ispunivši se svetim duhom, ”ustao“ i počeo potanko tumačiti, odnosno razjašnjavati, određene istine o Isusu. Primjerice, potanko im je ispričao kako je ’Isus Nazarećanin‘ bio ”uzvišen do Božje desnice“ (Djela apostolska 2:14, 22, 33). Božji je duh ujedno potaknuo Petra da Židovima koji su ga slušali neustrašivo objavi: ”Neka sav dom Izraelov zna sa sigurnošću da je Bog njega učinio i Gospodinom i Kristom, tog Isusa kojeg ste vi stavili na stup“ (Djela apostolska 2:36). Nakon što je Petar prenio tu duhom nadahnutu poruku, oko tri tisuće osoba ’srcem je prigrlilo njegovu riječ‘ i krstilo se. Pomoć Božjeg svetog duha očitovala se u tome što ih je usmjerio k istini (Djela apostolska 2:37-41).
Božji sveti duh ujedno je služio kao učitelj i djelovao poput podsjetnika. Isus je rekao: ”Pomoćnik, sveti duh, kojeg će Otac poslati u moje ime, on će vas poučiti svemu i dozvati vam u sjećanje sve što sam vam ja rekao“ (Ivan 14:26).
Kako je sveti duh djelovao kao učitelj? Božji duh otvorio je um učenika, omogućivši im da potpuno razumiju ono što su prethodno čuli od Isusa, ali nisu razumjeli. Naprimjer, apostoli su znali da je Isus, kad je izveden pred sud, rekao rimskom namjesniku Judeje, Ponciju Pilatu: ”Moje kraljevstvo nije dio ovog svijeta.“ No u vrijeme Isusovog uzašašća na nebo, više od 40 dana nakon toga, još su uvijek bili u zabludi misleći kako će Kraljevstvo biti uspostavljeno ovdje na Zemlji (Ivan 18:36; Djela apostolska 1:6). Očito je da apostoli nisu mogli dokučiti puno značenje Isusovih riječi sve dok na Pentekost 33. n. e. na njih nije bio izliven Božji sveti duh.
Božji duh djelovao je poput podsjetnika, dozivajući u njihove misli razna Isusova učenja. Naprimjer, proročanstva koja su se odnosila na Kristovu smrt i uskrsnuće dobila su potpuno novo značenje nakon što im je sveti duh pomogao da ih razumiju (Matej 16:21; Ivan 12:16). To što su se apostoli mogli sjetiti Isusovih učenja omogućilo im je da hrabro brane svoj stav pred kraljevima, sucima i vjerskim vođama (Marko 13:9-11; Djela apostolska 4:5-20).
Pored toga, Božji sveti duh pomagao je ranim kršćanima tako što ih je upućivao na područja koja su u službi propovijedanja donosila bogate plodove (Djela apostolska 16:6-10). Božji duh ujedno je potaknuo rane kršćane na pisanje Božje Riječi, Biblije, što služi na dobrobit čitavog čovječanstva (2. Timoteju 3:16). Dakle, sasvim je jasno da je u prvom stoljeću sveti duh djelovao na više načina. Sveti duh nije služio samo tome da se pomoću njega čine čuda.
Sveti duh u naše vrijeme
Sveti duh jednako tako djeluje u korist pravih kršćana našeg vremena. To je u drugoj polovici 19. stoljeća postalo očito jednoj maloj grupi istraživača Biblije u Alleghenyu (Pennsylvania, SAD). Ti iskreni istraživači Biblije žarko su htjeli saznati ”istinu“ (Ivan 8:32; 16:13).
Jedan član te grupe, Charles Taze Russell, rekao je u vezi sa svojom potragom za biblijskom istinom sljedeće: ”Molio sam se (...) za sposobnost da svoje srce i um očistim od svake predrasude koja bi mi se mogla ispriječiti na tom putu i da me njegov duh vodi do ispravnog razumijevanja.“ Bog je blagoslovio ovu poniznu molitvu.
Kako su Russell i njegovi suradnici marljivo istraživali Bibliju, tako su im mnoge stvari postale jasne. ”Ustanovili smo da su kroz stoljeća“, objasnio je Russell, ”razne sekte i vjerski pokreti prihvaćali svaki po neku biblijsku doktrinu i zatim ih pomiješali, neki s više, a neki s manje ljudskih nagađanja i pogrešnih tumačenja.“ To je dovelo do toga da se, kako je on to rekao, ”istina zametnula“. I doista, biblijske istine pale su u zaborav ostavši zatrpane ispod mnoštva poganskih učenja koja su se tijekom stoljećâ uvukla u kršćanstvo. No Russell je odlučio saznati istinu i objaviti je.
Russell i njegovi suradnici hrabro su na stranicama časopisa Zion’s Watch Tower and Herald of Christ’s Presence (Sionska kula stražara i glasnik Kristove prisutnosti) osuđivali lažne religiozne doktrine koje su Boga prikazivale u krivom svjetlu. Razumjeli su da je — suprotno uvriježenom mišljenju među religijama — duša smrtna, da nakon smrti odlazimo u grob i da je Jehova jedini pravi Bog, stoga ne može biti dio nekog Trojstva.
Kao što možeš i pretpostaviti, to razotkrivanje lažnih učenja razgnjevilo je svećenstvo kršćanstva. U silnoj želji da zadrže svoje utjecajne položaje mnogi katolički i protestantski svećenici organizirali su kampanje čiji je cilj bio da unište Russellov ugled. No on i njegovi suradnici nisu se predali. S povjerenjem su se obratili Božjem duhu za vodstvo. ”Naš Gospodin Isus nam jamči“, rekao je Russell, ”da će (...) Očev sveti duh, koji je poslan zbog Isusa i na zahtjev našeg Otkupitelja, Posrednika i Poglavara, biti naš podučavatelj.“ I kako ih je samo podučio! Ti iskreni Istraživači Biblije nastavili su uzimati čiste vode istine iz Biblije i objavljivati ih diljem svijeta (Otkrivenje 22:17).
Današnja organizacija Jehovinih svjedoka već duže od jednog stoljeća spremno prihvaća vodstvo Božjeg svetog duha. Dok Jehovin duh sve više osvjetljava njihov duhovni vidik, Svjedoci spremno vrše potrebne preinake kako bi se prilagodili tom novom razumijevanju (Priče Salamunove 4:18).
”Bit ćete mi svjedoci“
Isus je ukazao na još jedan aspekt djelovanja Božjeg svetog duha kad je svojim učenicima rekao: ’Primit ćete silu kad sveti duh dođe na vas, i bit ćete mi svjedoci do najudaljenijeg dijela zemlje‘ (Djela apostolska 1:8). Isusovo obećanje da će svojim učenicima dati ”silu“ i ”sveti duh“ koji su im potrebni za izvršavanje od Boga im dodijeljenog zadatka još uvijek se ispunjava.
Jehovini svjedoci su kao grupa dobro poznati po svojim propovjedničkim aktivnostima. (Vidi okvir.) Doista, Jehovini svjedoci prenose poruku istine u preko 230 zemalja i otočnih skupina. Oni pod svim mogućim okolnostima, pa čak i kad time riskiraju život u ratom zahvaćenim područjima, hrabro podižu svoj glas u znak podrške Božjem Kraljevstvu. Njihova revnost u kršćanskoj službi snažan je dokaz u prilog tome da sveti duh djeluje i danas. A posve je vidljivo i to da Jehova Bog blagoslivlja njihove napore.
Primjerice, Svjedoci su prošle godine proveli preko milijardu sati u propovijedanju dobre vijesti o Božjem Kraljevstvu. S kakvim rezultatom? Broj onih koji su simbolizirali svoje predanje Bogu krštenjem u vodi iznosio je 323 439. Pored toga, svakog su se tjedna s zainteresiranim osobama vodila 4 433 884 biblijska studija na domu. Ukupno je uručena 24 607 741 knjiga, 631 162 309 časopisa i 63 495 728 brošura i brošurica. Kakvog li snažnog svjedočanstva u prilog tome da Božji duh djeluje!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Biblija nikada ne bi bila napisana, da pisce nije vodio Sveti Duh. Znači to je nadahnuta knjiga Božijom voljom, a ne ljudima. Jer da su je ljudi pisali, bez Duha Svetoga, onda bi ta knjiga prošla kao Hrišćanstvo danas – o istim stvarima bi imala stotine različitih pogleda i tumačenja.
JS su vratili oko 200 puta tetragramaton u Novi Zavet, jer pisci biblije na grčkom su koristili umesto JHVH, teos i kirios. Znači u 20 veku je pisce prevoda Novi Svet vodio jedan duh i na bazi njega su JS vratili u bibliju tetragramaton, a pisce iz I veka je vodio neki drugi Duh, te on i nisu nigde u Novom Zavetu stavili tetragramaton.

Pošto se očigledno radi o dva različita duha, jer je Bog savršen i nikada ne greši, mene interesuje KOJI JE DUH VODIO PISCE NZ IZ PRVOG VEKA, A KOJI PISCE JS IZ 20-TOG?
Hvala na razumevanju.
Pozdrav svima.
Ja cu odgovoriti za sebe, za ostale neznam brate:Duh koji je vodio pisce iproroke u SS-tu i u NZ-tu je jedan jedini Duh Bozji "SVETI DUH"

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
A ja sam čuo jednu drugu verziju. Da je prava biblija koja je pisana nadahnutim vođstvom Svetog Duha sa tetragramatonima u N.Z. sklonjena u vatikan, a ubačena grčka sa kirios i teos, a onda opet u 20 veku pod voćstvom svetog duha vraćeni su JHVH umesto teos ikirios u bibliju Novi Svet prevod. Tako da je sada jedina nadahnuta biblija Svetim Duhom ova što imaju JS!
Hvala bratu Harmagedonu 1 i Geri na brzim i sadržajnim odgovorima. Pozdrav, Bog s vama

PS.
Gero šta bi sa mojim pitanjem? Gde ćeš sad posle napuštanja JS. Pismo kaže ne rušite ničiju kuću dok ne sagradite novu. Ja te ovo pitam jer ti želim spasenje, a ne zbog bilo čega drugog.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za sardija
kao prvo,tvoj odgovor o tome ko ce se spasiti,a ko nece sada je mnogo bolji i konkretniji,a i svidja mi se ton kojim si napisao.

kao drugo o Jehovi u I i XXI veku(vodjstvo svetog duha u pisanju Jehove)u biblijskim knjigama je potpuno na mestu.
Odgovor je sledeci.Da li bi te zadovoljila slika sa Bozjim imenom medju grckim spisima,mislilm na septuagintu.?
Da li ces se snaci da pronadjes Bozje ime na jevrejskom medju grckim slovima?
Ako bi se snasao,potrudio bi se da ti okacim neke fotografije.
(google chrome ne dozvoljava da se ubaci slika,pa cu kasnije probati sa mozilom,jer sam to mogao samo sa njome).

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
(google chrome ne dozvoljava da se ubaci slika,pa cu kasnije probati sa mozilom,jer sam to mogao samo sa njome).
Google chrome dozvoljava prenos slika. Možda se kod tebe radi o problemu radi formata. Provjeri u kom su ti formatu slike koje ne možeš da preneseš.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
PS.
Gero šta bi sa mojim pitanjem? Gde ćeš sad posle napuštanja JS. Pismo kaže ne rušite ničiju kuću dok ne sagradite novu. Ja te ovo pitam jer ti želim spasenje, a ne zbog bilo čega drugog.

Odgovaram na pitanje: ja cu u bibliju gde sam bio u poslednjih da kazem 6do7-na, u crkvi kojoj cu biti,nece mi reci ljudi a sam sveti duh,

Izucio sam mnogo doktrina raznih crkava,organizacija,ali budi siguran da necu u kulu strazare kod jevreomasona.

Baza moje vere je ortodoxna,za sada akasnije cu videti kako ce biti,ja sam stalno na oprezu da me ko ne prevari kako rece Gospod,mnogi filozofi ce izaci u te dane da vas obmanu,zato pazite!ako kazu enoga tamo,ne idite,eno ga u pustinji neidite,eno ga u sobi ne idite,jer moj ce dolazak ugledati svako oko, kao sto mujna svetli od istoka do zapada takav ce biti moj dolazak.

A ne kao sto rekose JS-ci on se pojavio u nevidljivom obliku (1914) i vec upravlja svetom, ako Isus upravlja ovako kao nam je danas, budi siguran da to nije nas Isus,a jedan drugi koga oni pokusavaju da usade coveku u razum, A pokusavaju da usade tog isusa "COVEKA"o kome je i sam Gospod govorio a ime mu je "ANTIHRIST"koji ce se i predstaviti kao mesija kog Jevreji i masoni itd,ocekuju vekovima.

Sto se tice ortodoxsne crkve,ako primetim da se udruzuje sa svetskim religijama i priznaju mesiju kog ocekuju jevreji i masoni,koji je u stvari Antihrist, odmah cu napustiti crkvu bez razmisljanja.A Gospoda cu ocekivati samostalno.(titu 2:13)
[SUP]13[/SUP] Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,

Jos ja, razmisljam ovako:

(jevre 8:8-13)

8 Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;

9 Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.
10 Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod.

11 I nijedan neće učiti svog bližnjeg, i nijedan brata svog, govoreći: Poznaj Gospoda; jer će me svi poznati od malog do velikog među njima.

12 Jer ću biti milostiv nepravdama njihovim, i grehe njihove i bezakonja njihova neću više spominjati.
13 A kad veli: nov zavet, prvi načini vethim; a šta je vetho i ostarelo, blizu je kraja.

Recimo to JS-ci nikako nerazumeju i ne shvataju,jer nepriznaju duha istine! ja cu licno da stradam za ime Gospoda Isusa Hrista(dela 9:4-17)

[SUP]4[/SUP] I padnuvši na zemlju ču glas gde mu govori: Savle! Savle! Zašto me goniš?

[SUP]5[/SUP] A on reče: Ko si Ti, Gospode? A Gospod reče: Ja sam Isus, kog ti goniš: teško ti je protivu bodila praćati se.

[SUP]6[/SUP] A on drhćući od straha reče: Gospode! Šta hoćeš da činim? I Gospod mu reče: Ustani i uđi u grad, pa će ti se kazati šta ti treba činiti.

[SUP]7[/SUP] A ljudi koji iđahu s njim stajahu i čuđahu se, jer čujahu glas a ne viđahu nikoga.

[SUP]8[/SUP] A Savle usta od zemlje, i otvorenim očima svojim nikoga ne viđaše. A oni ga uzeše za ruku i uvedoše u Damask.

[SUP]9[/SUP] I beše tri dana slep, i ne jede, niti pi.
[SUP]10[/SUP] A u Damasku beše jedan učenik, po imenu Ananija, i reče mu Gospod u utvari: Ananija! A on reče: Evo me, Gospode!
[SUP]11[/SUP] A Gospod mu reče: Ustani i idi u ulicu koja se zove Prava, i traži u domu Judinom po imenu Savla Taršanina; jer gle, on se moli Bogu,

[SUP]12[/SUP] I vide u utvari čoveka, po imenu Ananiju, gde uđe i metnu ruku na nj da progleda.
[SUP]13[/SUP] A Ananija odgovori: Gospode! Ja čuh od mnogih za tog čoveka kolika zla počini svetima Tvojim u Jerusalimu;

[SUP]14[/SUP] I ovde ima vlast od glavara svešteničkih da veže sve koji prizivaju ime Tvoje.

[SUP]15[/SUP] A Gospod mu reče: Idi, jer mi je on sud izbrani da iznese ime moje pred neznabošce i careve i sinove Izrailjeve.

[SUP]16[/SUP] A ja ću mu pokazati koliko mu valja postradati za ime moje.
Za cije ime treba pavle da postrada?Za Jehovino ili Isusovo? Razmisli!!

[SUP]17[/SUP] I pođe Ananija, i uđe u kuću, i metnuvši ruke na nj reče: Savle, brate! Gospod Isus, koji ti se javi na putu kojim si išao, posla me da progledaš i da se napuniš Duha Svetog.

(1 Korinc 2:12-16)

[SUP]12[/SUP] A mi ne primismo duha ovog sveta, nego Duha koji je iz Boga, da znamo šta nam je darovano od Boga;

[SUP]13[/SUP] Koje i govorimo ne rečima što je naučila čovečija premudrost, nego šta uči Duh Sveti; i duhovne stvari duhovno radimo.
Znaci ko treba da nas uci, Duh Sveti ili premudrost coveka?

[SUP]14[/SUP] A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda.
Znaci telesni covek nerazume sta je od Duha bozjeg,jer mu se cini ludost.Zato i nepriznaju razum " SV DUHA"

[SUP]15[/SUP] Duhovni pak sve razgleda, a njega samog niko ne razgleda.

[SUP]16[/SUP] Jer ko pozna um Gospodnji da Ga pouči? A mi um Hristov imamo.

Nadam se, da si dobio odgovor na svoje pitanje,to je moj karakter i vera.

Razmisli malo o stihovima koje sam ti postavio,i znaces koji duh upravlja samnom,nebeski Sveti Duh ili zemaljski duh,raznih filozofskih,organizovanih ucitelja,kao da ja ne znam da citam sta pise u bibliji nego mi trebaju ucitelji,isus rece nemoj te zvati nikog na zemlji ocem jer vi imate jednog oca na nebu,i nemojte zvati nikog ucitelju, jer vi imate jednog ucitelja Gospoda isusa Hrista amin.

Pozdrav brate od gere.

Znaci po vama JS-cima, niko nije normalan ako samostalno izucava bibliju!!!Nabroj mi barem nekoliko razloga, zbog cega ste vi JS-ci normalni a mi ne?

Covek sasvim normalno citira stihove,i primetio sam od kako te znam, cim nemas protiv argumente ponasas se tako,da kazem agresivno i ne samo ti a mnogi JS-ci ovde na forumu.

Znaci mi smo normalni samo pod jednim uslovom,samo ako prihvatimo ucenje KS-re,Na zalost ostacemo nenormalni.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Za Geru
Gero to o 1914 i Isusovom kraljevanju je veoma lako razumeti.
U Otkrivenju 12:12 pise razlog nasih povecanih patnji,koji si ti zaboravio
Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Jure
zeza me malo format,probacu kasnije
pozdrav

Natrag