Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Ne moze meni da se ne svidja Bozja zapovest! Nemoj da se projektujes!

Naravno da ti se ne sviđa kada tvrdiš da se više ne drži subota, da ne važi.

"Toliko mnogo još treba uraditi. Biće velika povlastica učestvovati. ... Što se tiče onih, koji su se zlobno radovali akcijama protiv zemaljskih predstavnika Jehovine sveopšte organizacije, Jehovine sluge su molile da dođe dan osvete radi ovih uvreda koje su bačene na Jehovinu organizaciju. Preuzeli su reči koje je psalmist izgovorio osvrnuvši se na stari Edom: "O, seti se, Jehova, edomovih sinova u dan Jerusalimov, kako su govorili: Ogolite ga do temelja!" (Psalam 137:7, NS; Galatima 4:26). Nikako ne, Jehova previše voli svoju ženi sličnu organizaciju a da bi zaboravio ono što oni koji su deo đavolske organizacije govore i čine protiv vernih iz njegove zemaljske organizacije. ...

"O, kćeri vavilonska, koja će biti oplenjena, srećan će biti onaj koji ti plati postupkom ovakvim kakvim si s nama postupala. Srećan će biti onaj koji zgrabi i na komade tvoju decu o stenu razbije" (Psalam 137:8,9, NS). Ko će biti taj "srećan"? ... Tako je Isus Hrist u svojoj carskoj moći onaj "srećan" prorečen od psalmiste! ... Oni su beskrajno srećni, ali čeka ih još veća radost. Biće to onda, kada će moći da se pridruže većem Kiru, vladajućem vladaru Isusu Hristu, u vreme kada će raskomadati "decu" te đavolske organizacije. ...
Bez obzira da li će "bič" biti doslovan ili simboličan, on će utišati usta koja izgovaraju strašne pretnje! Jezici će istruliti! Čulo vida će oslabiti, tako da će istruliti! Mišići snažnih ratnika će izgubiti snagu dok budu na nogama - ne dok budu ležali na zemlji kao leševi. Meso koje pokriva kosti će se raspasti! ... Veštačka svetla moderne nauke neće ukloniti tamu božanske nemilosti. ...
Biće razbijena njihova jedinstvena akcija protiv Jehovinih svedoka. Kao gladijatori u rimskoj areni, sa zaslepljujućim kacigama na svojim glavama, oni će navaliti slepo jedan na drugoga. ... Kakvo divno ime će steći Jehova pobedom, koja uliva strahopoštovanje u "ratu velikog dana Boga Svemogućeg"! "Napred, onda, u boj, o Jehova nad vojskama, zajedno sa svojim carskim sinom Isusom Hristom!" ... Neka taj izveštaj neuporedive pobede u večna vremena ostane u analima sveopšte istorije!"

Ako Jehovini svedoci smatraju da su toliko slabog duhovnog stanja da im je iskušenje uzimanje u ruke oružja ili čitanje literature drugih religija, kako im onda nije iskušenje sopstvena nauka?!
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Zato se postovi o adventizmu o kojem pisu ovde ne premeste na drugu temu

Zato što popljuvači i sprdači iz tradicionalne religije samo to znaju. Sva duhovna bedna hrana im je da to rade.

Ja se držim teme.

> Iako se ime Jehova pojavljuje u raznim biblijskim prijevodima, neki radije upotrebljavaju ime Jahve umjesto Jehova. Koje je ime ispravno?



Potpuno nebitno. Time skrećeš pažnju sa onoga što je bitno, poznanja Božjeg karaktera.



Reci mi iskreno, jel tebe zaista više uzbudjuje pravo Božje ime od pravog Božjeg karaktera?
 
Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Zato što popljuvači i sprdači iz tradicionalne religije samo to znaju. Sva duhovna bedna hrana im je da to rade.

Ja se držim teme.

> Iako se ime Jehova pojavljuje u raznim biblijskim prijevodima, neki radije upotrebljavaju ime Jahve umjesto Jehova. Koje je ime ispravno?



Potpuno nebitno. Time skrećeš pažnju sa onoga što je bitno, poznanja Božjeg karaktera.



Reci mi iskreno, jel tebe zaista više uzbudjuje pravo Božje ime od pravog Božjeg karaktera?
Neki koriste oblik imena Jahve a neki Jehova.

Jehova je ispravnije.
Bitno je sve Bozja licnost ali i ime.
Bog nas poziva da svetimo Bozje IME.
U molitvi Oce nas.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
Dragi moj Zaokret..

Zato sto su se pre toga katolicki svestenici i katolicka stranka u nemackoj ostro suprotstavili nacizmu! Na biskupskoj konferenciji u Kelnu jos 1931. godine su otvoreno osudili nacionalsocijalizam, katolicka stampa i katolicka centristicka stranka (BVP) distancira se i postaje otvoreno neprijateljska prema nacizmu. Do 1933. godine su trajali progoni katolika zabranjivanje stampe, skole itd.. , kada je sklopljen sporazum kojim se osugurava da katolici vise ne budu progonjeni bacani u zatvore i ubijani kao ranije! A do tada su bili, zbog suprotstavljanja nacizmu! Nacizam inace pocinje jos od 1920. godine. I svo vreme se katolicka partija od njega distancirala i suprotstavljala!


To nije tema!

Ali protestanti su bludnicili sa vlastima, pogotovo Martin Luter koji je trazio pomoc kralja i zahtevao je da, citiram "evandjelje treba nametnuti i macem"!

Te verske slobode i borba za demokratiju su samo price. Cim je Luter dobio vlast hteo je sebe da postavi za Papu, ali kralj je to prozreo i nije dozvolio, zato se na kraju drzava potpuno distancira od crkve i propagira odvojenost crkve od drzave odnosno - sekularizam!

Protestantizam je kralju bio potreban samo da bi se resio Pape koji ga je sputavao! Kada mu vise nije trebao on ga je izdao!

A 'kurvanje' crkve s vladarima ne moze postojati ako govorimo o ogranicavanju kraljeva od strane Pape! On ih je kontrolisao, kao svetovne vladare, razjarene zverove sklone ratu i ubijanju!

Zato su se kraljevi sirom evrope pobunili protiv njega i podigli protestantizam u gotovo svim zemljama evrope! Kraljevi su iskoristili protestante da podstaknu narod na neposlusnost protiv Pape, da bi imali izgovor za svoju nezavisnost. Jer da nisu to ucinili narod odan veri bi im se suprotstavio. Zato su stvorili mrznju prema katolickoj crkvi i Papi. Zato su finansirali i pruzali zastitu protestantima!

Trebali su im!

Sve je to bila jedna velika igra, koju narod na zalost, do dana danasnjeg nije prozreo!



Katolicka crkva je spasila oko 800 000 jevreja dokumentovano!
Papa se nije oglasavao po pitanju srba, on je bio zaokupljen borbom protiv nacizma u globalu, a srbe je spasavao Stepinac, opet dokumentovano! On je izdao naredjenje biskupima da rade isto!

Ne bi ovo bilo moguce ostvariti i spasiti toliko srba i jevreja, da nije postojala organizacija i da nije postojao blagoslov Pape.

Cak je i srpski svestenik na kraju rata isao da zapali svecu kako je rekao svom prijatelju Stepincu koji ga je spasao od sigurne smrti! Dokumenti i dokazi postoje, ali zbog politike se zataskavaju i ne objavljuju, a katolicka crkva otvara svoje arhive po pravilu tek nekih 70. godina kasnije. Zato i mi ovo tek sada saznajemo..


Dokazi da je Papa dao blagoslov da se ubijaju srbi, nemoj da izmisljas ovde!



To su radili nacisticki svestenici koje je hitler u osvojenim zemljama postavljao! Oni su krili naciste! Nemoj da pricas budalastine vec sam obajsnio! To nije radio vrh katolicke crkve vec pojedini svestenici!



Pretvarao se svo vreme. U ratu treba lagati, neces ti reci istinu protivniku! Jedino ako si glup!

Taj isti Papa je prema pouzdanim izvorima planirao da ubije hitlera, o tome je pisao i 'blic' pa se malo informisi i procitaj!



Rekoh jos 1931. godine na biskupskoj konferenciji u Kelnu se katolicka stampa i katolicka centristicka stranka (BVP) distancira i postaje otvoreno neprijateljska prema nacizmu.

Dakle jos pre toga katolicka crkva otvoreno deluje i osudjuje nacizam, a da ne govorim o ranijim godinama, svo vreme je osudjivala! Od 1920-ih..

Ti ne znas istoriju!

Papa Pije XI 1937. izdaje snaznu antinacisticku encikliku Mit Brennender Sorge u kojoj ohrabruje katolike da nastave javno delovati, a to prate nemacki kardinali i biskupi.

Da je on podrzavao hitlera, i da je onaj konkordat iz 1933. nastao iz ljubavi a ne iz nuzde, onda 1937. Papa ne bi pisao protiv hitlera i jos pozivao narod da mu se suprotstavi!

Totalne gluposti pises!



Radi se o hitlerovom biskupu kojeg je on postavio!

Sam si citirao da je u konkordatu sporazumom odredjeno da nacisticka vlast postavlja biskupe!

To ni jedna normalna crkva sebi ne bi dozvolila! Radi se o prisili! I ti si slep ako to ne vidis!

Niko ne pristaje da mu drzava postvlja svestenike i biskupe! Osim ako je porazen!

Osim toga, izvukao si ovo iz vase publikacije, nema cak ni godine ni nicega!

I samo ovakve i slicne citate van konteksta celokupne istorije dajete! Razlog tome je da ljudima zamazete oci, i zgadite crkvu!

Ako zelis istinu, onda se neces o tome informisati iz vasih publikacija!


Postao si drugi piramida, jos malo pa ce i tebe svi na ignore! A i treba, ni za sta nisi!

Sad pogledah,a ceo moj post koji sam ti napisao obrisan....
Sto se tice pape poglavara rimokatolicke crkve,sam naziv "papa" je nehriscanski i bogohulan,jer ta rec prevedena znaci Otac,a jos kad mu daju pridev Sveti Otac to je bogohuljenje.
A zasto ga zovete papa ili sveti otac?,jel vas tako naucio Isus Hrist?

Матеј 23:8-12
8 A vi se ne zovite Ravi; jer je u vas jedan Ravi Hristos, a vi ste svi braća.
9 I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima.
10 Niti se zovite Učitelji; jer je u vas jedan učitelj Hristos.
11 A najveći između vas da vam bude sluga.
12 Jer koji se podiže, poniziće se, a koji se ponižuje, podignuće se

E sad kad krenemo od toga da je on sebe proglasio namesnikom Isusa Hrista na zemlji,pa da moze preinaciti i svaku Isusovu zapoved,to je jos teze bogohuljenje,
Tako da se Jehovini svedoci,i ucenje Jehovinih svedoka veoma razlikuju od vaseg ucenja.
Vi imate svoga papu,svetog oca u Vatikanu,a ja imam svog Boga i Oca Jehovu.
E sada dal cete i nadalje da papu zovete Oce nas to je vas problem....
i naravno ne bi da pisem o politickim stvarima vezanim za papu,jer ovo je ipak tema o Jehovinim svedocima.
 
Natrag
Top