Jehovini svedoci!

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Koristis slucaj koji je ''neprimeren'' , covek koji je vodio taj centar inace ''Branislav Peranovic'' je zavrsio u zatvoru i za ta svoja dela je osudjen po zakonu , jer je na zalost svojim metodama usmrtio sticenika centra.
Zasto ne primeran, pa ti meni govoris o pravoj organizaciji , prava organizacija ne cini takve stvari, nije to jedini slucaj, u vasoj SPC je pravi raskol pa to se vidi medju vasim poglavarima koji se prepiru za prvo mesto,hoces da vidis tucu i psovke svestenika , da li to prilici u javnost da tako nesto rade ,i da li time pokazuju lice krscanstva koje nas Isus i Jehova uci, potaknuo si me u vezi prave organizacije , pa u kakvoj si ti ,organizacijio_O pune ruke krvi, u prvom, u drugom svetskom ratu ,pa sve do danas , ne potice li Isus na drugi Mosjiev zakon najvazniji ''Ljubi bliznjega svoga kao samog sebe'' ne govori li rec Bozija'' NE UBIJ'' sesta zapoved, da li JS postuju taj stav ,pa sigurno da postuju koga su oni ubili puskom ,gde si ti video JS da je otiso u vojsci ili da ode na ratiste... a da pokazujemo ljubav prema svima zar ne idemo od vrata do vrata da svedocimo svim ljudima iz svih nacija kako bi se i oni spasili , kod nas u skupstini ima i Slovenaca, i Bosanaca , i Hrvata ,i Albanaca sa Kosova, i Roma itd. kompletna Jugoslavija i to u jeku rata koji je zadesio bivsu Jugoslaviju, mi ne sirimo mrznju mi sirimo ljubav medju svima onako kako Isus trazi,Jehova nas zove na vreme da izadjemo iz krive religije i da ne sudeliujemo u njenim gresima .
”Izađite iz nje, moj narode, ako ne želite sudjelovati s njom u njenim grijesima, i ako ne želite primiti dio njenih nevolja“ (Otkrivenje 18:4).
Oni koji žele biti spašeni moraju napustiti krivu religiju dok još imaju vremena. Kad je Isus Krist bio na Zemlji, prorekao je da će u posljednjim danima mnogi samo tvrditi da ga slijede (Matej 24:3-5). Takvim osobama on govori: ”Nikad vas nisam poznavao! Odlazite od mene, vi koji činite bezakonje“ (Matej 7:23).
Isus je rekao kako ce se dobra religija prepoznati Mat:16,17.18.
Prepoznat ćete ih po plodovima njihovim. Zar se grožđe bere s trnja ili smokve s čička? 17 Tako svako dobro drvo donosi dobar plod, a svako nevaljalo drvo donosi bezvrijedan plod. 18 Dobro drvo ne može donijeti bezvrijedan plod, niti nevaljalo drvo može donijeti dobar plod.
Ja sam isto bio SPC , ali sam se uverio da sam deo te organizacije , i poslusao savet iz Biblije da izadjem iz nje kako ne bi sudelovao u njenim gresima , kao sto mi pise , ja i danas slusam od pojedinih ljudi iz Srbije sta popovi rade sa ljudima , ako ljudi nemaju para a pogotovo u ova teska vremana nece da dodju ni na sahranu jer traze da im se plati debelo, ako ih nesto pitas da ti objasni iz Biblije jednostavno kazu nije to za tebe sinko,pa kad ce ljudi upoznati svog stvoritelja sto je prirodna teznja , Jehova kaze u svojoj reci Jova 17:3.
3 A da bi dobili vječni život, trebaju dobro upoznati tebe, jedinog pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Krista.
Kaze nam da se priblizimo njemu pa ce se On pribliziti nama. Jakov4:8.
Približite se Bogu, i on će se približiti vama!

Ja naravno ni u kom slucaju takvo nesto ne podrzavam
Ali si deo te organizacije , ako lopov sa svojim saucesnicima ode u neku kradju nisu li i saucesnici krivi sa lopovom ako su uhvaceni (Primer)

Slucajevi slicni ovom postoje i kod Jehovinih svedoka, ali ih ja nikada nisam postavljao i koristio se takvom vrstom ''propagande'' , vec sam govorio o ''istoriji Jehovinih svedoka'' i to onoj zvanicnoj kako je i zapisana, a ne o ''izmisljenoj'', koju oni sami predstavljaju o sebi na svojim sajtovima..
Ako hoces zvanicni sajt onda idi na JW.ORG pa ces saznati pravu istinu , i ko je bio Rassel , a ne na propagandi koji sire oni koji mrze JS, to nas ne brine Isus je rekao
“Svi će vas narodi mrziti zbog imena mojega” (Mat. 24:9)
: “Od ljudi [ćete] trpjeti nevolje i ubijat će vas i svi će vas narodi mrziti zbog imena mojega. Ustat će mnogi lažni proroci i zavesti mnoge” (Matej 24:9, 11).

Zato je jako ruzno kada se koristis ovakvom ''propagandom'' u cilju promovisanja svoje vere, i to je licemerno. I ja bih mogao isto tako da postavim vase slucajeve zlostavljanja. Ali to nisam radio..
nema kod nas zlostavljanja ,to su price nekih otpalih naravno da se ne ocekuje od njih da ce sve najbolje pricati o JS ,
Sotona je prva osoba koja je postala otpadnikom. Današnji otpadnici imaju osobine slične Đavlovim. Njihov je um zatrovan kritičkim stavovima prema pojedincima u skupštini, starješinama ili Vodećem tijelu. Neki se otpadnici protive upotrebi Božjeg imena Jehova. Njima nije stalo ni do toga da uče o Jehovi ni da mu služe. Poput svog oca Sotone, i oni nastoje nauditi onima koji su odani Jehovi (Ivan 8:44). Stoga je posve razumljivo da Jehovini sluge ne žele s njima imati nikakav kontakt (2. Ivan. 10, 11).

Naša biblijski utemeljena vjera jačat će nas da budemo odvažni kad se suočavamo s kampanjama ispunjenim mržnjom koje pokreću oni koji odražavaju duh ’zlog roba‘ iz Mateja 24:48-51 (NW). Otpadnici danas na izvanredan način ispunjavaju ovo proročanstvo tako što u mnogim zemljama aktivno šire laži i propagandu, čak su u dosluhu s nekima koji su na pozicijama vlasti u državama. Kada je to prikladno, Jehovini svjedoci reagiraju na takve napade tako što ’brane i zakonski utvrđuju dobru vijest‘, kako je to opisano u Filipljanima 1:7 (NW). Naprimjer, devet sudaca Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu je 26. rujna 1996. u jednom slučaju iz Grčke jednoglasno potvrdilo da ”Jehovini svjedoci odgovaraju definiciji ’poznate religije‘“ i stoga imaju pravo uživati slobodu misli, savjesti i vjeroispovijedi te izražavati svoju vjeru. A što se tiče otpadnika, Božja presuda glasi: ”Jer im se dogodi istinita pripovijest: pas se povraća na svoju bljuvotinu, i: svinja okupavši se, u kaljužu“ (2. Petrova 2:22).
Apostol Pavao upozorio je svog suradnika Timoteja da se čuva učenja otpadnika, kao što su bili Himenej i Filet, čija se ‘riječ širila kao gangrena’. Pavao je dodao: “Ti su ljudi odstupili od istine, govoreći da je uskrsnuće već bilo, te nekima potkopavaju vjeru” (2. Timoteju 2:16-18). Vjerojatno su Himenej i Filet naučavali kako je uskrsnuće samo simbolično te da su kršćani već uskrsnuti u duhovnom pogledu. Istina, kad netko postane pravi Isusov učenik, on kao da je oživio u Božjim očima, što je Pavao jasno i rekao (Efežanima 2:1-5). No Himenej i Filet očigledno su omalovažavali Isusovo obećanje o doslovnom uskrsnuću mrtvih u Božjem Kraljevstvu

Odgovor koji dobijamo iz biblije je: ''naravno da ne moze''. A pored toga ucenje vase ''organizacije'' je u suprotnosti sa ''biblijom'', i to je osnovno merilo.
Jos nisi dokazao , to ti mislis , jos nisi ubedio nikog:D

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Odakle vama pravo da nekoga nazivate "otpad" ? Pre svega to je uvreda za svaku osobu. Doduše ja sam kod vas zabeležen kao " interesent " nemam taj pogrdan naziv " otpad " jer nisam nikad kršten kao JS , niti ću. Kao pravoslavac jesam doduše ne sećam se kad. Koliko sam upoznat ljudi koji su napustili JS nisu napustili Hrista i Boga i dalje su privrženi svetom pismu i Isusu dakle ostali su Hrišćani samo se ne slažu sa nekim glupim idejama koje su potekle iz te organizacije.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Odakle vama pravo da nekoga nazivate "otpad" ? Pre svega to je uvreda za svaku osobu. Doduše ja sam kod vas zabeležen kao " interesent " nemam taj pogrdan naziv " otpad " jer nisam nikad kršten kao JS , niti ću. Kao pravoslavac jesam doduše ne sećam se kad. Koliko sam upoznat ljudi koji su napustili JS nisu napustili Hrista i Boga i dalje su privrženi svetom pismu i Isusu dakle ostali su Hrišćani samo se ne slažu sa nekim glupim idejama koje su potekle iz te organizacije.
Stavak iz pisma kaze a ne mi
1. Kor. 5:11
Ali sada vam pišem da se prestanete družiti sa svakim tko se zove brat, a tko je bludnik ili pohlepan ili idolopoklonik ili koji pogrdno govori o drugima ili je pijanica ili iznuđivač — s takvim i ne jedite!

dakle osoba koje su napustile Jehovu i njegovu organizaciju, pa sada »tuku« riječima svoje prijašnje drugove (Matej 24:48-51). U Pričama Salamunovim11:9 čitamo opomenu: »Bezbožnik (otpadnik, NS) ustima ubija svoga bližnjega.« No, lojalnost će nas sačuvati da ne bismo bili zavedeni njihovim lijepim riječima (2. Ivanova 8-11).

Ako su toliko glupe ideje po tebi zasto onda posecujes tu organizaciju, kazes tamo si zabelezen kao interesent
A zasto ih nazivamo otpad - zato sto se vracaju na ono ucenje prijasnje i sto idu protiv nas za koje ti kazes da su Hriscani, a po nama ne hriscani. Pravi Hriscani nigde nisu postovali doktrinu o trojstvu
Takvo shvaćanje, ili predodžba, bilo je posve strano apostolskim ocima.

Jer im se dogodi istinita pripovijest: pas se povraća na svoju bljuvotinu, i: svinja okupavši se, u kaljužu“ (2. Petrova 2:22).

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sikimiki22. I ti sad ocekujes da ti ja odgovorim?

Dobro,ajde ako si Hriscanin - odgovori mi zasto saljes administraciji prijave protiv mene, bez ikakvog razloga?
Ako cemo tako raditi, mislim da si ti covek koji stvarno ne zasluzujes nikakav respekt od mene, a time pokazujes da nemas nikakvih argumenata i da ti smeta istina.. Od samog starta si vulgaran i licemeran. To sam primetio odmah na forumu. Ne znam ko si, ali tvoje namere na ovom forumu nisu dobronamerne, i to ti nece proci!

a da pokazujemo ljubav prema svima zar ne idemo od vrata do vrata da svedocimo svim ljudima iz svih nacija kako bi se i oni spasili

Hvala ti sto si pokazao ljubav prema meni, pa me prijavljujes administratorima sajta..

Doduše ja sam kod vas zabeležen kao " interesent ".

Peko bezi od Jehovinih svedoka vidis li sta rade kad nemaju argumenata , onda prijavljuju i manipulisu, kako im mozes verovati ...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
1. Kor. 5.11 govori o ljudima koji su urušili svoj moral i sa takvim nije poželjno družiti se uopšte ne vezano za religijsko shvatanje. Ali vi satanizujete one koji su napustili vašu organizaciju na najgori način vršeći diskriminaciju pa iako su ostali Hrišćani raspirujete mržnju prema njima. To se najgore odražava ako je odbačen neki član porodice. Te osobe uglavnom nisu odbacile biblijska moralna načela nego vašu teologiju koja se pokazala neispravna. Lično znam da prema drugim Hrišćanskim organizacijama imate netrpeljivost što ste i mene pokušali da naučite, zamalo , dok nisam shvatio da ljudi koji vas napuštaju nisu loši ljudi kako ih vi satanizujete nego se samo ne slažu sa vašim glavonjama..... pardon, glavešinama iz Brunklina. Znam da među JS ima dobrih ljudi ali takođe znam da je veoma često ta spoljašnja dobrota samo prividna i da ama baš uopšte niste bolji od drugih što se tiče morala.

Jer im se dogodi istinita pripovijest: pas se povraća na svoju bljuvotinu, i: svinja okupavši se, u kaljužu“ (2. Petrova 2:22).

Upravo o tome govorim vi te ljude nazivate "otpad" a eto sad su i psi mada ovaj stih ne govori o onima koji imaju drugačiju teologiju od vaše nego o onima koji se vraćaju na svoje moralno posrnuće. Na sve to vas nagovara vaša firma iz Njujorka jer su ostali Hrišćani njima konkurencija na tržištru a vi ste samo njihovi pijuni volonteri koji umesto sa služe Bogu služe glavonjama...pardon glavešinama iz Brunklina, doduše nisu više u Brunklinu pokupili su pare i preselili se.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
1. Kor. 5.11 govori o ljudima koji su urušili svoj moral i sa takvim nije poželjno družiti se uopšte ne vezano za religijsko shvatanje.
To je vezano za religijsko svatanje samo sto tvoja glavica ne razume :ludd/:
Lično znam da prema drugim Hrišćanskim organizacijama imate netrpeljivost
Ne prijatelju taj je problem kod vas i kod tebe , u Srbiji se raspiruje mrznja prema JS koliko znam, cak ste vise puta sprecavali preko policije da svedocimo ljudima ,popovi su huskali razne ljude na nas i td da ne nabrajam pa onda ko prema kome nema trpeljivost, nemoj da se hvatas u lazi;)

Nisu oni pobegli nigde nemoj ti da brines , ako te vise zanima pogledaj na jw.org.
Svi mi smo bili saglasni za to i mi to podupiremo:Dimas dezinformacije

Mrznju koji raspiruju poput tebe protiv JS ima na hiljade to nas ne zabrijnava , jer u svakoj psenici ima kukolja, ko ima uvo da slusa on ce da slusa , uostalom nije svakome dano ,onima koji ne mogu da rasciste doktrinu o trojstvu , o uskrsnucu na nebu i zemlji , i koji jos prevrcu mnogo toga u Pismu na zalost ne mozemo pomoci,moja je preporuka tebi ako mislis da te obmanjuju nemoj vise ici , nije to za tebe .
2Ti 4:3
Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdravo učenje, nego će po vlastitim željama gomilati sebi učitelje koji će im govoriti ono što godi njihovim ušima.
Mat.13:11-15.
On im je odgovorio: “Vama je dano da razumijete svete tajne kraljevstva nebeskog, ali njima nije dano. 12 Jer onome tko ima još će se dati i imat će obilje, a onome tko nema uzet će se i ono što ima. 13 Zato im govorim u usporedbama, jer gledaju, a ne vide, i slušaju, a ne čuju i ne razumiju. 14 I na njima se ispunjava Izaijino proročanstvo, koje kaže: ‘Ušima ćete slušati, ali nećete razumjeti, i očima ćete gledati, ali nećete vidjeti. 15 Jer srce je ovome narodu neprijemljivo i ušima čuju, a ne odazivaju se, i zatvaraju oči svoje, da očima ne vide i ušima ne čuju i srcem ne razumiju i da se ne obrate i da ih ne izliječim.’

Prijatelju ovo sto je podvuceno milsim da se odnosi na tebe , zato uzalud ides tamo ako ne razumes poslusaj moj savet .:D

Na sve to vas nagovara vaša firma iz Njujorka jer su ostali Hrišćani njima konkurencija na tržištru a vi ste samo njihovi pijuni volonteri koji umesto sa služe Bogu služe glavonjama...pardon glavešinama iz Brunklina, doduše nisu više u Brunklinu pokupili su pare i preselili se.
Ja bi se vise zabrinuo na tvoje mesto :
Jedan grkopravoslavni svećenik uhapšen je prošle jeseni tokom jedne operacije federalne vlade SAD zbog toga što je podmitio porezne službenike sa ukupno 500 000 dolara, ”a za uzvrat je likvidirano 2,1 milijuna dolara prihoda, zaostatka, isplatnog novca, zajedničkog prihoda i poreza na neuloženi novac koje je dugovao on i tridesetorica drugih“, izvještava Tax Analyst iz Arlingtona u Virginiji. Iako se svećenik u početku složio da surađuje u vladinoj istrazi, okružni sudac SAD Richard Owen ”odmah ga je osudio na kaznu zatvora kad je saznao... da je svećenik prekršio ugovor s vladom i nije priznao sav novac koji je zaradio“, izvještava Tax Analyst. Kako se nadalje navodi u izvještaju, svećenik je podmitio tajnog agenta ”u svetištu Sv. Gerazima grčke pravoslavne crkve“ u New Yorku dok je bio odjeven u svećeničku odoru.
Blagoslovi na prodaju
Suočeni s akutnim pomanjkanjem sredstava, mnogi svećenici Ruske pravoslavne crkve okrenuli su se prodavanju blagoslova. Doduše, ne slažu se svi svećenici s otvorenošću ovog biznisa. The Moscow Times citira riječi jednog ruskog pravoslavnog svećenika: ”Mnoge crkve uvelike trebaju novac za renoviranje.“ Tako svećenici naplaćuju blagoslivljanje trgovina, stanova, barova i kasina. I automobili se primaju na blagoslov. Ovisno o marki automobila, jedan svećenik, koji radi u blizini prodavaonice rabljenih automobila, naplaćuje od 30 000 do 50 000 rubalja (od 85 do 145 kuna), što uključuje molitve, kađenje tamjanom i prskanje ”svetom vodicom“.

Toronto Star je objavio jedan članak o surađivanju nekih svećenika Ruske pravoslavne crkve s bivšim KGB-om. U izvještaju se kaže: ”Razotkrivanja suradnje Crkve s komunističkim režimom predstavljaju krajnje poražavajuć udarac. (...) Materijal iz KGB-ovih arhiva (...) ukazuje na to da viši crkveni službenici, ne samo da su iznevjerili vlastita načela nego su bili spremni kompromitirati religiozne vođe u inozemstvu.“
Dok se crkve kršćanstva nastavljaju uplitati u politiku, pravo kršćanstvo drži se Isusove zapovijedi da ne bude dio svijeta.

Katoličke, pravoslavne i protestantske crkve tolerirale su ubijanje u ime Boga, pa čak i bodrile na njega. Premda te religije imaju krvavu povijest, povijest mnogih drugih glavnih religija u svijetu nije nimalo bolja. Kako onda možete prepoznati ljude koji prakticiraju pravo obožavanje?
Nećete ih prepoznati samim tim da slušate ono što kažu da vjeruju. Isus Krist je u vezi s tim upozorio: ”Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. (...) Dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. (...) Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca“ (Matej 7:15-20, Duda-Fućak, naglašeno od nas).

Rusija ima bogatu vjersku povijest. Njene raskošne katedrale, sagrađene prije mnogo stoljeća, spadaju među najčuvenije katedrale kršćanstva. Pa ipak, Ruska pravoslavna crkva držala je ljude u neznanju s obzirom na razumijevanje Biblije, baš kao i Rimokatolička crkva.
”Biblija“, objašnjava nedavno izdana knjiga The Russian Tragedy—The Burden of History, ”nikada nije bila sastavni dio ruskog pravoslavlja.“ To je, kako kaže ruski izučavatelj religije Sergej Ivanenko, dovelo do ”pomanjkanja biblijske spoznaje kod pravoslavaca zbog čega su mnogi koji idu u pravoslavnu crkvu podložniji utjecaju praznovjerja, okultizma i magije nego nevjernici“.
Poznati ruski pisac Tolstoj došao je do sličnog zaključka. Napisao je: ”Sam sam se uvjerio da je doktrina [Ruske pravoslavne] crkve u teoriji lukava i štetna varka, a u praksi skup najgorih praznovjernih vjerovanja i vračanja, što sasvim prikriva čitavi smisao kršćanskog učenja.“

”’Otkrivenje‘ luksuza“
Događaj koji je nazvan ”ekstravagancija raskoši“ našao se pod oštrim okom promatrača. U jednom je novinskom izvještaju pisalo: ”Četverodnevne svečanosti na Patmosu pokazale su se na koncu kao ’otkrivenje‘ luksuza (...). Bizantski glamur prekoračio je okvire crkvene ceremonije, prijeteći da ekumensku priredbu pretvori u skupu fiestu.“ Mnogi su bili zabrinuti zbog toga koliko se novca utrošilo na te svečanosti, i to u vrijeme kada su bili u pitanju životi ljudi na susjednom Balkanu i u istočnoj Evropi. Prema nekim procjenama ova je ”neviđena zabava“ koštala gotovo 17 milijuna dolara. Luksuzne jahte doplovile su u patmosku luku kako bi ugostile neke od bogatih gostiju koji su bili pozvani da prisustvuju tom skupu. Na gnušanje mnogih njegovih stalnih stanovnika, otok je dotjeran u zadnji čas kako bi se ostavilo bolji dojam na posjetioce iz visokih krugova — iako nema niti bolnicu niti adekvatnu školsku zgradu.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sikimiki22. Postavljas tri posta zaredom, sa ciljem da se promeni stranica, pa da ljudi ne vide...

Reci cu ovo poslednji put:

Ne odgovars mi na pitanje, zasto si me prijavio administratoru sajta?
Zasto prijavljujes moje postove bez razloga?
Jel to tvoja hriscanska ljubav koju propovedas ovde?
Jel se to bojis istine, ili mislis da ces me se resiti, da ce me banovati? Prozreo sam ja tvoje manipulacije odavno.Na tvoju nesrecu ovde je svakome dozvoljeno da iznese svoje misljenje, a ne kao vi na vasim sajtovima, gde brisete i izbacujete one koji vam se suprotstave argumentima..

Ovi postovi koje postavljas o SPC su gluposti i cista propaganda.
Ti neznas argumentima da se boris nego zutom stampom...

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Mrznju koji raspiruju poput tebe protiv JS ima na hiljade to nas ne zabrijnava , jer u svakoj psenici ima kukolja, ko ima uvo da slusa on ce da slusa , uostalom nije svakome dano ,onima koji ne mogu da rasciste doktrinu o trojstvu , o uskrsnucu na nebu i zemlji , i koji jos prevrcu mnogo toga u Pismu na zalost ne mozemo pomoci,moja je preporuka tebi ako mislis da te obmanjuju nemoj vise ici , nije to za tebe .

Ne raspirujem mržnju prema vama nego ukazujem na zablude. Mržnju mogu da imam prema lošim ljudima koji su lošeg karaktera,koji ugrožavaju druge svojim ponašanjem itd. Za JS ne mogu reći da su loši u duši, bar imaju dobre namere, generalno gledano. Međutim što se zabluda tiče možete se svrstati u grupu koju nazivate vavilon veliki. Samo neki primeri. 1. Zbog neuzimanja transfuzije krvi umrlo je mnogo nedužne dece JS Te žrtve su prinete na oltaru vašeg vodećeg tela koje je izmislilo tu glupost. Od njih će se tražiti njihova krv. 2. Umanjujete značaj Hristovog imena. Prekrojili ste bibliju na mestima i na način da umanjite Hrista i njegovo ime u odnosu na ime Jehova. Na kraju ste i simbolično potvrdili takvo delo time što odbacujete uzimanje Hristovih simbola koje treba da uzima svaki hrišćanin. Ali vama to ne dozvoljava vodeće telo valjda da bi za njih ostalo više mesta. 3. Vodeće telo je za vas sve i svja a to vodeće telo je samo deo sistema ovog sveta i to u centru tog sistema. Ne razlikuju se ni po čemu od ostalog dela sistema u kom se nalaze a vas su ubedili da su istureni predstavnici koje je postavio Bog. Itd.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Ne raspirujem mržnju prema vama nego ukazujem na zablude. Mržnju mogu da imam prema lošim ljudima koji su lošeg karaktera,koji ugrožavaju druge svojim ponašanjem itd. Za JS ne mogu reći da su loši u duši, bar imaju dobre namere, generalno gledano. Međutim što se zabluda tiče možete se svrstati u grupu koju nazivate vavilon veliki. Samo neki primeri.
1. Zbog neuzimanja transfuzije krvi umrlo je mnogo nedužne dece JS Te žrtve su prinete na oltaru vašeg vodećeg tela koje je izmislilo tu glupost. Od njih će se tražiti njihova krv.
Dl.Ap.15 28.29
Jer sveti duh i mi odlučili smo ne stavljati nikakvo dodatno breme na vas, osim ovoga što je potrebno: 29 uzdržavati se od onoga što je žrtvovano idolima, od krvi, od udavljenoga i od bluda. Budete li se čuvali toga, bit će vam dobro. Ostajte zdravo!”

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Marko 7. 10-13. Na primer Mojsije je rekao: Poštuj svog oca i svojiu majku i ko prokune oca ili majku neka se ubije. 11. A vi kažete: Ako čovek kaže ocu ili majci: sve što imam a čime bih ti mogao pomoći to je korvan ( to jest određeno je za dar Bogu). 12. Time mu više ne dozvoljavate da išta učini za oca i za majku. 13. Tako obezvređujete reč Božiju svojim predanjem koje ste preneli drugima. I još mnogo toga sličnog radite.

Pročitaj deset puta ovaj stih i onda reci šta je preče : Da pomognemo bližnjem da mu spasimo život ili dar koji je predanjem određen Bogu. S tim što krv koja ide iz vene u venu je na mestu gde treba da bude a mi po Isusovim rečima treba da budemo kao jedno.

Natrag