Jehovini svedoci!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Podrzavali ga adventisti i slavili njegov rodjendan! Zato ne budi bezobrazan! Nije se ni znalo odmah kakav je dok nije poceo da ubija!

Njemu se ne treba spravdavati ni opravdavati. Jer on činjenice nije sposoban da prihvati.

Druga stvar, hvalio si se i kitio tudjim perjem protestanata (to ukljucuje i J.S.) a sada se ovde okreces protiv njih, to dovoljno govori o tvojoj licemernoj teologiji! Umesto da ih pohvalis sto su se suprotstavili hitleru i odas im priznanje, ti ih ovde kudis!

Kudi ih jer se ne klanjaju istom "bogu" kao i on, tačnije ne smatraju ga prorokom "duha proroštva" iz Mejna SAD (davno pokojne i sahranjene pod masonskim simbolima).

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
JS imaju
JEDNOG VELIKOG BOGA OCA JHVH
i
jednog malog boga sina g jehoshuu
(zato jer im je SIN = riječ = bog)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
> Iako se ime Jehova pojavljuje u raznim biblijskim prijevodima, neki radije upotrebljavaju ime Jahve umjesto Jehova. Koje je ime ispravno?

Potpuno nebitno. Time skrećeš pažnju sa onoga što je bitno, poznanja Božjeg karaktera.

Reci mi iskreno, jel tebe zaista više uzbudjuje pravo Božje ime od pravog Božjeg karaktera?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Bog će ukinuti takvu crkvu jer mu odavno ne treba.

Znaci ukinuce i nas i protestante cijim se perjem ovde kitis? To uci tvoja crkva da ce i njih da pobije!

Mi smo već, a vi nećete nikada ni biti jer nemate odg. A ovamo apostolska crkva

Nasa crkva nije ni bolja ni gora od vase u kini, mi propovedamo tamo ali ne miseve, a vi ni ono sto ucite vise ne propovedate! I prorocica vas osudjuje za neaktivnost i dela svedoce da ne radite nista za Boga!

Dobro rece Laodikeja za vas da "Bog vise nema s kim da radi", omanuli ste totalno! A s takvima poput tebe na celu, sigurno ste propali!

I to apostolska crkva.
Apostoli su propovedali i nosili krst, stradali su kao i nasi u kini zbog evandjelja (to svedoci istorija) , a vi sta radite? Zabili ste se u neku rupu u kini i cutite!

njih niko ne smatra za protest. njih smatramo za muslimane u Hrišćanstvu
I nauku im kradete, uzeli ste od njih nauku protiv Trojstva, sve njihovi tekstovi i teoloski stavovi! Kradete kao i po obicaju, kitite se tudjim perjem a onda ih posle pljujete!

I ne pljujete samo njih nego i protestante zovete "otpadom", a ovamo su vam primer i Bog ih podrzava kad vam zatrebaju!

Naravno, jer su oni nama ipak bliži od vas.

A posle ih pljujete!

Kad vam zatrebaju onda ih Bog podrzava a kad vam vise ne trebaju onda ce Bog da ih pobije kao i nas! Vi to ucite, navodite to iz otkrivenja!

Idi pa im reci da ce ih bog pobiti! Sta ih stedis!

Totalno jedno licemerje, i nepoznavanje sopstvene teologije. Ti si teoloski neobrazovan!

Iz pogrešnih motiva su se suprostavili.

Tvoji protestanti u nemackoj se nisu uopste suprotstavili hitleru! Toliko o vasim rodovima!

A o motivim nemas blage veze, samo lupetas! Ni svoju teologiju ne znas ni motive ne znas, niti ucenje svoje prorocice koju branis! Ona te osudjuje!

I komunisti su se suprostavili pa sada trebamo slaviti komunizam i Staljina.

Komunisti uopste nisu bili losi!

To je bio dobar sistem, jedino sto je religiju zabranjivao, da nije opstao bi do dana danasnjeg!

Pravoslavni i katolici su se suprotstavljali kako komunizmu tako i hitleru, zbog toga su lezali po zatvorima! Dakle zbog Hrista, a vase zrtve su minorne u poredjenju s nasim i Jehovinim Svedocima koji su zbog istog lezali!

O motivima ti blage veze nemas! Niti si obrazovan niti imas strucne kvalifikacije o tome da govoris, a prorocica karakterisanje i generalizaciju koju ti i Bogdanovic izvodite, osudjuje, sto sam ti naveo na onoj temi.

Ako imas savesti poslusaces, ako nemas, i ne cenis svoju prorocicu, onda neces, ali ce biti da ti trunke savesti nemas!

eto kakva ti je nauka.
Tvoja nauka i teologija je NULLA!

> Iako se ime Jehova pojavljuje u raznim biblijskim prijevodima, neki radije upotrebljavaju ime Jahve umjesto Jehova. Koje je ime ispravno?

Potpuno nebitno. Time skrećeš pažnju sa onoga što je bitno, poznanja Božjeg karaktera.

Reci mi iskreno, jel tebe zaista više uzbudjuje pravo Božje ime od pravog Božjeg karaktera?
I opet pricas sam sa sobom! Divis se sam sebi kako si odgovorio i kako si pametan! Ti obozavas svoj vlastiti um!

JS imaju
JEDNOG VELIKOG BOGA OCA JHVH
i
jednog malog boga sina g jehoshuu
(zato jer im je SIN = riječ = bog)
Ne kradi mi argumente!

Bar si onda trebao da uvazis ostalo sto pisem!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Kažeš, tko ga je podržavao? Pa protestanti koji su ga proglasili mesijom. I adventisti sedmog dada (polubraća vas jehovista) koji su slavili Hitlerove rođendane. Pazi, adventisti ne slave Kristovo uskrsnuće, ali slavili su Hitlerove rođendane!?!?!?
Naravno da spamujes .Jehovini svedoci su bili zatvarani po konc.logorima i nosili su ljubicasti trougao i mnogi su pobijeni,tako da ga JS nikada nisu podrzali,niti im je to ikada palo na pamet. Ali katolici su ga masovno podrzali.,a nazalost i danas mladi Srbi pod uticajem ne znam cijim crtaju kukaste krstove po raznim mestima ,a SPC cuti na ovakve provokacije???

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pravoslavni i katolici su se suprotstavljali kako komunizmu tako i hitleru, zbog toga su lezali po zatvorima! Dakle zbog Hrista, a vase zrtve su minorne u poredjenju s nasim i Jehovinim Svedocima koji su zbog istog lezali!

EGWisti se nikome nisu suprotstavljali, čak naprotiv. Doslovno žrtve za svoju "veru" podneli nisu, niti će ikada. Uostalom, njima je vera u senki, iću, piću i "istražnom postupku".

I opet pricas sam sa sobom! Divis se sam sebi kako si odgovorio i kako si pametan! Ti obozavas svoj vlastiti um!

Kako i ne bi pričao sam sa sobom, kada se iza naloga kriju trojica sektaša...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kako i ne bi pričao sam sa sobom, kada se iza naloga kriju trojica sektaša...
Bolje da se nazvao legion..

Ali katolici su ga masovno podrzali.,a nazalost i danas mladi Srbi pod uticajem ne znam cijim crtaju kukaste krstove po raznim mestima ,a SPC cuti na ovakve provokacije???
Blage veze sa istorijom, katolici su stradali u nemackoj i drugim zemljama zbog suprotstavljanja hitleru i lezali su zajedno sa vama u konc. logorima. Cak u vasim publikacijama to pise, ispliva po koji clanak o tome, ali se vecinom sakrije, jer jedino vi morate biti hvaljeni zbog otpora hitleru a svi drugi se moraju popljuvati!

A ti slusaj jedino sta ti zajednica pise i veruj u to, a nemoj se informisati iz istorije!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Jesi li ti procitao moj post? Dao sam dokaze! Ali tebe izgleda dokazi ne interesuju vec samo propaganda tvoje zajednice!

Papa je svojom enciklikom osudio nacizam 1930-ih, ta enciklika se delila narodu na ulicama i izazvala je ostar protest hitlerove vlade i prigovor vatikanu! Katolicka stranka u nemackoj se ostro suprotstavljala nacizmu zbog cega su ih nacisti zabranili, pozatvarali su katolicke skole, zabranili njihovu stampu i okupljanja, strpali na stotine i hiljada svestenika u konc. logore!

To nije bilo samo u nemackoj, vec u svakoj zemlji koju su nacisti osvojili, bacali su neposlusne svestenike u konc. logore a postavljali su svoje poslusne biskupe na celo crkve!

Zato se kasnije stice utisak da je katolicka crkva podrzavala hitlera, jer on je postavljao svoje biskupe na celo crkve!

Posle rata su ovi nacisticki svestenici sakrivali naciste..

Papa nije imao drugi izbor nego da sklopi sporazum sa hitlerom, da bi izbegao dalje zrtve i ubijanje katolika!

Medjutim svo vreme je radio protiv nacistickog rezima, spasao je preko 800 000 jevreja od smrti, sto licno sto uz pomoc katolickih svestenika! I to jevreji cak priznaju. Zapravo svestenici su imali zadatak da po naredjenju Pape spasavaju zivote!

Dakle, u konc. logorima su sedeli Jehovini Svedoci i katolici zajedno, kao oni koji su zbog suprotstavljanja rezimu bili osudjeni na istrebljenje!

To sto ti zelis da tvoja zajednica jedina pokupi sva priznanja, prosto ne odgovara istorijskim cinjenicama!

Vi uopste ne znate istoriju, i zato i pisete ovakve gluposti!

Papa nije zlocinac i nije podrzavao hitlera, isto kao sto nije ni Alojzije Stepinac u Hrvatskoj! Spasao je na hiljade srpske dece, i cak postoji njegovo pismo u kojem naredjuje biskupima da se srbi i jevreji spasavaju od smrti. U slucaju da zbog straha od smrti zele da predju u katolicanstvo, naredio je da im se to omoguci, i da im svestenici ne traze nikakvo poznavanje teologije, jer kako je sam rekao u svom pismu, zadatak crkve je 'spasavati zivote', a kasnije kada se rat zavrsi svakom ce biti omoguceno da se vrati svojoj veri! To su njegove reci!

On se pretvarao da saradjuje sa nacistima, da bi spasavao ljudske zivote, isto kao i Papa. U slucaju rata, je dozvoljeno pretvarati se i lagati da spases nevine zivote! To je po bibliji!

Cak je i Tito rekao nakon sto je Stepinac odrobijao zatvor, zasto to nije ranije receno! Covek je nepravedno osudjen!

To sto propaganda oduvek pise drugacije, i nazovi strucnjaci prikazuju samo jednu stranu skrivajuci onu ljudima manje poznatu, sto se zbog politike izvrce i sto nasa srpska vlast takodje ne zeli danas Stepincu odati priznanje za njegovu hrabrost i covecnost, pre svega za njegovu Hriscansku pozrtvovanost... to je prosto stvar politike, a istorija oduvek svedoci drugacije o ovim velikim ljudima..

Ti istrazi istoriju, sve tamo pise.. I prestani da bez ikakvih dokaza ponavljas propagandu Jehovinih Svedoka. Njima je jedini cilj popljuvati sve druge da bi sebe uzvelicali, mislim ako te istorija i istina uopste interesuje!

*Sto se tice teme, itekako smo u skladu sa temom!

Podrzavali ga adventisti i slavili njegov rodjendan! Zato ne budi bezobrazan! Nije se ni znalo odmah kakav je dok nije poceo da ubija!

Idi ti u kinu i propovedaj kinezima da ne jedu miseve! Ne smes bojis se corona virusa! A ni tvoja crkva nije digla glas da ih upozori! Pa sad je pravo vreme da ih upozorite, kad cete ako ne sada. Sta tvoji adventisti sada rade, sede u nekoj rupi dok ne prodje opasnost! Nikakva dela vi nemate, ni ti ni tvoja crkva! Samo ste jaki na recima ovde!

Druga stvar, hvalio si se i kitio tudjim perjem protestanata (to ukljucuje i J.S.) a sada se ovde okreces protiv njih, to dovoljno govori o tvojoj licemernoj teologiji! Umesto da ih pohvalis sto su se suprotstavili hitleru i odas im priznanje, ti ih ovde kudis!

Zdravo Mire,
evo tek sad procitah tvoj odgovor u kome branis katolicku crkvu od Hitlera.
Stvarnost je malo nego vise drugacija
Kao prvo Hitler nikada ne bi dosao na vlast da mu nije bilo pomoci Katolicke crkve.
Evo malo istorije.
1924 je Hitlerova stranka imala samo 32 mesta u nemackom parlamentu rajhstagu.
1928 su imali samo 12 mesta.
ali 1932 su dobili cak 230 od 608 mesta...(to je vreme velike ekonomske krize),
I tada pocinje njegov uspon...
Prvo dobija podrsku franca fon Papena bivseg kancelara koga je papa proglasio za viteza.
uz njegovu pomoc Hitler dolazi na vlast 1933.
1933 Hitler postaje kancelar ,a fon Papen postaje vicekancelar.
fon Papen mu je trebao da dobije podrsku katolicke crkve sto je ovaj i ucinio.
20.07.1933 kardinal Paceli kasnije poznat kao papa Pije XII potpisuje u Rimu konkordant drzavni sporazum izmedju Nemacke i Vatikana .Sporazum potpisuje vicekancelar fon Papen ,koji za izvrsen zadatak dobija nagradu od vatikana "papski orden Velikog Krsta" cime postaje clan viteskog reda Pije IX.
Taj konkordant je bio prva velika pobeda Hitlera i ogromna moralna podrska od strane katolicke crkve.
A sta je sve pisalo u konkordantu???
Izmedju ostalog da Vatikan uskrati podrsku Hitlerovim konkurentima iz stranke nemackog katolickog centra,i prizna Hitlerovu jednostranacku drzavu.
Osim toga u clanu 14 pise:
Imenovanje nadbiskupa,biskupa i drugih crkvenih velikodostojnika bice moguce tek nakon sto ovlasceno lice ,koga bude postavio rajh,u skladu sa propisima utvrdi da ne postoje nikakve sumnje s obzirom na opsta politicka pitanja. Krajem 1933 koju je papa proglasio "SVETOM GODINOM",bio je jedan od glavnih cinilaca koji su doprineli Hitlerovom avanturizmu da zavlada celim svetom.
tacno je da je bilo i onih koji su digli glas protiv Hitlera,ali papa nikada nije osudio genocid na Jevrejima,Srbima ,Romima,JS itd...
ironicno je da je nakon rata papa Jovan pavle II u poseti Nemackoj 1987 hvalio stav jednog iskrenog svestenika koji se otvoreno protivio nacizmu.
Ali sta su radile na hiljade drugish svestenika tokom Hitlerove strahovlade?
Jedno pastirsko pismo koje su objavili biskupi u Nemackoj u septembru 1939 na pocetku II svetskog rata daje odgovor.
Izmedju ostalog u njemu je pisalo i " U ovom odlucujucem casu zelimo podstaci nase katolicke vojnike da izvrse svoju duznost,da budu poslsni fireru i spremni da se zrtvuju u porpunosti.Podsticemo sve vernike da se ujedine u svojim molitvama kako bi se Bozjim providjenjem ovaj rat uspesno zavrsio.

Mislim da je ovo za pametnog sasvim dovoljno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kao prvo Hitler nikada ne bi dosao na vlast da mu nije bilo pomoci Katolicke crkve.
Nemacka je bila protestantska drzava, ne bi nikada dosao na vlast da mu protestanti kao vecina nisu dali podrsku pricas gluposti i ne znas istoriju!

1924 je Hitlerova stranka imala samo 32 mesta u nemackom parlamentu rajhstagu.
1928 su imali samo 12 mesta.
ali 1932 su dobili cak 230 od 608 mesta...(to je vreme velike ekonomske krize),
I tada pocinje njegov uspon...
O cemu ti pricas, katolicka stranka mu se usprotivila i osudila njegov rezim - nacizam, zato su zabranili tu stranku i bacili sve katolike i neposlusne svestenike i biskupe u zatvor! A Papa je jos tada izdao proglas encikliku u kojoj osudjuje nacizam koju su cak i deca delila po ulicama, a on je i decu bacio u zatvor! Zabranio je katolicke skole i stampu! Poznat je njegov rat protiv crkve koji se zvao 'Kirchen kamph' (borba protiv crkve), hitler je u to vreme podrzavao protestante i govorio da je "Luter gromada od coveka" jer je isto kao i on (hitler) uvideo svu opasnost od jevreja i ubijao je jevreje (da Luter je ubijao i progonio jevreje).

Kako je onda uz pomoc katolicke crkve dosao na vlast?

Ne, on nije dosao uz pomoc katolicke crkve na vlast vec uz pomoc vecine protestanata koji su u to vreme mrzeli jevreje i Luter ih je progonio, hitler to u svojim delima i spominje i hvali se Luterom! A adventisti su jos tada slavili njegov rodjendan!

20.07.1933 kardinal Paceli kasnije poznat kao papa Pije XII potpisuje u Rimu konkordant drzavni sporazum izmedju Nemacke i Vatikana
A pre toga je Papa osudio nacizam?

Konkordat je bio obican sporazum, koji je osiguravao da ne dodje do novih katolickih zrtava, i Papa je tu postupio mudro, jer su mu vernici bili ubijani. Svako bi uradio isto u ratu, jer je dozvoljeno i po bibliji lagati, ako ces time izbeci da neduzni stradaju!

Primer ako si sakrio jevreje u podrum kad ti dodje nacista iz gestapoa na njegovo pitanje 'imas li jevreje' neces odgovoriti 'imam sakrio sam ih u podrum' jer ces time biti kriv za njihovo ubistvo!

U doba rata je dozvoljeno lagati, jer je vaznije spasiti zivot, nego biti puki legalista i cuvati zakon! I Bog u vreme rata laze!

I Papa je lagao, da zastiti neduzne! Dokazano je da je on licno uz saradnju drugih svestenika spasao preko 800 000 jevreja sto dece sto odraslih! Covek je heroj a ne zlocinac!

Isto i Stepinac u hrvatakoj! Sve je dokumentovano i postoje dokazi. A zasto se ranije nije znalo, zato sto katolicka crkva arhive otvara jedno 70 godina kasnije, ne pre toga..

fon Papen mu je trebao da dobije podrsku katolicke crkve sto je ovaj i ucinio
Hitler je postavio svoje svestenike na celo crkve, to je dobro dokumentovano, niko nije izdejstvovao nista. Papa je sam potpisao sporazum da izbegne zrtve, a svo vreme je radio protiv njega, cak je planirao i da ubije hitlera, al mu ni jedan pokusaj nije uspeo, pisao je nedavno i "blic" o tome!

Imenovanje nadbiskupa,biskupa i drugih crkvenih velikodostojnika bice moguce tek nakon sto ovlasceno lice ,koga bude postavio rajh,u skladu sa propisima utvrdi da ne postoje nikakve sumnje s obzirom na opsta politicka pitanja.
Koja bi normalna crkva pristala da mu biskupe postavlja treci rajh? Papa je oduvek imao vlast da postavlja biskupe. Ajde malo razmisli, Papa je kapitulirao fakticki, jer je ovaj ubijao njegove vernike, pa je pristao na sve samo da spasi zivote!

I to dolazuje moju tezu da je hitler uklonio sve neposlusne svestenike u crkvi i postavio svoje! To i pise u istoriji, samo sto ti ne citas!

A sta je sve pisalo u konkordantu???
Izmedju ostalog da Vatikan uskrati podrsku Hitlerovim konkurentima iz stranke nemackog katolickog centra,i prizna Hitlerovu jednostranacku drzavu.
Naravno Papa je lagao! To pokazuju njegova dela, spasavo je ljude tajnim putevima.. Neces valjda neprijatelju reci istinu!

papa nikada nije osudio genocid na Jevrejima,Srbima ,Romima,JS itd...
ironicno je da je nakon rata papa Jovan pavle II u poseti Nemackoj 1987 hvalio stav jednog iskrenog svestenika koji se otvoreno protivio nacizmu.
Naravno da je Papa Jovan Pavle hvalio borbu protiv nacizma kad crkva to nikada nije ni podrzavala! Promasujes poentu, odnosno posmatras istoriju kroz prizmu propagande!

Ali sta su radile na hiljade drugish svestenika tokom Hitlerove strahovlade
Po nalogu Pape tajno su spasavali ljude od smrti. Da nije bilo katolicke crkve, svi jevreji bi stradali, ali su svojim tajnim kanalima spasili njih oko 800 000 i to priznaju i Jevreji! Postoji dokumenat, to ce ti najbolje Slap pokazati, da ja ne trazim, sve je zapisano!

Isto je radio i Stepinac u hrvatskoj, pretvarao se da podrzava nacizam, a spasavao je srpsku i jevrejsku decu, opet dokumentovano, postoji njegovo pismo biskupima u kojem naredjuje da se deca i odrasli spasavaju! I to se saznalo tek nakon sto je covek nepravedno osudjen i nakon sto je odrobijao zatvor, jer u ono vreme su komunisti kocili svako fer sudjenje! Cak je i Tito posle to priznao, i pitao zasto to nije receno ranije!

Mislim da je ovo za pametnog sasvim dovoljno
Propaganda ne treba nikome! Ne znas cinjenice iz istorije, uzeo si samo ono sto ti odgovara i to predstavio tako da izgleda kao da je crkva cinila zlocine, a kao i svi si sakrio da je svo vreme crkva spasavala ljude od smrti!

Poslednja izmena:
Natrag