Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Onda nije uvreda ni reci da si ti teoloska nula!

A šta ti je drugo ostalo nego da popljuvaš mene i da zagadiš raspravu.

Šta je problem sa Jehovinim svedocima?

Problem je što su oni odbacili učenje pravoslavlja samo zato što su primetili da ono odstupa od Svetog pisma, a ne zato što su shvatili smisao Svetog pisma i sukobljenost duha Svetog pisma sa duhom pravoslavlja.

Tačno je da se nigde u Svetom pismu niko ne moli Mojsiju, Enohu, Ilji kao kakvom zastupniku pred Bogom, niti ima njihovih ikona zabeleženih u Pismu, itd. Ali ako pitamo Jehovinog svedoka zašto je to greh, oni neće znati da odgovore sa razumevanjem smisla na to pitanje. Oni ne shvataju da su ikone i sveci greh zato što pružaju psihološku utehu kojom čovek kod sebe ugušuje svest o potrebi za reformom sopstvenog duha i karaktera.

Oni će reći da za razliku od pravoslavnih vernika drže Božje zapovesti, a ne ljudske zapovesti, a da pri tome uopšte ne razumeju razliku u smislu tih zapovesti. Ljudske zapovesti su tako površne da njihovo usvajanje ne zahteva reformu srca.
Ako držiš pravoslavne običaje, koje jedan pravoslavni vernik smatra esencijom pravoslavlja, tada možeš primetiti da za njihovo držanje uopšte nije potreba reforma motiva tvoga srca. To su zahtevi koji duhovno ne obavezuju i koje je lako telesnoj prirodi da ispunjava svojom moći samokontrole. To su razni rituali, običaji, dobra dela, praznici. No, ako hoćeš da držiš zapovesti Božje, one zahtevaju reformu srca da bi mogle da se ispune, zahtevaju da čovek osvedočen o greh srca padne pred Gospoda i zavapi za oslobodjenjem od sile greha. Takvu veću svetlost Jehovini svedoci ne pružaju pravoslavnim vernicima, već isto kao i pravoslavni propovedaju ljudske zapovesti koje imaju formu Svetog pisma.

Na primer, zabrana slavljenja rodjendana, uzimanja krvi, zabrana farbanja jaja, pa pored toga i razne bibljske zapovesti oni usvajaju slepo, bez razumevanja smisla, pa tako misle da sama ikona ako se dži u stanu, može da prizove demone (kao da sama ikona ima kakvu moć). Svi ti zahtevi ne zahtevaju reformu srca jer u čovekovom srcu zaista ne postoje motivi za farbanje jaja, uzmanja krvi, slavljenje rodjendana, već se te radnje mogu raditi i iz dobri motiva, a mogu i iz loših motiva. Posledica takvog formalizma nije ništa manje loša od posledica pravoslavlja, pa takvi vernici ne umeju da se pokaju za svoje grehe, jer ih kroz ljudske zapovesti nikada ni ne mogu postati svesni. Takav vernik i u pravoslavlju i kod Jehovinih svedoka će da se pokaje što je rekao ružnu reč svom prijatelju, ali se neće pokajati što je takav u srcu.

Naime, površni zahtevi ljudskih zapovesti navode vernike da se kaju za simptome greha u mislima, osećanjima i postupcima, a ne za same grešne pobude iz kojih čine svoje grehe,
jer ih nisu postali svesni. Možda sam najekstremniji primer površnosti čuo od jednog Jehovinog svedoka koji se kajao rečima:

"Danas sam učinio 27 grehova. Hodao sam po travi iako je to bilo zabranjeno, jako sam zalupio vrata kada sam izlazio iz sobe, prešao sam na crveno svetlo ..."

Jehovin svedok napušta pravoslavlje jer formalno shvata da ono zastupa drugačiju nauku u odnosu na Pismo, ali ne razume zašto je pravoslavna nauka loša, pa mu ta površnost ne pomaže da ne bude prevaren učenjem Jehovinih svedoka koje je isto tako prepuno ljudskih zahteva kao i pravoslavlje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A šta ti je drugo ostalo nego da popljuvaš mene i da zagadiš raspravu.
A sta je tebi drugo ostalo nego da vredjas nasu inteligenciju i pravis nas glupavim?

Ja sam ti samo uzvratio, da to sto pricas za nas si ti!

A svo vreme to radis!

Ali ako pitamo Jehovinog svedoka zašto je to greh, oni neće znati da odgovore sa razumevanjem smisla na to pitanje

Ovo je opet vredjanje tudje inteligencije!

Ne samo da ti to stalno radis, nego i Milos Bogdanovic ciji tekst kopiras ako ti sam nisi on!

Naime, samo visoki funkcioneri adv. crkve jekavicom govore u Hrvatskoj a ekavicom u srbiji! Tako ih uce da rade i to je normalno! To i ti radis, mesas jezike!

Ali je skroz sramotno za nekoga ko je u vrhu crkve da se ponasa kao ti i pokazuje totalno nepoznavanje teologije!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne samo da ti to stalno radis, nego i Milos Bogdanovic ciji tekst kopiras ako ti sam nisi on!

Mire, trojica koriste taj nalog, kako ovde, tako i na pouke.org, Trojica koja znaju da bi bili provaljeni i banovani, o tome da bi ih ostali rastrgli u toj meri da se nikada ne bi više pojavili u javnosti da bilo šta trabunjaju da i ne govorim.

Uzgred, ako li i nisu ta trojica u pitanju, onda se radi o trojici botova, glupavih copy - pastera, a iste koriste kako političke stranke, tako i korporacije, a SDA je upravo ovo poslednje, te ne bi bilo za čudo da je to jedna od "formacija" za širenje njihovog kulta.

Naime, samo visoki funkcioneri adv. crkve jekavicom govore u Hrvatskoj a ekavicom u srbiji! Tako ih uce da rade i to je normalno! To i ti radis, mesas jezike!

Ali je skroz sramotno za nekoga ko je u vrhu crkve da se ponasa kao ti i pokazuje totalno nepoznavanje teologije!

Problem je u tome što "on" govori jekavicom koja nije hrvatska, nije bosanska, i nije crnogorska. Miks je sva tri narečja jednog te istog jezika, a "on" piskara jekvaicom da bi sagovornike pravio budalama.

Sramotno za nekoga ko je u vrhu čega? Vidi, ni jedan jedini EGWista, posebno ne oni koji su u vrhu kulta, i ne poznaje teologiju, jer da je poznaje, ne bi ni bio u tom kultu.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Da li ste nekad bili na kongresu Jehovinih Svedoka.

Skoro je bio kongres sa temom ljubav.

Ko se uci ljubavi toleranciji, odusustvu predrasuda...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A sta je tebi drugo ostalo nego da vredjas nasu inteligenciju i pravis nas glupavim?

Ja sam ti samo uzvratio, da to sto pricas za nas si ti!

A svo vreme to radis!

Bilo bi sramno da pred tobom dajem stihove Biblije. Kada budem citirao.

To bi baš bilo bacanje divnih stihova pred tebe.

Nisam ja kriv što ste vi formalisti i što imate takvo izražavanje, posebno ti.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da li ste nekad bili na kongresu Jehovinih Svedoka. Skoro je bio kongres sa temom ljubav. Ko se uci ljubavi toleranciji, odusustvu predrasuda...
Bio sam nebrojeno puta..
Ali bolje to upitaj Tripa, jer vas on napada, a nikad nije bio i ne zna o vama nista! Ali je spreman da vam deli lekcije, kao i svima drugima..

Problem je u tome što "on" govori jekavicom koja nije hrvatska, nije bosanska, i nije crnogorska. Miks je sva tri narečja jednog te istog jezika, a "on" piskara jekvaicom da bi sagovornike pravio budalama.

To sam primetio pre nego si dosao na forum, samo nisam pridavao znacaj.. Umesto hljeb govorio je kruh! Crnogorci tako ne govore!

Eno nadjoh i pastora o kom sam pisao, i on govori ekavicom u Srbiji ali u Hrvatskoj jekavicu. Sto me je iznenadilo jer ga poznajem. A nije on jedini..

To me je jos ranije navelo na zakljucak, da je osoba koja stoji iza ovog naloga na nekoj funkciji u crkvi..

A da nas pravi budalama, to je odavno jasno!

Bilo bi sramno da pred tobom dajem stihove Biblije. Kada budem citirao.
Sramno je sto ti ne mozes argumentovano braniti ono sto zastupas, a jos sramnije da ono sto ucis nije ucenje tvoje crkve, vec totalna nebuloza!

Pored toga jos i lazes i pretvaras se, podmeces izazivas i ismejavas sagovornika, da bi izazvao negativnu reakciju!

I sam si svestan da je to sramota, jer ti kao funkcioner crkve to ne smes raditi, zato i krijes svoj identitet!

To bi baš bilo bacanje divnih stihova pred tebe
Stihove svi znamo, a to tvoje izvrtanje stihova je u sluzbi sotone! I on citira bibliju!

Sta ti ja mogu, kad ti ne mozes prevariti ovde nikoga! Zato si frustriran!

Nisam ja kriv što ste vi formalisti i što imate takvo izražavanje, posebno ti.

Nisam ti ja kriv sto si me psovao u private! Ti nisi dostojan da drzis lekcije bilo kome!

A na to ponizavanje ocukujes da se primimo, ti si sve ono za sta nas napadas! Samo pisanje te odaje!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nisam ti ja kriv sto si me psovao u private! Ti nisi dostojan da drzis lekcije bilo kome!

A na to ponizavanje ocukujes da se primimo, ti si sve ono za sta nas napadas! Samo pisanje te odaje!

Ti si došao samo da popljuvaš druge u ovom slučaju mene. Samo ti to radiš.
Vama je ostalo samo da pljujete ili da se sprdate.

> Pokrij lica njihova sramotom, da traže ime tvoje, Jehova!

Jako je Bogu važno da traže Njegovo ime? Pa pojam šem koji je tu upotrebljen, a preveden sa IME znači KARAKTER u originalu.

Jel ti zaista misliš da je Bogu važnije da mi tražimo Božje ime, a ne karakter?

Jel ti iskreno misliš da će onima koji čine grehe više pomoći da traže Božje ime, nego Božji karakter?

(Pazi na odgovor, jer ovu diskusiju ubacujem u video o Jehovinim svedocima)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To me je jos ranije navelo na zakljucak, da je osoba koja stoji iza ovog naloga na nekoj funkciji u crkvi..

A da nas pravi budalama, to je odavno jasno!

Možda si u pravu, ali, postoji jedna malecna poteškoća u tvom zaključku. Bez obzira na to, da li ili ne, kult "duha proroštva" iz Mejna SAD, dozvoljava "slobode" delovanja svojih akolita, teško je za očekivati da bi neko ko je navodno u vrhu konferencije (lokalne) imao dozvolu da propoveda stvari koje se kose sa "zvaničnim" verovanjem kulta i što je nagore od svega da to radi javno, doslovno razotkrivajući kult kao lažan.

Dakle da sumiram. Ako je tvoj zaključak tačan, onda se brate radi o nekome ko ima zaštitu nekoga u vrhu kulta na međunarodnom nivou, a to onda broj sumnjivih doslovno svodi na samo jednu osobu, a ta osoba zaista jeste "nastavnik razredne nastave", predaje OTO u osnovnoj školi na Cetinju, poreklom je iz Bosne i pod zaštitom je onog apostate Veitha (kome moja pokojna baba po ocu, Milosava ne bi dala da joj leči marvu), a koji kao i on pljuje po sopstvenoj "zajednici" jer je prihvatila verovanje u Trojstvo,

No, da li se radi o toj osobi? Sumnjam, jer je kada sam na drugoj temi iskopirao komentar sa sajta b92, potpisan sa Miša, "on" doslovno rekao da je on autor tog komentara. A osoba na koju pada sumnja da stoji iza ovog naloga se svugde, jer je "ponosan" potpisuje punim imenom i prezimenom. A njegovo ime se ne može skratiti na Miša.

Da, on nas pravi budalama. Ali, zar ćemo dozvoliti da nas budalama pravi glupavi copy - paster i bot. Da, copy paster i bot, jer neko ko ima sopstveno mišljenje, neće dozvoliti drugima da ga takvim smatraju pravljenjem istih budalama, besomučnim kopiranjem i postavljanjem otrovnih budalašina.

Sta ti ja mogu, kad ti ne mozes prevariti ovde nikoga! Zato si frustriran!

Vidi, brate, može on da prevari nekoga koga mrzi da istražuje, ali one koji prate rad kulta i njegove akolite teško može prevariti. Zato sam i napisao da se iza njegovog naloga kriju ili trojica (ne više, samo trojica) već eskponiranih nasrtljivaca, ili formacija glupavih botova copy - pastera.

Trećeg nema. Jer da ga ima, značilo bi da po forumima sa duhovnom sadržinom hara neko ko ima veoma ozbiljnih problema.

Ok, takvih ima na skoro svakom forumu, ali ne u ovoj meri, i obično to rade pod drugim nalozima.

Još gore od toga. Pisanje ga - ih razotkriva.

Ali, ne zaboravi da je njemu - njima upravo i cilj da se bavimo njime - njima, a ne temama. I to ne samo zato što mu ili njima to hrani ego (već naduvan do besvesti) nego i da bi ovaj deo foruma izgubio svaku funkciju i bio zatvoren. Istu taktiku su koristili i koriste i političari, posebno na ovim prostorima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti si došao samo da popljuvaš druge u ovom slučaju mene
Ko mi kaze! Ja sam kao i vecina dosao da nesto naucim, a ti si dosao da pljujes! U pocetku si napadao ateiste, a onda si se okrenuo protiv vernika! Sto je idiotizam!

Samo ti to radiš.
Bas, ti si nevin! Pa mozes ti do sutra pricati kako ne pljujes kad ti je svaki post najzesca pljuvacina!

Vama je ostalo samo da pljujete ili da se sprdate.

Kaze onaj koji nase postove deli po fb grupama da nam se ( kao) njegovi sledbenici 'smeju'!

Ti neprestano pretis da ces nas ismejavati na fb, a sad se mi ismejavamo!

Namerno sve izokreces i to se iz ovoga vidi, da si bas bezobrazan!

Jel ti zaista misliš da je Bogu važnije da mi tražimo Božje ime, a ne karakter?
Kome se obracas, samom sebi ili nekom drugom?

Poceo si kao i piramida da pises sam sa sobom, jer su te svi provalili, da si obican trol!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ko mi kaze! Ja sam kao i vecina dosao da nesto naucim, a ti si dosao da pljujes! U pocetku si napadao ateiste, a onda si se okrenuo protiv vernika! Sto je idiotizam!

Iste arg. ponavljate gde god ja dođem da rušim vašu nauku.

> Ja takodje biram da sa tobom ne diskutujem jer ti vredjas ljude oko sebe.

Vi vredjate Boga non stop, a ja vredjam vas kada vam objasnim da zastupate nebuloze?

Natrag