Jehovini svedoci!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne, on nije dosao uz pomoc katolicke crkve na vlast vec uz pomoc vecine protestanata koji su u to vreme mrzeli jevreje i Luter ih je progonio, hitler to u svojim delima i spominje i hvali se Luterom! A adventisti su jos tada slavili njegov rodjendan!

Čini se da on, kao i svi "biblijom" posednuti (da su je barem ikada bez svojih umotvorina i pročitali) zaboravlja na ovo:


Kod:
https://www.wikiwand.com/en/Mit_brennender_Sorge


kao i ovo:

Kod:
https://www.wikiwand.com/en/Humani_generis_unitas

i ovo:


Kod:
https://www.wikiwand.com/en/Summi_Pontificatus


 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Čini se da on, kao i svi "biblijom" posednuti (da su je barem ikada bez svojih umotvorina i pročitali) zaboravlja na ovo:


Kod:
https://www.wikiwand.com/en/Mit_brennender_Sorge


kao i ovo:

Kod:
https://www.wikiwand.com/en/Humani_generis_unitas

i ovo:

Kod:
https://www.wikiwand.com/en/Summi_Pontificatus
Lepo sam rekao da je Papa osudio nacizam u svojoj enciklici. Na zalost oni to ne znaju, a kad im postavis dokaz da jeste, onda zatvaraju oci i nece to da priznaju!

S druge strane istorija svedoci o progonima i ubijanju katolika od strane treceg rajha, o smenjivanju svestenika i preuzimanju crkava od strane nacista, kako u nemackoj tako i u drugim osvojenim zemljama.

U takvoj situaciji, crkva je mogla samo tajno da deluje, i to je radila spasavanjem jevreja i drugih neduznih, pretvarajuci se da saradjuje sa vlastima..

Na zalost, ono sto se ovde (i svuda) istice je ta saradnja crkve s vlastima, a sakriva se tajno delovanje crkve na spasavanju ljudi! Isto tako i cinjenice koje dokazuju da je najmanje 800 000 jevreja bilo spaseno na ovaj nacin, sto se nikad ne bi dogodilo da je crkva zauzela stav otvorenog protivljenja.

U vreme rata je vaznija mudrost nego inat, Hristos je rekao "budite mudri kao zmije a bezazleni kao golubovi".

Jehovini svedoci se jesu protivili, svaka im cast, ali da su se pretvarali vise bi postigli..

Najgore od svega je sto oni danas sebe velicaju i preuzimaju sve zasluge, dok druge prave zlocincima..

A crkva ne trazi nikakvu hvalu za to..
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.414
Nemacka je bila protestantska drzava, ne bi nikada dosao na vlast da mu protestanti kao vecina nisu dali podrsku pricas gluposti i ne znas istoriju!


O cemu ti pricas, katolicka stranka mu se usprotivila i osudila njegov rezim - nacizam, zato su zabranili tu stranku i bacili sve katolike i neposlusne svestenike i biskupe u zatvor! A Papa je jos tada izdao proglas encikliku u kojoj osudjuje nacizam koju su cak i deca delila po ulicama, a on je i decu bacio u zatvor! Zabranio je katolicke skole i stampu! Poznat je njegov rat protiv crkve koji se zvao 'Kirchen kamph' (borba protiv crkve), hitler je u to vreme podrzavao protestante i govorio da je "Luter gromada od coveka" jer je isto kao i on (hitler) uvideo svu opasnost od jevreja i ubijao je jevreje (da Luter je ubijao i progonio jevreje).

Kako je onda uz pomoc katolicke crkve dosao na vlast?

Ne, on nije dosao uz pomoc katolicke crkve na vlast vec uz pomoc vecine protestanata koji su u to vreme mrzeli jevreje i Luter ih je progonio, hitler to u svojim delima i spominje i hvali se Luterom! A adventisti su jos tada slavili njegov rodjendan!


A pre toga je Papa osudio nacizam?

Konkordat je bio obican sporazum, koji je osiguravao da ne dodje do novih katolickih zrtava, i Papa je tu postupio mudro, jer su mu vernici bili ubijani. Svako bi uradio isto u ratu, jer je dozvoljeno i po bibliji lagati, ako ces time izbeci da neduzni stradaju!

Primer ako si sakrio jevreje u podrum kad ti dodje nacista iz gestapoa na njegovo pitanje 'imas li jevreje' neces odgovoriti 'imam sakrio sam ih u podrum' jer ces time biti kriv za njihovo ubistvo!

U doba rata je dozvoljeno lagati, jer je vaznije spasiti zivot, nego biti puki legalista i cuvati zakon! I Bog u vreme rata laze!

I Papa je lagao, da zastiti neduzne! Dokazano je da je on licno uz saradnju drugih svestenika spasao preko 800 000 jevreja sto dece sto odraslih! Covek je heroj a ne zlocinac!

Isto i Stepinac u hrvatakoj! Sve je dokumentovano i postoje dokazi. A zasto se ranije nije znalo, zato sto katolicka crkva arhive otvara jedno 70 godina kasnije, ne pre toga..


Hitler je postavio svoje svestenike na celo crkve, to je dobro dokumentovano, niko nije izdejstvovao nista. Papa je sam potpisao sporazum da izbegne zrtve, a svo vreme je radio protiv njega, cak je planirao i da ubije hitlera, al mu ni jedan pokusaj nije uspeo, pisao je nedavno i "blic" o tome!


Koja bi normalna crkva pristala da mu biskupe postavlja treci rajh? Papa je oduvek imao vlast da postavlja biskupe. Ajde malo razmisli, Papa je kapitulirao fakticki, jer je ovaj ubijao njegove vernike, pa je pristao na sve samo da spasi zivote!

I to dolazuje moju tezu da je hitler uklonio sve neposlusne svestenike u crkvi i postavio svoje! To i pise u istoriji, samo sto ti ne citas!


Naravno Papa je lagao! To pokazuju njegova dela, spasavo je ljude tajnim putevima.. Neces valjda neprijatelju reci istinu!


Naravno da je Papa Jovan Pavle hvalio borbu protiv nacizma kad crkva to nikada nije ni podrzavala! Promasujes poentu, odnosno posmatras istoriju kroz prizmu propagande!


Po nalogu Pape tajno su spasavali ljude od smrti. Da nije bilo katolicke crkve, svi jevreji bi stradali, ali su svojim tajnim kanalima spasili njih oko 800 000 i to priznaju i Jevreji! Postoji dokumenat, to ce ti najbolje Slap pokazati, da ja ne trazim, sve je zapisano!

Isto je radio i Stepinac u hrvatskoj, pretvarao se da podrzava nacizam, a spasavao je srpsku i jevrejsku decu, opet dokumentovano, postoji njegovo pismo biskupima u kojem naredjuje da se deca i odrasli spasavaju! I to se saznalo tek nakon sto je covek nepravedno osudjen i nakon sto je odrobijao zatvor, jer u ono vreme su komunisti kocili svako fer sudjenje! Cak je i Tito posle to priznao, i pitao zasto to nije receno ranije!


Propaganda ne treba nikome! Ne znas cinjenice iz istorije, uzeo si samo ono sto ti odgovara i to predstavio tako da izgleda kao da je crkva cinila zlocine, a kao i svi si sakrio da je svo vreme crkva spasavala ljude od smrti!

Dragi moj Mire,
ne budi smesan.
Konkordant je potpisan 1933,(kolko je to pre II svetskg rata???),jer je papa osetio da moze da ima koristi od Hitlera,da prosiri svoj moc i uticaj svuda.
Religija se uvek slihtala ili bludnicila sa politicarima i kraljevima.To je poenta.
A kolko je papa spasao Jevreja ???,mnogo manje nego ustasa koje su klale Srbe...Jeste njih je spasio nekih par stotina hiljada dajuci im dokumenta da beze u Argentinu itd....
A uz njegov blagoslov je ubijeno skoro 800.ooo Srba samo u jasenovcu...,i ti meni o postenju pape i ustasa???
Pazi sad ovo ,posle potpisivanja sporazuma sa Hitlerom proglasava tu 1933 godinu Svetom Godinom, a tog fon Papena koji je potpisao u ime Hitlera odlikuje " papskim orden Velikog Krsta" cime postaje clan viteskog reda Pije IX. Cemu to ako je samo iz straha od Hitlera potpisao taj sporazum???
Alo covece to je 1933 godina,jos je sve OK,nema rata,sem sto se Hitler pocinje od tada spremati za rat,jer je dobio papin blagoslov.
Sto bi ga se papa plasio 1933 pa da ga laze???
I naravno pred pocetak rata evo jednog od mnogobrojnih pisama biskupa

" U ovom odlucujucem casu zelimo podstaci nase katolicke vojnike da izvrse svoju duznost,da budu poslusni fireru i spremni da se zrtvuju u potpunosti.Podsticemo sve vernike da se ujedine u svojim molitvama kako bi se Bozjim providjenjem ovaj rat uspesno zavrsio.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
> Vi G Bogdanovicu bolje znate od Isusa , A on je reko neka se sveti Ime tvoje, ...



A zašto ti veruješ u takvog Isusa? Koja je to lepota karaktera da se sveti nečije ime, a ne karakter te osobe?



Pa kada bi Isus zaista zastupao takav formalizam (kao da je Bogu navodno uopšte važno ime), ja bih čiste savesti odbacio takvog Isusa i nastavio da tražim negde drugde isitnu.



Kako si se Gavo odlučila za hrišćanstvo?



Šta si tu mogla da shvatiš kao uzvišeno i ispravno u slavljenju samog imena Božjeg, umesto u slavljenju Njegovog karaktera?



Uostalom, već sam objasnio da se pojam ime odnosi na karakter. Dakle, ja ne protivrečim Isusu, već protivrečiš ti svojim tumačenjem.



Lako je slaviti ime, a ne Božji karakter, jer je Božji karaker suprotan našoj grešnoj prirodi, pa bi izazvao traumu onoga ko živi grešno. Zato je lakše slaviti ime nego traumirati sebe ispravnim poznanjem Boga.



Ako se tvom razumu svideo smisao tumačenja da je ime važnije od poznanja Božjeg karaktera, onda to ili otkriva da ti uživaš u površnosti ili da tako veruješ jer je po tebi tako napisano, a to znači da to uverenje usvajaš iz straha od kazne, zato što tako moraš je tako piše, a ne zato što si sama uverena da je to istina. Pa zar bi u tom drugom slučaju tvoj vernost Bogu mogla da ima ikakvu vrednost kod Boga kada mu veruješ slepo, a ne zato što zaista shvataš Njegovu ljubav kao uzvišenost Njegovog karaktera? Zar bi ti cenila ljubav tvoga supruga koji te voli i viče da si najbolja, zato što tako mora, a ne zato što to zaista tako iskreno shvata?
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Dragi moj Mire,
ne budi smesan.
Konkordant je potpisan 1933,(kolko je to pre II svetskg rata???),jer je papa osetio da moze da ima koristi od Hitlera,da prosiri svoj moc i uticaj svuda.
Dragi moj Zaokret..

Zato sto su se pre toga katolicki svestenici i katolicka stranka u nemackoj ostro suprotstavili nacizmu! Na biskupskoj konferenciji u Kelnu jos 1931. godine su otvoreno osudili nacionalsocijalizam, katolicka stampa i katolicka centristicka stranka (BVP) distancira se i postaje otvoreno neprijateljska prema nacizmu. Do 1933. godine su trajali progoni katolika zabranjivanje stampe, skole itd.. , kada je sklopljen sporazum kojim se osugurava da katolici vise ne budu progonjeni bacani u zatvore i ubijani kao ranije! A do tada su bili, zbog suprotstavljanja nacizmu! Nacizam inace pocinje jos od 1920. godine. I svo vreme se katolicka partija od njega distancirala i suprotstavljala!

Religija se uvek slihtala ili bludnicila sa politicarima i kraljevima.To je poenta.
To nije tema!

Ali protestanti su bludnicili sa vlastima, pogotovo Martin Luter koji je trazio pomoc kralja i zahtevao je da, citiram "evandjelje treba nametnuti i macem"!

Te verske slobode i borba za demokratiju su samo price. Cim je Luter dobio vlast hteo je sebe da postavi za Papu, ali kralj je to prozreo i nije dozvolio, zato se na kraju drzava potpuno distancira od crkve i propagira odvojenost crkve od drzave odnosno - sekularizam!

Protestantizam je kralju bio potreban samo da bi se resio Pape koji ga je sputavao! Kada mu vise nije trebao on ga je izdao!

A 'kurvanje' crkve s vladarima ne moze postojati ako govorimo o ogranicavanju kraljeva od strane Pape! On ih je kontrolisao, kao svetovne vladare, razjarene zverove sklone ratu i ubijanju!

Zato su se kraljevi sirom evrope pobunili protiv njega i podigli protestantizam u gotovo svim zemljama evrope! Kraljevi su iskoristili protestante da podstaknu narod na neposlusnost protiv Pape, da bi imali izgovor za svoju nezavisnost. Jer da nisu to ucinili narod odan veri bi im se suprotstavio. Zato su stvorili mrznju prema katolickoj crkvi i Papi. Zato su finansirali i pruzali zastitu protestantima!

Trebali su im!

Sve je to bila jedna velika igra, koju narod na zalost, do dana danasnjeg nije prozreo!

A kolko je papa spasao Jevreja ???,mnogo manje nego ustasa koje su klale Srbe

Katolicka crkva je spasila oko 800 000 jevreja dokumentovano!
Papa se nije oglasavao po pitanju srba, on je bio zaokupljen borbom protiv nacizma u globalu, a srbe je spasavao Stepinac, opet dokumentovano! On je izdao naredjenje biskupima da rade isto!

Ne bi ovo bilo moguce ostvariti i spasiti toliko srba i jevreja, da nije postojala organizacija i da nije postojao blagoslov Pape.

Cak je i srpski svestenik na kraju rata isao da zapali svecu kako je rekao svom prijatelju Stepincu koji ga je spasao od sigurne smrti! Dokumenti i dokazi postoje, ali zbog politike se zataskavaju i ne objavljuju, a katolicka crkva otvara svoje arhive po pravilu tek nekih 70. godina kasnije. Zato i mi ovo tek sada saznajemo..

A uz njegov blagoslov je ubijeno skoro 800.ooo Srba samo u jasenovcu...,i ti meni o postenju pape i ustasa???
Dokazi da je Papa dao blagoslov da se ubijaju srbi, nemoj da izmisljas ovde!

..Jeste njih je spasio nekih par stotina hiljada dajuci im dokumenta da beze u Argentinu itd....

To su radili nacisticki svestenici koje je hitler u osvojenim zemljama postavljao! Oni su krili naciste! Nemoj da pricas budalastine vec sam obajsnio! To nije radio vrh katolicke crkve vec pojedini svestenici!

Pazi sad ovo ,posle potpisivanja sporazuma sa Hitlerom proglasava tu 1933 godinu Svetom Godinom, a tog fon Papena koji je potpisao u ime Hitlera odlikuje " papskim orden Velikog Krsta" cime postaje clan viteskog reda Pije IX. Cemu to ako je samo iz straha od Hitlera potpisao taj sporazum???

Pretvarao se svo vreme. U ratu treba lagati, neces ti reci istinu protivniku! Jedino ako si glup!

Taj isti Papa je prema pouzdanim izvorima planirao da ubije hitlera, o tome je pisao i 'blic' pa se malo informisi i procitaj!

Alo covece to je 1933 godina

Rekoh jos 1931. godine na biskupskoj konferenciji u Kelnu se katolicka stampa i katolicka centristicka stranka (BVP) distancira i postaje otvoreno neprijateljska prema nacizmu.

Dakle jos pre toga katolicka crkva otvoreno deluje i osudjuje nacizam, a da ne govorim o ranijim godinama, svo vreme je osudjivala! Od 1920-ih..

Ti ne znas istoriju!

Papa Pije XI 1937. izdaje snaznu antinacisticku encikliku Mit Brennender Sorge u kojoj ohrabruje katolike da nastave javno delovati, a to prate nemacki kardinali i biskupi.

Da je on podrzavao hitlera, i da je onaj konkordat iz 1933. nastao iz ljubavi a ne iz nuzde, onda 1937. Papa ne bi pisao protiv hitlera i jos pozivao narod da mu se suprotstavi!

Totalne gluposti pises!

evo jednog od mnogobrojnih pisama biskupa
" U ovom odlucujucem casu zelimo podstaci nase katolicke vojnike da izvrse svoju duznost,da budu poslusni fireru i spremni da se zrtvuju u potpunosti.Podsticemo sve vernike da se ujedine u svojim molitvama kako bi se Bozjim providjenjem ovaj rat uspesno zavrsio.

Radi se o hitlerovom biskupu kojeg je on postavio!

Sam si citirao da je u konkordatu sporazumom odredjeno da nacisticka vlast postavlja biskupe!

To ni jedna normalna crkva sebi ne bi dozvolila! Radi se o prisili! I ti si slep ako to ne vidis!

Niko ne pristaje da mu drzava postvlja svestenike i biskupe! Osim ako je porazen!

Osim toga, izvukao si ovo iz vase publikacije, nema cak ni godine ni nicega!

I samo ovakve i slicne citate van konteksta celokupne istorije dajete! Razlog tome je da ljudima zamazete oci, i zgadite crkvu!

Ako zelis istinu, onda se neces o tome informisati iz vasih publikacija!

> Vi G Bogdanovicu bolje znate od Isusa , A on je reko neka se sveti Ime tvoje, ...



A zašto ti veruješ u takvog Isusa? Koja je to lepota karaktera da se sveti nečije ime, a ne karakter te osobe?



Pa kada bi Isus zaista zastupao takav formalizam (kao da je Bogu navodno uopšte važno ime), ja bih čiste savesti odbacio takvog Isusa i nastavio da tražim negde drugde isitnu.



Kako si se Gavo odlučila za hrišćanstvo?



Šta si tu mogla da shvatiš kao uzvišeno i ispravno u slavljenju samog imena Božjeg, umesto u slavljenju Njegovog karaktera?



Uostalom, već sam objasnio da se pojam ime odnosi na karakter. Dakle, ja ne protivrečim Isusu, već protivrečiš ti svojim tumačenjem.



Lako je slaviti ime, a ne Božji karakter, jer je Božji karaker suprotan našoj grešnoj prirodi, pa bi izazvao traumu onoga ko živi grešno. Zato je lakše slaviti ime nego traumirati sebe ispravnim poznanjem Boga.



Ako se tvom razumu svideo smisao tumačenja da je ime važnije od poznanja Božjeg karaktera, onda to ili otkriva da ti uživaš u površnosti ili da tako veruješ jer je po tebi tako napisano, a to znači da to uverenje usvajaš iz straha od kazne, zato što tako moraš je tako piše, a ne zato što si sama uverena da je to istina. Pa zar bi u tom drugom slučaju tvoj vernost Bogu mogla da ima ikakvu vrednost kod Boga kada mu veruješ slepo, a ne zato što zaista shvataš Njegovu ljubav kao uzvišenost Njegovog karaktera? Zar bi ti cenila ljubav tvoga supruga koji te voli i viče da si najbolja, zato što tako mora, a ne zato što to zaista tako iskreno shvata?
Postao si drugi piramida, jos malo pa ce i tebe svi na ignore! A i treba, ni za sta nisi!
 
Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.325
A kolko je papa spasao Jevreja ???,mnogo manje nego ustasa koje su klale Srbe
Katolicka crkva je spasila oko 800 000 jevreja dokumentovano!
Papa se nije oglasavao po pitanju srba, on je bio zaokupljen borbom protiv nacizma u globalu, a srbe je spasavao Stepinac, opet dokumentovano! On je izdao naredjenje biskupima da rade isto!

Vatikan otvorijo dosje Stepinac , a sad i o Papi Pija XII. njega napadaju zbog skrivanja pred nacizmom i progonima Židova. No je li zaista bilo tako? Sad će se doznati istina
_______________________________________________________________________________________________________________________________

TAJNE DRUGOG SVJETSKOG RATA

OTVARAJU SE VATIKANSKI ARHIVI O PAPI PIJU XII. Katolička crkva: 'Mi se ne bojimo, dobra koja je činio toliko su velika u odnosu na nekoliko sjena...'
  • AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 20.02.2020. u 19:02
1583297403213.png
Papa Pio XII.

Vatikan će 2. ožujka otvoriti arhive iz ratnog pontifikata Pija XII. kako bi znanstvenici istražili optužbe da je zatvarao oči pred holokaustom, ali otkrit će da je zapravo tajno pomagao Židovima, izjavio je u četvrtak vatikanski dužnosnik.
Građa iz vremena pontifikata Pija XII. (1939.-1958.) bit će dostupna od ožujka 2020., što željno iščekuje židovska zajednica.


Brojni Židovi smatraju da Papa nije dovoljno učinio da zaštiti Židove u Drugom svjetskom ratu.

Vatikan tvrdi da je Pio potajno pomagao Židovima, smatrajući kako bi u suprotnom mogao izazvati oštru reakciju Trećeg Reicha i time pogoršati položaj Židova, ali i katolika u ratnoj Europi.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nitko te stoti dio nije ocrnio koliko si ti sam sebe.

Za to i nema potrebe, dovoljno je da ljudi vide kontradiktornosti nekoga ko čas piskara ćirilicom, čas latinicom, čas piskara ekavicu, čas jekavicu.

O tome da isti na drugom forumu "brani" Baptiste (tačnije jednog od njih koji se kao i on samoproklamovao u predstavnika "zajednice", pa je ljudima delio pamflete, odštampane na ćirlici, uz istočnu ikonografiju - da bi zaveo duše neobaveštenih) da i ne govorim.


Evo, opet se sam sebi rugaš. Jesi li čuo za projekciju?

Kako sad nije čuo, pa on svima koji se usude da njega "umnog prosvetitelja" razotkrivaju, lepi epitet da se projektuju na njegovu "veleumnost"...

Ps. Jedan od simptoma narcisoidnosti je negacija sopstvenih grešaka i sopstvene projekcije... :cool:
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
A šta je tebi drugo ostalo nego da popljuvaš mene.

Uvrede otkrivaju i nedostatak argumenata i uvredljiv duh što je dokaz za prisutnost gordosti u srcu, a gordost je najveći greh čak i po samom pravoslavlju.
Ne mozes ti da pljujes druge i dajes psiholoske dijagnoze a sam da budes izuzet!

Kazes 'uvrede su dokaz nedostatka argumenata'? To znaci da ti nemas nikakve argumente!

Jadna ti je teologija da jadnija ne moze biti, u stvari to se teologijom ne moze zvati! To je rasipanje djubreta!

Teologija je nauka o Bogu o spasenju, o Isusu Hristu i milosti. Teologija se ne zasniva na optuzivanju drugih!

Hristos kaze "radujte se i veselite ako vas nabede i kazu svakojake rdjave reci protiv vas, lazuci mene radi, radujte se i veselite jer je velika plata vasa na nebesima!"

A ti ovde to neprestano radis, lazes i podmeces a time otkrivas i svoj karakter!
 
Natrag
Top