Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Sto se tice pape poglavara rimokatolicke crkve,sam naziv "papa" je nehriscanski i bogohulan,jer ta rec prevedena znaci Otac,a jos kad mu daju pridev Sveti Otac to je bogohuljenje.
I Pavle Avrama naziva "Duhovnim ocem" u Novom Zavetu, pa i samog sebe tako naziva u bibliji: "ako i imate mnogo ucitelja ali nemate mnogo otaca, jer vas ja rodih evandjeljem..".
Isus nije mislio bukvalno da nikog ne smemo zvati ocem, vec da nam niko ne sme biti ispred Boga! A sama rec nije bitna, bitan je smisao!
Da li vi razumete smisao?
Mi svakako razumemo i zato se ne ustrucavamo nikog zvati ocem, ni Papu ni nase zemaljske roditelje!
Po vama bukvalistima ne bi to smeli da radimo! Ni rodjenog oca i majku tako da oslovljavamo! To je fanatizam i zato je vas prigovor besmislen!
A zasto ga zovete papa ili sveti otac?,jel vas tako naucio Isus Hrist
Jeste tako nas je naucio Hristos! Pavle je sve Hriscane nazivao "svetima", pa je tako i Papa 'sveti otac', ali nije samo on svet vec i svi mi Hriscani isto kao i on!
Opet besmislen prigovor!
On nije iznad drugih, on je svima sluga i pase stado kao sto to rade i PASTORI kod protestanata, a onda ni taj naziv nije prikladan po vama, pa sto im ne prigovarate?
Zato sto i sami znate da je to biblijski, jer oni "pasu stado"!
Bukvalizujete kada vam odgovara da nas optuzite, ali kada se radi o vama licno ili o protestantima, onda cutite!
9 I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima
Onda ti nemoj ni svog zemaljskog oca zvati ocem, vec ga oslovljavaj sa 'komsija'! Zasto i vi J.S zovete vase roditelje mamom i tatom, a nama prigovarate sto nekog coveka zovemo duhovnim ocem? I Pavle je sebe nazvao duhovnim ocem i Avrama!
Jel shvatas ti besmisao koji naucavas?