Pa ti si nepopravljiv covek? Dobro zasto stavljas te smajlije? Da li ti znas koliko je to ruzno? Ako sam ti se lepo obratio i pokusavam da smanjim tenzije zasto se ti i dalje ponasas tako? Ti nekog ismejavas ili sta?
Ja te pitam jedno, ti mi odgovaras nesto drugo, zaista nelogicno je s tvoje strane da izbegavas odgovor.
Ali ajde posto si spomenuo, odgovoricu na ovo tvoje:
Kazes ''ni od kojeg tela '' , pa opet izmisljas, u tekstu se govori samo o zivotinjskim telima,
navedi tvoj stavak iz tvoje Biblije
3Moj17:14. jel pise tamo ni od kojeg tela pa onda ni od zivotija, hoces reci da nije bilo kanibalista u to vreme, koji su pili krv, koji su jeli svoju decu ,zar stari Asteci nisu kao zrtvu klali svoju decu , pili krv, bacali ih u vatru, izvini ali tada u to vreme nije bilo interneta niti stampe pa da ti daju detaljnije informacije o tome ko je bio kanibalista kad je u koje vreme nekog ubio, budi siguran da je toga bilo ,kad Jehova kaze ni od kojeg tela sigurno je da se misli i na ljudsku krv,a kako je krv sveta stvar u ocima Jehove onda istice jednakost izmedju ljudske i zivotinjske krvi, Ap.Pavle je bio pretucen do te mere da umalo nije umro , sigurno je krvario od batina koje je zadobio , pa nigde ne pise da je trebao krv , da bi produzio zivot , niti je nijedan od Apostola to ucinio, jer su znali dobro da krv nisu smeli uzeti pavle je izneo taj zakon uDjAp15:28.
Jer sveti duh i mi odlučili smo ne stavljati nikakvo dodatno breme na vas, osim ovoga što je potrebno: 29 uzdržavati se od onoga što je
žrtvovano idolima,
od krvi,
od udavljenoga i
od bluda.Pogledaj malo bolje svaka stvar je ovde izdvojena sa zarezom, sto ne znaci samo krv zivotinja jer je uopsteno od svake krvi. Danas je to sotona modernizovao kako bi sproveo svoje delo i kako bi se suprostavio u najvecoj meri Jehovi sto mu je i cilj jer i on sam zna da je Jehovi to sveto(krv)pa iskoristava vecina ljudi znajuci ljudsku svest da ce podleci takvoj stvari kada je u pitanju ljudski zivot, Danas kada se posmatra ko od vecina ljudi mari vise za Bozije zakone i merila , niko ne slusa Boga , za njih Bog ne postoji , da je tako to se stvarno vidi da su ovo poslednji dani kako je Isus prorekao ,ljudi ce biti skloni ubijanju , mrznji, zahladnelosti, brat ce brata mrzeti , i td, danas moze i dete od 12 godina da te ubije iza sacekuse , jednom recju ne moral , trafika organima , sta god pozelis , srce , bubreg, jetra, i td. mafija koja trguje organima, Silovanja male dece, jedan stavk govori
2Timo.3:1-7.
A ovo znaj: u posljednjim danima nastat će naročito teška vremena. 2 Jer ljudi će biti sebični, pohlepni za novcem, umišljeni, oholi, hulnici, neposlušni roditeljima, nezahvalni, nevjerni, 3 bezosjećajni prema drugima, nespremni na bilo kakav dogovor, klevetnici, neobuzdani, okrutni, bez ljubavi prema dobroti, 4 izdajnici, svojeglavi, ponosni,
više će voljeti užitke nego Boga 5 i naizgled će biti bogobojazni, ali neće bogobojazno živjeti. Takvih se kloni. 6 Jer od njih dolaze oni koji se lukavo uvlače u kuće i zarobljuju slabe žene opterećene grijesima, vođene raznim željama, 7 što uvijek uče, ali nikako da dobro upoznaju istinu.
Nije isto primiti u venu i pojesti ili popiti..
Nije isto
pa dobro , kad primas vestacku hranu(infuziju) u bolnici ,da li pijes ili pojedes ustima kako navodis ovo pod crveno sto sam naveo tvoje reci, ili ga primas direktno u venu, energetske stvari koje unosimo u organizam putem hrane odlazi u krvotok , ne ide tamo banane ni jabuke , dakle gotovo gorivo koje je neophodno za zivot, e vidis to gotovo gorivo ti unosis preko transfuzije u tvoj organizam a to je kao da si pojeo slicno - infuziji
Ali to nije ono sto sam te ja pitao, ja sam te pitao sledece i ocekujem konkretan odgovor:
''
U tekstu koji si postavio, vi uvazavate Tertulijanovo misljenje, zbog cega onda ne postujete i misljenje Minucije Feliksa(3. vek), koji je rekao:''u hranu ne stavljamo čak niti krv JESTIVIH ZIVOTINJA” , zasto Jehovini Svedoci danas ne prave razliku izmedju ''jestivih i ne jestivih zivotinja'' , kada su to radili prvi Hriscani?
Ti mesas neke stvari , mi i danas to postujemo sve sto je u vezi sa
krvi pa cak i u hrani kao sto su krvavice primer , kada kazes prvi hriscani Hrist je prvi zacetnik Krscanstva , ON je poslednja zrtva i opravdanje za nase grehe time je odneo mnoge zakone koje je Mojsije ranije postavio , kao sto je bilo ne jesti svinjskog, zeca, itd, kao i zakon o obrezanju na sta su se mnogi jevreji cudili jer su jos uvazavali Mosjiev zakon , e vratimo se sada na jestive i ne jestive zivotinje Isus je jednom kazao
Mat.15:11.
Čovjeka ne onečišćuje
ono što ulazi u usta, nego što izlazi iz usta — to onečišćuje čovjeka.
Zato mi vise ne pravimo razliku izmedju jestivih i ne jestivih zivotinja
I nemoj mi reci da u Novom Zavetu se samo trazi ''da se uzdrzavamo od krvi'' a ne i ceo Mojsijev zakon o zdravlju da drzimo, to ti nije argument, jer ti koristis Tertulijana i rane hriscane, da bi podrzao svoje ucenje, zasto onda u celosti ne poslusas sta on kaze o zdravstvenom zakonu, i on je kao i Muncije je ucio da ''hriscani ne smeju jesti neciste zivotinje? ''
Ja sam ti upravo iz starog zaveta citirao
Ni od kojeg tela vrati se pa procitaj Tertulijan je govorio o krvi , dok je ovaj po tebi (neki hriscanin )govorio o jestivim i ne jestivim zivotinjama sto ja ne podrzavam sto on govori vec ono sto kaze Isus Hrist , taj tvoj Italijanski
Minucije Feliksa je lazni hriscanin kao ti , takvih ima puno, nema ti on pojma.
Mat.15:11.
Čovjeka ne onečišćuje
ono što ulazi u usta, nego što izlazi iz usta — to onečišćuje čovjeka.